Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αλλη μία ερώτηση για τεστ εγκυμοσύνης


amarilia

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσάκια ... βρήκα το σαιτ σημερα ψάχνοντας μες στη μαύρη κατάθλιψη για εγκυμοσύνη σε μεγάλη ηλικία και είδα το μηνυμα μιας κοπελιάς που είναι στην ιδια ηλικία με μένα, 43 δηλαδη και πηρα τα πάνω μου.

Να σας κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Λοιπόν ειναι σήμερα τρίτη μέρα καθυστέρησης κι εκανα τεστακι που μου είχε παρει η αδερφή μου από το διαδικτυο (το λεω μπας και μου δωσει αυτό μια δικαιολογία να ελπίζω) το οποίο ήταν αρνητικό. Η σύλληψη μπορεί να έγινε μόνο την 1 προς 2 Ιουλίου γιατί μετά έλλειπε ο άντρας μου οπότε δεν είχαμε επαφή. Ομως εκείνες τις ημέρες είχα ωορρηξία. Αρα είναι ήδη 18 μέρες ... δεν θα είχε δείξει κάτι? :unsure:

Με δυο λογια είμαι σκασμένη ... διαβάζω για τα πάντα από βιοχημικές εγκυμοσύνες μέχρι κλιμακτήριο! Ξερω οτι πρέπει να πάω αύριο για χοριακή να βγει μια άκρη. Η μήπως πρέπει να περιμένω να περάσει μια βδομάδα? Θα σκασω ως τότε ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα amarilia!

θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν ο κύκλος σου είναι πάντοτε σταθερός ή αν αυτή η καθυστέρηση των 3 ημερών είναι κάτι ασυνήθιστο για την περίοδό σου.

Έπειτα απ'ό,τι έχω κι εγώ διαβάσει τόσο καιρό στο μάμμυ και το έχω εμπεδώσει, μία σύλληψη μπορεί να μη γίνει μετά την ακριβή ημέρα της επαφής, αλλά και 1,2,3,4... μέρες μετά, όταν δλδ γίνεται η ωορρηξία στη γυναίκα. το σπέρμα μπορεί να ζήσει αρκετούτσικα και να γονιμοποιήσει όχι μόνο την ημέρα της επαφής.

μετά τη σύλληψη κ για ένα σίγουρο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να γίνει ένα τεστάκι 12-15 μέρες μετά. έχω διαβάσει όμως κ περιπτώσεις που τα τεστ ήταν αρνητικά, παρά την εγκυμοσύνη, ακόμη κ μετά την καθυστέρηση! καλύτερα πάρε ένα self clear που δείχνει μετά την 5η μέρα σύλληψης.

με όλη μου την καρδιά, εύχομαι πολύ σύντομα ένα μπεμπέ στην κοιλίτσα! Μην αγχώνεσαι και μη στενοχωριέσαι! Όλα θα πάνε καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ 1 ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΕΣΤ Κ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΝ ΕΓΚΥΟΣ.ΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 1ΧΟΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.Κ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα και απο εμένα...αυτό που ξέρω και απο προσωπική εμπειρία είναι πως τα τεστ που πωλούνται μέσω του διαδικτύου δεν είναι τόσο ευαίσθητα όπως κάποια του φαρμακείου, οπότε χρειάζεται να περιμένεις πειρισσότερο για να διαπιστώσεις αν υφίσταται εγκυμοσύνη.

Πάντως ο καλύτερός δρόμος είναι να κάνεις αύριο μια χοριακούλα σε ένα μικροβιολογικό για να δεις. Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να είσαι έγκυος!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου amarilia!

Μόλις βρήκα και διάβασα το πόστ σου. Τελικά τι έγινε; Είσαι έγκυος;;;;

Εγώ περιμένω στις 24 και παρακαλάω να μην έρθει...

Χαίρομαι που βρήκα μια συνομήλικη μέσα στο φόρουμ, που να προσπαθεί όπως εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου στην ιστορία μου. Σου απάντησα εκεί πριν δω τη δική σου ανακοίνωση. Καλά αποτελέσματα εύχομαι και μη χαθείς. Περιμένουμε εναγωνίως νέα σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τις διάβασα, έκανα χοριακή και βγηκε πολυ χαμηλη καπου 18 και μου είπε ο γιατρος μου οτι μαλλον είιναι βιοχημική κυηση. Απο σημερα το πρωι αδιαθέτησα κιολας. ειμαι ασχημα ψυχολογικά γιατί ειχα ελπίσει ότι ίσως γίνει κατι αυτή τη φορά. Τελος παντων μαλλον για καλό είναι γιατί σημαίνει πως υπήρχε καποιο σοβαρό προβλημα.

Σας χιλιοευχαριστώ όλες. Διαβάζω διαφορες ιστορίες στο φορουμ και παίρνω θάρρος. Αν και τα βλέπω δυσκολα τα πράγματα για μένα :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην το λες αυτό amarilia... Όσο δύσκολα και αν φαίνονται τα πράγματα, εμείς θα δώσουμε τη μάχη.

Προχώρα ακάθεκτη :cheer::cheer::cheer: Να δοκιμάσεις ξανά τον επόμενο μήνα. Και εγώ αυτό έκανα, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, με ή χωρίς τη βοήθεια των γιατρών.

Σε παρακαλώ πολύ, μην απογοητεύεσαι... Το ότι τερματίστηκε η εγκυμοσύνη νωρίς είναι καλό, γιατί καμιά μας δεν θέλει να φτάσει στον υπέρηχο των 12 εβδομάδων και να μάθει ότι το έμβρυο έχει κάποια ανωμαλία, ή σύνδρομο Down :(:(:(

Το θετικό είναι ότι έμεινες έγκυος. Γι'αυτό μην απελπίζεσαι, σύντομα θα τα καταφέρεις και εσύ :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αμαλία μου

Και εγώ έτσι το έβλεπα ότι είναι δύσκολα αλλά τελικά δεν είναι μην το βάζεις κάτω να έχεις πιστή οπός όλες μας

;);););););) εύχομαι όλα να σου πάνε καλά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολυ για την ενθάρρυνση. Ενα κομμάτι μου χαίρεται που έκανα τη χοριακή γιατί τουλάχιστον ξέρω οτι γίνεται να μείνω έγκυος ακόμη. Αλλά ενα άλλο κομμάτι της ψυχης μου θα προτιμούσε να μην είχα μπει στη διαδικασία για να μην έχω ελπισει καθόλου. Είναι πολύ δύσκολο σήμερα γιατί οριστικοποιήθηκε ... και είμαι έτοιμη να βουρκώσω συνέχεια. Τελος παντων ΞΕΡΩ οτι μεσα στην ατυχία μου ήταν τύχη που έγινε τόσο νωρίς.

Και ναι Μαρικάκι έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι κατι το να ξέρω ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό προβλημα γονιμότητας (ελπίζω δηλαδή).

Φιλάκια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω ότι η επόμενη κίνησή σου θα πρέπει να είναι να βρείς έναν καλό γυναικολόγο (εάν δεν έχεις ήδη), που να σε παρακαλουθήσει και να σε καθοδηγήσει απο εδώ και τώρα. Μην τα αφήνεις όλα στη τύχη. Συν Αθηνά και χείρα κίνει!

Και προπαντός, μην εξαφανιστείς από το φόρουμ. Η δική μου Οδύσσεια τώρα ξεκινάει... Μείνε συνδεδεμένη και διάβαζε τις συνέχειες της δικής μου περιπέτειας.

Εν τω μεταξύ, ψυχραιμία και αισιοδοξία.

Φιλάκια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια θα μπορουσε να μου εξηγήσει κάποια πώς το να έχεις έστω βιοχημική εγκυμοσύνη είναι κάτι? οκ, καταλαβαίνω πως μπορείς να συλλαβεις. Αλλα αυτό τι ακριβώς σημαίνει? εφοσον δηλαδη η κυηση δεν προχωρησε πιθανότατα λογω χρωμοσωμικών ανωμαλιών δεν σημαίνει αυτό ότι υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα των ωραρίων ή του σπέρματος?

Αχ συγνώμη που σας πρήζω με ερωτήσεις ... αλλά προσπαθώ να δω τουλάχιστον μια θετική πλευρά στην ιστορία ωστε να έχω τη διάθεση να προσπαθησω και πάλι και πάλι μέχρι να γίνει. Και επισης να μάθω από αυτό. Ας πουμε παίζει ρόλο η συχνότητα επαφών. Με τον συζυγό μου σε αυτή τη φάση ζουμε δυστυχώς για κάποια διαστήματα σε διαφορετικές πόλεις οπότε οι επαφές είναι σχετικά αραιές. Καπου διαβασα στο δικτυο οτι αυτό είναι κακό για το σπέρμα, αλλά δεν είμαι σιγουρη αν εχουν δικιο.

Ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια που είναι σε αυτη τη φάση ανεκτίμητη. Διαβάζω ιστορίες απο΄άλλες κοπέλες που δεν έχουν χάσει το θάρρος τους σε πολυ δύσκολες συνθήκες και νιώθω πως πρέπει κι εγώ να επιμείνω και να μην το βάλω κατω μεχρι να έρθει το μωράκι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι, amarilia, έχεις απόλυτο δίκιο. Το ότι η εγκυμοσύνη σου τερματίστηκε νωρίς σημαίνει ότι υπήρχε ανωμαλία στα χρωμοσώματα. Εάν υπάρχει έστω και ένα έξτρα χρωμόσωμα στο γονιμοποιημένο ωάριο, η ζωή δεν υποστηρίζεται. Εξαιρείται μόνο η περίπτωση του συνδρόμου Down. Και αυτή είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που δυστυχώς υποστηρίζει τη ζωή... Στην περίπτωση της δικής μου παλινδρόμισης το συγκεκριμένο χρωμόσωμα που περίσσευε, δεν υποστήριζε τη ζωή πέρα των 6-7 εβδομάδων.

Αυτές οι ανωμαλίες οφείλονται σε "ελαττωματικά" ωάρια ή σπερματοζωάρια. Μετά τα 40 οι γιατροί θεωρούν ότι γενικά η πλειοψηφία των ωαρίων έχει πρόβλημα, διότι είναι τα τελευταία που έχουν παραμείνει στον οργανισμό. Όπως θα ξέρεις, οι γυναίκες γεννιόμαστε με το ρεζερβουάρ μας γεμάτο. Όσο ζούμε δεν παράγουμε καινούργια ωάρια, όπως οι άντρες σπερματοζωάρια. Απλά ωριμάζουν και πέφτουν...

Το γεγονός ότι έμεινες έγκυος είναι σημαντικό, γιατί υπάρχουν γυναίκες που τα ωάρια τους αδυνατούν να γονιμοποιηθούν... Σύμφωνα με τις στατιστικές, έχουμε μόνο 5% πιθανότητες να μείνουμε έγκυες στα 43, και ακόμα λιγότερες να γεννήσουμε ένα υγιές παιδί.

Αλλά κοίτα τη δική μου περίπτωση. Κόντρα σε όλες τις στατιστικές έμεινα έγκυος 2 φορές σε λιγότερο απο 1 χρόνο (ίσως 3). Η περίπτωση κάθε γυναίκας είναι μοναδική, γι'αυτό δεν πρέπει να εγκαταλήψεις τις προσπάθειες.

Είχα μια φίλη με πολύ σοβαρό πρόβλημα μετά τα 36. Τα ωάριά της ήταν τόσο αδύναμα, που αδυνατούσαν να γονιμοποιηθούν. Αγωνίστηκε σκληρά για 5 χρόνια με 6 εξωσωματικές. Έχασε μια σάλπιγγα και οι γιατροί στην Αμερική της είπαν ότι μόνο με ένα θαύμα θα αποκτήσει παιδί. Εκείνη δεν το έβαλε κάτω. Πίστευε πολύ βαθιά μέσα της ότι μια μέρα η Παναγία θα της δώσει ένα παιδί. Σήμερα έχει ένα υγιέστατο αγοράκι που γέννησε στην Ελλάδα πέρισυ το Μάρτιο και το βάφτισε στην Τήνο. Η ηλικία της τότε 41-42.

Όσο για τα άντρες, οι γιατροί λένε ότι για να είναι καλή η ποιότητα των σπερματοζωαρίων πρέπει κανείς να έχει επαφή κάθε εβδομάδα. Αλλά μην απελπίζεσαι, γιατί εγώ έμεινα έγκυος πέρισυ, με την πρώτη, μετά από αποχή μηνών, λόγω εμβολίων.

Καλό θα ήταν να κάνετε μια ανάλυση σπέρματος, για να μάθετε που βρισκόσαστε από την πλευρά του συζύγου σου.

Σε κάθε περίπτωση, μη το βάλεις κάτω. Συνέχισε τις προσπάθειες και ελπίζω μια μέρα να φανείς τυχερή. Το ίδιο ελπίζω και για τον εαυτό μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια πηγα κ εγώ γιατρό σήμερα! Ολα καλά μας είπε.  Τράχηλο με εξέτασε κολπικά 36.  Πολύ ζωηρή μας είπε ήταν η μπεμπούλα μας👧🏼🎀 Βγήκαν κ τα αποτελέσματα απο Νιπτ ολα καλά κ εκει.  Για την καλλιέργεια μ είπε αφου αγχώνομαι κ το σκεφτομαι να παω σε δεκα μερες να την κανω γιατι δεν μπορούσε σημερα να συνταγογράφησει. Β επιπέδου μετα τις 18/6 μ ειπε να κλείσω ραντεβου 
    • Έλα ρρρεεεέ!! Να τα χαίρεσαι πραγματικά!! Αχχχχχ.. πόσο χαίρομαι για εσάς βρε Κατερίνα μου!!! Πολύ συγκινήθηκα και γέλασα με τις περιγραφές σου!! Φτου φτου φτου τα παιδάκια υγεία να έχουν πάντα στη ζωή τους!! Να είστε και εσείς πάντα καλά να τα καμαρώνετε για μια ολόκληρη ζωή!!🥰 Εγώ ακόμα εδώ στον αγώνα για ένα παιδάκι, όπως τα ήξερες, δεν άλλαξε κάτι.. αν και καταφέραμε μια εγκυμοσύνη πέρσι δυστυχώς σταμάτησε η καρδούλα του μερικές μέρες πριν την αυχενική.. αλλά έχει η ζωή..! Θα έρθει κάποια στιγμή! Και αν όχι, καλά να είμαστε με τον άντρα μου, υγιείς και αγαπημένοι..!
    • Καρότσι ψάχνω τώρα!!! Μάρσιπο και καλαθούνα θα μου φέρουν!
    • Ααα εγω μπρούμυτα δεν μπορούσα ποτε να κοιμηθώ νιωθω δεν μπορω να παρω ανάσα 😅 ναι είναι θέμα τώρα αυτό είναι η αλήθεια.. αν δεν βολεύεσαι για να κοιμηθείς.. και όσο μεγαλώνει η κοιλιά ακόμα πιο ζόρι
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...