Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωρομαντηλα... ποτε?

Recommended Posts

Εχω μια κορουλα 12,5 μηνων και θα ηθελα σιγα-σιγα

να ξεκινησω να την σκουπιζω με μωρομαντηλα.

Ειμαστε πολλες ωρες εξω και μου ειναι δυσκολο καθε φορα που λερωνει την πανα της να ψαχνω βρυση να την πλυνω οπως κανουμε στο σπιτι.

Να πω την αληθεια οτι φοβαμαι πολυ για τυχον ουρολοιμωξεις κτλ.

αλλα κι απ΄την αλλη σκεφτομαι μηπως ειμαι υπερβολικη?

Θα ηθελα πολυ να "ακουσω" τις γνωμες σας.

Φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΑΝΗ!!ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ!!ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΣ!!ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΑΣ??ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ Ν'ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΩΝ!!

Φανη μου εγω τα χρησιμοποιω απο οταν ηταν ακομα μωρο.Αν τα χρησιμοποιεις με μετρο δεν υπαρχει προβλημα.Παρε αυτα που ειναι χωρις αρωμα και οινοπνευμα και πριν βαλεις την πανα φροντισε να εχει στεγνωσει απο το σκουπισμα με το μωρομαντηλο.

Μην τα φοβασαι παντως.Κι εμενα μου ειχαν πει στο μαιευτηριο να τα αποφευγω αλλα δεν γινεται διαφορετικα και να σου πω την αληθεια δεν ξερω καμια μαμα που να μην τα χρησιμοποιει.

Κ ΕΓΩ ΤΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΕΔΩ Κ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ...ΚΑΙΡΟ :dry: !!

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Κ Η ΚΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ

ΕΓΩ ΠΕΡΝΩ ΤΑ SEPTONA ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ..ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΙΟΝ :blush: ??

ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ :woohoo: :silly:

ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΣ PAMBERS ΤΑ ACTIVE FIT!!ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ!!ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ Η ΜΙΚΡΑ ΕΚΣΜΑΤΑ!!ΑΥΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!!ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΑΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΣ??

γεια σου και απο μενα

εγω χρησιμοποιω μωρομαντηλα απο νεογεννητο και την πλενω οταν κανει κακακια

αλλα πριν παλι την σκουπιζω με μωρομαντηλο και μετα την πλενω

Εγώ χρησιμοποιώ τα Beaming baby. Τα παραγγέλνω από Αγγλία. Είναι πιο ακριβά αλλά δεν έχουν οινόπνευμα και καθόλου parabens. Είναι εντελώς βιολογικά.

Την καθαρίζω με ένα μωρομάντηλο για να φύγουν τα πολλά κακά και μετά κάτω από την βρύση!

Σας ευχαριστω παρα πολυ ολες για τις απαντησεις σας.

Θα δοκιμασω κι ο θεος βοηθος.

Δε θελω να μου συγκαει ο κ@λακος ο ασπρος.. :blink: :laugh:

και τον εχω σαν τα ματια μου!

Ευχαριστω και παλι.

Φιλια

Φανή μου

όταν είσαστε έξω δηλ , πως την καθαρίζεις;

Οκ, νεογέννητο κ εγώ , μόνο σε σπίτια πήγαινα

επομένως τον έπλενα εκεί

αφού όμως πρώτα μάζευα τα κακάκια

με μωρομάντηλο!

Από 1-2 μηνών όμως

τι κάνεις; Που βρίσκεις βρύσες;

Σε πάρκα, παραλίες, cafe (μπλιαξ!), στο super market,

σε ταξίδια......

Το να ΜΗΝ την καθαριζες καθόλου

φαντάζομαι δεν ήταν η λύση σου,

επομένως για πες να παίρνουμε ιδέες...

Πάντως ακόμα κ τώρα 10,5 μηνών,

τον σποράκο μου τον πλένω πάντα με νερό

όταν είμαστε στο σπίτι

κ από τσισάκια ακόμη...

Ααααχ, πως μεγαλωσατε κ εσείς;;;

12,5 μηνών, απίστευτο!

Μαρακι μου.. αντι για μωρομαντηλα εχω αγορασει τονους βαμβακι

και τα εχω σε οοοολες μα ολες τις τσαντες μας!!

Βρεχω το βαμβακι-σκουπιζω κ@λαρακι.. :ohmy: :laugh:

Αλλα αν δεν εχω μαζι μου νερο... τρεχατε ποδαρακια μου..

Εννοειτε οτι στο σπιτι ΜΟΝΟ στη μπανιερα αλλα μεχρι ποτε δεν ξερω..

Αν παρει κι αλλα κιλα θα μπορω να την πλατσουριζω στα νερα καθε λιγο?

Ακομη μπορω να την κουμανταρω ευτυχως.. :woohoo:

Να μου φιλησεις τον σπορακο...! :kiss::kiss::kiss:

Γειά σου Φανή.

Μία λύση είναι να ξεπλένεις τα μωρομάντηλα πριν απο κάθε χρήση,άλλη λύση είναι ένας αφρός της frezyderm που ξεπλένεται ή με νερό ή με ένα απλό χαρτομάντηλο.Αυτό κάνω εγώ.

Η αλήθεια είναι πως & εγώ δεν τα πολυσυμπαθώ ,αλλά αν κάνει κακάκια, τη σκουπίζω πρώτα με αυτά & μετά αμέσως πλύσιμο.

Αν το παιδί δε σου έχει παρουσιάσει αλλεργία για ποιό λόγο να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη; Εξάλλου είναι λύση ανάγκης αν είσαι έξω!

καλο ειναι να αποφευγονται τα μωρομαντηλα δεν ειναι και οτι καλυτερο να σας πω κατι δνε το πιστευα ο γιος μιας φιλης μουσημερα ειναι τοπαιδακι 5 ετων μεχρι περσι ειχε προβλημα με τα κακα του δν εμορουσε να τα κρατησει εκει πουκαθοταν του εφευγαν καποια στιγμη αρχιζε να ουρλιαζει απο τους πονους πηγαν σε ειδικο γιατρο και εκαναν εξετασεις και βρηκαν πρωκτιτιδα του εντερου ειναι λεει καποια φλεγονη η οποια καποια στιγμη απο οχ σωστο καθαρισμο εγεινε χειροτερη και μαλιστα της ειπαν οτι επειδη χρσιμοποιουσε μωρομαντηλα δηιουργησε μεγαλυτερο προβλημα , της εδωσαν θεραπεια για 6 μηνες ευτυχως τωρα ειναικαλα αλλα ταλαιπωρηθηκε πολυ το παιδακι αλλα για να μην τα βαζουμε ολα στην ιδια φαση εγω σπανια χρησιμοποιουσα μωρομαντηλα τον εβαζα κατ απο τη βρυση ακομα και για καφε που πηγαιναμε επισης ειχα παντα μαι μου χαρτοβαμβακο η γαζες η οοιες εκαναν καλη δουλεια μεγαλωνοτας βεβαια ειχαμε μωοαντηλα και τωρα που παμε σχοελιο το βαζω μαζι του μωρομαντηλα αλλα χωρις αρωμα και μολις ερθει απο το ηπιο μπανακι ...ειαιμικρος ακομα και δεν ξερω κατα ποσο καλα καθαριζετε

Φανουλα μου τι κανεις??????πως μεγαλωσατε τοσο καλε δεν το πιστευωωωωω!!!!! :woohoo: :P

καλε η κορακλα σου σε λιγο θα ψαχνει γαμπρο και συ σκεφτεσαι τα μωρομαντηλα.... :blink: :laugh: :laugh:

αντε χρησιμοποιησε τα κουκλα μου αφοβα και δεν παθαινει τιποτα το μωρο σου!!!!

πολλα πολλα φιλακιααααααααα :kiss:

ο πωπός των δικών μου παιδιών ήταν πολύ ευαίσθητος στα μωρομάντιλα και ο γιος μου όταν ήταν μικρός, επειδή στην αρχή τα χρησιμοποιούσα- είχε γίνει κατακόκκινος.....απλά αν τα χρησιμοποιείς μετά να την σκουπίζεις με ένα πανάκι ώστε ο πωπός να είναι στεγνός....η υγρασία προκαλεί κοκκινίλα!!!

ΕΓΩ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΣΑΚΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ 7-8 ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗ ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΟΥΤΕ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΚΑΚΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ

Φανή μου

μπράβο σας!

Κοιτά ποοοσα έχω ακόμα να μάθω, ε;

Με βαμβάκι.....

Φίλησε μου την ζουζούνα σου

κ το απαλό της πωπουδάκι!!!

Ιφιγένεια

τι είναι το «καθκάκι»;;;

Εμείς σε γιο γιο κάνουμε κακάκια

κ τα περισσότερα τσισάκια της μέρας....

10 μηνών ξεκινήσαμε.... πριν 2 εβδομάδες περίπου...

Υβόννη μου!!!!!!!!!!!!!!!!

Αγαπημένη;;;;;;;;;;;

Τι κανείς γμτ εσύ; Σε έχω χάσει.....

Τα φιλιά μου!!!

Φανούλι μου γλυκό κ εγώ πλέον τον ποπουδάκο τον πλένω

μόνο όταν κάνει κακάκια...Κ όταν βγάζουμε τα τσίσα την καθαρίζω

τοπικά με μωρομάντηλα-πάντα παίρνω υποαλλεργικά-κ ποτέ δεν είχα το

παραμικρό πρόβλημα!!

εγω χρησιμοποιω μωρομαντηλα οταν εχουμε τσισακια και οταν κανουμε κακακια του περνω τα πολλα με μωρομαντηλο και μετα το κολαρακι κατω απο την βρυση!!!!Μεχρι στιγμης δεν εχουμε κανενα προβλημα ουτε με κοκκινιλες ουτε με τιποτα,αφου να φανταστεις εχω παρει μια sudocrem για τα συγκαματα και δεν την εχω ανοιξει ακομα :silly:

απο την ωρα που γεννηθηκαν εχω αλλαξη ενα σορο μαρκες με μωρομαντιλα.οταν ηταν πιο μικρα τα καθαριζα με μωρομαντιλο και μετα στην βρηση,και συνεχεια να τον καθαριζεις δεν παθενει τιποτα.μια ξαδερφη μου επαθε ο γιος της ουρολιμολειοταν ηταν 4 μηνων και εκεινη φωβοταν να τονκαθα ριζει με μωρομαντιλο και τον επλενε συνεχεια και ομως επαθε ουρολιμαξει.ειναι να μην το παθεις.

Εγώ κάθε φορά που λερωνόντουσαν τα έπλενα με νερό και παιδικό αφρόλουτρο μέχρι και τώρα που βγάλαμε τις πάνες (τα έβαζα στη μπανιέρα και τα σαπούνιζα!)

Τα μωρομάντηλα τα χρησιμοποιούσα μόνο άμα λείπαμε απ' το σπίτι και δε γινόταν διαφορετικά.

Γενικά καλό είναι ν' αποφεύγεις τη συχνή χρήση τους (όπως λένε και οι παιδίατροι). Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τα μωρομάντηλα είναι τα καλύτερα καθαριστικά για το σπίτι... :S

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...