Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καταρχας δεν παιρνεις τα μισα λευτα, παιρνεις περισσοτερα

Υποθετω πως ηδη εχεις παρει τα 8,30;;;

Οταν τα παρεις με το χαρτι που σου δινουν πας στην προισταμενη και κανεις ενσταση, σου δινουν αριθμο πρωτοκολλου. Μετα απο μερικου μηνες σου ερχετε χαρτι να περασεις επιτροπη- εκει μπορει να παει και αλλος- και αφου περασεις επιτροπη..τηπποδα δηλαδη αολα δηλωνεις παροσια εκτως αν ποεσεις σε περιπτωση...σου ερχετε η αποφαση και πας και ειπραττεις τα λευτα- κανεις εξουσιοδοτηση και παει αλλος.

Να φανταστεις εγω ειχα να περασω επιτροπη 27 μαιου...και 26 μπηκα για να γεννησω 10 μερες πριν την ΠΗΤ!!! για να καταλαβεις ποσο χρονο μηλαω.

Μετα τηνεπιτροπη σε 2 ευδομαδες πηρα ειδοποιηση για να εισπραξω τα λευτα

Πληρωσα 140 ευρω και πηρα πισω τα 120

Δημοσίευση

Βρε βρε..καλωστηνα

Λοιπον παιρνεις την αποδειξη του κεντρου..και το βιβλιαριο εννωειται και πας στο ΙΚΑ να κανεις δαπανη.

Συμπληρωνεις ενα χαρτι και σου δινουν εναν αριθμο, μετα απο λιγες μερες παιρνεις τα 8.30 που ειναι η κρατικη διατιμηση.

Αμεσως μολις τα οπαρεις κανεις ενσταση τους λες θελλω να κανω ενσταση..μην περιμενεις να σου πουν αυτοι, και σε στελνουν στην προισταμενη τους

Τα υπολοιπα ειναι οπως στα ειπα..

ΑΛΛΑ!!!! συνιστω να πατε σε ΚΕΠ με την φωτοτυπια και το πρωτοτυπο πριν το παραδοσετε στο ΙΚΑ, γιατι κρατανε την πρωτοτυπη αποδειξη να σας κανουν ενα γνησιο αντιγραφο.

Αυτο βακτε το στην εφορια..ολο και κατι θα παρετε και απο εκει

Δημοσίευση

Δεν ειναι πολυπλοκη..απλα χρονοβορα διαδικασια στο περιμενε..στο ΙΚΑ μανι μανι τα κανετε απο ενα χαρτι συμποληρωνετε..το πολυ πολυ με την ενσταση να περιμενετε τον αριθμο πρωτοκολλου.

απλα περιμενετε τις επιτροπες κλπ..αλλα τα παιρνετε..μαλιστα ξερω περιπτωση κοπελας που χρειαστηκε 2 μεγαλους υπερηχους και πηρα πισω ολο το ποσο που κατεβαλε στο ακαιρεο.

Στην τελικη το ποσο θα σου δοσουν εξαρταται απο την επιτροπη αλλα παιρνετε το μεγαλυτερο μερος

Δημοσίευση

Λες πως ηρθες να κανεις δαπανη για εξεταση Β επιπεδου..

Α!!! ξεχασα να σας πω οτι πατε στο τμημα παροχων.

Α!! και επισης ξεχασα να σας πω..πολυ αλτσχαιμερ τελικα..τι χαζη που ειμαι..ειναι και βασικο σορυ κοριτσια.

Πρεπει να εχετε και παραπεμτικο απο γιατρο του ΙΚΑ.

Αν δεν εχετε να πατε να ζητησετε

Λοιπον ανακαιφαλαιονουμε

1.Πατε και παιρνετε παραπεμτικο απο γυναικολογο του ΙΚΑ

2.οταν κανετε την εξαιταση παιρνετε αποδειξη

3. με τη αποδειξη, το βιβλιαριο και το χαρτι απο τον γιατρο του ΙΚΑ πατε στο τμημα παροχων, δηλωνετε πως ηρθατε να κανετε δαπανη για εξεταση Β επιπεδου

4. παιρνετε τα 8 ευρω και τους λετε- καποιες φορες σας το λενε και οι ιδιοι- οτι θελετε να κανετε ενσταση.

5. σας στελνουν στην προισταμενη του τμηματος παροχων, συμπληρωνετε ενα χαρτι, παιρνετε αριθμο πρωτοκολλου και περιμενετε....δεν ξερω ποσο..χαχαχ

μετα οπως τα ειπα στο πρωτο μηνημα μου

Δημοσίευση

να σε καλα αυριο θα παρω να κλησω ραντεβου στον γυναικολογο . αντε ν δω ποτε θ μ βαλει το ραντεβου . αλλη ερωτηση μολις παω στο γιατρο τι να του πω θελω παραπεπτικο για πιο πραγμα?

Δημοσίευση

ΘΑ πειτε πως θελετε παραπεμτικο για εξεταση Β επιπεδου..καλα θα κανετε να μη πολυβριστειτε μαζι του..γιατι θα σας χρειαστε και στο αλλο χαρτι που θα σας δοσει για να παρετε τα επιδοματα

Νατασα σου εστειλα..σοβαρα δεν πηρες τιποτα;;;;

θα σου ξαναστειλω αυριο...ηθελα να σε ρωτισω κατι για τον γιατρο σου

Δημοσίευση

κοριτσια συγνωμη που χωθηκα στη συζητηση σας αλλα μηπως ξερετε αν ισχυει κατι παρομοιο και για την αμνιοπαρακεντηση ?δηλαδη αν μου την γραφει ο γιατρος του ικα και ακολουθω τις ιδιες διαδικασιες ? πολλες ευχες σε ολες :cheer:

Δημοσίευση

Ασχετο με το τι σου ειπε ο γιατρος, εσυ να πας και να παρεις παραπεμπτικο για να εισαι κατοχηρωμενη...υποψιαζομαι οτι πηγες στο ΙΚΑ ΕΥΟΣΜΟΥ!!!

Για αμνιοπαρακντιση δεν ξερω, δεν χρειαστηκε..αλλα υποθετω πως ναι γιατι οχι

Δημοσίευση

καλημέρα! και εγώ είμαι μέλλουσα μανούλα και έχω πητ 13 νοέμβρη. όταν έκανα αυχενική διαφάνεια έδωσα 200ε, εξέταση και αίμα απτο μικροβιολογικό τόσο κόστισαν. Πήρα παραπεμπτικό απτην γυναικολόγο του ικα και με την απόδειξη μαζί μου επέστρεψαν περίπου 19ε. Εκεί η κοπέλα στο ικα μου είπε να κάνω ένσταση. Συμπλήρωσα ενα έντυπο και τώρα περιμένω να έρθει το χαρτί στο σπίτι. Κάνει περίπου 3 μήνες και απλά περιμένω.. Αυτή είναι η δική μου περίπτωσω.

Ήθελα να ρωτήσω η β επιπέδου είναι αυτή που γίνεται κοντά στον 5ο μήνα, ο μεγάλος υπέρηχος που λέμε..Σωστά? τον έχω 20 ιουλίου οπότε θα κάνω την ίδια διαδικασία... Εσείς στην αυχενική διαφάνεια πόσα πήρατε επιστρεφόμνα?

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια

εγω γενησα τον ιανουάριο τη β επιπέδου την έκανα τον οκτωμβρη κοριτσια που θενα δεν άκουσα οτι μπορούσα να πάρω πισω λεφτα εδω ο γιατρος μου που τυχαινε να ειναι και στο ικα δεν μου το ανεφερε καν οποτε πανε τζαμπα τα λεφτα μουθα το ξερω για αλλη φορα αν συνεχισω να δουλευω. κοριτσια οτι ξερετε να το γραφετε για να μαθαινουε γιατι εγω δεν το ειχα καν ακουσει.

φιλια καλη συνεχεια στην εγκυμοσυνη σας

Δημοσίευση

Μαρια εχει σηγουρα αναφερθει...απλα ειναι αρκετα παλιο το θεμα που να ψαξει κανεις.

Καλο θα ηταν τετοια θεματα να τα ανανεονουμε συνεχεια

Νομιζω παντως οτι ισσος να μπορεις να το κανεις και αναδρομικα, αν εξακολουθεις να εχεις τα χαρτια( παραπεμτικο και αποδειξη) δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις.

Παντως φανταζομαι οτι το εβαλες στην εφορια ετσι;;;;

Ναι ο Β επιπεδου ειναι ο μεγαλος υπερυχος, εγω την αυχενικη την εκανα στο ιατρειο του γυναικολογου και ολες μου τις αιματολογικες σε μια γνωστη της μαμα μου οπουπληρωνα ψηχουλα οποτε δεν εκανα δαπαναι.

Επισης ακομα και αν κανετε τον Β επιπεδου σε νοσοκομειο δημοσιο- οπου παλη πληρωνετε τα 8,30...να τα παρετε πισω, μπορειτε.

Θεορω οτι τα λευτα που πληρωνουμε στο ΙΚΑ ειναι υπερβολικα πολλα σε σχεση με τις υπηρεσιες που μας προσφαιρουν

Προσωπικα ακομα και τα γιαλια μου τα κανω εκτος ΙΚΑ

Δημοσίευση

BREEZE έγραψε:

κοριτσια συγνωμη που χωθηκα στη συζητηση σας αλλα μηπως ξερετε αν ισχυει κατι παρομοιο και για την αμνιοπαρακεντηση ?δηλαδη αν μου την γραφει ο γιατρος του ικα και ακολουθω τις ιδιες διαδικασιες ? πολλες ευχες σε ολες :cheer:

καλημέρα :) ΝΑΙ ισχύει το ίδιο για αμνιοπαρακέντηση. Εγώ έκανα τροφοβλάστη τέλος Μαίου πλήρωσα 220 και με το παραπεμπτικό και την απόδειξη πήγα στο Ικα και με την διαδικασία που περιγράφουν τα κορίτσια πήρα πίσω 45 ευρώ μόνο δυστυχώς. ένσταση δεν είχε για περισσότερα χρήματα :unsure:

πάντως εμένα με ενημέρωσε ο γιατρός που έκανα την εξέταση για την διαδικασία και πως μπορούσα να πάρω επιστροφή χρημάτων :) δεν ήξερα οτι δικαιούμαι κάτι τέτοιο :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τις λεπτομερείς πληροφορίες όπως πάντα 🤩 βρήκα τα μαχαιροπίρουνα της ezpz σε προσφορά στο Αμαζον οπότε λέω να τα παραγγείλω να δοκιμάσουμε γιατί έχουμε και το ανοιχτό ποτηράκι της ίδιας εταιρείας και είμαστε ευχαριστημένοι.  Τώρα για το γάλα που λες, έχει ήδη σταματήσει τη φόρμουλα και πίνει αγελαδινό μερικές μέρες αφοτου χρονισε.. Τότε δε το σκέφτηκα κι απλά του το προσφερα στο μπιμπερο όπως κάθε άλλο γάλα. Θα δοκιμάσω σ' αυτό το ποτηράκι με το καλαμάκι να δούμε... Θα κάνω το πείραμα αύριο το πρωί - σ' αυτή τη φάση πίνει δύο φορές γάλα, το πρώτο μόλις ξυπνήσει και το δεύτερο πριν κοιμηθεί.  Επίσης μιας και λέμε για το γάλα, πρόσφατα διάβασα ότι είναι προτιμότερο το κατσικίσιο απ' το αγελαδινό... Πφφφ όλο νέες πληροφορίες, πραγματικά νιώθω πελαγωνενη ώρες ώρες... Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να του βάλω κατσικίσιο στο ποτηράκι με το καλαμάκι; Χμμ κάπως να τα διαφοροποιησουμε όπως είπατε κι εσύ, κι έτσι να ξέρει τι να περιμένει απ' το κάθε δοχείο.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...