Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Να και η δική μου ιστορία του τοκετού!!!!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, ώρα 7 και μισή φτάνουμε στο ΙΑΣΩ, και το άγχος και ο φόβος μου έχουν χτυπήσει κόκκινο!!! Ο μπέμπης μέσα στην κοιλιά κλωτσάει συνέχεια και οι γονείς μου και ο άντρας μου είναι διπλά μου!!!

Σήμερα θα φέρω στον κόσμο τον γιόκα μου, το θαύματα που περίμενα για 9 μήνες!!!! Η προετοιμασία για την καισαρική ατελείωτη, ο κόσμος πολύς και υπάρχει καθυστέρηση!!!! Όταν τελικά ήρθε η ώρα του χειρουργείου, η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή, και θυμάμαι σαν σε όνειρο το χειρουργικό δωμάτιο και την επισκληρίδιο αναισθησία!!!! Ο χρόνος σταματά στις 12.45 όταν άκουσα για πρώτη φορά το κλάμα του, και ξέσπασα σε κλάματα χαράς μέσα στο χειρουργείο, που κατέληξαν σε λυγμούς τόσο που μου λέει ο γυναικολόγος μου : καλέ σταμάτα να κουνάς την κοιλιά να σε ράψω!!!!

Από εκεί που ήμουν ξαπλωμένη μπορούσα να δω μόνο τα πόδια του που τα κουνούσε σαν τρελός και να ακούσω το κλαματακι του. Και τότε η νοσοκόμα μου τον ακουμπάει πάνω στο στήθος μου…ένα τόσο δα πλασματακι γεμάτο αίματα και υγρακια, σώμα από το σώμα μου, να με κοιτάζει με 2 πανέμορφα μισόκλειστα ματάκια και να ηρεμεί από το κλάμα του… Αυτός είναι ο γιος μου σκέφτηκα… αυτός που τόσο καιρό μέσα στην κοιλίτσα μου κλωτσαγε και μεγάλωνε!!! Απίστευτη, αξέχαστη στιγμή ….

Μετά οι μέρες στο μαιευτήριο πέρασαν λίγο δύσκολα, καθώς προσπαθούσαμε να μάθουμε να θηλάζουμε, και εγώ έχω μικρές θηλές και δυσκολευόταν το μωρό μου!!!! Ονειρευόμουν την μαγική στιγμή που θα τον έφερνα σπίτι, στα πραγματάκια του, στο δωματιάκι του!!!! καλό το ΙΑΣΩ δεν λέω, εμεινα πολύ ευχαριστημένη με τις περισσότερες μαιες και νοσοκομες, με την περιποιηση και τον επαγγελματισμό τους, αλλά δεν παυει να είναι νοσοκομείο και να χρειάζεται να μοιράζεσαι τις μοναδικές αυτες στιγμές με την συγκάτοικο στο δωμάτιο!!!! πάντως θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του εκτου ορόφου και ιδιαίτερα την μαια κ. Φροσω Λουλούδη για την βοηθεια της και βεβαια τον απίστευτο γιατρό μου που με βοηθησε να αναρρωσω γρήγορα από την καισαρική!!!!!!!!

Τώρα είμαστε πια σπίτι, ο γιόκας μου θηλάζει αλλά παίρνει και λίγο συμπλήρωμα γιατί δεν φαίνεται ακόμα να έχω αρκετό γάλα, αλλά είμαστε σουπερ μώρα, έχουμε φάτσα απίστευτη, μακριές βλεφαρίδες και κάτι μάτια μα κάτι μάτια!!!!!! Είμαι ερωτευμένη και το δηλώνω και με τους δύο άντρες μου και ευχαριστώ τον θεό για αυτή την τεράστια ευτυχία!!!!!! ο θηλαμσός είναι κατι το μαγικό, για όσο και αν κρατησει και για όπως και αν γίνεται (αποκλειστικός η μεικτή διατροφη). Το παν είναι τα μπεμπάκια μαι οι μαμαδες να είναι χαρούμενα και ηρεμα και βεβαια χορτατα!!!!!

Με το καλό εύχομαι σε όλα τα κορίτσια να ζήσουν αυτές τις αξέχαστες στιγμές που είναι δώρο θεού!!!!!

Δημοσίευση

Ρενακι μου παλι τα καταφερες και μ'εκανες να κλαψω...τι ειναι αυτο με σενα???ευτυχως που λειπει το αντρακι μου αλλιως θα τ'ακουγα!χαχαχαχαχα!!!να σου ζησει κοριτσακι μου το αγορακι σου!!!!ειναι ενας κουκλος!μια γλυκα!!!!να ειναι παντα γερος και ευτυχισμενος!και εσεις μαζι φυσικα!!!να προχωρατε εναν κοινο δρομο γεματος ευτυχια!!!ευχαριστουμε για τις ευχουλες!πως και πως περιμενουμε να ζησουμε αυτη τη μαγικη εμπειρια!!!!

Δημοσίευση

Κοπέλα μου να σου ζήσει ο μικρός σου πρίγκιπας...Να είναι γερός και καλότυχος και να τον καμαρώσετε όπως ποθείτε...

Είδες πόσο μαγική είναι η στιγμή που παίρνεις για πρώτη φορά στην αγκαλιάμ σου το σπλάχνο σου;;;Αχ τι μου θύμισες...

Καλή λοχεία...

Φιλάκια!!!

Δημοσίευση

rena79, ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΣΑΣ!!!!!!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΖΩΗ, ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΣΟ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΚΕΤΟΣ!ΚΑΛΗ ΛΟΧΕΙΑ!!!!!!!!! :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Καθε ιστορια γεννας μου φερνει δακρυα,χαρας και ανεπαναληπτων στιγμων.

Να σου ζησει κοριτσαρα μου ο γιος να ειναι γερος και καλοτυχος στη ζωη του,αλλα και οταν τα πραγματα μπορει να μην ειναι τοσο ροδινα γυρο του

να εχει ανθρωπους κοντα του που να τον αγαπουν πραγματικα και αληθεινα,

εκει ειναι η ομορφια στην αγαπη! :)

Δημοσίευση

να σου ζησει το αντρακι σου....ειναι ενα κουκλι...ευχομαι τα καλυτερα κ πανω απο ολα υγεια γεροι να εισαστε κ δυνατοι....κ εγω περιμενω γιο κ ειμαι ηδη ερωτευμενη μαζι του...τελεια θα ειναι να κοιμασαι με τους δυο αντρες της ζωης σου αγκαλια....δωστου ενα ζουμερο φιλακι... :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Να σας ζήσει το αντράκι σας το πανέμορφο! Εύχομαι η ζωή του να είναι γεμάτη υγεία και ευτυχία :) !!!! Μου θύμισες τα δικά μου και συγκινήθηκα :) ..Αξέχαστες στιγμές..Ευλογία..

Γράφεις πάρα πολύ όμορφα! Ένιωσα λες και ήμουν εκεί :laugh: ..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πλάκα κάνεις τώρα ;;; Εγώ είπα πως είναι μια χαρά μολις την είδα στην μια ώρα η καμπύλη 157 και εγώ έτσι ήξερα 180 πως  είναι 🤦‍♂️ πωπω  στειλε μας τι θα σου πει ο γιατρός .. τι 140; Να γελάσω ή να κλάψω δεν ξέρω.. πόση γλυκόζη έκανες ξέρεις ; 75 ή 100 ;
    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...