Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Σας απασχολώ για άλλη μιά φορά κορίτσια με το θέμα του θηλασμού αλλά πιά ξέρω ότι η καλοπροαίρετη βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Αν θυμάστε, θηλάζω αποκλειστικά τον Δημήτρη μου εδώ και 4 μήνες..κατά τη διάρκεια της ημέρας όλα πάνε τέλεια..τρώει κάθε περίπου 4 ώρες χωρίς΄κανένα θέμα. Το βραδάκι, προσπαθώ να τον ταίζω γύρω στις εννιάμιση και πάνω-κάτω κοιμάται γύρω στις δέκα. Κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο (το δικό του) ακόμα από δική μου επιλογή για να τον ακούω. Ομως βρε κορίτσια εγώ πετάγομαι σε κάθε του κίνηση..και όπως όλα τα μωράκια έτσι κι εκείνος είναι πολύ ανήσυχος στον ύπνο του, στριφογυρνάει, αλλού τον βάζω κι αλλού τον βρίσκω. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν κλαψουρίσει έστω και ελάχιστα και δώ ότι δεν σωπαίνει με δυό-τρία χάδια μου,τον σηκώνω και τον θηλάζω. Αλλες φορές τρώει πολύ, άλλες λίγο, πάντως πάντα κάτι "τσιμπάει". Με αυτό το τρόπο όμως ποτέ δεν θα ξέρω αν το μωράκι πεινάει όντως ή αν το ταίζω εγώ από δικιά μου ανασφάλεια και ανησυχία. Επιπλέον, ΄δεν θα μάθω και πόσες ώρες αντέχει χωρίς φαγητό. Ασε που δεν θα κοιμηθώ κι εγώ ένα βράδυ σαν άνθρωπος, να ξυπνήσω φυσικά να τον ταίσω αλλά μία φορά, όχι τρείς και βάλε. Η μαία μου λέει ότι δεν εξυπακούεται ότι μωρό 4 μηνών μπορεί να βγάλει όλο το βράδυ χωρίς φαί. ΟΚ, αλλά ένα εξάωρο δεν μπορεί? Πιστεύω ότι περισσότερη ανησυχία του προκαλώ εγώ παρά το ανάποδο..Καμιά ιδέα πώς να καταλάβω αν πραγματικά πεινάει ή όχι? Κι αν όχι, γιατί κλαψουρίζει βρε κορίτσια? Πώς μπορώ να τον ηρεμήσω και βγάλω συμπέρασμα? Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές εκ των προτέρων!

Δημοσίευση

καλημερα!!!!!!

λοιπον,εγω θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.... ;) εμενα η μπουμπου μου ειναι 6 μηνων και οποτε ξυπναει τη νυχτα τη θηλαζω.αλλες φορες τρωει περισσοτερο κι αλλες λιγοτερο οπως κι εσενα...οποτε δε νομιζω πως κανεις κατι λαθος.με τον καιρο δε θα ξυπναει λιγοτερες φορες εκτος αν περναει καποια φαση...π.χ.δοντια.το μονο που πιστευω ειναι οτι καλο θα ηταν να πας κι εσυ να κοιμηθεις στο κρεβατακι σου με τον αντρουλη σου!!!!δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ακουσεις το μωρο!!!!!!πιστεψε με!!!!εγω την εβγαλα απο το δωματιο 3 μηνων και ξυπναγε μονο μια φορα για να θηλασει.τωρα αλλαξαμε σπιτι και για λιγο την εχω μαζι μας και ξυπναει περισσοτερες φορες.... :huh:

να σου ζησει ο δημητρακης σου!!!!

φιλια!!! :kiss:

Δημοσίευση

kai egw pisteuw oti kalutera na pas sto dwmatio sou ,esto kai ena bradu .

etsi tha katalabeis pote ksipnaei gia na thilasei h apla klapsourizei ligo otan allazei stash ston upno.

einai kalutera na to kaneis twra prin sindiasei oti se kathe mikrh anataraxh ston upno tou exei to sththos gia na hemei .

mporei kalista namhn thelei na thilasei alla na ton "upoxreoneis esu"

mporei na to ekana kai egw auto otan htan mikros o manwlhs kai giauto sou lew den tora pou einai noris an thelei ontos na thilasei h oxi .

Δημοσίευση

εμεις κοιμομαστααν μεχρι πριν 1 μηνα παντα μαζι

καποιες φορες ξυπνουσε καποιες οχι ομως οταν ξυπνουσε παντα τη θηλαζα

μερικες φορες ετρωγε πολυ τις περισοτερες επινε 4-5 γουλιτσες γαλα και σταματουσε

δεν ειναι τοσο κακο που ταιζεις το μωρακι σου βραδυ αν πιστευεις οτι ξυπναει επειδη εσυ εισαι ανυσηχη δοκιμασε να μην κοιμαστε στο ιδιο κρεββατι απλα η αν θελεις δοκιμασε να κοιμηθεις στο δικο σου δωματιο το ιδιο ειναι

Δημοσίευση

Andriani έγραψε:

Το αποτέλεσμα είναι ότι αν κλαψουρίσει έστω και ελάχιστα και δώ ότι δεν σωπαίνει με δυό-τρία χάδια μου,τον σηκώνω και τον θηλάζω.

Απο τη στιγμη που δοκιμάζεις καποιον αλλο τροπο και δεν "πετυχαινει" , αυτο σημαινει οτι το μωρο σου εχει ανάγκη να θηλάσει .

Η ενταση του ..κλαψουρισματος , δεν παιζει καμια σημασια . Η μικρη μου στην ηλικια του μωρου σου απλα εβγαζε κραυγουλες και περιμενε. Δεν χρειαζεται να κλαινε σπαρακτικα τα μωρα για να καταλαβουμε τι θελουν .

Δεν υπάρχει περιπτωση ενα μωρο να μην θελει να θηλάσει και να το υποχρεωνεις εσυ! Αν δεν θελει να θηλάσει απλα δεν θα θηλάσει !

Δημοσίευση

για την ιστορια η μικρη μου ακομα και τωρα που πηγε στο δικο της δωμνατιο κρεβατακι ξυπναει μια δυο φορες τη νυκτα για γαλατακι

την πρωτη φορα ειναι κατα τις 12 που πηγαινω μεσα και την ταιζω και η δευτερη ειναι στις 5 το πρωι περιπου που ερχεται κλαψουριζωντας στο δικο μας δωματιο αλλιως δεν ξανακοιμομαστε

Δημοσίευση

andriani γεια σου να χαιρεσαι το μωρακι σου,θηλαζουμε και εμεις εδω και 6μιση περιπου μηνες θα ειναι και συνωνοματοι σε λιγο δημητρης και ο δικος μου,και τη νυχτα σηκωνεται μια φορα και θηλαζει,καταρχην κατα τη γνωμη μου πρεπει να βγεις απο το δωματιο του γιατι οσο μεγαλωνει και σε συνηθιζει πλαι του μετα θα ειναι πολυ πιο δυσκολο,ασε που κι εσυ δεν μπορεις να ξεκουραστεις και μην στεναχωριεσαι θα το ακους ή μπορεις να βαλεις ενδοεπικοινωνια για να εισαι πιο ησυχη,και αφου ξυπναει και σε βλεπει επομενο ειναι να γκρινιαζει ενω αν δε σε δει και δεν πειναει ή δεν εχει καμια ενοχληση μπορει να ξανακοιμηθει!!!!!!

Δημοσίευση

Λοιπον η κορη μου ειναι 3 ετων και ακομα κοιμαται ανησυχα ποσο μαλλον ενα τοσο μικρο μωρακι που μπορει να εχει αερια που μπορει να κανει την αναγκη του εκεινη τη στιγμη η απλα να προσπαθει να βολευτει.Απλα επειδη εισαι στο ιδιο δωματιο ακους μεχρι και την ανασα του.Καλο θα ηταν σιγα σιγα να πας στο δωματιο σου και απλα να εχεις την ενδοεπικοινωνια διπλα σου αν φοβασαι οτι δε θα το ακουσεις.Το γεγονος οτι με το παραμικρο τον σηκωνεις δεν ειναι και τοσο καλο γιατι δεν του δινεις τη δυνατοτητα να μαθει να αποκοιμιεται μονο του αλλα και το ταραζεις σηκωνοντας το με το παραμικρο.Σιγουρα δε θα το αφησεις να κλαιει αλλα αν βλεπεις οτι κλαψουριζει δωστου την ευκαιρια να ξανακοιμηθει.Αν παλι αυτο πειναει θα το καταλαβεις γιατι δε θα μεινει μονο στο κλαψουρισμα.Η δικια μου ειναι σχεδον 11 μηνων και παρ ολο που πινει ξενο γαλα ξυπναει 3 φορες για γαλα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @melitiniღ μου, χαίρομαι που είσαι καλά και κυρίως νιώθεις και καλά! Ελπίζω να συνεχίσεις με αναρρωτική και να ξεκουραστείς! Σε ό,τι αφορά το σαλοσπίρ. Στην πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε, είχα μείνει έγκυος και απέβαλα στις 7 βδομάδες, δεν προλάβαμε δηλαδή να το ακούσουμε το μικρούλι μας. Τότε ο γιατρός μου είχε δώσει σαλοσπίρ ως αντιπηκτικό. Αφού έγινε ό,τι έγινε, έμαθα ότι το σαλοσπίρ προκαλεί τέτοιες αιμορραγίες γιατί αραιώνει το αίμα. Δεν προκάλεσε την αποβολή, αλλά ήταν τέτοια η απώλεια αίματος που δεν ελεγχόταν με κάποιον τρόπο. Γι'αυτό και στη 2η προσπάθειά μας ξεκίνησα με αντιπηκτικές ενέσεις και όλα πήγαν καλά. Προφανώς, ο γιατρός την έλαβε υπόψη του αυτή την αιμορραγία που είχα. Και τώρα πάλι στην τωρινή εγκυμοσύνη, μία από τα ίδια. Ιvor, τσιμπήματα, μελανιές, αλλά τουλάχιστον είμαι σίγουρη ότι δεν διατρέχω άλλο κίνδυνο. Νομίζω πως θα πρέπει να επιμείνεις στον γιατρό σου και να ζητήσεις να σου γράψει αντιπηκτικές. Αν δεν είναι αποτελεσματικές οι ενέσεις, τι είναι;; Ακόμα και για την προγεστερόνη που παίρνεις, μπορείς να ρωτήσεις αν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές. Εγώ την παίρνω κολπικά. Βάζω τη vasclor (όπως και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη). Πέρα από κάτι λίγα καφέ που είχα στην αρχή (2 φορές το ματζαφλάρι, είναι δυνατόν να μην ερεθιστεί μέσα η περιοχή;;) τώρα ειδικά που το παίρνω 1 φορά την ημέρα, δεν έχω καμία επίπτωση πουθενά.  Με το καλό να έρθει η Τρίτη και να τη δείτε και να την ακούσετε! Εγώ τώρα περιμένω τα τέλη Οκτώβρη για τη β' επιπέδου. Πέρα από μία φορά που κάτι σαν να ένιωσα, δεν έχω καταλάβει ακόμη κάτι. Η κοιλιά φουσκώνει σιγά σιγά (και το στομάχι επίσης!!). Ελπίζω σε κανά 2 βδομάδες να τη νιώσω για τα καλά!! Γιατί ειδικά αυτή η εγκυμοσύνη πηγαίνει πολύ αθόρυβα και ήσυχα. Την πρώτη φορά είχα και πιο πολύ άγχος και όλα περιστρέφονταν γύρω από αυτή. Τώρα, επειδή έχω και τον μικρούλη μας και κάνω και δουλειά, πολλές φορές ξεχνάω ότι είμαι έγκυος!! Και γω αύριο θα πάω για τις καθιερωμένες εξετάσεις. 17+1 επίσης!!! ❤️
    • Χαίρετε τσούπρες! Χάθηκα αλλά ήμουν νοσοκομείο και τώρα σπίτι ανάρρωση. Έπαθα αποκόλληση 19 του μήνα, και ήμουν στη δουλειά! Πήγα νοσοκομείο με κράτησαν 5 μέρες, βγήκα Τετάρτη πρωί και τώρα είμαι στο πατρικό μου και αναρρώνω με τη φροντίδα της μαμάς μου.! Ο άντρας μου λίγο κουκουρούκου, τρέχει συνέχεια στα κυνήγια για λαγούς και ορτίκια.. δεν του δίνω σημασία γιατί δεν τον χρειάζομαι για την ώρα.. ευτυχώς επαναλαμβάνω έχω τη μαμά! τον ίδιο τον έχω κλασμένο γιατί βλέπω πως έχει μείνει στην ηλικία τον 5 ετών και δεν πρόκειται να αλλάξει.. οπότε δεν συγχίζομαι... γελάω απλά γιατί σκέφτομαι ότι ακόμη δεν έχει καταλάβει την τον περιμένει μετά τη γέννηση του παιδιού και που θα πάνε τα κυνήγια και η λαγοί του.. 🤣🤣🤣 Κορίτσια... θέμα σαλοσπίρ... στο νοσοκομείο όλοι οι γιατροί μου είπαν ότι έπαθα την αιμορραγία από το σαλοσπίρ.. είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στην αποκόλληση και στην αιμορραγία. Ότι περίπτωση τέτοια έχουν, έχει να κάνει με σαλοσπίρ.. η γυναικολόγος του νοσοκομείο φαγώθηκε να παίρνω τη μικρότερη δόση και αν μπορώ και καθόλου. Η γυναικολόγος μου πάλι υποστηρίζει το αντίθετο, ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε το σαλοσπίρ στη μεγάλη δόση.. και επικρατεί το χάος! Μόνο ο γιατρός που μου είχε κάνει την απόξεση το Φεβρουάριο όταν είχα πάει στο νοσοκομείο μου είπε ότι και οι δύο γιατροί έχουν δίκιο ο καθένας από τη μεριά του.. και το μόνο που μπορώ να κάνω αν θέλω για να μην πάθω ξανά αιμορραγία είναι να πω στη γιατρό μου να αρχίσω αντιπικτικές.  Αυτό που με τσατίζει εμένα περισσότερο είναι ότι ούτε ο εξωσωματικός, ούτε η γυναικολόγος μου μου είπαν ποτέ ότι το σαλοσπίρ φέρνει αιμορραγία και μπορώ να μην το πάρω, και να κάνω μόνο αντιπικτικές. Τώρα έχω Τρίτη υπέρηχο και θα δούμε πως θα το διευθετήσουμε αυτό το θέμα. Εγώ έχω και άλλο μέτωπο ανοιχτό. Από τα πολλά utrogestan, τρία την ημέρα, έχω ανεβάσει πολύ τα ηπατικά μου. Αύριο είναι να πάω το πρωί να κάνω εξετάσεις αίματος και ούρων. Περιμένω να καθαρίσω τελείως και από το αίμα να μπορώ τουλάχιστον να τα παίρνω κολπικά και να μπορέσει λίγο το συκώτι να έρθει στα ίσα του. Θέλω τόσο πολύ να έρθει η Τρίτη να δούμε τη μπέμπα μας που δεν κρατιέμαι.. αν και με οπίσθιο πλακούντα δεν την έχω καταλάβει ακόμη, 17+1 σήμερα.. & όχι τπτ άλλο, όταν δεν την καταλαβαίνω δεν ξέρω και αν είναι καλά.! Αλλά γιατί να μην είναι μωρέ... αφού φεύγοντας από το νοσοκομείο ο τελευταίος υπέρηχος ήταν οκ!!!
    • @Eirinistz εμενα σε τόσο μικρή ηλικία μόνο αυτή μπουκωσε μια δυο φορες. Πλυσεις με sinomarin, physiomer, η οτι παραπλήσιο βρεις και μια σταγόνα παιδικο οτριβιν σε κάθε ρουθούνι κ σώθηκες. Τα δεκατα ειναι κ απο τις μυξες.  Εγω στα κορίτσια θυμαμαι όταν ξεκινησαμε τ φρούτο περιμενα μεχρι να γκρινιαξουν για να δώσω γαλα. Στις αρχές π δ τ ετρωγαν αμαν εδινα στο μισαωρο, όσο πιο καλα ετρωγαν τοσο πιο αργά εδινα γαλα. Όταν ξεκίνησαν να τρώνε μια αξιολόγη μερίδα πηγαιναμε απ ευθείας στο μεσημεριανό χωρίς γαλα ενδιαμεσα.  
    • Έχω να σας πω όσους υπερήχους πάλι έχεις αυτό το άγχος και εγώ αύριο έχω υπέροχο και παρόλο που έχω μηχάνημα ακούω την καρδιά του το νιώθω κιόλας πάλι ένα έτσι άγχος το χω
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...