Μετάβαση σε περιεχόμενο

θηλασμός και ενοχές


Recommended Posts

Γεια σας μανούλες!είμαι κ εγώ μία νέα μανούλα,μόλις 17 ημέρων!η μπεμπούλα μου που ήρθε στη ζωή με καισαρική τομη στις 24/06 κ μετα από 40εβδομάδες κυήσεως με γέμισε χαρά,ευτυχία αλλά και ένα αίσθημα απεριοριστής ευθύνης γιατί θέλω να της προσφέρω ότι καλύτερο!Παρακολουθώντας το διάστημα της κυήσεως μου μαθήματα ανώδυνου τοκετού,έμαθα πόσο ωφέλιμος είναι για τα μωράκια ο μητρικός θηλασμός δεν περίμενα όμως ότι θα είναι τόσο δύσκολος!!!!!!!!το μωρό μου θηλάζει ανά μισή κ μία ώρα,1μιση το περισσότερο,εδώ και 17μέρες δεν έχω κοιμηθεί παραπάνω από 3-4 ώρες το24ώρο,είμαι ένα ράκος από την κουράση συν του ότι λόγω του συχνού ωραρίου θηλασμόυ του μωρου δεν τολμώ να βγώ μία βόλτα γιατί φοβάμαι ότι θα με χρειαστεί.βίωσα κ μία εντονη επιλόχεια καταθλιψη express 2-3ημερών,αλλά αυτοιάθηκα για να μπορέσω να φροντίσω τη μικρή!Τώρα σκέφτομαι να ζητήσω από τον παιδίατρο να μου χορηγήσει σύμπλήρωμα κ να της το παρέχω μαζί με το θηλάσμό γιατί τα νεύρα μου είναι σε αθλία κατάσταση κ έχω ανάγκη να κοιμήθώ λίγο κ να πάω μία βολτα ρε παιδίμου,να περπατήσω λίγο!νιώθω όμως τύψεις που θα στερήσω κάποια γεύματα θηλασμόυ από το πολύ γάλα που έχω κ επιπλέον φοβάμαι ότι μπορεί να μπερδέψει τις θηλές!έχει κάποια από εσάς ανάλογη εμπειρία? :(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοπέλα μου καταρχήν να σου ζήσει!!!

΄

ένα πράγμα θα πω υπομονή,υπομονή,υπομονή...

ξέρω ότι είναι δύσκολα αλλά είναι νωρίς ακόμα...ο θηλασμός είναι όντως δύσκολος αλλά είναιο ότι καλύτερο...μην εγκαταλείπεις κ γνώμη μου είναι να μην δώσεις ξένο, με τίποτα!! κινδυνεύει να μάθει το μωρό το μπουκάλι κ μετά να μην πιάνει στήθος...

απ ότι λες δεν έχεις πρόβλημα στο θηλασμό, το έχει πιάσει το μωρό αλλά απλά θηλάζει συχνά...γιατί δεν βγαίνεις βόλτα με το μωρό? αν πεινάσει θήλασε το έξω, ρίξε μια πασμίνα πάνω σου αν ντρέπεσαι κ κάνε δουλειά σου. Πολλές θηλάζουν έξω σε πάρκα, στο mall κ ώπου θες.

Κ να θυμάσαι οι πρώτες 40 ημέρες με 2 μήνες είναι δύσκολος καιρός μετά όλα θα είναι τέλεια κ ο θηλασμός διευκολύνει πολύ ακόμα κ στις βόλτες πας ώπου θες χωρίς μπιμπερό (δεν αναφέρομαι στα οφέλει γιατί τα ξέρεις) απλά είναι νωρίς να βγαίνεις χωρίς το μωρό.

¨Οσο για τις ενοχές κ εγώ είχα στην αρχή κ στεναχώρια είναι κ από τις ορμόνες, μην ανυσυχείς θα περάσουν, υπομονή θα τα καταφέρεις είμαι σίγουρη!!!

καλό θηλάσμό εύχομαι κ άντε βγες μια βοτλίτσα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ ένα ξέρω κ έμαθα ,αν η μαμά δεν είναι καλά δεν θα μπορέσει να νταντέψει κ το μωρό της κ επειδή εγώ τα πήρα τα χαπάκια μου για να έρθω στα ίσια μου κάποια στιγμή κ για να μην πάρεις κ εσύ καλό θα είναι να κάνεις αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα κ πιο ελεύθερη για να περάσεις κ εσύ κ το μωρό καλά.

Δεν μπορούν όλες η μαμάδες να ανταπεξέλθουν το ίδιο καλά στις πιέσεις της μητρότητας δεν έχουν όλες τις ίδιες συνθήκες ζωής .

Εγώ έδινα κ δίνω πάντα συμπλήρωμα κ χωρίς ενοχή γιατί βλέπω το μωρό μου χορτάτο κ χαρούμενο μετά να μου γελά από ευχαρίστηση . ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει!! :)

Αυτο που προσφερεις στο μωρακι σου ειναι οτι καλυτερο. Εκτος απο τροφη του προσφερεις ζεστασια, στοργη, παρηγορια,αρωμα μανουλας.. :)

Αν σε παρηγορει ολες οι θηλαζουσες μανουλες τα περασαμε αυτα. Περναει ομως. Ξερω οτι σου φαινετε βουνο αλλα θα περασει. ΜΠορεις να πηγαινεις βολτα με το μωρακι σου και να το θηλασεις οποτε πεινασει. ΟΟΟΟΛΕΣ θηλαζουθμε εξω μην ντρεπεσαι. Ισα ισα να καμαρωνεις! ;)

Αν θες να βγεις μονη σου βγαλε ενα γευμα με το θηλαστρο και αφησε το καπου... Αυτο υσχυει και για να ξεκουραστεις. Γιατι συμπληρωμα? Δωστου το δικο σου γαλατακι. Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε :kiss::kiss: !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliet

να σου ζήσει το μωράκι!

Εφόσον ξέρεις τα ωφέλοι του θηλασμού

(που δεν είναι μόνο τροφή για το σώμα

αλλά κ για την ψυχή!)

γνώμη μου είναι να μην δώσεις τεχνητό γάλα

στο βρεφάκι!

Είναι δύσκολες οι πρώτες 6 εβδομάδες

μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχια αλλά μετά είναι παιχνιδάκι....

Χωρίς μπιμπερόν, συμπληρώματα, σκόνες κτλ

παίρνεις αγκαλια το λατρεμένο σου κ ...έξω από την πόρτα!

Αυτο μπορείς να το κάνεις ακόμα κ τώρα...

Εμείς βγαίνουμε στο πάρκο ΚΑΘΕ απόγευμα από 7 ημερών!

Παρόλο που τα μπεμπάκια είναι καρφιτσωμένα στο στήθος

τον πρώτο καιρό, όταν το θηλάσεις κ βγείτε μια βολτίτσα

με το μαρσιπάκι ή το καρότσι (ακόμα κ αν κοιμάται)

θα σου δώσει ...παράταση χρόνου, θα δεις!

Ηρεμουν με τις βόλτες όλα τα μωράκια...

Σε λίγες μέρες θα αναπολεις τις στιγμές

τον ατελειωτων θηλασμων (που τελειώνει το ένα γεύμα,

κ που ξεκινά το άλλο;;; Αναρωτιόμουν!)

Ο μπεμπάκος μου είναι πλέον 10,5 μηνών

κ στις διακοπές που φύγαμε στο εξωτερικό

πριν λίγες μέρες, δεν ανησύχησα λεπτό για το φαγητό του!

Σε μουσεία, πλατείες, πάρκα, εστιατόρια, οπότε πεινούσε

τον θήλαζα...

Ειπναι τόσο απλό για εμάς, εδώ κ μήνες!

Μην τα παρατήσεις και μην επιβαρύνεις το μωράκι

με τεχνητή τροφή...

Ακόμα κ αν «γλυτωσεις» όπως νομίζεις κάποια γεύματα

θα του στερήσεις την ζεστασιά του στήθους, την ασφάλεια

της αγκαλιας σου..... Είναι πολύ μικρούλι ακόμα κ σε χρειάζεται!!!

Μόνο πάνω μας νιώθουν ασφάλεια!

Είσαι υπεροχή μανούλα (πέρασες κ express την επιλόχιο, χιχιχι!)

σε λίγο καιρό θα στρωσουν τα ωράρια σας

κ θα νιώσεις την απέραντη ευτυχία , χωρίς καμία ενοχή!

Όσο αφορά στην κούραση σου, δοκίμασες να θηλάζεις

το μπεμπάκι σου ξαπλωμένη; Μπορεις να ξεκουράζεσαι έτσι

αρκετές φορές την ημέρα...

Κ πάλι να σου ζήσει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ναι δυστηχως ετσι ειναι τουτς πρωτους δυο τρεις μηνες

συνεχισε τον θηλασμο και μην στεναχωριεσαι

επισης στην αρχη οι ορμονες χορευουν τρελα μετα απο τη γεννα και μπορει να σκεφτεσαι διαφορα μετα απο πολλη ουραση σκεφτομουν καποιες φορες οτι ηθελα να το παρατησω και να φυγω να μην ακουω αλλο κλαμα να κοιμηθω μια ωρα εστω παραπανο και μετα απο λιγο οτι δεν αγαπαω αρκετα το μωρο ......

αν περασεις τους πρωτους 3 μηνες ολα τα αλλα με το θηλασμο μετα θα σου φανουν παιχνιδακι θα βρεις τους νεους σου ρυθμους και θα αισθανεσαι αρκετα καλυτερα

λιγο πολυ ολες τα ιδια περναμε

καλη υπομονη και μην φοβασαι θα περασουν και τα δυσκολα

οσο για την βολτα που εχεις αναγκη παρε ενα μαρσιπο και φορα το μωρακι σου η βαλε δυο μπλουζες σηκωνε τη μια κατεβαζεις την αλλη και δεν φαινεται τιποτα οσο θηλαζεις

στην αρχη με τον δημοσιο θηλασμο καταλαβαινω οτι δεν θα αισθανεσαι ανετα αλλα ολες μας συνιθισαμε διαφορετικα θα ειχαμε σαλταρει απο την κλεισουρα δεν εχω να πω κατι αλλο τα παραπανω κοριτσια με καλυψαν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πόσο σε καταλαβαίνω...

Η κούραση είναι τεράστια!!!

Η περιφάνεια, όμως, που θα νιώθεις για τον εαυτό σου καθώς θα περνάνε οι μήνες κι εσύ θα συνεχίζεις να θηλάζεις, είναι ακόμη μεγαλύτερη!!!

Πάρε δύναμη από μας που έχουμε περάσει τα ίδια και συνέχισε!!!

Πάντως, ό,τι επιλογή κι αν κάνεις... θα συνεχίσεις να είσαι μία μανούλα που αγαπάς και νοιάζεσαι για το μωράκι σου!!!

Να μη νιώθεις ενοχές για τις επιλογές σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliet μην βασανιζεις το μυαλο σου με τετοια πραγματα! ισως αντι να καταληξεις στο συμπληρωμα με ξενο γαλα να χρησιμοποιουσες ενα θηλαστρο (νοσοκομειακο καλυτερα) ωστε να αντλεις καποια γευματα και να μπορεις να αφησεις καπου το μωρο και να βγεις λιγακι απο το σπιτι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σου ζησει το μπεμπακι!κανε υπομονη,ολες ειχαμε/εχουμε τα ξενυχτια μας.Και οσο για το συμπληρωμα δεν ειναι λυση καλη μου.Και με το μπιμπερο θα ξενυχτας.Κανε υπομονη και θα στρωσει το πραγμα,θα βρει τον ρυθμο του το μωρακι σου.Και βγες βολτες μαζι με το μωρο,μην κλεινεσαι μεσα,και εξω μπορεις να θηλασεις :P ασε που στις βολτες θα σου κοιμαται κιολας και ετσι θα ξεκουραζεσαι!

Α!και δεν ειναι ολα τα μωρα ιδια,μπορει να βρει το ρυθμο του πολυ γρηγορα!προσωπικα πιο πολυ κουραστηκα με τα μπιμπερο του γιου μου παρα τωρα που θηλαζω τη μικρη μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σκεψου αποστειρωσεις μεσα στην νυχτα, βραστα νερα μετα να κρυωσει το γαλα... :pinch: βασανο... Ενω το ετοιμοπολεμο μεμε παντα στην σωστη θερμοκρασια! B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!!!!

τι μου θυμισες τωρα!!!!!!!! :) πριν μερικους μηνες ημουν στη θεση σου!!!!!μου φαινονταν ολα τοσο δυσκολα.... :huh: τωρα 6 μηνες μετα τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα!!!!!!!!!δεν μπορω να σκεφτω τον εαυτο μου χωρις να θηλαζω!!!!!!! ;) μπορεις να κανεις υπομονη ή να δωσεις ξενο...να κανεις οτι νομιζεις εσυ καλυτερο για σενα και το μωρακι σου!!!ευτυχισμενη μαμα=ευτυχισμενο μωρακιεγω απο προσωπικη εμπειρια θα σου ελεγα να κανεις υπομονη.σε λιγο καιρο ολα θα φτιαξουν και να βγαινεις βολτες!!!!εγω εβγαινα πριν σαραντισω και ηταν και χειμωνας!!!!εννοειται οτι εχω θηλασει σε ολα τα μερη!!!ταβερνες,ιατρεια,πλοια,καφετεριες!!!! ;) η επιλογη φυσικα ειναι δικη σου!!!!!!! :silly: να σου ζησει το μωρακι σου!!!!!!φιλακια!!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μπεμπάκι καλή μου,

να κάνεις υπομονή αν πραγματικά θέλεις να δεις τι υπέροχο(και τι εύκολο) πράγμα είναι ο θηλασμός!!!

οι πρώτες βδομάδες είναι δύσκολες μετά όλα μπαίνουν σε ρυθμό

σε λίγο καιρό θα νοιώθεις πολύ περήφανη που μπορείς και θρέφεις το μωράκι σου χωρίς κανένα συμπλήρωμα. Εγώ μεχρι τον έκτο μήνα που αρχίσαμε τις στερεές τροφές έλεγα ότι αυτό το πλασματάκι για 15 μήνες τρέφεται και αναπτύσσεται σωματικά και ψυχικά μόνο από μένα. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται...

Μην έχεις ενοχές θέληση να έχεις ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και απο μενα!!!

Να σου ζησει το μωρακι σου...Θα σου πω και εγω οτι και ολες οι μανουλες..Αξιζει τον κοπο να προσπαθησεις και να επιμηνεις με τον θηλασμο...Ο μπεμπης μου ειναι στον τεταρτο μηνα και θηλαζουμε αποκλειστικα απ την αρχη...Πλεον για μενα ειναι παιχνιδακι...Παμε παντου, χωρις κανενα προβλημα..Ποτε δεν με απασχολησε το θεμα φαγητο του μωρου..Η λυση ειναι γρηγορη, ευκολη και παντα διαθεσιμη...Λιγη υπομονη κανε..Ολες το περασαμε...και εγω νομισα οτι ποτε δεν θα ξανακοιμηθω σαν ανθρωπος...και ομως τωρα κοιμαμαι περισσοτερο απ'οτι στην εγκυμοσυνη... :P:P

Το αποτελεσμα της προσπαθειας θα σε αποζημιωσει..Το συμπληρωμα παντως δεν ειναι λυση..μαλλον περισσοτερη κουραση.. :dry:

Καλη δυναμη!!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κοπέλα μου έχεις ΜΟΝΟ 17μέρες που γέννησες όλα αυτά που περιγράφεις είναι φυσιολογικά.Είσαι πολύ τυχερή που κοιμάσαι έστω και ένα 4ωρο!!Τι περίμενες δλδ να κοιμάσαι 8ωρα και να είσαι ξεκούραστη?Λεχώνα είσαι και η μόνη δουλειά της λεχώνας είναι να ταϊζει συνέχεια και ακατάπαυστα το νεογέννητό της.Έτσι είναι η φύση...το νεογέννητο θέλει συνέχεια να τρώει ακόμα και ανα μισή ώρα..Τώρα αν σε έχει εξαντλήσει πολύ αυτή η κατάσταση για αυτό υπάρχουν τα ξένα γάλατα..βαραίνουν το στομάχι του μωρού χορταίνει γιατί του δίνεις συγκεκριμένη ποσότητα και κοιμάται λίγο παράπανω...η επιλογή είναι δική σου!Και εγώ τα πέρασα αυτά..(αποκλειστικός θηλασμός)και απο την εμπειρία μου σου λέω οτι στους 2μιση μήνες έστρωσε η κατάσταση και τώρα όλα είναι πολύ καλύτερα!!Εσύ αποφασίζεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕλένηΧ έγραψε:

black rose εσυ αν δεν κανω λαθος μας ρωτουσες για επαναγαλακτισμο στην αρχη δεν εδινες ξενο????κοιμοσουν περισοτερο???

Μάλλον κάνεις λάθος :( Ποτέ δεν έδωσα ξένο στο μωρό μου μόνο τις 2 πρώτες μέρες στην κλινική γιατί πονούσαν πολύ οι θηλές μου :( Πρέπει να με μπέρδεψες με άλλη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Juliet και να σου ζήσει το μωράκι!Συμφωνώ κι εγώ με όλα τα κορίτσια,απλά ήθελα να προσθέσω ότι επειδή οι πρώτες 40 μέρες είναι πολύ σημαντικές για την εδραίωση του θηλασμού και ιδιαίτερα οι βραδυνοί θηλασμοί καλό είναι κατά τη γνώμη μου να μην υπονομεύσεις την παραγωγή σου και να αφήσεις το μωράκι σου να σου τη ρυθμίσει ;) .Επιπλέον,κανείς δε σου εγγυάται ότι με το ξένο θα κοιμάται περισσότερο,υπάρχουν και παιδάκια που με το θηλασμό κοιμούνται περισσότερο και με το ξένο λιγότερο.Άσε που μπορεί να πάθει σύγχιση θηλών όπως είπες κι εσύ και να μην μπορεί να πιάσει μετά καλά το στήθος(αυτό ισχύει και για την πιπίλα) ή να μπλέξεις με κολικούς και αλλεργίες και διάφορα τέτοια.. Κάνε λίγο υπομονή,ακόμα το μωράκι σου είναι πολύ μικρό,φυσικό είναι να θέλει να θηλάζει συνέχεια και όπως πολύ σωστά σου είπαν και τα κορίτσια,βάλε το μωρό σε ένα μάρσιπο και... πάρτε τους δρόμους!Γιατί δηλαδή να κάθεσαι κλεισμένη στο σπίτι?Αυτά από εμένα,καλή συνέχεια :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνησω και εγω με τα κοριτσια ο θυλασμος ειναι κατι το μοναδικο μια επαφη που εχεις με το παιδι σου απιστευτη πιστευω πως και σενα την ιδια θα σου κακοφανει οταν του δωσεις μπιμπερο και εκεινο θα το αγκαλιασει με τα χερακια του αντι να αγκαλιαζει εσενα.εμενα τουλαχιστον μου ειχε κακοφανει πολυ.Το γεγονος οτι θα ξυπνουσα θα πηγαινα στην κουζινα θα ετοιμαζα το νερο στη σωστη θερμοκρασια και μεχρι να γινουν ολα αυτα το μωρο ειναι στο δωματιο και κλαιει μου φαινοταν πιο δυσκολο απο το να το παρω στο κρεβατι μου να τον θηλασω.

Τωρα βεβαια η καθε μανουλα ειναι διαφορετικη και αν εσυ νιωθεις οτι με τον θηλασμο δεν εχεις τα πλεονεκτηματα που εχουν αλλες η οτι τελοσπαντων δεν θελεις να το κανεις η αποφαση σου ειναι σεβαστη και θα κανεις οτι ειναι καλυτερο για σενα αλλα και το παιδι σου.Αν δεν εισαι χαρουμενη ,ευτυχισμενη,ευδιαθετη το παιιδι σου αυτο το νιωθει οποτε κανε αυτο που νομιζεις οτι θα σε χαλαρωσει και θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα.Απο την αλλη βεβαια ισως και παλι τονιζω ισως να κραταει το ξενο γαλα για περισσοτερη ωρα χορτατο το παιδι σου αλλα μεχρι να βρεις γαλα που να ταιριαζει στο παιδι σου μπορει να υποφερει αποκολικους οποτε παλι ξαγρυπνη θα εισαι με τη μονη διαφορα οτι το παιδι αυτη τη φορα θα ειναι κακοκεφο .Αλλα σιγουρα σε καμιαπεριπτωση μη νιωθεις ενοχες για την αποφαση σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα και να σου ζησει το μωρακι σου!

Συμφωνω απολυτα με τα κοριτσια, το μονο που θα σου πω κι εγω ειναι οτι στη φαση που εισαι οταν ημουν εγω εψαχνα αμετρητες δικαιολογιες για να σταματησω το θυλασμο.

Ευτυχως υπηρξαν ανθρωποι ομως που με στηριξαν και τωρα πλεον ολα ειναι παιχνιδακι!

Προσπαθησε να βρεις απο καπου βοηθεια (μαμα ή πεθερα) για τα υπολοιπα κι ασχολησου μονο με το μωρο.

Υπομονη και θα δεις ολα να φτιαχνουν!

Ασε που οταν πας πρωτη φορα στο γιατρο να μετρησει βαρος θα νοιωθεις πολυ περηφανη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για μένα το βασικότερο όλων είναι μια μαμά καλά ψυχολογικά ώστε να είναι και το μωράκι της καλά. Εγώ τουλάχιστον αυτό επέλεξα και ποτέ δεν το μετάνιωσα.

Να σου ζήσει το μπεμπάκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...