Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΛΙΚΟΙ ή ΕΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΩΡΟ?

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες τις μανουλες.

Ο μπεμπης μου ειναι 32 ημερων. Μεχρι να γινει 20 ημερων ηταν ολα μια χαρα. Ετρωγε και κοιμοταν και γενικα ηταν τοσο ησυχος που πολλες φορες τον ξυπνουσα για να φαει.

Εχει ομως σχεδον 2 εβδομαδες που τα πραγματα αλλαξαν. Ξεκινησε να εχει ανησυχο υπνο και το εννοω.... Μεσα στον υπνο του σφιγγοταν συνεχεια, μαζευε τα ποδαρακια του και εσφιγγε τα χερακια του κοκκινιζοντας χωρις να κλαει ολα αυτα και αεριζοταν. Αυτο κρατησε 3-4 μερες ωσπου ενα βραδυ ξημερωσαμε, μιας και ο μικρουλης μου εκλαιγε ολο το βραδυ, δεν ηρεμουσε ουτε με αγκαλια ουτε με κουνημα. Τηλεφωνησα τον γιατρο την αλλη μερα και μου ειπε οτι ειναι κολικοι, να του κανω μασαζακι και να τον βαζω στην κοιλια μου, να κοψω τα γαλακτοκομικα και αν δεν τον περναει να του δωσω το σιροπακι Nurse Harvey’s αλλα ακομη δεν του το εδωσα, γιατι δεν θελω να του δωσω φαρμακα.

Σταματησα να γαλακτοκομικα και σαν να μου φαινεται λιγο καλυτερα αλλα εξακολουθει να εχει πονακια και τα εντερακια του κανουν θορυβο.

Δεν μπορω να πω οτι κλαει, απλα ειναι γκρινιαρης και νευρικος και ανησυχος. Οταν τον πιανει στον υπνο, σφιγγεται και επειδη δυσκολευεται να αεριστει σφιγγεται σχεδον καθε λεπτο. Οταν ειναι ξυπνιος ειναι συνεχεια ανησυχος, κουνιεται ολη την ωρα, του βαζω την πιπιλα και αφου την ρουφηξει λιγο την πεταει και γκρινιαζει και αφου βαρεθει να το κανει αυτο αρχιζει να κλαψουριζει επειδη δεν τον παιρνω αγκαλια και αναγκαζομαι να τον παρω και πολλες φορες δεν τον ηρεμει ουτε αυτο, ουτε το κουνημα ουτε το περα-δωθε με το καροτσι. Συμπερασμα ! Οταν το μωρο δεν κοιμαται, που κοιμαται σχετικα λιγο, ειναι σχεδον μονιμα μεσα στην ανησυχια, να κουναει χερακια και ποδαρακια σαν κατι να τον ενοχλει.

Η απορια μου ειναι : αραγε ειναι ετσι ανησυχος εξαιτιας των κολικων ή ειναι απλα ενα νευρικο και ανησυχο μωρο? Επειδη δεν μπορω να καταλαβω ποτε ποναει πραγματικα, γι αυτο και δεν του δινω το φαρμακο. Νοιωθω πραγματικα οτι δεν μπορω να τον βοηθησω, οτι ειμαι αχρηστη να τον ανακουφισω και ειδικα οταν "νευριαζω" μαζι του εξαιτιας της εξαντλησης απο το ξενυχτι και την κουραση, νοιωθω κακια και αχρηστη μαμα.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kopela mou gia kolikous akougete...emena kai ta 2 mou agorakia eixan kolikous kai ontos einai mia dyskoli fash alla tha perasei thelei to xrono tou...synexeia xerakia kai egw tha sou protina na tou dwseis ligo farmaki giati einai krima na ypoferi etsi ki alios den einai tipota ayto apla xonebei pio eykola kai oi ponoi einai ligo kalyteri...sunithos otan to exeis agalia kai tou patas thn kilia ton anakoufizei...egw thimame ton eixa mesa sto marsipo kai ekana boltes giati mou eixan kopi ta xeria...ypomoni kopela mou!!!

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι!

Έτσι όπως το περιγράφεις είναι κολικοί. Ο δικός μου δεν έκλαψε ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα, αλλά μέχρι και τώρα που είναι 2,5 μηνών, έχει αέρια και πονάκια και γκρινιάζει σαν να πονάει. Όσο μεγαλώνει όμως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Τον πρώτο καιρό σχεδόν σε κάθε τάισμα πόναγε. Δεν είναι νευρικό το παιδάκι σου, απλώς πονάει. Προσπάθησε να ηρεμήσεις γιατί το καταλαβαίνει και το αν θα γίνει ήρεμο ή ανήσυχο εξαρτάται σε μεγαλο βαθμό απο το πόσο ήρεμη είσαι εσύ απέναντί του.

Α! Επίσης, συμφωνώ να μην του δώσεις σιροπάκι. Ούτε κι εγώ του έδωσα. Μόνο προσπάθησα να του δώσω λίγο χαμομήλι (όχι παιδικό γιατί έχει ζάχαρη) αλλά δεν του άρεσε και σταμάτησα.

mariakap75 έγραψε:

kopela mou gia kolikous akougete...emena kai ta 2 mou agorakia eixan kolikous kai ontos einai mia dyskoli fash alla tha perasei thelei to xrono tou...synexeia xerakia kai egw tha sou protina na tou dwseis ligo farmaki giati einai krima na ypoferi etsi ki alios den einai tipota ayto apla xonebei pio eykola kai oi ponoi einai ligo kalyteri...sunithos otan to exeis agalia kai tou patas thn kilia ton anakoufizei...egw thimame ton eixa mesa sto marsipo kai ekana boltes giati mou eixan kopi ta xeria...ypomoni kopela mou!!!

Κατ' αρχην με το καλο γλυκουλα μου να γεννησεις το μωρακι σου.

Σ' ευχαριστω για τον κοπο σου να μου απαντησεις. Ελπιζω να μην του κρατησουν πολυ καιρο, γιατι στεναχωριεμαι πολυ και κλαιω που δεν μπορω να τον βοηθησω.... Εσυ τι εκανες στα αγορακια σου? Εδωσες φαρμακο και αν ναι ποιο? Επισης τα μωρακια σου ηταν ολη την μερα ανησυχα ή απο το απογευμα και μετα και κυριως το βραδυ?

pepita έγραψε:

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι!

Έτσι όπως το περιγράφεις είναι κολικοί. Ο δικός μου δεν έκλαψε ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα, αλλά μέχρι και τώρα που είναι 2,5 μηνών, έχει αέρια και πονάκια και γκρινιάζει σαν να πονάει. Όσο μεγαλώνει όμως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Τον πρώτο καιρό σχεδόν σε κάθε τάισμα πόναγε. Δεν είναι νευρικό το παιδάκι σου, απλώς πονάει. Προσπάθησε να ηρεμήσεις γιατί το καταλαβαίνει και το αν θα γίνει ήρεμο ή ανήσυχο εξαρτάται σε μεγαλο βαθμό απο το πόσο ήρεμη είσαι εσύ απέναντί του.

Α! Επίσης, συμφωνώ να μην του δώσεις σιροπάκι. Ούτε κι εγώ του έδωσα. Μόνο προσπάθησα να του δώσω λίγο χαμομήλι (όχι παιδικό γιατί έχει ζάχαρη) αλλά δεν του άρεσε και σταμάτησα.

Να σου ζησει και σενα το μπεμπακι σου.

Και ο δικος μου δοξα τω θεο δεν κλαιει συνεχομενα, απλα ειναι γκρινιαρης και ανησυχος. Και εμενα στη φαση που ειμαστε τωρα υποφερει σχεδον σε καθε ταϊσμα. Προσπαθω να του μιλαω, να του λεω παραμυθακια και γενικα κανω οτι μπορω για να τον ηρεμησω, αλλα πολλες φορες δεν τα καταφερνω και απελπιζομαι.

Εσυ τι εκανες απο "πρακτικα γιατροσοφια" για να το ανακουφισεις?

Επισης θηλαζεις ή δινεις ξενο γαλα?

Kalispera k na xerese to moraki sou!!!Emeis ixame kolikous meta pou saradise k mexri k 3 minwn!Thilaza tote k omws koliki upirxan! Kathe apogeuma arxize to martirio tis...den edwsa suropi apla molis arxize tin evaza sto karotsi k dromo mono me tous kradasmous sto dromo k tin volta stin fusi iremouse!!! Dwkimase k auto! Ean ixame polu provlima diladi oli nyxta tha edina suropaki gia na iremisi k na dow k ean pezi diafora...alla auto eine prosopiki mou apopsi!Kane oti nomizis esi kalitera gia to bebaki sou k min stenaxoriese den ise kakia manoula...to mwraki sou to gnwrizi auto na ise sugouri!!!!!!!

Για σου εμενα η μικρι με το που βγηκαμε και ηρθαμε στο σπιτι αρχισαν οι κολικοι.Κρατισαν 2,5 μηνες,συνηθος εκλεγε το βραδυ.Αυτη η κατασταση κανει το μωρο να ειναι νευρικο και να αποζηταει παραπανω αγκαλια.Υπομονη θα περασει :woohoo:

ela kopela mou..emena kai oi2 eixan kolikous apla ston deytero to antimatopisa pio psixrema logo piras...kai egw eixa trelathei sto prwto ta eixa peksi etsi opws tsirize...sunithos feugoun ston trito mhna kai nomizw epita apo kathe fagito sthn xonepsi htan to problhma kai kurios to bradi...egw thilaza apoklistika!!xamomili kai ayto to siropaki einai ta mona pou boithane..den einai kai kanena sobaro farmako apla to boithai sthn xonepsi egw to eixa dokimasei kai einai para poli elafri..einai 4 xronia kai den thimame onoma..apla prospathise na eisai hremi na tou milas kai na tou tragoudas pistebw an se niosei oti eisai psixremi tha einai kai ayto kalytera...ypomonh kai dynamh soy eyxome..

καλησπερα και να σου ζησει το μωρακι σου!!!

εμένα ο παιδιατρος μου ειπε να δινω μαραθο της μιλουπα στον μπεμπη για τουσ κολικους τα ανακουφιζει και του δινω 2 φορες την ημερα και ειναι καλυτερα!!!

ρωτα και τον δικο σου παιδιατρο την γνωμη του εγω σιροπακι δεν εδωσα καθολου ο μπεμπουλης ειναι σχεδον 2 μηνων τωρα!!

Ελπιζω να βοηθησα λιγο!!!

Φιλακια και μην στεναχωριεσαι δεν εισαι κακια μανουλα εισαι πολυ καλη γιατι ανησυχεις για το πως θα ανακουφισεις το παιδακι σου!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Περαστικά κορίτσι μου μίλησες με παιδίατρο; Σου έδωσε τίποτα οδηγίες ; 
    • Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...