Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ!!! ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ??? ΚΟΣΤΟΣ???


Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσάκια!!!!!!!!!! :)

Καλό μήνα να έχουμε!!!!!!!! :)

Να είναι ο Ιούλιος ένας μήνας γεμάτος……… γεμιστές κοιλίτσες!!!!!!!! Τι κάνετε????????? Πώς τα περνάτε????????? Όλα καλά?????????

Είπα να σας γράψω ένα Topic, σχετικά με τους προβληματισμούς μου, ζητώντας ακόμη μία φορά τη γνώμη σας!!!! Όπως έχω αναφέρει κι αλλού, από Σεπτέμβρη, εάν (πρώτα ο Θεός!!!) δεν έχει έρθει ακόμη εγκυμοσύνη, προχωράμε σε Εξωσωματική, αφού πρώτα επισκεφθούμε ακόμη 2-3 γιατρούς για μια 2η-3η γνώμη, αναφορικά με τις εξετάσεις μας!!!

Για πείτε βρε κουκλίτσες, εφόσον μ’ ενδιαφέρει να την κάνω σε Δημόσιο Μαιευτήριο και μέσω ΙΚΑ, τι διαδικασίες πρέπει ν’ ακολουθήσω??? Κάτι έχω ακούσει για μία επιτροπή, σωστά??? Ξέρετε μήπως, τι κόστος υπάρχει (γιατί σε Ιδιωτικό Μαιευτήριο έχω ακούσει για ….. 5.000 € κάθε φορά(!!!!!!!!!) κι είναι ένα αρκετά μεγάλο budget!!!!! Στο Δημόσιο πώς πάει??? Τι παίρνουμε από το ΙΚΑ??? Παίρνουμε κάτι ή…………… :angry:

Anyway, όποια ξέρει ας μου πει………… την ξανθιά :P και πόντια…….. :P να είμαι τουλάχιστον ενημερωμένη, προτού πάω……….. Χωρίς παρεξήγηση πάντως, θα ρωτήσω και στο άλλο forum, γιατί όσα περισσότερα μαθαίνουμε, τόσο καλύτερα ενημερωμένοι είμαστε, σωστά??? ;)

Ανυπομονώ να έρθει ο Σεπτέμβρης……….. και να μην χρειαστεί η Εξωσωματική……….. γιατί κακά τα ψέματα………… τη φοβάμαι………………

Την Καλημέρα μου και τα φιλιά μου σε όλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 3000 - 3500 Η ΕΜΒΡΥΟΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΣΥΝ 2500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ, ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΕΣ ΚΛΠ. ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ (ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΝ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΚΡΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΝΟΜΙΖΩ 85% ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ 350€ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ, ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕΣΩ ΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ "ΠΑΡΕΧΕΙ" ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΟΡΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ PIPITSAZOYZOYNA!!!!!!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΚΟΙΛΙΤΣΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΞΩΣΟΜΑΤΙΚΗ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΠΟΡΑΚΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ! ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ , ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΕΜΒΡΥΩΝ 5000. ΟΣΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΕΣΑ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΗΡΑΦΙΑ. ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ! ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και να με συγχωρεσετε αν την κανω σε λαθος τοπικ και αν σας φανει χαζη η ερωτηση μου.Οταν μιλατε για εξωσωματικη αυτη γινεται με δικο σας ωαριο η με ωαριο δοτριας?Ελπιζω να μη σας κουφανα αλλα ειμαι λιγο ασχετη στο θεμα αυτο.Και παλι συγνωμη που παρενεβη στη συζητηση σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!!!!!!!!!

θα σου γραψω την δικη μου εμπειρια σε ιδιωτκο κεντρο.

Καταρχην το ποσο που περνεις απο το Ικα (αφου περασεις επιτροπη) ειναι περιπου 300Ε και κατι παραπανω,δεν θυμαμαι...

Εμενα απο το κεντρο εξωσωματικης (για να μην μπλεξω με επιτροπες μιας κ τ ποσο που καλυπτουν ειναι μικρο κ η ταλαιπωρια για να το παρεις μεγαλη)μου εγραψαν τα φαρμακα με την ενδειξη <προκληση ωοθηλακιορρηξιας για σπερματεγχυση>.Πηγα την συνταγη σε γυναικολογο του ΙΚΑ μου τν εγραψε κ μετα βουρ στο φαρμκειο του ΙΚΑ οπου πηρα τις ενεσεις τσαμπα.Τα υπολοιπα φαρμακατα πηρα απο ιδιωτικο φαμακειο και πληρωσα μονο την συμμετοχη.

Στο κεντρο εξωσωματικης εδωσα συνολο 3.000 (μαζι με τους υπερηχους κ τις αιματολογικες) συν 200Ε που κοστισαν τα γονιμοποιημενα ωαρια για να γινουν βλαστοκυστες.

Αν μπεις στο site του ΙΚΑ (εχει κ site παναθεμα το :laugh: :laugh: ) εχει περισσοτερες πληροφοριες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα! Εμείς κάναμε την εξωσωματική σε ιδιωτικό κέντρο και μας κόστισε 2500 η μικρογονιμοποίηση. Πιστεύω ότι οι τιμές κυμαίνονται περίπου από 2500-3500 ανάλογα με το κέντρο που επιλέγεις.

Τα φάρμακα κοστίζουν περίπου 2500, οπότε δεν σε συμφέρει να τα αγοράσεις. Εγώ τα πήρα μέσω ΙΚΑ δωρεάν. Η διαδικασία δεν είναι τόσο φοβερή όσο ακούγεται, απλά θέλει λίγο οργάνωση. Καταρχήν μπες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ εκεί που λέει για τις εξωσωματικές για να διαβάσεις αναλυτικά τι εξετάσεις και τι χαρτιά σου ζητάει υποχρεωτικά το ΙΚΑ. Το ένα σπερμοδιάγραμμα πρέπει να είναι από ΙΚΑ ή δημόσιο νοσοκομείο και τη σαλπιγγογραφία μπορείς να την κάνεις επίσης σε δημόσιο νοσοκομείο και να μην πληρώσεις (εγώ πλήρωσα 5 ευρώ!!).

Συγκεντρώνεις τις εξετάσεις που χρειάζονται και τις πηγαίνεις στο γυναικολόγο του ΙΚΑ της περιοχής σου για να σου δώσει παραπεμπτικό για την επιτροπή. Μετά κλείνεις ραντεβού με την επιτροπή (είναι στο κέντρο της Αθήνας), σου κλείνουν ραντεβού 2-3 βδομάδες μετά. Η διαδικασία της επιτροπής είναι 5 λεπτά υπόθεση, κοιτάνε τις εξετάσεις και πηγαίνεις μετά από 2-3 μέρες να πάρεις τη γνωμάτευση. Τη γνωμάτευση την πηγαίνεις πάλι στο γυναικολόγο του ΙΚΑ και του λες τι φάρμακα θέλεις να σου γράψει. Μετά πηγαίνεις στο φαρμακείο του ΙΚΑ και τα παίρνεις εντελώς δωρεάν.

Επίσης, αφού τελειώσει η διαδικασία της εξωσωματικής με βεβαίωση από το κέντρο δικαιούσαι να πάρεις από το ΙΚΑ 352 ευρώ επίδομα. Δεν είναι πολλά αλλά γιατί να τους τα χαρίσεις; ;)

Τις εξετάσεις αίματος και οιστραδιόλη που θα κάνεις κατά τη διάρκεια μπορείς επίσης να πηγαίνεις και να σου τα γράφει ο γυναικολόγος του ΙΚΑ για να γλιτώσεις κάποια χρήματα. Διαφορετικά θα σου κοστίσουν περίπου 15-20 ευρώ η κάθε εξέταση. Εκτός αν τις κάνεις στο κέντρο εξωσωματικής και συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Μην αγχώνεσαι, όλα καλά θα πάνε. Απλά δες τι εξετάσεις χρειάζονται και ξεκίνα να τις μαζεύεις από τώρα (αν δεν τις έχεις ήδη κάνει) ώστε να κερδίσεις χρόνο και να κινηθείς πιο γρήγορα για το ΙΚΑ. Αν τα έχεις συγκεντρώσει αυτά δεν καθυστερείς. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alexandra mammy έγραψε:

Καλημερα κοριτσια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και να με συγχωρεσετε αν την κανω σε λαθος τοπικ και αν σας φανει χαζη η ερωτηση μου.Οταν μιλατε για εξωσωματικη αυτη γινεται με δικο σας ωαριο η με ωαριο δοτριας?Ελπιζω να μη σας κουφανα αλλα ειμαι λιγο ασχετη στο θεμα αυτο.Και παλι συγνωμη που παρενεβη στη συζητηση σας.

Εγώ την έκανα με ωάρια δικά μου. Συνήθως αυτό γίνεται εκτός αν η γυναίκα έχει πρόβλημα και δεν παράγει δικά της ωάρια οπότε εκεί γίνεται με ωάριο δότριας. Νομίζω όμως είναι πιο σπάνια περίπτωση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSAZOUZOUNA καλημέρα!!! Εγώ δεν έχω εμπειρία εξωσωματικής, το μωράκι μου ήρθε εύκολα, αλλά θέλω να σου γράψω μια άλλη εμπειρία μου γιατί κάπου στο ποστ σου διάβασα ότι φοβάσαι την εξωσωματική.

Καταρχήν σου εύχομαι ολόψυχα να σου έρθει το πολυπόθητο μωράκι μέχρι το Σεπτέμβριο...αλλά κι αν πάλι δεν έρθει μη φοβηθείς τίποτα. Είχα μία κύστη στη μία μου ωοθήκη και όλοι οι γιατροί μου λέγανε να πάω να την αφαιρέσω με λαπαροσκόπηση...εγώ ούτε να ακούσω...τελικά πήγα σε ένα κέντρο εξωσωματικής και μου την αφαίρεσε ο γυναικολόγος με τη βελόνα (δεν ξέρω πώς λέγεται ακριβώς) που κάνει λήψη ωαρίων για την εξωσωματική. Τελείως ανώδυνη διαδικασία...ούτε νάρκωση ούτε αιμοραγία..τιποτα...Βέβαια σε μια εξωσωματική έχεις και την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου που δεν ξέρω αν πονάει...το μόνο που ξέρω είναι ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο. Μη φοβάσαι, λοιπόν, τίποτα... Και να ξέρεις (αυτό το είχα ακούσει από τα χείλη γιατρού και το πιστεύω) ποτέ μα ποτέ ο Θεός δε στερεί ένα μωρό από μια γυναίκα που το θέλει πραγματικά. Αργά ή γρήγορα το στέλνει... Γι' αυτό μην αγχώνεσαι...Όλα θα γίνουν...

Εύχομαι ό,τι καλύτερο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

katarxas na sou euxi8w mexri ton septemvri na exei fouskwsei i koilitsa sou kai na mi xreiastei i ekswswmatiki!Poso kairo prospa8ite omws?epeidi to psaxnw k egw gia septemvri 8a sou elega kalutera na to kaneis se idiwtiko kentro pou einai pio aksiopista apo oti exw akousei..de ponaei oso kserw.sigoura einai polla ta lefta alla an skefteis oti 8a apoktiseis to mwraki sou isws pio grigora tote sigoura aksizei..kali epituxia sou euxomai k ola auta pou leme na mi sou xreiastoun!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pipitsazouzouna geia sou kai apo mena.egw apo thn dikh mou empiria mou egrace ola ta farmaka ths ejwswmatikhs gia tros tou ika pas me ths aparetites ejetaseis pou zhtaei to ika ta perneis egw proswpika den pleirwsa tipota.kai thn ejwswmatikh thn ekana se idiwtiko kentro sthn athina kai mou stixise 1800e.pri 2 xrwnia.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοριτσάκια!!!!!!

Ενδιαφέρουσες όλες οι απαντησούλες σας!!!!!!

Το ψάχνω κυρίως για Δημόσιο Μαιευτήριο, αλλά σαφώς δεν αποκλείω και κάποιο Ιδιωτικό, έτσι???? Δεν έχουμε και κόσμο, στον κύκλο μας, που να έχουνε ασχοληθεί με την Εξωσωματική κι έτσι...... μόνο μέσω Διαδικτύου μπορώ να μάθω πράγματα.......

Χθες που αδιαθέτησα ήμουν κάπως..... για αρκετές ώρες..... μετά όμως σήκωσα το κεφάλι...... κι είπα στην Πόπη...... ακόμη έχουμε άλλους 2 μήνες......... είναι νωρίς για να τα παρατήσω!!!!!!!

Περιμένω κι άλλες απαντησούλες......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιπιτσάκι, σε ιδιωτικό η διαδικασία κοστίζει 3.000-3.500, ενώ τα φάρμακα όπως σου προείπαν τα κορίτσια τα παίρνεις απ'το Ικα δωρεάν. Και αν ενδιαφέρεσαι και για ivf σε φυσικό κύκλο, που τη δοκίμασα εγώ, κόστισε 1.300. Για δημόσια νοσοκομεία θα σου πουν άλλες κοπέλες, εγώ δεν έχω ιδέα. Όμως βρε κορίτσι να σε ρωτήσω: ποιο θα πείς στην επιτροπή ότι είναι το πρόβλημα που σε οδηγεί στην εξωσωματική, αφού όλες οι εξετάσεις σας είναι καλές και η fsh σου είναι μέσα στα φυσιολογικά;; :unsure: Δες κι άλλους γιατρούς καλύτερα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anemosss έγραψε:

η διαδικασία της εξωσωματικής έχει ως εξής:

υπάρχουν δύο πρωτόκολλα (ας τα ονομάσω προγράμματα για να μη μπερδευτείς).

Με το Πρόγραμμα Α ξεκινάς ενέσεις διέγερσης την 2η μέρα του κύκλου σου. Υπερηχογραφικά και με αιμοληψίες ελέγχεις κάθε δύο μέρες περίπου την εξέλιξη των ωαρίων και όταν ο γιατρός κρίνει ότι έχουν φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος (συνήθως την 12 με 13 μέρα του κύκλου) κάνεις μια ένεση η οποία προκαλεί την ωορρηξία τεχνητά και κάνεις την ωοληψία (δηλαδή ο γιατρός κάνει συλλογή των ωαρίων σου). Τα γονιμοποιούν με σπέρμα που δίνει εκείνη την ώρα και μέρα ο άνδρας σου και αναλόγως της εξέλιξής τους αποφασίζουν ποια μέρα θα σου κάνουν εμβρυομεταφορά. Συνήθως 12 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά κάνεις χοριακή η οποία δείχνει αν είσαι έγκυος ή όχι.

Στο Πρόγραμμα Β ξεκινάς ενέσεις καταστολής των ωοθηκών την 21η μέρα του κύκλου σου και περιμένεις να αδιαθετήσεις. Όταν αδιαθετήσεις η διαδικασία είναι η ίδια όπως και ανωτέρω στο Πρόγραμμα Α.

Δεν ξέρω με ποιο κριτήριο επιλέγει ο κάθε γιατρός τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει η κάθε κοπέλα.

Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι η θετική σκέψη και η ηρεμία εκείνη την περίοδο βοηθούν πολύ.

αυτα .

;)

ΑΨΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!

σου απομενω λοιπον πτυχιο!!!!!!!!!!

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

argyro73 έγραψε:

πιπιτσάκι, σε ιδιωτικό η διαδικασία κοστίζει 3.000-3.500, ενώ τα φάρμακα όπως σου προείπαν τα κορίτσια τα παίρνεις απ'το Ικα δωρεάν. Και αν ενδιαφέρεσαι και για ivf σε φυσικό κύκλο, που τη δοκίμασα εγώ, κόστισε 1.300. Για δημόσια νοσοκομεία θα σου πουν άλλες κοπέλες, εγώ δεν έχω ιδέα. Όμως βρε κορίτσι να σε ρωτήσω: ποιο θα πείς στην επιτροπή ότι είναι το πρόβλημα που σε οδηγεί στην εξωσωματική, αφού όλες οι εξετάσεις σας είναι καλές και η fsh σου είναι μέσα στα φυσιολογικά;; :unsure: Δες κι άλλους γιατρούς καλύτερα..

Ναι βρε Αργυρούλα μου............... αυτά δεν έλεγα κι εγώ και πριν????? Και στο Parents το έχω πει............ δε νομίζω πως είναι λόγος η FSH για την Εξωσωματική!!!!!!!! Εννοείται πως θα πάμε και σε άλλους γιατρούς προτού προχωρήσουμε!!!!!!!!!!!!!!!! Κάπου....... εκεί................ πολύ βαθιά μέσα μου............. παρακαλάω ακόμη...................... να μην χρειαστεί................. Παναγιά μου............. φοβάμαι!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ πάντως έχω κλείσει ραντεβού και με άλλον Ενδοκρινολόγο............ και σκεφτόμουν να ζητήσω από μόνη μου.......... επανάληψη των 2 επίμαχων ορμονών......... PRL και FSH, κατά τη διάρκεια της περιόδου του Σεπτέμβρη, προτού προχωρήσουμε παρακάτω............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anemosss έγραψε:

η διαδικασία της εξωσωματικής έχει ως εξής:

υπάρχουν δύο πρωτόκολλα (ας τα ονομάσω προγράμματα για να μη μπερδευτείς).

Με το Πρόγραμμα Α ξεκινάς ενέσεις διέγερσης την 2η μέρα του κύκλου σου. Υπερηχογραφικά και με αιμοληψίες ελέγχεις κάθε δύο μέρες περίπου την εξέλιξη των ωαρίων και όταν ο γιατρός κρίνει ότι έχουν φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος (συνήθως την 12 με 13 μέρα του κύκλου) κάνεις μια ένεση η οποία προκαλεί την ωορρηξία τεχνητά και κάνεις την ωοληψία (δηλαδή ο γιατρός κάνει συλλογή των ωαρίων σου). Τα γονιμοποιούν με σπέρμα που δίνει εκείνη την ώρα και μέρα ο άνδρας σου και αναλόγως της εξέλιξής τους αποφασίζουν ποια μέρα θα σου κάνουν εμβρυομεταφορά. Συνήθως 12 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά κάνεις χοριακή η οποία δείχνει αν είσαι έγκυος ή όχι.

Στο Πρόγραμμα Β ξεκινάς ενέσεις καταστολής των ωοθηκών την 21η μέρα του κύκλου σου και περιμένεις να αδιαθετήσεις. Όταν αδιαθετήσεις η διαδικασία είναι η ίδια όπως και ανωτέρω στο Πρόγραμμα Α.

Δεν ξέρω με ποιο κριτήριο επιλέγει ο κάθε γιατρός τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει η κάθε κοπέλα.

Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι η θετική σκέψη και η ηρεμία εκείνη την περίοδο βοηθούν πολύ.

αυτα .

;)baby_dust_needed-20100702.gif

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες............ Κατατοπιστικότατες!!!!!!!!!!!!!!

Για να δούμε............... τί θα δούμε!!!!!!!!!!!!!

Και φοβάμαι τις ενέσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ουά........... ουά.............. ουά!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποπίτσα καλησπέρα!!!!

Έχουμε ξανασυζητήσει για το θέμα της εξωσωματικής. Εγώ την δεύτερη προσπάθειά μου την έκανα στο Έλενα και πέτυχε με την πρώτη. Οπότε δεν είναι θέμα δημόσιου ή ιδιωτικού για μένα, είναι καθαρά θέμα γιατρού!!!

Όσον αφορά στην διαδικασία, εγώ δεν πέρασα από επιτροπή του ΙΚΑ, πήγα μετά την εξωσωματική με τις αποδείξεις και πήρα ένα ποσοστό των χρημάτων που έδωσα στο νοσοκομείο από το ΙΚΑ. Μαζί με την αμοιβή γιατρού μου στοίχισε 1200 ευρώ περίπου. Τις εξετάσεις αίματος και τα υπερηχογραφήματα τα έκανα εκεί και δεν πλήρωνα.

Για μένα καλό θα είναι να πάρεις γνώμη και από άλλους γιατρούς σχετικά με τις ορμονολογικές σου και αν τελικά καταλήξεις στην εξωσωματική, εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Να σου πω ότι κι εγώ είχα υψηλή PRL για αρκετό καιρό, η οποία με κάποια φάρμακα κατέβηκε. Η αδερφή μου επίσης με PRL 60 έμεινε έγκυος φυσιολογικά!!!! Για την FSH δεν ξέρω να σου πω, ψάξτο όμως!!!!!!

Εύχομαι το καλοκαιράκι να χαλαρώσεις και να επανέλθεις με γεμάτη την κοιλίτσα!!!! :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

H PRL (κοινώς προλακτίνη) είναι μια πάρα πολύ ευαίσθητη ορμόνη, η οποία αυξάνεται με το άγχος. Μήπως είσαι πολύ αγχωμένη;;; Δε βοηθάει καθόλου αυτό... Είναι γεγονός ότι δυσκολεύει στη σύλληψη αλλά δεν την καθιστά ακατόρθωτη. Στο λέω γιατί κι εγώ είχα κατά καιρούς αυξημένη αλλά συνέλεβα μια χαρά. Πήρες Dostinex ή άλλη θεραπεία για να πέσει;;;Το άγχος είναι ό,τι χειρότερο όταν προσπαθείς για εγκυμοσύνη...

Επίσης, μπορείς να κάνεις έναν υπέρηχο στην υπόφυση (σε ενδοκρινολόγο) για να διαπιστώσεις αν οφείλεται η αύξηση της προλακτίνης σε παθολογικούς παράγοντες ή στο άγχος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επίσης...(συγγνώμη αν το έχεις ξαναγράψει κάπου αλλά δεν παρακολουθώ τακτικά το φόρουμ- έτυχε να δω το θέμα σου) πριν την εξωσωματική υπάρχουν άλλες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέθοδοι για τις οποίες ένας σωστός γιατρός που ασχολείται με το θέμα αυτό θα πρέπει να σε ενημερώσει, π.χ. προσπάθεια να συλλάβεις μετά από συγκεκριμένη ένεση που σου κάνει ο γιατρός ( δεν ξέρω πώς λέγεται ακριβώς), σπερματέγχυση κτλ κτλ...Είναι πιο ανώδυνες και φυσικά πιο οικονομικές. Στα αναφέρω για να σου δώσω θάρρος - μη με παρεξηγήσεις - δεν έχω ανάλογη εμπειρία κι επομένως δεν μπορώ να τα γνωρίζω όλα...Απλώς θεωρώ ότι είναι κρίμα να στεναχωριέσαι και να απογοητέυεσαι. Είχα γνωστή που προσπαθούσε για 2,5 ολόκληρα χρόνια να κάνει παιδί χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα ούτε η ίδια ούτε ο άντρας της. Παρακαλούσανε το γιατρό τους για εξωσωματική κι εκείνος τους έλεγε να αποβάλουν το άγχος τους και όλα θα πάνε καλά. Έτσι κι έγινε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geozouli έγραψε:

Ποπίτσα καλησπέρα!!!!

Έχουμε ξανασυζητήσει για το θέμα της εξωσωματικής. Εγώ την δεύτερη προσπάθειά μου την έκανα στο Έλενα και πέτυχε με την πρώτη. Οπότε δεν είναι θέμα δημόσιου ή ιδιωτικού για μένα, είναι καθαρά θέμα γιατρού!!!

Όσον αφορά στην διαδικασία, εγώ δεν πέρασα από επιτροπή του ΙΚΑ, πήγα μετά την εξωσωματική με τις αποδείξεις και πήρα ένα ποσοστό των χρημάτων που έδωσα στο νοσοκομείο από το ΙΚΑ. Μαζί με την αμοιβή γιατρού μου στοίχισε 1200 ευρώ περίπου. Τις εξετάσεις αίματος και τα υπερηχογραφήματα τα έκανα εκεί και δεν πλήρωνα.

Για μένα καλό θα είναι να πάρεις γνώμη και από άλλους γιατρούς σχετικά με τις ορμονολογικές σου και αν τελικά καταλήξεις στην εξωσωματική, εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Να σου πω ότι κι εγώ είχα υψηλή PRL για αρκετό καιρό, η οποία με κάποια φάρμακα κατέβηκε. Η αδερφή μου επίσης με PRL 60 έμεινε έγκυος φυσιολογικά!!!! Για την FSH δεν ξέρω να σου πω, ψάξτο όμως!!!!!!

Εύχομαι το καλοκαιράκι να χαλαρώσεις και να επανέλθεις με γεμάτη την κοιλίτσα!!!! :kiss::kiss::kiss:

Καλημέρα Ζωϊτσα μου!!!!! Συμφωνώ πως έχει να κάνει κυρίως με το γιατρό, να ενδιαφέρεται να βοηθήσει.... πάντως κι εμένα μ΄ενδιαφέρει εξετάσεις αίματος-υπερήχους κι ότι άλλο χρειάζεται να τα κάνω στο Νοσοκομείο, όλα μαζί, να έχω τον φάκελό μου!!!! Πιο οργανωμένα πράγματα!!!!!!!

Σχετικά με την PRL, μία οικογενειακή μας φίλη είχε πολύ υψηλή (δε θυμάμαι πόσο!!!!) και μόλις τη ρύθμισε με χαπάκι, έμεινε αμέσως έγκυος, αφού δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόβλημα!!!!

Για την FSH, η γιατρός μου είπε πως δεν επηρεάζεται από το άγχος ιδιαίτερα, ούτε από τα κιλά ή την ηλικία, αφού είναι η μορφολογία της ωοθήκης μου τέτοια!!!!!

Όπως και να΄χει, θα κοιτάξω κι άλλους γιατρούς οπωσδήποτε...... εσύ είσαι ευχαριστημένη από τη δική σου???? Μ΄εκείνην προχωρήσατε στην Εξωσωματική ή με άλλον???

Thanks για τις πληροφορίες anyway!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mpempoulinos έγραψε:

H PRL (κοινώς προλακτίνη) είναι μια πάρα πολύ ευαίσθητη ορμόνη, η οποία αυξάνεται με το άγχος. Μήπως είσαι πολύ αγχωμένη;;; Δε βοηθάει καθόλου αυτό... Είναι γεγονός ότι δυσκολεύει στη σύλληψη αλλά δεν την καθιστά ακατόρθωτη. Στο λέω γιατί κι εγώ είχα κατά καιρούς αυξημένη αλλά συνέλεβα μια χαρά. Πήρες Dostinex ή άλλη θεραπεία για να πέσει;;;Το άγχος είναι ό,τι χειρότερο όταν προσπαθείς για εγκυμοσύνη...

Επίσης, μπορείς να κάνεις έναν υπέρηχο στην υπόφυση (σε ενδοκρινολόγο) για να διαπιστώσεις αν οφείλεται η αύξηση της προλακτίνης σε παθολογικούς παράγοντες ή στο άγχος.

Καλημέρα mpempoulinos!!!!!! Ωραίο nick-name!!!!!!

Ναι........... δυστυχώς.............. είμαι πολύ αγχωμένη!!!!! Βασικά...... τώρα που κάναμε τις εξετάσεις κι είναι όλα ΟΚ, εκτός από τις 2 επίμαχες ορμόνες, ΟΚ, είμαι λιγότερο-πολύ λιγότερο αγχωμένη!!!!!! Αλλά έχω περάσει κι εγώ φάσεις............ που "το κλάμα πήγαινε σύννεφο"............. με την έλευση της περιόδου!!!!!!!!!!!!! Να ΄ναι καλά ο αντρούλης μου που με ανέχεται τόσους μήνες......

Η γιατρός μου είπε να χαλαρώσω και να το ξεχάσω......... ναι...... πώς???????????? Δεν μου έδωσε τίποτε να πάρω, δε χρειάζεται λέει, ούτε θα ξαναδούμε τις ορμόνες πριν προχωρήσουμε........... Εγώ όμως θα πάω και σε άλλον Ενδοκρινολόγο, να ξανακάνω τις ορμόνες (εκτός αν μου πει δε χρειάζεται!!!). Αυτό για τον υπέρηχο πάντως δεν το ήξερα...... θα το ρωτήσω κι αυτό, γιατί όχι??????

Από εδώ και στο εξής πάντως, η γιατρός λέει να μένω ξάπλα στο κρεβάτι, για όσο περισσότερη ώρα μπορώ και να κυνηγάω επίμονα τις "επικίνδυνες μέρες"!!!!!!

Για να δούμε..........

Υ.Σ.: Στον ύπνο μου απόψε είδα πως έκανα μία επιτυχημένη Εξωσωματική με διδυμάκια!!!!! Βρε.......... λέτε????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, κοίτα τι μπορείς να κάνεις για να μην αγχώνεσαι... Ξεκίνα να παίρνεις φυλικό οξύ (Filicine) λέγεται , είναι βιταμινούλα πιθανώς να την ξέρεις, την παίρνουν όλες οι έγκυες και κάνει πάρα μα πάρα πολύ καλό. Αυτή, λοιπόν, εμένα μου είχε πει η γιατρός μου να την παίρνω όταν αποφάσισα ότι θέλω παιδί γιατί θα με βοηθούσε στη σύλληψη. Όντως βοήθησε και μου είπε και μια διαιτολόγος ότι πρέπει να την παίρνει κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος ένα χρόνο πριν... Μπορείς να το κοιτάξεις και στο πάρεντς που διάβασα ότι γράφεις (γράφωκι εγώ).

Μετά...μην ψάχνεις μόνη σου γόνιμες μέρες ...πάρε τα τεστ'ακια ωορρηξίας της clearblue το ψηφιακό, το πήρα κι εγώ και τη μέρα που μου χαμογέλασε το ανθρωπάκι...τσουπ...κι όλα καλά...

Τη μέρα που θα σου χαμογελάσει...πιες κι ένα ποτάκι να χαλαρ'ωσεις (πριν την πράξη)...κόλπο που μου είχε πει άλλος γυναικολόγος για να ρίξω την προλακτίνη τη μέρα που ήθελα να συλλάβω...καλό;;; Χαλαρώνεις με το ποτάκι και πέφτει η προλακτίνη. Απόλαυσέ το... Είναι πολύ μα πολύ μικρό το ποσοστό των γυναικών που στις μέρες μας δεν μπορεί να κάνει παιδιά...Από τη στιγμή που δεν έχεις σοβαρά προβλήματα σκέψου μόνο αισιόδοξα...Άσε τις εξωσωσματικές...Διάβασες στο πάρεντσ τους λόγους που οι κοπέλες οδηγούνται σε εξωσωματική;;; Σίγουρα δεν είναι το άγχος αλλά πολύ πιο σοβαροί λόγοι (σάλπιγγες, μήτρα, πολυκυστικές κτλ.κτλ). Και πολύς λόγος βρε παιδί μου για εξωσωματικές...πολύ το χρήμα που κερδίζουν οι γιατροί, οι φαρμακευτικές...μην τους κάνεις το χατίρι έτσι χωρίς λόγο...

Φιλιά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mpempoulinos έγραψε:

Γεια σου κοπέλα μου!!!!!!

Πολύ χρηστικές οι πληροφορίες σου!!!!!!!!!!!! Thanks!!!!!!!!!!!!! Ξεκίνησα από μόνη μου το Felicine, μαζί με χαπάκια Σιδήρου, για τη Σιδηροπενία, που μου έγραψε η Παθολόγος. Το ξέρω πως είναι πολύ απαραίτητο! Η Γυναικολόγος βέβαια δε μου έδωσε τίποτε.......... ούτε καν για τη ρύθμιση των ορμονών!!!!!

Αυτό με το ποτό δεν το ήξερα!!!!!!!!!!!!!!! Όσο για τεστάκια ωορηξίας-θερμομέτρηση, κτλ. δεν έχω ασχοληθεί ποτέ όμως!!!!!!!!!!! Είμαι που είμαι αγχώδης........ άστο καλύτερα!!!!!!!!!!

Μπαίνω στο Διαδίκτυο συνεχώς............ ζητώντας να μάθω πράγματα γαι την Εξωσωματική!!!!!!!!!!!!! Γυναικολόγος κοντεύω να γίνω!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Εννοείται πως βλέπω κι άλλους γιατρούς, από Σεπτέμβρη, μετά τις διακοπές, για 2η-3η γνώμη και βλέπουμε........... δεν πάω κατευθείαν στην Εξωσωματική!!!!! Δε μου άρεσε που μας το πρότεινε η γιατρός απευθείας........ Θα ξαναελέγξω και τις ορμόνες μου!!!!!!!!

Αλήθεια, γράφεις και στο Parents????? Ποιό μέλος είσαι εκεί????? Εάν επιτρέπεται????? Εγώ είμαι η ZOUZOUNIARA!!!!!!!!!!

Σε χαιρετώ!!!!!!!!!! Τα ξαναλέμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα PIPITSAZOUZOUNA!!! Αν θέλεις την ειλικρινή γνώμη μου...αν έχεις κάνει όλες τις εξετάσεις κι εσύ (Συμπεριλαμβάνω και τη σαλπιγγογραφία) και ο άντρας σου και είναι όλα ΟΚ ...άσε για λίγο καιρό τους γιατρούς. Είναι επιστήμονες με πολλά χρόνια σπουδών αλλά δεν είναι μάγοι να χτυπάνε το ραβδάκι και να γίνονται τα θελήματά μας. Απεναντίας κάποιοι είναι λίγο πιο πονηροί και στηρίζονται στο μεγάλο άγχος των ζευγαριών για να αισχροκερδούν. Θα ξοδέψεις πολλά πολλά χρήματα χωρίς λόγο. Σίγουρα όταν υπάρχει πρόβλημα δεν το συζητώ...αλλά από αυτά που γράφεις δε νομίζω ότι έχει διαπιστωθεί σε σας πρόβλημα...

Τα τεστάκια σου τα πρότεινα γιατί εμένα με βοήθησαν πολύ...με την πρώτη που τα χρησιμοποίησα έμεινα έγκυος... Και σου τα συνιστώ γιατί όσο σταθερό κύκλο κι αν έχεις ποτέ δεν ξέρεις ποια μέρα θα κάνεις ωορρηξία. Μην προσπαθείς όποια μέρα να 'ναι...

Σου στέλνω και π.μ. γιατί δε θέλω κάποια πράγματα να τα γράψω δημόσια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοριτσάκι!!!!!!

Λοιπόν..... ας τα πάρουμε με τη σειρά.....

1ον) όντως........ κι εμείς αναρωτιόμαστε εάν είναι λόγος οι τιμές των ορμονών για τη δυσκολία στη σύλληψη & κατ΄επέκτασιν αιτίας Εξωσωματικής!!!

2ον) δεν υπάρχουν, δυστυχώς, μεγάλα χρονικά περιθώρια για να χρονοτριβούμε άλλο........ μέγα λάθος μου, που δεν έβαλα μπροστά για μωράκι μόλις παντρεύτηκα (το 2001 με Πολιτικό!!!) γιατί αυτά τα πράγματα δεν έρχονται κατά παραγγελία!!!!!

3ον) έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις και οι 2!!!!

4ον) είμαι ήδη αρκετά αγχώδης για να χρησιμοποιήσω και τεστάκια ωορηξίας!!!! Το σώμα μου με ειδοποιεί όταν είναι.....

5ον) ο κύκλος μου είναι...... ότι να΄ναι.......... αλλά αυτό δε φαίνεται να εμποδίζει σε κάτι την ομαλή λειτουργία της ωορηξίας!!!!!

Αυτά..... αν θυμηθώ θα σου γράψω κι άλλα!!!!!!

Φιλάκια!!!!!!!!!!!

Υ.Σ.: φιλενάδα έχεις π.μ.!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 13 years later...

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση για όποια κοπέλα γνωρίζει είμαι 28 χρονών και είναι να κάνω εμβρυμεταφορα.. Ήταν να ξεκινήσω με gonal και orgalutran αλλά σήμερα που ξεκινάω μου είπανε τελικά με χάπια τα letrozole (το femara) έχει πάρει καμία από εσάς ή να γνωρίζει σχετικά αν είναι καλά και τι γίνεται?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...