Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκια μου όμορφα!!!

Ήρθε η ώρα να μοιραστώ κι εγώ την δική μου μοναδική εμπειρία... Το Σάββατο στις 12/6 στις 22:30 ξεκίνησαν ενοχλήσεις περίπου ανά 15'... εγώ όμως δεν ήξερα ακριβώς τι γίνεται... προσπαθούσα να καταλάβω... είναι συσπάσεις τοκετού;; Σε λίγο θα πάρω αγκαλιά το αγγελούδι μου ή είναι ψευδοτοκετός;; Η ένταση των συσπάσεων ήταν σταθερή... ανά 15' περίπου με διάρκεια 30''... Ο αντρούλης μου με έβλεπε που δεν πολυμιλούσα και άρχισε να ανησυχεί... εκεί του είπα τα συμπτώματα... Από το σημείο εκείνο και πέρα αρχίσαμε να μετράμε μαζί... Πέρναγαν οι ώρες και γύρω στις 2:30, οι συσπάσεις άρχισαν να γίνονται πιο έντονες και με μεγαλύτερη διάρκεια... Πήγαμε αρχικά ανά 5' και μετά ανά 3' και η διάρκεια όσο πήγαινε και μεγάλωνε...γύρω στις 3:30 πήρα τηλέφωνο την γυναικολόγο μου... της είπα για τους πόνους και μου είπε να ξεκινήσω με την μαία σιγά-σιγά για την κλινική... Όταν φτάσαμε εκεί γύρω στις 4:30 είχα διαστολή 2... ο πόνος ήταν υποφερτός οπότε συνέχισα έτσι.... η διαστολή σιγά-σιγά αυξανόταν... ο μικρούλης μου όμως ήταν αναποφάσιστος... δεν είχε στρίψει ακόμη το κεφαλάκι του... μου έσπασαν τα νερά και μου έβαλαν λίγο ορό για να επιταχύνουμε την διαδικασία... γύρω στις 7:30 οι πόνοι άρχισαν να γίνονται πιο έντονοι... κάπου εκεί ζήτησα επισκληρίδιο... ήθελα όπως έχω ξαναπεί, να θυμάμαι τον τοκετό ευχάριστα... έτσι κι έγινε... μέσα σε γέλια, ανέκδοτα, όμορφες σκέψεις για το μέλλον και ενώ η διαστολή ήταν ακόμη στο 6 γύρω στις 9:00... ξαφνικά αισθάνομαι ότι κάτι με πιέζει... το λέω στην γυναικολόγο μου.. με κοιτάζει και ναι.. διαστολή 10..! Εκεί ξεκινήσαμε με την μαία να κάνουμε εξωθήσεις για να βοηθήσουμε τον μικρούλη μου σιγά-σιγά να βγεί... Σε όλη αυτή την διαδικασία ο άντρας μου ήταν εκεί... κοντά μας... μόνο εδώ στο τέλος, στις εξωθήσεις τον έβγαλαν έξω από το δωμάτιο με σκοπό να τον φωνάξουν όταν με το καλό βγει... εγώ συνέχισα τις εξωθήσεις και σε μια από αυτές ακούω την γυναικολόγο μου να λέει... να τος ο μελαχροινούλης μας... βγήκε το κεφαλάκι του... και στην επόμενη εξώθηση τον βλέπω να τον κρατάει στα χέρια της... 09:50 στις 13/6... αμέσως βούρκωσα... όπως και τώρα... και τότε μπήκε και ο άντρας μου μέσα... και όταν τον έβαλαν στην αγκαλιά μου άρχισα να κλαίω με ελιγμούς κι εγώ κι εκείνος... μαγικές στιγμές.... απόλυτα συναισθηματικές... τρυφερές... πλημμυρισμένες από τόσα συναισθήματα.... Μετά τον πήραν να τον μετρήσουν... 3030gr και 49cm... (Λεπτομέρεια;;; Το δωμάτιό μου ήταν το 303).... όλα καλά είπε η παιδίατρος... απλά θέλουμε εξέταση και από παιδοφθαλμίατρο για να δούμε αν ισχύει ο συγγενής καταρράκτης... θα δούμε... Μετά με έραψαν κι εμένα... και πήγαμε και οι δυο μας στο δωμάτιο μας... ήθελα αποκλειστικό θηλασμό και τον είχα συνεχώς μαζί μου... στην επόμενη κιόλας ώρα ξεκινήσαμε τον θηλασμό... ήταν τόσο περίεργα τα συναισθήματα... τόσο περίεργα.... ένιωθα και νιώθω τόσο γεμάτη... δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω... Την Πέμπτη γυρίσαμε στο σπιτάκι μας... μετά από μια μέρα για φωτοθεραπεία γιατί ανέβασε λίγο ίκτερο... από τότε όλα κυλούν ομαλά... τον μαθαίνω και με μαθαίνει και μπορώ να πω ότι τα πάμε εξαιρετικά καλά οι δυο μας... κάθε μέρα είναι καινούρια μέρα... μέρα που έχει τόσο πολύ νόημα και είναι τόσο πολύ ξεχωριστή...

Σε λατρεύω αγγελούδι μου!!!!

Δημοσίευση

ΝΑ ΣΟΥ ΖΕΙΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟ. ΚΑΛΗ ΛΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ: ΤΡΑΒΑΤΕ ΒΙΝΤΕΟ !!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΚΙ ΣΑΣ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

Xanthippi μου να σου ζησει ο γιοκας αου!!! να τον χαρητε όπως ποθητε!!!! πόσο γυκλινητική περιγραφή!!!! πόσο υπέροχες στιγμες πρεπει να είναι αυτες!!!! πόσο ανυπομονώ και εγώ να τις ζησω σε λίγες μερες!!!!!

Δημοσίευση

ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣΤΣΤΑΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ!!!!!!!! ΚΑΙ ΣΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ!ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ..ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!! ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
    • Καλησπεραα να σου ζήσει η μικρούλα!!!🩷🩷 Χαίρομαι που τουλάχιστον γέννησες σε ωραία ημερομηνία (26/01/26) επειδή έλεγες ότι είχες κόλλημα με τους αριθμούς 😁😁
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...