Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλημέρα κορίτσια!!

χθες γίναμε 2 μηνών και κ'αναμε τα πρ'ωτα εμβόλια στο μπουτάκι..το άσχημο όμως είναι ότι κάναμε πυρετάκο΄, έφτασε μέχρι 37,6 δώσαμε ντεπόν βάλαμε και στο κούτελο κομπρεσούλες.. το βράδυ ευτυχώς απύρετη η μικρή μου αλλά τώρα το πρωί πάλι 37,2 :( η παιδιάτρος μας είπε ότι και σήμερα είναι φυσιολογτικό να κάνει πυρετό.. Απλά διαπίστωσα ότι δε πέφτει ο πυρετός μέσα στα 45 λεπτά απο την χορήγηση του ντεπόν αλλά μετα τη 1μιση ώρα ..

Επίσης δε τρώει και πολύ , 2 γεύματα από το πρωί των 100ml το καθένα.. εσάς τα μωράκια σας 2 μηνών πόσα ml τρώνε?? (δεν θηλάζω δυστυχως)

πείτε μου κι εσέις τις εμπειρίες σας να μη νιώθω τόσο "μόνη"

φιλιά!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΓΕΛΙΝΑ

ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Κ "ΣΗΚΩΝΟΥΝ"ΛΙΓΑΚΙ ΠΥΡΕΤΟ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΟΧΙ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κ ΑΦΟΥ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΛΥ

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ Κ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ..

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΕ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ,ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΧΛΙΑΡΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΟΗΘΑΕΙ

ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΧΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ..ΟΠΩΣ Κ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ,Η' ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΚΡΙΝΙΑ Η' ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΝΗΛΙΑ,ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 2 24ΩΡΑ

ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΔΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ..

Δημοσίευση

aggelina καλημέρα κ απο μένα, συμπτωματικά κάναμε κ μεις χτες το πρώτο μας εμβόλιο αλλά η παιδίατρος μας είπε μόνο αν κάνει πάνω απο 38ο πυρετό να του δώσω ντεπόν, γιατί σε σένα είπε έτσι?Το ότι μπορεί να μην έχει όρεξη, να μην πολύ ενεργητικό κ ευδιάθετο είναι φυσιολογικό για το πρώτο 24ωρο αλλά εάν είναι πολύ ανήσυχο πάλι κ εκεί του δίνεις ντεπόν.Εμάς τουλάχιστον έτσι μας είπε...Πάντως μην ανχώνεσαι όλα καλά θα πάνε στο λέω κ γώ που είμαι μέσα στην αγωνία (όπως όλες οι πρωτομάνες φυσικά)!!! :)

Δημοσίευση

Aggelina γεια σου και από εμένα. Μην ανησυχείς για τον πυρετό, άλλωστε δεν είναι υψηλός. Τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι φυσιολογικά. Όσο για το γάλα να ξέρεις ότι πολλά μωρά δεν πίνουν πολύ γάλα. Το δικό μου έπινε αρκετό αλλά μιας γνωστής μου το οποίο ήταν και μεγαλύτερο έπινε όσο το δικό σου και λιγότερο. Αν το παιδί όταν το πηγαίνεις για εξέταση παίρνει βάρος τότε μην ανησυχείς. Ο γιατρός αν δει κάτι περίεργο θα σου πει. Το ξένο γάλα δυστυχώς (κι εγώ δεν θήλασα) ίσως το αλλάξεις αρκετές φορές για πολλούς και διάφορους λόγους. Επίσης να σου πω τι έκανε η γνωστή μου με τα γεύματα του μωρού της, σημείωνε πόσα ml έπινε το μωρό της κάθε φορά. Της το είχε ζητήσει ο γιατρός για να έχει πλήρη εικόνα. Δεν χρειάζεται άγχος και να μην διστάζεις να ενοχλείς τον παιδίατρο για ότι σου φαίνεται περίεργο ή έχεις απορίες. Είναι πολύ σημαντικό ο παιδίατρος να είναι συνεργάσιμος και να σου αφιερώνει χρόνο όταν τον χρειάζεσαι.

Δημοσίευση

koritsia mou sas eyxaristw poli-poli gia tis apanthseis sas.. prwtomana ki egw kai ontws mes to agxos.. mou eipe giatros mou epeidh ta mwrakia anevazoun se poli sintomo xroniko diasthma ipsilo pireto, otan kseperasei ta 37,7 na ths dwsw ntepon.. twra ti na pw ki egw den exw alli epilogh apo to na akolouthw rhta oti mou leei h paidiatros.. oso gia to gala shmeiwnw ki egw ta ml pou pinei gia na exw pliri eikona kai kanw souma sto telos ths hmeras gia na kserw poso ipie to 24wro..

shmera einai to deytero 24wro mexri stigmhs, an eksairesoume to prwino 37,2.. makari na mhn ksnanevasei to poulaki mou...

Δημοσίευση

αχ μωρε αγγελινα μου θυμιζεις εμενα πριν 2 χρονια! ;)

δε ειναι τιποτα ανυσηχιτικκο κοπελα μου ο πυρετος μετα απο εμβολιο ισα ισα δειχνει οτι αντιδρα ο οργανισμος της μικρουλας σου!

οσο για τα γευματα να ξερεις οτι σχεδον παντα μειωνεται η ορεξη των μωρων μετα απο εμβολιο αλλα επανερχετε!

τελος θα σου πω να χαρεις αυτους τους πρωτους μηνες με το μωρακι σου που περνανε τοοοοσο μα τοσο γρηγορα χωρις να το καταλαβεις και να αφισεις το αγχος της πρωτομανουλας στην ακρη, οσο αυτο ειναι εφικτο μιας που πολλες φορες δεν το ελεγχουμε!

Δημοσίευση

Γειά σου και απο εμένα! Χθές κάναμε το δεύτερο εμβόλιο και ο δικός μου σήκωσε λίγο πυρετο γύρω στο 37,6 και του έδωσα λίγο ντεπόν μιάς και ήταν βράδυ και το φοβήθηκα. Σήμερα είναι καλά. Και στο προηγούμενο εμβόλιο (στο πρώτο) είχαμε τα ίδια, λίγο πυρετό ανορεξία για ένα διημερο και μετά όλα φτιάξανε. Κάποια παιδιά κάνουν πυρετό κάποια όχι. Εμένα και ο μεγάλος μου ο γιός και το μωρό κάνουν πυρετό ευτυχως όχι υψηλό. Ολα καλά θα πάνε μην στεναχωριέσαι! :)

Δημοσίευση

aggelina78 mia xara themokrasia ekane h mikrh soy meta to emvolio den mporeis na to peis kai pyreto giati soy eipe h paidiatros na pareis depon mipos eixe kai arketh gkrinia ? h dikia moy h paidiatros moy eipe to idio opws kaiths ilioulina otan kanoyme pano apo 38 na xorighsoyme depon alla kai me alles kopeles vlepw h apopseis diaferoyn apo paidiatro se paidiatro mhn anhshxeis pantos ola kala :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πωπω κοντά ένας μήνας το μωράκι σου!! ❤️ Με το μυϊκό θεματακι που είχε; Όλα καλά; Το ξεπέρασε; Πόνο πού έχεις; Στο στήθος γενικά ή στις θηλές; Εμένα ο πόνος στις θηλές όταν έπιανε το μωρό, άργησε να φύγει... Και τώρα γενικά παρόλο που το στήθος έχει μαλακώσει πολύ, άμα το αφήνω ελεύθερο στον ύπνο πονάει γύρω γύρω όταν κρέμεται... Νομίζω και για μένα ο ύπνος, ο θηλασμός, το να ρυθμίσεις τα δικά σου συναισθήματα απελπισίας ώστε να είσαι ήρεμη για το μωρό, και γενικά η φροντίδα του μωρού όταν είσαι οριακά στο να λιποθυμισεις από την εξάντληση, είναι ο,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει μέχρι τώρα στη ζωή μου... 
    • Πωπω ρε συ τι πέρασες... Έχασες πολύ αίμα; Τώρα όλα καλά; Είσαι καλύτερα; Τα ράμματα σε πονάνε; Σου είπαν από τι προκλήθηκε; Σου δίνουν τίποτα για την αιμορραγία; Σίδηρο; Κάτι ανάλογο είχα περάσει κι εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη. Αλλά εγώ κανα αιμορραγία και βγήκαν πηγματα 2-3 ώρες μετά τη γέννα χωρίς να σπάσουν τα ράμματα, οπότε ήμουν ήδη με τους γιατρούς μου. Επειδή είχε πέσει ο αιματοκρίτης μου στο 21 μου κάνανε και 3 φιάλες μετάγγιση αίματος... Έφταιγε το ότι έκανα οξύ τοκετό 😵‍💫
    • Καλησπέρα κορίτσι μου..έχω και εγώ μια μικρούλα σχεδόν 2μιση χρονών και είναι και εμένα απαιτητική..ενώ στις γιαγιάδες της είναι το πιο υπακούω παιδί, στο σπίτι γίνεται χαμός και πετάει πράγματα αν δε περάσει το δικό της..ίσως πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί αυτό με το σχολείο και τη πειθαρχία δε το πιστεύω γιατί εγώ τη πάω ήδη απ' το Σεπτέμβρη και είναι απ' τη πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα το καλύτερο παιδί, αλλά στο σπίτι συνεχίζει να πετάει τα πάντα ακόμα και το φαγητό της..δε ξέρω τι να κάνω για να της κόψω όλα αυτά..λέω πως μου βγάζει το λάδι και όλοι με λένε υπερβολική γιατί πουθενά αλλού δε τα κάνει αυτά που κάνει σε εμένα 
    • Στα δικα μας νεα κοριτσια μου, εμεις Τριτη πηγαμε γιατρο κ ημουν 33+3! Οι ζουζουνες ηταν μια χαρα κ σε βαρος τις εβγαλε 2090 τη μικρη κ 2350 τη μεγαλη!!💗💗✌️ Η μικρη πηρε αρκετα μπορω ν πω.. Τωρα θ μας ξαναδει την τεταρτη μ το καλο π ειναι κ τα γενεθλια του αντρα μου!!!🎂🎉🎉 Αν κρατηθουν ως την 37η εβδ θα βγουν πολυ καλες σε βαρος αλλα εχω μια αισθηση οτι δν θα φτασουμε ως εκει... εχω ενα feeling για τελος ιανουαριου... ισως ειναι κ ιδεα μου επειδη βαραινω αρκετα... Κατα τα αλλα κρυωσα μεσα στ βδομαδα.. ξεκινησα με μπουκωμα κ λιγο βηχα κ την Τεταρτη εκανα δεκατα/πυρετο ως 37,8.. δν προλαβα ν παρω παρακεταμολη γτ μας ειχε τελειωσει κ οταν μου εφερε ο αντρας μου την αλλη μερα το πρωι, ευτυχως ξυπνησα απυρετη κ δν ξανανεβασα.. μια μερα κρατησε αυτο μ τον πυρετο... μπουκωμα κ λιγο βηχα εχω ακομα (οχι βαθυ βηχα αλλα αυτο π κτ σε γαργαλαει κ βηχεις γ ν φυγει) κ δε μπορω ν κανω πλυσεις γτ ματωνει η μυτη μου.. ηδη εχει ματωσει 3 φορες σε 6 μερες...🫤
    • Ευχαριστω Ελενακι μου για τις ευχες!!! 🫶💞😊 να ειμαστε ολοι καλα, με υγεια πανω απ ολα κ να ερθουν αξεχαστες κ μοναδικες στιγμες ευτυχιας!!!🧿🙏✨️ Πωωωωω!!!! Εφτασε η στιγμη!!! 🫣😁🎆 Με το καλο ολα κ να ερθει η ζουζουνιτσα γερη στην αγκαλια σας!!!💖👩‍🍼🎉✨️🧿🙏🌺 Εγω κοριτσια μου φοβαμαι καπως... δν το κρυβω... κ γ τις ζουζουνες αν θα ειναι καλα ή αν θ χρειαστουν θερμοκοιτιδα, αν θα θηλασω κ πως θ παει, η ταλαιπωρια της καισαρικης, η νεα πραγματικοτητα στ σπιτι κ οι νεοι ρυθμοι.... Ολο αυτο το αγνωστο... χθες με επιασαν κ τα κλαματα οταν τα συζητουσαμε μ τον αντρα μου... ειναι λογικο να αγχωνομαστε κ ειναι υγειες ν το εξωτερικευουμε... οχι οτι δν ανυπομονω ν γνωρισω τις κουκουνιτσες μας π κανουν τραμπολινο στην κοιλια μου αλλα οσο να πεις, στην κοιλια ειναι πιο safe τα πραγματα.... μετα αρχιζουν τα ζορια κ παραλληλα οι λεξεις ευτυχια κ αγαπη θα παρουν μια αλλη διασταση....
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...