Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πηγές κρανιου βρεφους..


Recommended Posts

Γνωρίζετε κάτι γι αυτές; Ο μικρος μου μπεμπουλης έχει πολύ μικρές πηγές , έτοιμες να κλείσουν..είναι κάτι φυσιολογικό ή σημαίνει κάτι; Κάποιοι λένε ότι έχει σχέση με το πόσο θα μεγαλώσει ο εγκέφαλος..δηλαδή; Ξέρει καμια;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera!an ennoeis auta ta vathoulwmata sto kefalaki ta exoun ola ta mwrakia otan genniountai..!to xw akousei ki egw auto pou egrapses..!den thumamai vevaia polu kala ti mou xe pei i giatros gia to diko mou exoun perasei kai 2 xronia alla nomizw oti eixe pei pws den exei kleisei akomi kala to kranio..auto to strwma dimiourgeitai siga siga me ton kairo kai kleinei analoga me to paidi..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φανουλα μου δεν ξερω ακριβως να σου απαντησω.. ξερω οτι φυσιλογικα αυτες κλεινουν γυρω στους 18 μηνες. αλλα δεν ξερω αν κλεισουν τοσο νωριτερα κατα ποσο θα δημιουργηθει καποιο προβλημα στον εγκεφαλο του παιδιου. εχω την εντυπωση οτι καποια κοπελα απο εδω ειχε καποιο παρομοιο προβλημα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στο κοριτσάκι μιας φίλης μου όντως είχαν κλείσει νωρίς και υπηρχε πρόβλημα(μέχρι να το εντοπίσουν και να το αντιμετωπίσουν,δηλαδή), αλλά εσύ γιατί λες οτι είναι μικρές και έτοιμες να κλείσουν?

Είναι η δική σου άποψη ή έχεις μιλήσει με τον παιδίατρο σου?Γιατί εκείνος είναι ο μόνος ειδικός για να κρίνει κάτι τέτοιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φανη σου ειπε ο παιδιατρος οτι ειναι ετοιμες να κλεισουν??

αν ναι δεν ειναι φυσιολογικο να κλεισουν απο τωρα γιατι ακομη αναπτυσεται και μαλιστα ραγδαια το κεφαλακι του.

για μενα ο πιο εγκυρος να σου λυσει αυτην την ανυσηχια ειναι ενας νευρολογος η νευροχειρουργος.

για να σου δωσω ενα παραδειγμα να καταλαβεις κι εμενα η παιδιατρος μας νομιζε οτι οι ραφες του σπυρου εκλειναν αλλα ειναι ακομη ανοιχτες(και ειναι 23 μηνων!!!)

συνηθως κλεινουν γυρω στους 18 μηνες.

ξερω περιπτωση που εκλεισαν νωρις και το μωρο δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα οπως επισης ξερω απο τον νευροχειρουργο μας οτι αν δημιουργει προβλημα το κλεισιμο τοτε αντιμετωπιζεται πολυ ευκολα.

ο εγκεφαλος μεγαλωνει και μαζι του και το κρανιο γιαυτο οι ραφες μενουν ανοιχτες αν κλεισουν και ο εγκεφαλος πχ πιεζεται και θελει και αλλο χωρο γιατι μεγαλωνει τοτε τις ανοιγουν.

στην δικη μας περιπτωση υπηρχε χωρος(γιατι ειχε ανοιχτες ραφες)αλλα δεν μεγαλωνε ο εγκεφαλος(για ενα διαστημα)οποτε για μενα δεν εχει καμια σχεση αυτο με το ποσο θα μεγαλωσει ο εγκεφαλος(αν ο εγκεφαλος θελει χωρο για να μεγαλωσει και πιεζεται τοτε το αντιμετωπιζουν και ολα διορθωνονται)

η διαγνωση μας μετα απο μεγαλη αγωνια ειναι οριακη μικροκεφαλια η οποια τελικα και ευτυχως ειναι κληρονομικη και οχι παθολογικη.

θα σου προτεινα λοιπον να παρεις την γνωμη ενος παιδονευρολογου η νευροχειρουργου που ειναι πιο εξειδικευμενοι σαυτο το θεμα απο τους παιδιατρους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια. Δεν μου είπε πολλά ο γιατρός απλώς το μονο που είπε είναι πως όντως είναι μικρές οι πηγές...και κάτι άλλα που δεν έβγαλα νοημα γιατί έκλαιγε εκείνη την ώρα το μωρό και δεν έδωσε κι εκείνος πολύ βάση...δηλαδή αν στην ανηψιά μου η μπροστινή πηγη είναι σαν ...διευρω και λιγο παραπάνω, εμάς είναι..σαν δυο σεντς...πολύ μικρή σας λέω....δεν ήξερα ότι είναι τόσο σημαντικό...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...