Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΠΝΟΣ ΑΝΑΣΚΕΛΑ Η' ΣΤΟ ΠΛΑΪ;

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σαν καινούρια μαμά έχω μία απορία:

Πώς κοιμίζουμε τελικά τα νεογέννητα, ανάσκελα με το κεφαλάκι στο πλάι ή στο πλάι με σφηνάκια για να μην γυρίζουν;

Το ρωτάω γιατί φεύγοντας από το Έλενα η παιδίατρος μας είπε ότι πρέπει να το κοιμίζουμε ανάσκελα με το κεφαλάκι στο πλάι και το στρώμα ελαφρώς ανασηκωμένο (για να μην βγάζει γαλατάκι) γιατί έτσι λέει μειώνονται οι πιθανότητες του συνδρόμου αιφνιδίου θανάτου.

Όταν ήρθε χτες η παιδίατρος στο σπίτι όμως μας είπε να το κοιμίζουμε μόνο στο πλάι με σφηνάκια στην πλάτη για να μην γυρίζει, ώστε να μην πνιγεί αν βγάλει γάλα.

Τελικά τι ισχύει; Έχω αγχωθεί αρκετά ειδικά για τη νύχτα. Σε εσάς τι συστήνουν οι παιδίατροί σας;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marygeo μην αχωνεσαι,και γω ειμαι καινουρια μανουλα,η μικρη μου ειναι 17 ημερων.Εγω την βαζω στο πλαι και δεξια και αριστερα τις βαζω στιριγματα για να μην γυρναει,και στο νοσοκομειο μου ειχαν πει να την βαζω στο πλαει να κοιματε.και οταν ξυπναει να φαει μετα της αλλαζω πλευρο για να ξεπιανετε.Βεβαια στο ριλαξ οταν κοιματε μες τι μερα που την εχω διπλα μου την βαζω ανασκελα να κοιματε και το χερετε απο οτι βλεπω.παντος εγω πιστευω οτι στο πλαι ειναι καλυτερα

καταρχην να χαιρεσαι το αγορακι σου! :)

ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας λεει οτι τα μωρα πρεπει να τα κοιμιζουμε ανασκελα και με ανακλιση...με αυτο τον τροπο μειωνονται οι πιθανοτητες αιφνιδιου θανατου...

η παιδιατρος σας εχει μεινει πολυ πισω :(

Βρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι? Το μπρούμυτα απαγορεύεται?? Οταν γέννησα στο Αλεξάνδρας κάποιες μου πρότειναν να τον κοιμήζω μπρούμυτα και κάποιες στο πλάι.... :unsure:

Οσο δεν στριφογυριζουν μονα τους Τα βαζουμε ανασκελα. Οταν αρχιζουν να στριφογυριζουν τα αφηνουμε οπως θελουν...angelaki_1 μου στην Ελλαδα ειμαστε αιωνες πισω. Μπρουμυτα εχει διαπιστωθει πως ειναι το πιο επικινδυνο γιατι πιεζετε η καρδια...

Καλημέρα. Όταν γέννησα, στο μαιευτήριο το μωρό το είχαν οι μαίες πάντα στο πλάι, εναλλάξ δεξιά ή αριστερά. Έτσι το κοίμιζα κι εγώ μέχρι 15 ημερών. Έπειτα άρχισε από μόνος του να γυρίζει ανάσκελα με το κεφάλι στο πλάι, οπότε συνεχίσαμε έτσι. Το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν επιτρέπεται το μπρούμυτα λόγω Συνδρόμου Αιφνιδίου Βρεφικού Θανάτου. Επιπλέον, κάποιοι παιδίατροι (μεταξύ των οποίων και γνωστοί Καθηγητές Παν/μίου) απαγορεύουν τα σφηνάκια δια ροπάλου γιατί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο μωρό να αλλάξει στάση ενστικτωδώς σε περίπτωση που δυσφορήσει ή πνίγεται. Αυτό δε συμβαίνει βέβαια στα νεογνά γιατί ούτως ή άλλως εάν τα κοιμίσεις στο πλάι είναι πολύ μικρά και δεν γυρίζουν άρα είναι ασφαλή.

Αυτό για το μπρούμυτα δεν το ήξερα. Η κοπέλα που μου το πρότεινε στο μαιευτήριο ήταν μικρή στην ηλικία, καλ΄ατι τους μαθαίνουν όταν σπουδάζουν??? :dry:

Βρε κορίτσια να ρωτήσω και κάτι ακόμα? Απο το σύνδρομο του Αιφνίδιου Θανάτου μέχρι ποια ηλικία κινδυνεύουν?

snowgirl έγραψε:

Ανάσκελα βέβαια!

Μόνο στην Ελλάδα κοιμίζουν τα μωρά στο πλάι πλέον ... :S

Αυτό είναι αλήθεια..Πάντως κορίτσια κ εμένα μου είχαν πει

κ στο μαιευτήριο κ η παιδίατρος να την κοιμίζω στο πλάι,

με σφηνάκια κ το στρώμα σε ελαφριά ανάκλιση(30 μοιρών)..

Αλλα ποτέ δε μπόρεσα να το τηρήσω αφού το μωράκι μου

γύριζε ανάσκελα σε χρόνο μηδέν,ε ότι κ αν τη σφήνωνα..

Το μόνο που πρόσεχα ήταν να είναι το κεφαλάκι στο πλάι!

Τώρα πια βέβαια κοιμάται στο πλάι,ανάσκελα,μπρούμυτα,γονατιστή

με τουρλωμένο ποπό....όπως να ναι...!! :laugh:

μεχρι 1 ετους αλλα εχει αναφερθει -περιστατικο και 18 μηνων!!! :( Αυτο ειναι η μεγαλυτερη ηλικια που εχει ακουστει... μπρρρ.... Παναγιτσα μου...

εγω στην αρχη τα εβαζα ψιλοπλαγιαστα με σφηνακια, αλλα πολυ γρηγορα και τα δυο δυσανασχετησαν με το σφηνακι και θελανε ανασκελα ... το κεφαλι τους το γυρνανε μονα τους στο πλαι.

και το στρωμα ελαφρως ανασηκωμενο

κοριτσια αυτο που λετε για το ανασκελα και το κεφαλι στο πλαι γυρισμενο εχετε δικιο,το βλεπω και στην εκφραση της μικρης μου οταν κοιματε και γυρναει μονη της ανασκελα εστω και λιγο οτι το χερετε περισοτερο αν και απο εσας το ακουσα πρωτη φορα οτι δεν ειναι επικδηνο,βλεπετε ολοι μεγαλωσαν βαζοντας τα στο πλαι τα μωρα και ετσι μας σημβουλευουν και εμας τις νεες μαμαδες ετσι.

τι να πεις........ :unsure::unsure::unsure::unsure:

Na sou zhsei to paidaki sou,

Emena sthn klinikh ton diko mou ton eixane to plai me mia tyligmenh kouvertoula sthn plath opws kai ola ta mwrakia ekei... otan hrthame spiti synexisa na ton vazw kai egw etsi. Twra eimaste konta 2 mhnws kai gyrnaei monos tou anaskela.. tsoukou tsoukou siga siga klwstaei kai gyrnaei o magkas, to kefalaki einai tis perissoteres fores sto plai kai pisteuw auto einai pio shmanthiko to kefali na einai sto plai etsi wste an vgalei galataki na vgei sto plai!! :P

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...