Μετάβαση σε περιεχόμενο

poies perimenoume didimakia? Νο3

lena

Recommended Posts

• Απαντήσεις 722
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

MARAgr έγραψε:

απο κιλακια πως τα πατε?

Ποτε πρεπει να αρχισω να ανησυχω οτι παιρνω χωρις να το χρειαζονται τα εμβρυακια?

Καλημέρα Mara!Εγώ έχω πάρει μέχρι στιγμής 10 κιλά.Είμαι στην 25η εβδομάδα.Ξεκίνησα 62 κιλά και ύψος 1,67.Το ξέρω ότι είναι πολλά, ο γιατρός δε φωνάζει αλλά ο άντρας μου γκρινιάζει.Είχα από την αρχή της εγκυμοσύνης αυξημένη όρεξη,βέβαια προσπαθούσα να μη τρώω βλακείες αλλά τα κιλά μπήκαν.Αποκλείεται να φθάσω τα +12 μόνο που λένε οι γιατροί.Σήμερα έκανα και καμπύλη σαγχάρου και το απόγευμα θα χω τα αποτελέσματα.Για να δούμε τι θα δείξει!!!Όταν ακούω άλλες κοπέλες να έχουν πάρει στην εβδομάδα μου σύνολο 2-3 κιλά τις θαυμάζω αλλά έπαψα να στεναχωριέμαι όσα είναι να μπουν θα μπουν.Ας γεννηθούν οι τσούπρες μου με το καλό και με τα κιλάκια κάτι θα κάνουμε μετά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 36η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ 19 ΚΙΛΑ!!!! ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΓΧΩΘΗΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑΚΙΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΩ!!! ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!!!

Καλημέρα και καλό μήνα και από εμένα!!!

Οτι επιθυμείτε όλες και με γερά μωρα!!!

Για κιλά λέτε????

Ακόμη είναι νωρίς για εμένα,το απογευμα έχω γιατρό και θα ζυγιστώ,με κόβω να είμαι στο +3, και στην 19 εβδομάδα...

Αν και αρχισα να τρωω συχνα παγωτοοοο...κλαψ...

στην πρώτη εγκυμοσύνη με τα ψωμια και τα γλυκα είχα φτάσει +16!!

΄Πα΄ντως τα εχασα πανευκολα όλα!!!!

Εμένα με τρομάζει το πόσο έχει μεγαλώσει η κοιλιά μου!!!!

Δηλαδή πόσο τεράστια θα γίνει ως το τέλος?Ουτε να το φανταστώ δεν μπορώ.....

Για να δούμε τι θα μας πει σήμερα ο γιατρός μας....πως πάνε τα μωράκια μου...Εχω αγωνια,εχω και λίγη φαγουρίτσα από κάτω-έκανα εξεταση ούρων-

και πολυ χαμηλο αιματοκρίτη....τα κλασικα!!!

κοριτσια μου για τα διδυμα δεν ισχυει το μαξιμουμ 12 κιλα που λενε!!!

ειναι αναμενομενο οτι θα ειναι παραπανω!!!

εγω εχω παρει 6 μονο ευτυχως, γιατι ξεκινησα με αρκετα παραπανισια!!!

ειχα παρει και ενα ταληρακι το νοεμβριο που εκοψα το τσιγαρο οποτε...

Καλημέρα,

Λιονταράκι μου όταν λέω μπάνιο, εννοώ στη μπανιέρα για να μην παρεξηγούμε, όχι στη θάλασσα.

Σήμερα πήγα εφορεία, κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να μου δώσει τη σειρά, τι να σας πω! Από τις 8:30 τώρα γύρισα.

Από κιλά είμαι στα +14, αλλά είχα ήδη αρκετά παραπανίσια. Τα κανονικά μου κιλά είναι 65, αλλά ξεκίνησα 71. Άρα θα έχω τουλάχιστον 10 για να χάσω μετά.

Καλό μήνα σε όλες

καλημέρα κοριτσάκια μου!

λιονταράκι τί τέλεια που είδες την κάρμεν και τα μωράκια της!μακάρι να μπορούσαμε να συναντηθούμε όλες! πάντως εγω μετάνιωσα με την ολική αναισθησία, αν ήταν να το ξανακάνω θα επέλεγα επισκληρίδιο. μετά το χειρουργείο είχα πολύ έντονους πόνους ενώ η επισκληρίδιος παραμένει και μετά και βοηθάει πολύ.

εγω δυστυχώς δεν κατάφερα να θηλάσω. από την πρώτη μέρα ρωτούσα 10 φορές τις μαίες αν μου ήρθε το γάλα και τους έλεγα να με βοηθήσουν να βάλω τα μωρά. ερχόταν μου έπιαναν το στήθος και μου έλεγαν ότι δεν έχει κατέβει ακόμη γάλα και οτι μετά την καισαρική θέλει 3 μέρες. εγω εξακολουθούσα να τις παρακαλάω να βάλουμε λίγο τα μωρά αλλά τίποτα. ήταν δημόσιο νοσοκομείο έπεσε και σ-κ και με είχαν γραμμένη. την 4η μέρα μου έπιασαν το στηθος και μου είπαν ότι ήρθε γάλα και μου πέτρωσε! έφαγα τρελή φρίκη, μιλάμε για πολύ πόνο! παρόλα αυτά το πάλεψα πάρα πολύ αλλά έγινε λάθος αρχή και δεν κατάφερα τίποτα. είχα ελάχιστο γάλα και πέτρωνε συνέχεια. εδω και 3-4 μέρες μου κόπηκε τελείως.

τα μωράκια μου μεγάλωσαν πολύ, πήραν από 300 γραμμάρια σε 1 βδομάδα! τον μπέμπη τον ταϊζουμε ανα 4 ώρες και με το ζόρι τον ξυπνάμε να φάει. τη μπέμπα που γεννηθηκε μικρότερη την ταίζουμε ανα 3 και προσπαθούμε να το πάμε 3,5 αλλά δεν τα καταφέραμε ακόμη, έχει ξυπνητήρι και στις 3 ώρες βάζει την τσιρίδα!

επίσης ξέχασα να σας πω να μην αγχώνεστε με τα κιλά. εγώ πήρα 12 και μόλις γύρισα σπίτι διαπίστωσα ότι είχα χάσει 13! έχασα 10 με τη γέννα και άλλα 3 τις επόμενες 5 μέρες γιατί δεν είχα όρεξη για πολύ φαγητό από την ταλαιπωρία. η κοιλιά βέβαια είναι ακόμη λίγο φουσκωμένη αλλά καλύτερα απ΄οτι περίμενα.

χθες βγήκα και βόλτα το βράδυ για μπυρίτσα, δεν άντεξα άλλο! το χάρηκα που βγήκα μετά από τόσο καιρό αλλά το μυαλό μου ήταν συνέχεια στα μωράκια, αισθανόμουν τύψεις που τα άφησα πορόλο που ήταν σε καλά χέρια!

Βρε Αλίκυ,τι ωραία που τα παρουσιάζεις?Σχεδόν ιδανικα!!!

Καλε λέτε να είναι τόσο απλο????Λέτε?

Αλίκυ η τομή από την καισαρική δεν σε πονούσε τις πρώτες μέρες?Δηλαδή σε χαλούσε τη διάθεση ή ηταν υποφερτό?Αυτος είναι ο καημός μου και η ώρα της επέμβασης δηλαδη....

η αλήθεια είναι ότι είναι ήσυχα μωράκια και δεν μας δυσκολεύουν πολύ. έχω όμως συνέχεια τη μαμά ή την πεθερά μου σπίτι και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα!

επειδή ήμουν μικρόσωμη και η κοιλιά μου είχε μεγαλώσει πάρα πολύ δυσκολεύτηκα αρκετά με την καισαρική. η μήτρα είχε γίνει τεράστια και μου έβαλαν τεχνητούς πόνους για να κάνει συσπάσεις να επενέρθει για 2 24ωρα. αυτό ήταν που με ταλαιπώρησε πολύ και όχι τόσο η τομή. αυτό δεν το κάνουν σε όλες, εγω πρώτη φορά το άκουσα!

βρε σουλα νομιζα οτι θα πας θαλασσα!!!!!! :laugh: δεν πειραζει κ το ντουζακι στη μπανιερα μια χαρα δροσιστικο ειναι.εγω με τη μπανιερα εχω γινει κολλητη τον τελευταιο καιρο!!!

αλικακι τελεια με τα μωρακια!!!

λοιπον μολις γυρισα απο το νοσοκομειο!καρδουλες τουκου τουκου χτυπαγαν τελεια.τελειο κ το αμνιακο.τελεια κ η μαμα τους!!!!!!!

μιλησα κ με τον αναισθησιολογο.επισκληριδιο θα κανω τελικα.να χαζευω κ τη διαδικασια!ειδατε τι κανει το πολυ grey's anatomy;;;;;

αυτα τα νεα!

ρε κοριτσια μαλλον ειναι απο τη χαρα μου αλλα τα βλεπω ολα τελεια γυρω μου.ολοι εκει στο νοσοκομειο γιατροι,μαιες,νοσοκομοι,ολοι ολοι μου φιανοντουσαν οι καλυτεροι ανθρωποι στον κοσμο.εκανα πλακα,συστηνομουν σε οποιον εβλεπα μπροστα μου,ειχα ενα μονιμο χαζομαμαδιστικο χαμογελο και ολοι μου γελαγανε!!!!

αχ ολα τελεια πανε!!!

παναγιτσα μ ου να ειναι καλα ολα τα μωρακια μας!!!!!

μπράβο λιονταράκι, το ίδιο τέλεια θα είναι και τα μωράκια σου!

κι εγω μέσα στην τρελή χαρά πήγα να γεννήσω! όλοι ήταν μέσα στο άγχος κι εγω ήμουν σαν χαζοχαρούμενο σαν να μην ήταν να μπω σε χειρουργείο. έχω τραβήξει και βιντεάκι και το βλέπω και γελάω. πολύ χαρά λέμε!

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ 2 ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ.

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΑΣΤΕΞ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ;

έρχονανται τα βράδια εναλλάξ. τελευταία βδομάδα όμως γιατί τελειώνει η άδεια της μαμάς μου. από βδομάδα αρχίζουν τα δύσκολα!

εμένα μου είπε ο γιατρός μου να φοράω λαστεξ όταν είμαι όρθια ή κάνω δουλειές.

σας αφήνω, ήρθε η ώρα να ταϊσω τον μπέμπη μου!

Απο τα πολλα μπανακια στον ηλιο το παθατε μου φαίνεται!!!!

χα!χα!χα!Καλε γιατί να μη χαίρεστε,μανούλες θα γίνετε....

Εγω μάλλον θα φοβάμαι, αν και εχω γεννήσει φυσιολογικα χωρίς επισκληρίδιο και ήμουν άψογη ,ουτε ακούστηκα και δεν πόνεσα και πολυ και εχω την καλύτερη ανάμνηση και καθόλου επίπονη!!!

Αλίκυ και εγω είμαι πολύ μικρόσωμη...

1,60 με το ζόρι και με 47 κιλα , τώρα εφτασα 50.

Ενταξει λογικο μου φαινεται η μητρα θα γινετε τεραστια.

Μπορόυσες να σηκωθείς?Ειχες ορό δηλαδή και καθετηρα?

Σορρυ που ρωταω πολλα,αλλα δεν ξερω τίποτα απο καισαρικες...

Κορίτσια οταν εκανα φυσιολογικό τοκετο και ρώτησα τη μαια μου για λαστεξ,μου ειπε οχι δεν υπάρχει κανενας λόγος να φορέσω...

Το λαστεξ είναι κάτι σαν ελαστική φαρδιά ζώνη γύρω απο την κοιλίτσα , συγκρατεί και ΄΄ συμμαζευει ΄΄ την κοιλια.

Απλα μου ειχε πει οτι πολυ πιο σημαντικο είναι να αφγησω τους μυες της κοιλιας να επανέλθουν μόνοι τους γιατι με το λαστεξ αδρανουν και επερχεται μετα χαλαρώτητα.....!!!!

Ρωτήστε και μην αγοράζεται άδικα, βεβαια για καισαρικα θα ρωτήσω ξανα...αλλα δεν νομίζω οτι παιζει ρόλο!

Σημερα μας συνεδεσαν το σταθερο και απο Τριτη Τεταρτη θα εχουμε ιντερνετ ειπε αυτος...Πολύ γρήγορα έγινε...

Γιατί ρωτάς?Τα απογευματα δεν μπαινω ασχολουμαι με το σπίτι ή πάμε βόλτες!!!

Τι να κανω μονο εκεινες τις ωρες απολαμβανω το γιο και τον αντρα μου και δεν θελω να τις χανουμε!

Εχω λιωσει απο ζεστη.....Μακαρι το ΣΚ που θα παμε Χαλκιδικη να βουτηξουμε.Δεν καναμε κανενα μπανιο!!!!

κοριτσια μπανακια στη θαλασσα κανετε? Σας αφηνει ο γιατρος? Ή σε πισινα?

Απο κιλα εγω εχω παρει 2,5-3 απο την αρχη της εγκυμοσυνης, πειναω παααρα πολυ, καταπιεζομαι αρκετα. Τρωω δηλαδη πολυ φαγητο, σαλατες, κοτοπουλα, ψαρια, λαδερα κλπ, αλλα αποφευγω τις πολλες αηδιες απο φοβο για ζακχαρο. Ειχα χασει στην αρχη και 3 με εμετους , τα πηρα κι αυτα. Αλλα ξεκινησα 52 και ειμαι τωρα 54-55.

Αλλα ανησυχω γιατι βλεπω οτι παιρνω τωρα μισο κιλο τη βδομαδα χωρις να τρωω παραπανω. Αν αφεθω θα παρω 50, δεν υπαρχει περιπτωση.... Λενε οτι οσο ζεσταινει ο καιρος και μεγαλωνει η κοιλιτσα, τοσο θα κλεινει η ορεξη, μακαρι , γιατι τωρα πειναω σα λυκος.

Ασε την ορεξη για γλυκο. Ενα ζαχαροπλαστειο θα το κατεβαζα ευχαριστως...

Τελος παντων, ευχομαι σε ολες μας με το καλο, τα κιλα ειναι το λιγοτερο. Τα μωρακια να ναι καλα!!!

mara πως εισαι;ολα καλα με αυτα που μας ελεγες;

για τα κιλα μην αγχωνεσαι.εχεις πιο σοβαρα πραγματα να σκεφτεσαι.εγω ξεκινησα 52 κ τωρα που τελειωνω ειμαι στο +20!!!!τα πηρα ολα στο 2ο τριμηνο χωρις να τρωω πολυ παραπανω απο οτι πριν την εγκυμοσυνη.οκ τρωω παραπανω παγωτα αλλα μην φανταστεις οτι δεν κανω αλλη δουλεια.κ ποτε δεν ενιωσα οτι πειναω πολυ ή οτι εχω τιποτα τρελες λιγουρες.

ειναι στον οργανισμο.κ τι αγχωνεσαι εισαι παρα πολυ αδυνατη.κι αλλα δεκα να παρεις σιγα.θα φυγουν αμεσως

λιονταρακι

Για τα κιλα δεν ανησυχω. Ανησυχω μην παρω πολλα και προκαλεσω ζακχαρο...

Κατα τα αλλα τιποτα. Δεν εχουμε παρει καμια αποφαση. ΕΙπαμε να κανουμε υπερηχους και να το παρακολουθησουμε εως 32η βδομαδα πρωτα ο Θεος και αν συνεχιζει να υπαρχει η ηχογενης εστια και τα μικρα χερακια, τοτε να αποφασισουμε αν θα κανουμε αμνιο.

Μεχρι τοτε ευχομαι να πηγαινουν ολα καλα. Αποφασισα οτι τωρα ειναι πολυ επικινδυνο για αμνιο, παραειναι νωρις, αν μου ξανασυμβει χτυπα ξυλο , κατι. Οποτε απο το να αγχωνομαι καθε μερα για το τι θα κανω, αποφασισα να αγχωθω ξανα σε εναμιση μηνα...

Ηθελα να σας ρωτησω κατι, μηπως ξερετε... Στα καλα καθουμενα πετρωνει η κοιλια μου. Γινεται παρα πολυ σκληρη. Ειναι συσπαση? Ή αληθευει οτι οι συσπασεις συνοδευονται και απο πονακια?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ, ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΕΣΠΑ...

ΜΑΡΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ. ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΟ;ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 26η ΕΒΔΟΜΑΔΑ)ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ YUTOPAR ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΠΙ ΠΑΘΑΙΝΩ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ.

2002

Σε ευχαριστω πολυ γλυκια μου. Βαζω κι εδω τα νεα μου...

ουφ... ρωτησα το γιατρο μου για τα πετρωματα. Επειδη απο χτες ειναι πολυ συχνα μου πε να ξαπλωσω, να παρω ενα μπουσκοπαν και αν συνεχιστουν ισως χρειαστει καποια ενδοφλεβια σε νοσοκομειο για να ηρεμησουν.Γενικα αν δεν συνοδευονται απο πονο, δεν ειναι ιδιαιτερα ανησυχητικες , αλλα εγω ολο το βραδυ εκλαιγα με παραπονο, γιατι νιωθω οτι ειναι βουνο η εγκυμοσυνη μου, φοβαμαι συνεχεια.....

Το μαγνησιο δεν το πιστευει καθολου, μου πε να μην παρω...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...