Μετάβαση σε περιεχόμενο

Οικονομική κρίση & εργασία.

Recommended Posts

olya έγραψε:

mirlitsa εγω ομωσ για να γυρισω στην δουλεια πρεπει να βαλω και το μωρο σε παιδικο.αμα δεν τον παρουν σε δημοσιο πρεπει να κανονισω σε ιδιωτικο.μετα ομωσ αν παω για δουλεια και να δουλευω μια μερα την εβδομαδα?παλι προβλημα ειναι.και να παιρνω 700 και να δινω σε σταθμο τα 300+?δυσκολο!

οσεσ εχουν δουλεια να λενε παλι καλα,γιατι καθε μερα ειναι και χειροτερα.

αυτο ακριβως σκεφτομαι και γω..πως να επιστρεψω?εδω οι ταριφες για παιδικο ειναι 400 ευρω το μηνα.Και εχω 2 παιδια,τι θα τα κανω?Οποτε προς το παρον εκατσα σπιτι και τα μεγαλωνω και βλεπουμε.Και στη δουλεια του αντρα μου ζοριζονται,ειναι ιδιωτικος υπαλληλος. Εχουν πεσει τα κερδη και ηδη εχουν απολυσει καποιυς.Αυξησεις δεν παιζουν τα τελευταια 2 χρονια και απο οτι ακουγεται εξω πανε και για μειωση μισοθυ και στον ιδιωτικο τομεα.Βρηκαν και αφορμη οι εργοδοτες με την κριση και σφιγγουν μια ωρα αρχιτερα.

Αλλα αυτο που με εχει θυμωσει ειναι η νοοτροπια της προηγουμενης γενιας,των γονιων μας δλδ.Δεν φτανει που ειναι συνενοχοι για την καταντια της χωρας,διαμαρτυρονται που βγαινουν στη συνταξη απο πανω.Εχω τον πατερα μου που βγηκε τον Δεκεμβρη και τον πεθερο μου που βγαινει τωρα.Και οι 2 ειναι αχ και βαχ και πως θα γινει να συνεχισουν την δουλεια?/Τους λεω να λενε παλι καλα που θα παρουν συνταξη και να σηκωθουν να φυγουν,να αδειασουν θεσεις για κανενα νεοτερο...αλλα τετοιο εγωισμο πια...νομιζουν οτι το συμπαν περιστρεφεται γυρω τους,δεν βλεπουν που νεοι ανθρωποι ειναι ανεργοι,εχουν παιδια και ειναι με ενα μισθο και νοικι..απαραδεκτοι δυστυχως οι προηγουμενοι,καμμενη γη μας εδωσαν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

olya μου σε καταλαβαίνω έχεις απόλυτο δίκαιο.

Να ξέρεις όμως, πως μπορείς εύκολα να βάλεις το παιδάκι σου σε δημόσιο παιδικό σταθμό. Έχετε χαμηλό εισόδημα, μιας και εργάζεται μονο ο άντρας σου και επίσης, επειδή τώρα που ψάχνω παιδικό για την κόρη μου τα ανακάλυψα όλα αυτά, στους δημόσιους δίνουν προτεραιότητα στα παιδιά των ελλήνων γιατί κατά κύριο λόγο έχουν κάνει κατάληψη στις θέσεις αλλοδαποί.

Μιας γνωστής μου, της δεχτήκανε το παιδάκι παρόλο που δεν δούλευε, θέλησε να τους διευκολύνη η διευθύντρια γράφοντας στην αίτηση ότι και καλά η μάνα ψάχνει για δουλειά και δεν έχει που να αφήνει το παιδί. ;)

κοριτσια εγω ειμαι η προσωποποιηση της κρισης καθως εξαιτιας της η εταιρεια κλεινει,εργαζομσι σε φαρμακευτικη και περιμενω σε λιγες μερες να με φωναξουν για την αποζημιωση και για να μπω στο ταμειο.Να σημειωσω οτι η εταιρεια κλεινει εξαιτιας του χρεους απο τα δημοσια νοσοκομεια που εχουν να πληρωσουν πααααρα πολλα χρονια.Δεν πειραζει ομως αυτα συμβαινουν ας ειμαστε καλα και λυσεις θα βρεθουν.

bembini έγραψε:

κοριτσια εγω ειμαι η προσωποποιηση της κρισης καθως εξαιτιας της η εταιρεια κλεινει,εργαζομσι σε φαρμακευτικη και περιμενω σε λιγες μερες να με φωναξουν για την αποζημιωση και για να μπω στο ταμειο.Να σημειωσω οτι η εταιρεια κλεινει εξαιτιας του χρεους απο τα δημοσια νοσοκομεια που εχουν να πληρωσουν πααααρα πολλα χρονια.Δεν πειραζει ομως αυτα συμβαινουν ας ειμαστε καλα και λυσεις θα βρεθουν.

κι εγώ σε εταιρία ιατρικών ειδών εργάζομαι οπότε καταλαβαίνω από χρέη νοσοκομείων.

το περίεργο βέβαια σε εμάς είναι ότι αντέχουν ακόμα και κάνουν ανοίγματα βρε παιδί μου....απορώ. :dry:

mirlitsa έγραψε:

olya μου σε καταλαβαίνω έχεις απόλυτο δίκαιο.

Να ξέρεις όμως, πως μπορείς εύκολα να βάλεις το παιδάκι σου σε δημόσιο παιδικό σταθμό. Έχετε χαμηλό εισόδημα, μιας και εργάζεται μονο ο άντρας σου και επίσης, επειδή τώρα που ψάχνω παιδικό για την κόρη μου τα ανακάλυψα όλα αυτά, στους δημόσιους δίνουν προτεραιότητα στα παιδιά των ελλήνων γιατί κατά κύριο λόγο έχουν κάνει κατάληψη στις θέσεις αλλοδαποί.

Μιας γνωστής μου, της δεχτήκανε το παιδάκι παρόλο που δεν δούλευε, θέλησε να τους διευκολύνη η διευθύντρια γράφοντας στην αίτηση ότι και καλά η μάνα ψάχνει για δουλειά και δεν έχει που να αφήνει το παιδί. ;)

εδω κανεισ μεγαλο λαθοσ!το να βαλεισ παιδακι σε δημοσιο παιδικο σταθμο ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο!!!με τον μεγαλο μου γιο βγηκα για δουλεια οταν ηταν 8 μηνων,ελεγα να βγω για δουλεια για να παρω το χαρτι για τον παιδικο και να παει το μωρο απο σεπτεμβριο σε δημοσιο.σταματησα να θηλαζω,προετοιμαστηκα ψυχολογικα και βγηκα για δουλεια.ειχα μαζεψει ολα τα χαρτια,ελα ομωσ που δεν βρηκα το ονομα μασ στα παιδακια που πηραν στο σταθμο.δουλευα για 730 ευρω απο αυτα εδινα 310 σε παιδικο,60 βενζινη.δουλευα για 360 το μηνα.του χρονου παλι εκανα εγγραφη σε παιδικο,παλι ολα τα χαρτια οκ κ παλι τιποτα.εβλεπα τισ μαμαδεσ που ερχοντουσαν να παρουν τα παιδακια τουσ με φορμεσ σπιτιου(δλδ δεν δουλευαν) και εγω να δουλευω 7ωρη κ να τρεχω σαν τρελη να παρω το παιδι κ να πληρωνω κ'ολασ.τελικα οταν το παιδακι μου εκλεισε 2,5 χρονων καταφεραμε να τον βαλουμε με μεσων σε δημοσιο παιδικο,και με ολα τα χαρτια οπωσ πρεπει!τωρα με τον μικρο παλι εχω προβλημα.και να σου λεει οτι περυσι δεν πηραν 140 μωρα.οι θεσησ ειναι λιγεσ τα παιδακια πολλα.

olya δεν ξέρω σε ποιόν δήμο ανήκεις αλλά εγώ που είμαι στον δήμο Αθηναίων κάτι τέτοιο δεν αντιμετωπίσαμε.

όπως σου είπα η γνωστή μου που έπεσε σε καλή διευθύντρια της έβαλαν το παιδάκι χωρίς να εργάζεται...και μιλάμε για τον δήμο Αθηναίων που γίνεται κρα για μια θέση.

mirlitsa έγραψε:

olya δεν ξέρω σε ποιόν δήμο ανήκεις αλλά εγώ που είμαι στον δήμο Αθηναίων κάτι τέτοιο δεν αντιμετωπίσαμε.

όπως σου είπα η γνωστή μου που έπεσε σε καλή διευθύντρια της έβαλαν το παιδάκι χωρίς να εργάζεται...και μιλάμε για τον δήμο Αθηναίων που γίνεται κρα για μια θέση.

εχω παει σε 3 δημουσ.εμενα καλλιθεα,δεν τον πηραν εκει.δουλευα στο μοσχατο δεν τον πηραν ουτε εκει.τωρα μενω νικαια και επιτελουσ τα καταφεραμε.και σιγουρα δεν ειμαι μονη που δυσκολευτηκε,εχω και φιλεσ που καναν προσπαθειεσ κ τιποτα,μονο οταν μπικε το φακελακι πηγε το παιδι παιδικο,δυστυχωσ ετσι ειναι.

Τέλος, το συμπέρασμα είναι να έχουμε τουλάχιστον μια δουλειά.

Όσο και να μην μας ικανοποιεί, δεν είναι καιρός για επαναστάσεις!

Τα έξοδα τρέχουν, τα παιδιά μεγαλώνουν, οι υποχρεώσεις επίσης....

Την υγεία μας να χουμε και όλα τα άλλα θα γίνουν.... :dry:

παντως βρε κοριτσια,οσον αφορα τους σταθμους,εδω στα Βορεια προτεραιοτητα εχει ο δημοτης στο δημο που μενω ,εχει μονο ενα βρεφονηπιακο και αυτος ειναι μονο στα χαρτια αλλα κ στον παιδικο ζητανε 180 ευρω το μηνα οποτε γτ ναμην την παω στον ιδιωτικο με 210?

savropinguinos έγραψε:

μιρλιτσα εχει γενεθλια ο υιος σου ή απλα δεν αλλαξες τικερακι?οπως και να εχει να τον χαιρεσαι!

Ναι, ναι !!!! Είχαμε γενέθλια την Δευτέρα!!! :)

Πήγαινε στο στέκι μας να δεις την τουρτα μας...στην σελίδα 66!!!!

savropinguinos έγραψε:

παντως βρε κοριτσια,οσον αφορα τους σταθμους,εδω στα Βορεια προτεραιοτητα εχει ο δημοτης στο δημο που μενω ,εχει μονο ενα βρεφονηπιακο και αυτος ειναι μονο στα χαρτια αλλα κ στον παιδικο ζητανε 180 ευρω το μηνα οποτε γτ ναμην την παω στον ιδιωτικο με 210?

Έχετε φαίνεται κι εσείς μεγάλο εισόδημα γι αυτό και σας ζητάνε τόσα στον δημόσιο σταθμό.

Έτσι κι αλλιώς εμένα δεν με βολεύει στον δημόσιο γιατί δεν είναι κοντά μας και πες το πρωί την πάω την μικρή πηγαίνοντας στην δουλειά, το μεσημέρι όμως που πρέπει να γυρίσει πριν από μένα ποιος θα την έπαιρνε που είναι τόσο μακρια?

Βρήκα λοιπόν κι εγώ έναν ιδιωτικό σταθμό με 220€/μήνα και την έγραψα κιόλας! Το μόνο κακό που έχει είναι ότι πρέπει να πάρεις το παιδί το αργότερο μέχρι τις 15:00μ.μ...κατα τα άλλα μια χαρά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...