Μετάβαση σε περιεχόμενο

Οικονομική κρίση & εργασία.

Recommended Posts

Αλήθεια όσες κοπέλες εργάζονται αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση στις εργασίες τους???

Εγώ προσωπικά είμαι ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εισαγωγική εταιρία. Είμαι στον ίδιο εργοδότη 10 ολόκληρα χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο που γύρισα και από την δεύτερη άδεια τοκετού τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Αφενός δεν έχω αναλάβει τα παλιά μου καθήκοντα, αφετέρου είμαι το "παιδί για όλες τις δουλειές".

Τον τελευταίο καιρό οι πωλήσεις στην εταιρία έχουν μειωθεί τραγικά. Ειλικρινά απορώ πως δεν έχουν κάνει καμία απόλυση. Βέβαια το περίεργο είναι πως έκαναν 3 νέες προσλήψεις αρχές του χρόνου που δεν ήταν καθόλου απαραίτητες.

Όλο το προσωπικό την περισσότερη ώρα καθόμαστε...δεν είναι καθόλου ευχάριστω αυτό και πόσο μάλλον όταν σε βλέπει ο εργοδότης, αλλά και τι να κάνουμε???

Φυσικά επικρατεί αφόρητη γκρίνια από τα αφεντικά και το κλίμα είναι πολύ βαρή.

Εσείς αντιμετωπίζεται παρόμοια κατάσταση? Τι κάνετε γι αυτό, πως αντιδράτε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ Κ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ!

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Κ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Κ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ...ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ!

ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΡΙΝΕΤΕ Κ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Κ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ!!!

Απασάκι τι κάνεις? Μια απο τα ίδια και εμείς.Το καλό της υπόθεσης είναι οτι δεν κάνουν απολύσεις(τουλάχιστον όχι ακόμη.Βέβαια μας καθυστερούν μισθδσία,αλλά είναι κατανοητό...Γκρίνια υπάρχει...και δυστυχώς την περισσότερη ώρα καθόμαστε....Πραγματικά δε ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό...Να σου πω την αλήθεια μου αγχώνομαι λίγο.....

άστα να πάνε...

εγώ ακόμα έχω άδεια αλλα από συναδέλφους μαθαίνω πως δυσκολεύουν τα πράγματα...

στου άντρα μου τη δουλεία επειδή όπως λες πέσανε οι πωλήσεις κ δεν έχουν καθόλου δουλειά κ κάθονται θα τους μειώσουν τις ώρες...

καταλαβαίνετε ότι οικονομικά θα είμαστε ακόμα πιο δύσκολα αλλά τι να πείς? κ που αλλού να βρεις δουλειά τώρα?

επίσης ανησυχώ για το αν θα κόψουν τα δώρα, είναι αρκετά τα χρήματα στο χρόνο για ένα ζευγαρι...ή αν θα μειώσουν το μισθό....βοήθεια μας...

δεν ξέρω..από την άλλη λέω υγεία πάνω από όλα..έχει ο Θεός...

εγω ειμαι στο δημοσιο κατα καποιο τροπο,το νοιωσαμε γτ σαν οικογενεια μας κοψανε 350 ευρω το μηνα(οσο το ενοικιο δηλ) ,εχω βαρεθει να ακουω γυρω μου γκρίνια .αυτη η μοίρλα γ το συνταξιοδοτικο κ ολο το ραδιο αρβύλα πώς θα γυρισουμε στη δραχμη και ολα αυτα και ουφ ο ενας και ουφ ο αλλος,αμαν πια ,ειμαι 29 χρονων και ειλικρινα χεστηκα γ τη συνταξη,μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα θα αλλαξουν 1000 φορες,στην τελικη ας εχω υγεια κ να ζω και βλεπουμε...ας λεμε δοξα το θεο που εχουμε δουλεια ακομη

Να σας πω κορίτσια, εγώ θεωρώ πως η γκρίνια στην επιχείρηση ναι μεν υπάρχει λόγω μειωμένης δουλειάς, αλλά ψάχνουν και αφορμή οι εργοδότες ώστε να σε κάνουν να παραίτηθείς από μόνος σου.

Όσο να πείς κάτι τέτοιο, είναι μια ανάσα γι αυτούς. Αλλά δεν θα τους γίνει η χάρη.

Ένας εργαζόμενος που έχει ανάγκη, γιατί κακά τα ψέμματα κανένας δεν δουλεύει από χόμπι, ξέρει να κάνει υπομονή και να αντέχει. Τα θεωρώ μεγάλα προνόμοια αυτά!!!

Εμείς μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε υποστεί είναι οι υποχρεωτικές άδειες, τίποτα άλλο. Στην μισθοδοσία είναι τυπικοί, πάντα στην ώρα τους.

Εργαζομαστε και οι δυο σε δημο.

Ο αντρας μου ειναι αοριστου χρονου κι εγω με 18μηνη συμβαση

μερικης απασχολησης(4ωρο).

Η κατασταση που επικρατει ειναι απαισια. :angry:

Καθημερινα η φοβερη ατακα... "αν δε σας αρεσει δηλωστε παραιτηση"..

Ο δικος μου σκ@τομισθος απο τον πατο πηγε ακομη πιο κατω.

Καθομαστε να κολλαμε το ενσημο και η εργασια μας ειναι για χομπι..

Του αντρα μου του εχουν κοψει 200 ευρω κι εμενα 50.. συνολο 250.. :S

Κι εγω savropinguinaki χεστηκα για τη συνταξη..

Ας ειμαστε καλα να μεγαλωνουμε τα παιδια μας και εχει ο θεος.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΙΤΣΑ!ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΨΑΧΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΣΙΓΑ ΜΗ ΒΡΩ.........ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΩ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ :( !

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω Δανάη, αλλά τα πράγματα για σένα είναι ακόμα δυσκολότερα.

Όχι μόνο τον μισθό που σου αρμόζει δεν θα βρείς αλλά ούτε και την θέση που αξίζεις.

Δεν σου κρύβω πως εδώ και κάτι μήνες ψάχνω για άλλη εταιρία. Έχω πάει και σε λίγες συνεντεύξεις αλλά φοβάμαι πολύ να κάνω αυτό το βήμα. Αν και άκουγα πολύ καλά λόγια για τις εταιρίες που πήγαινα παρ' όλα αυτά κάτι με σταμάταγε.

Ίσως ακούγομαι αχάριστη που ψάχνω για καλύτερη δουλειά, ενώ άλλοι είναι άνεργοι...

Εμεις καταλαβαμε την οικονομικη κριση τον τελευταιο μηνα που ο Κωστας σταματησε την πρωινη εργασια οπου τα χρηματα ηταν πολυ καλα! Δεν τον απελυσε ο εργοδοτης απλα προτεινε αδειες ανευ αποδοχων για ολους (5 υπαλληλοι). Ο Κωστας μου λοιπον θεωρησε σωστο να παραιτηθει επειδη εχει και 2η εργασια (δικια του δουλεια) ετσι ωστε τα υπολοιπα παιδια να μην ζημειωθουν μιας και ειναι το μονο τους εισοδημα. Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να ξεκινησει παλι απο τον Οκτωβριο αν και μεταξυ μας το βλεπω δυσκολο...

Ολο αυτο το βλεπω μονο απο την θετικη πλευρα του μιας και τα πρωινα αναλαμβανει τον Νικολα και τον παει ειτε στην παιδικη χαρα για να κανω εγω καμια δουλεια ειτε τον αναλαμβανει ολοκληρο το πρωινο για να παω εγω στην δικη μου εργασια!

Εγω απο την πλευρα μου ως ελευθερος επαγγελματιας (ασφαλιστρια) το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι η καθυστερημενη καταβολη των ασφαλιστρων απο τους πελατες μου αλλα προσπαθω να τους διευκολυνω οσο μπορω!

Οσο για την συνταξη σηκωνει μεγαλη συζητηση! Απο τοτε που μπηκα στο επαγγελμα ακουω απο διαφορους "εμπειρους" του χωρου οτι οι συνταξεις θα περασουν στις ιδιωτικες εταιρειες!

Προσωπικα σκασιλα μου για την συνταξη ειτε ιδιωτικη ειτε του κρατους αφου ειτε ετσι ειτε αλλιως δεν προκειτε να την παρουμε!

εμεις βρισκομαστε σε κατασταση πολυ εκρεμει οπως ξερετε εγω δνε εργαζομαι μονιμα οι κυριες εδω και 6 μηνες εχουν σταματησει τοεβοαδιαιο χτενισμα και μενουν μονο αν εχουν να πανε καπου .Ο αντρς αμου ειναι στο χωρο του αυτοκινητου τα τελειταια 19 χρονια ο μισθος του 900 ευρω και δυστυχως απολυουν κοσμο αν τον διωξουν δεν ξερω τη θα γινει εχω δανειο και ενα παιδι που ξεκινα σχολειο του χρονου και τα εξοδα του μεγαλωνουν.Ολο αυτο σε κανει να μην εχεις πιστη στον ευατο σου αν ειναι 40 ετων που θα βρεις δυλεια και αν εισαι 50 ; οχι ρε κοριτσια ειναι απαραδεκτο να λεμε δνε μας νοιαζει η συνταξη με νιαζει και με παρανιαζει εγω θελω το παιδι μου να σπουδασει να προχωρησει τωρα ο ανρας μου ειναι 40 σχεδον σε 20 χρονια που θα ειναι 60 τι θα κανει θα μπορει αν δουλευει ; πως θα βοηθησω το παιδι μου ; και καποιες οικογενειες που εχουν 2-3 παιδια , βεβαι ελπιζω σε 5 χρονια να εχει γινει κατι καινα εχει αλλαξει η κατασταση

Καλημέρα κορίτσια. Όποιον και να ρωτήσετε όλοι έχουν υποστεί τις συνέπειες τις κρίσης... άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Εγώ δουλεύω στην Πυροσβεστική (συμβασιούχος) μας έκοψαν ένα μήνα από την 8μηνη σύμβασή μας και κάποια χρήματα από το μισθό. Το μέλλον αβέβαιο. Θα δείξει. Κουράγιο σε όλους και καλή δύναμη για ότι έπετε στην συνέχεια... :(

εμενα ο αντρας μου ειναι ανεργος εδω και 2 χρονια(απο τοτε που απολυθηκε απο μια αυτοκινητοβιομηχανια οπου εργαζοταν)

εκτοτε κανει ολο δουλειες του ποδαριου και φυσικα για ενσημο ουτε να το σκευτουμε γιατι πολυ απλα δεν βαζουν και σου λενε αμα θελεις αλλιως αντε γεια.

εγω δουλευα σε μια εταιρια 5 χρονια οπου μολις γυρισα απο την αδεια της μητροτητας τα πραγματα ειχαν αλλαξει πααααρα πολυ, απαισια συμπεριφορα του στυλ 'αμα σαρεσει αλλιως τον δρομο τον ξερεις'

μολις εκλεισε χρονο ο μικρος μου πηρα ποδι...και δεν βρησκω τιποτα εδω και 6 μηνες!!!!!

πριν κατι μερες εκανα αιτηση σε μια δουλεια και ζητουσαν εκτος απο ολα τα προσοντα να μην κανεις δευτερο παιδι!!! αισχοςςςςςςς

ο αντρας μου αυτην την στιγμη δουλευει και δεν πληρωνεται(στον δημο)

και εγω παιρνω ταμειο ανεργιας οποτε το εισοδημα ειναι μονο το ταμειο μου και εχουμε αρκετα εξοδα δυστυχως.το ταμειο μου τελειωνει σε 5 μηνες μετα τι γινεται????

απο την μια λεω δεν με νοιαζει η αφαλιση γιατι θελω να εξασφαλιζω εισοδημα να βγαζω τα εξοδα του παιδιου αλλα και απο την αλλη την χρειαζομαστε γιατι ο αντρας μου απο του χρονου δεν θα εχει και οταν το παιδι το τρεχεις συνεχεια σε γιατρους πρεπει να ειναι ασφαλισμενο

συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα αλλα το θεμα ειναι πολυ επικαιρο και ηθελα να τα πω να μου φυγουν απο μεσα μου

Καλημερα!

Νομιζω οτι στην επαρχια ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα λογω των περιορισμενων επιλογων.Εμεις την κριση την ζησαμε πριν παρει τετοιες διαστασεις! Εκει που ειχαμε και οι 2 τις δουλειες μας και ειχαμε κανει τα κουμαντα μας και τα ξανοιγματα μας,απολυθηκαμε χωρις προφανη λογο!

Ζησαμε μεγαλες στιγμες αυτους τους 10 μηνες που ειμασταν χωρις δουλεια!!!!!Ευτυχως ο αντρας μου βρηκε δουλεια κ δοξα τον Θεο ειμαστε καλα!Υπαρχει βεβαια η σχετικη γκρινια λογω κρισης αλλα η μισθοδοσια ειναι παντα στην ωρα της (προς το παρον).

Εγω απο την αλλη.....xesta και αστα! Οπου κ αν πηγα για δουλεια, με απεριψαν με την δικαιολογια οτι ειμαι παντρεμενη κ οτι καποια στιγμη θα κανω παιδια :blink::blink::blink::blink:.Ωρες ωρες μου ερχεται να τους πω οτι εχουμε προβλημα γονιμοτητας για να μην ανησυχουν!!!!! :angry:

Ας ειναι καλα οι γονεις μου κ η γιαγιακα μου που βοηθανε! :blush:

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

εμενα ο αντρας μου ειναι ανεργος εδω και 2 χρονια(απο τοτε που απολυθηκε απο μια αυτοκινητοβιομηχανια οπου εργαζοταν)

εκτοτε κανει ολο δουλειες του ποδαριου και φυσικα για ενσημο ουτε να το σκευτουμε γιατι πολυ απλα δεν βαζουν και σου λενε αμα θελεις αλλιως αντε γεια.

εγω δουλευα σε μια εταιρια 5 χρονια οπου μολις γυρισα απο την αδεια της μητροτητας τα πραγματα ειχαν αλλαξει πααααρα πολυ, απαισια συμπεριφορα του στυλ 'αμα σαρεσει αλλιως τον δρομο τον ξερεις'

μολις εκλεισε χρονο ο μικρος μου πηρα ποδι...και δεν βρησκω τιποτα εδω και 6 μηνες!!!!!

πριν κατι μερες εκανα αιτηση σε μια δουλεια και ζητουσαν εκτος απο ολα τα προσοντα να μην κανεις δευτερο παιδι!!! αισχοςςςςςςς

ο αντρας μου αυτην την στιγμη δουλευει και δεν πληρωνεται(στον δημο)

και εγω παιρνω ταμειο ανεργιας οποτε το εισοδημα ειναι μονο το ταμειο μου και εχουμε αρκετα εξοδα δυστυχως.το ταμειο μου τελειωνει σε 5 μηνες μετα τι γινεται????

απο την μια λεω δεν με νοιαζει η αφαλιση γιατι θελω να εξασφαλιζω εισοδημα να βγαζω τα εξοδα του παιδιου αλλα και απο την αλλη την χρειαζομαστε γιατι ο αντρας μου απο του χρονου δεν θα εχει και οταν το παιδι το τρεχεις συνεχεια σε γιατρους πρεπει να ειναι ασφαλισμενο

συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα αλλα το θεμα ειναι πολυ επικαιρο και ηθελα να τα πω να μου φυγουν απο μεσα μου

Καλημέρα κοπέλα μου. :)

Λυπάμαι πολύ για την άσχημη οικονομική σας κατάσταση. Λίγο πολύ έχω διαβάσει δικά σου ποστ για τον αγώνα σας με τον μικρό, την απόλυσή σου και γενικότερα τα προβληματά σου.

Δόξα το θεό όμως βλέπεις ξεπερνιούνται. Να είσαι αισιόδοξη και ποτέ δεν θα χαθείς....ο θεός βλέπει.

Κοριτσια, και τα χειροτερα δεν τα εχουμε ζησει ακομα..

Εμεις ακομα δεν κινδυνευουμε, αλλα εχουμε μαζευτει αρκετα,κανουμε τρελη οικονομια γιατι οπως βλεπετε παμε απο το κακο στο χειροτερο.

Τι νας πω, εχω κοψει το αυτοκινητο, στο σουπερ μαρκετ πρωτη φορα συγκρινω τιμες και γενικα σκεφτομαι κ το παραμικρο ευρω..

Υπομονη!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ '98 ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΡΟΥΧΩΝ.ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΛΕΙΣΕΙ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΛ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΩ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ 1 ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ 10% ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ :S .ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ,ΑΝ ΘΕΣ ΦΥΓΕ,ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΣΕ,ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΣΕ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

olya έγραψε:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ '98 ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΡΟΥΧΩΝ.ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΛΕΙΣΕΙ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΛ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΩ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ 1 ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ 10% ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ :S .ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ,ΑΝ ΘΕΣ ΦΥΓΕ,ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΣΕ,ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΣΕ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

είμαι τυχερή που γύρισα στην δουλειά πέρισυ πρίν αρχίσει η οικονομική κρίση. Εννοείται πως κι εμένα δεν με περιμένανε αλλά δεν μπορούσα να με διώξουν. Παρόλο που πλέον δεν τον δεσμεύει τίποτα ως αναφορά την μητρότητα, δεν με έχει απολύση.

Επομένως γύρνα με το καλό όποτε τελειώνει η άδειά σου και θα δείς πως θα είναι τα πράγματα τότε. Έχεις σύμβαση αορίστου χρόνου, έτσι δεν είναι???

Εγω δυστιχως δεν προλαβα να τελειωσο το Λυκειο στην ωρα του.Επειδη εμεινα εγκυος.Μολις ενηλικιοθηκα ομως παντρευτηκαμε.Το Λυκειο το τελειωσα περσυ.Μεχρι να τελειωσο μεναμε στο πατρικο μου σπιτι με τους γονεις μου,ο αντρας μου σπουδαζε Αγγλικη φιλολογια.Και το καλοκαιρι ηρθαμε στο καινουργιο σπιτι.Εδω διπλα μας μενει μια οικογενεια παρα πολυ καλα στα οικονομικα.Ετσι η γυναικα της οικογενειας με εκανε την προταση το καιλοκαιρι να πηγαινω μια δυο ωρες να τακτοποιω το σπιτι τους,γιατι ολη τη μερα ειναι στην Θεσσαλονικη και πολλες φορες φευγουν για εξωτερικο για επαγγελματικα ραντεβου.Επισης εχουνε ενα κοριτσακι 9 χρονων και ερχετε σπιτι μας οταν λειπουν οι γονεις της.Και το μηνα μου δινει 500 ευρω.Ειναι αρκετα.Εμεις τωρα ειμαστε καλα οικονομικα,παρ'ολο που τα δικα μου τα χρηματα 500 τα βαζουμε στην τραπεζα για ωρα αναγκης και 250 απο του συζηγου.

Ευδοκία μια χαρά σας βρήσκω. Απ' ότι κατάλαβα τα 500€ τα βγάζεις πολύ εύκολα και χωρίς να είσαι για πολύ μακρυά από τα παιδιά σου.

Αν το καλοσκεφτείς εσύ βγάζεις περισσότερα από μένα που δουλεύω 8ωρο, πενθήμερο με 950€. :unsure:

Κορίτσια εγώ εργαζόμουν σε εφημερίδα και μερικές ημέρες πριν γυρίσω στη δουλειά από την άδεια λοχείας πέρυσι το καλοκαίρι έκλεισε...Ευτυχώς μας έδωσαν πολλή καλή αποζημίωση και ήμουν τυχερή μέσα στην ατυχία μου, γιατί λέω θα καθίσω λίγο περισσότερο με το κοριτσάκι μου....Ευτυχώς το φθινόπωρο η εφημερίδα ξαναάνοιξε και με προσέλαβαν πάλι...Τα λεφτά βέβαια είναι λιγότερα κατλα 300 ευρώ, αλλά καλύτερα λιγότερα λεφτά παρά άνεργη..

Έχω πολλή δουλειά γενικά, πηγαίνω 11 το πρωί με 8 το βράδυ (έχει τύχει να καθίσω μέχρι και 10.30), αλλά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να πεις "όχι, δεν κάνω αυτή τη δουλειά, δεν είναι αρμοδιότητά μου" με το φόβο μην απολυθείς...Δεν τολμάς να ορθώσεις ανάστημα..Ευτυχώς τόσο σε μένα όσο και στον άντρα μου (και οι δυο δημοσιογράφοι) δεν έχουν γίνει μειώσεις μισθών μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ..Δόξα το Θεό στον άντρα μου, δώσανε και μια αύξηση περίπου 200 ευρώ εν μέσω κρίσης...Δεν του τα χάρισαν..Δουλεύει πολύ και ο διευθυντής του το αναγνώρισε...

όμως ρε κορίτσια αν και γενικά βγάζουμε πολύ καλά λεφτά, δεν μπορούμε να βάλουμε στην άκρη πλέον..Εντάξει, έχουμε κάποια πάγια έξοδα αυξημένα, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά τα υπόλοιπα δεν μπορώ να καταλάβω... :dry::dry:

Από την πλευρά μου εγώ που κάθε εβδομάδα πήγαινα κομμωτήριο, 2 φορές το μήνα μανικιούρ κλπ, πλέον τα έχω κόψει...Πηγαίνω σπανια!!όσο για λούσα, αυτά τα έχουμε σταματήσει εδω και καιρό...Τι να πω;;;Δεν ξέω που θα φτάσει η κατάσταση, αλλα ας έχουμε την υγειά μας και όλα θα τα λύσουμε...

Εμείς πάλι αποταμίευση δεν κάνουμε πλέον. Αντίθετα μάλιστα όλη την ώρα βγάζουμε από τα έτοιμα.

Ο άντρας μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει με έναν συνέταιρο μαζαγί με αναλώσιμα εκτυπωτών. Επίσης έχουν 3 άτομα προσωπικό και ίσα-ίσα βγαίνουν κάθε μήνα οι μισθοδοσίες και τα πάγια του μαγαζιού.

Έχουν μειωθεί κατά πολύ τα κέρδη του ώστε να καλύπτονται οι μισθοί των υπαλλήλων, πολλές φορές μάλιστα έχει χρειαστεί να βγάλουμε λεφτά από την τράπεζα για να τα "ρίξει" στο μαγαζί. Δεν τους πληρώνουν οι πελάτες τους και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς.

Ευτυχώς που εγώ πληρώνομαι πάντα στην ώρα μου. :dry:

Η αποταμιευση ειναι πολυ δυσκολη!τον ενα μηνα λες ωραια μου περισεψαν 5 φραγκα να τα βαλω για ωρα αναγκης στην ακρη και τον αλλο σου τυχαινει μια στραβη και τα τρως!ο αντρας μου ειναι στρατιωτικος με 25 χρονια υπηρεσιας παρακαλω!το τι μειωσεις εχουμε ουτε φανταζεστε!Και τα παιδια?που εχουν τις δραστηριοτηρες τους? που θελουν τα μπανια τους?τις εκδρομουλες τους?και εχω μονο ενα!θα κοψω απο παντου αλλα το παιδι μου δεν θελω να αισθανεται μειωμενο!

mirlitsa εγω ομωσ για να γυρισω στην δουλεια πρεπει να βαλω και το μωρο σε παιδικο.αμα δεν τον παρουν σε δημοσιο πρεπει να κανονισω σε ιδιωτικο.μετα ομωσ αν παω για δουλεια και να δουλευω μια μερα την εβδομαδα?παλι προβλημα ειναι.και να παιρνω 700 και να δινω σε σταθμο τα 300+?δυσκολο!

οσεσ εχουν δουλεια να λενε παλι καλα,γιατι καθε μερα ειναι και χειροτερα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...