Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ .. ΠΑΛΙ .....

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

Την πρώτη φορά προσπάθησα και κατάφερα μόνη μου , μετά από δύο χρόνια να ξεπεράσω την επιλόχεια κατάθλιψη ...

Ετσι νόμιζα ,

Δεν δεχόμουν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα , ότι είναι απλά δικαιολογίες των νέων μαμάδων για να ασχολείται το οικογενειακό περιβάλλον μαζί τους....

Το ένιωσα στο πετσί μου καλά πόσο λάθος έκανα , και δε ήταν το μόνο λάθος μου αυτό ...

Πίστευα ότι αυτό θα το ξεπερνούσα μόνη μου , δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να δείξω ότι ήμουν αδύναμη και ότι δεν καταφέρνω να ανταπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα ..

Και το κατάφερα , με μεγάλο κόστος όμως ... Απέραντες τύψεις που θα τις κουβαλάω για πάντα , για όλες τις κακές σκέψεις που έκανα , για το πόσο πλήγωνα τον άντρα μου , για το πόσο λίγο απόλαυσα την εμπειρεία του να γίνεσαι πρώτη φορά μαμά ...

Και ενώ πίστευα ότι ήταν κάτι που πέρασε , ήρθε το καινούργιο μας μωράκι !!! Και αυτή την φορά είπα ότι δεν θα επιτρέψω να το ξαναπεράσω ...

Το ελέγχω... προσπαθώ τουλάχιστον , αλλά υπάρχουν στιγμές που νιώθω τόσο ανίκανη , κάνω πάλι κακές σκέψεις , όταν κλαίει το μωράκι μου νιώθω ότι το κλάμα του μπαίνει στο νευρικό μου σύστημα και το κάνει κομμάτια ...

Και μετά ξανά οι τύψεις , για τι άνθρωπος είμαι , μήπως πρέπει να φύγω από την ζωή τους , θα είναι καλύτερα χωρίς εμένα ....

Ερχεται όμως ο μεγάλος μου γιος , σαν να το ξέρει ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζομαι εκείνη την στιγμή , και μου λέει πόσο πολύ μ'αγαπάει , έρχεται ο άντρας μου πάλι εκείνη την στιγμή σαν να το νιώθει με παίρνει στο τηλέφωνο και μου λέει πόσο πολύ μ'αγαπάει ή όταν είναι στο σπίτι παίρνει τα αγόρια μας και μας αγκαλιάζει όλους τόσο τρυφερά , και απλά όλα σταματάνε εκεί , ...

Και εγώ απλά ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε αυτό τον άνθρωπο και αυτά τα παιδιά !!!!

Γιατί απλά ξέρω ότι έχοντας στη ζωή μου αυτούς τους τρεις ανθρώπους δεν έχω να ζητήσω τίποτα παραπάνω εκτός από το να εχουν υγεία !!!

Δεν είμαι ανθρωπος που θα κάτσω να μιλήσω σε κάποιον δικό μου , γιατί δεν θέλω να δείξω σημάδια αδυναμίας , αλλά ήθελα κάπου να τα πω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν εχω παιδια δυστυχως ...

περιμενω το πρωτο μου παιδακι μετα απο αποβολλες τον Σεπτεμβρη ..

μπορω να πω ομως οτι εχω περασει καταθλιψη...

Ανικανη ΔΕΝ πρεπει να αισθανεσαι,εισαι μια ικανοτατη μητερα δυο παιδιων

η καταθλιψη δεν μας ρωταει οταν ειναι να ερθει ...απλα κανει αισθητη την παρουσια της ..το ιδιο και οι σκεψεις που κανουμε...

μην αισθανεσαι λοιπον τυψεις δωσε στον εαυτο σου τον χρονο που χρειαζεται για να ξαναεπανελθεις ,οπως την πρωτη φορα που το περασες ..

αν νομιζεις πως δεν εχεις την δυναμη να επανελθεις ζητησε βοηθεια απο την οικογενεια σου η απο καποιον ειδικο..

η καταθλιψη δεν ειναι μια φαση που περναει παντα απο μονη της ..με την αναλογη αντιμετωπιση ομως μπορει σιγουρα να ξεπεραστει ...

ισως δεν μπορω να σε καταλαβω απολυτα ...με αγγιξε ομως το μηνυμα σου και ηθελα να σου γραψω ..

καλη δυναμη ...

να χερεσαι τα παιδακια σου και να εχετε υγεια

Τα πέρασα δύο φορές και για τον λόγο αυτό δεν ήθελα τρίτο παιδί. Δεν φοβάμαι την εγκυμοσύνη, τη γέννα ή τον θηλασμό. Φοβάμαι την κατάθλιψη...

Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξη ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά το τριτο μας παιδάκι. Το νιώθω που κλωτσάει και θέλω όσο τίποτα άλλο να το πάρω αγκαλιά. Ξέρω τι θα ακολουθήσει, εύχομαι να μη συμβεί, αλλά σε περίπτωση που βουλιάξω πάλι στον βούρκο, μόλις το ξεπεράσω, θα έχω τρία υπέροχα μωρά!

Αχ κοριτσια μου ξέρω κ εγώ τι σημαινει αυτο. Ημουν σε φάση αφασιας ηθελα μονο να κλεινω τον διακοπτη κ να απομονώνομαι κ ετσι το εριχνα στον υπνο απ οπου δεν μπορουσα να συνελθω. Ετσι ομως δεν γινεται τιποτα. Οταν καταλαβα οτι κατι πρεπει να κανω γιατι κινδυνευα να κανω κακο στο παιδι μου αλλα κ στον γαμο μου πηρα τα πανω μου. Βεβαια ολα αυτα σε συνδιασμό με μη ρυθμισμενο θυροειδη ηταν το αποκορυφωμα.

Τελικά τα καταφερα κ το ξεπερασα εστω κ αργα. Εχω ορκιστει στον εαυτο μου οτι δεν θα ξαναφησω με τιποτα στον κόσμο να πεσω.

Η ζωή μου αλλαξε απο την μέρα που ειπα οτι τερμα δεν θα επιτρεψω να ξανασυμβει κ θα σκεφτομαι θετικά. Ναι αλλαξε απιστευτα. Εφτιαξε ο γαμος μου κ τωρα που περιμενω κ τα διδυμακια μου ειμαι 100 τις εκατο σιγουρη οτι ολα θα ειναι καλα απο εδω κ μπρος

se katalabenw kai egw apolyta...exw perasei apo katathlipsi kai fobomouna kai egw epeidei eimouna poli ebaloth na mhn pathw epiloxio katathlipsi....kai otan genisa eniwtha kai egw anasfaleis kai ta sxetika...alla meta peira ta panw mou kai eida oti mpwro na ta kataferw kai eimouna perifanh gia ton eafto mou ,alla episeis eixa milhsh kai me psixologo,katarxhn mhn niotheis tupseis einai fysiologiko ayto pou pernas ...oloi oi anthropoi kapia stigmh ypirksan h yparxoun katathliptiki.an niwseis thn anagh den einai kako na to suzhthseis me ena psyxologo apla theleis to xrono sou....stamata na niotheis enoxes....kai sigs siga tha breis thn dynamh sou....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...