Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κοριτσάκια μου,

όπως βλέπετε κ από τον τίτλο του θέματος αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να κάνω αμνιο με αυτό το αποτέλεσμα. Στην αυχενική είχα 1:23000 αλλά στη β' επιπέδου βρεθηκε ένας δείκτης χρωμοσωμικής ανωμαλίας που με προβλημάτισε. Συγκεκριμένα ο γεννετιστής μου είδε στην αριστερή κοιλία της καρδιάς του εμβρύου μια μικρή άσπρη σκια (ένα μικρό κομματάκι ασβέστιο όπως είπε) που ονομάζεται ηχογενής εστία (κομβίο) και θεωρητικά αυξάνει τις πιθανότητες για down γιατί βρέθηκε και σε αυτά τα παιδάκια.

Ο γεννετιστής και ο γιατρός αλλά και ο γιατρός του gyn.gr λένε ότι από μόνος του αυτός ο δείκτης δε σημαίνει τίποτα και δε συστήνουν αμνιο γιατί ο κίνδυνος απόβολής είναι πολύ μεγαλύτερος. Λένε ότι μέχρι τη γέννα πιθανότατα θα έχει εξαφανιστεί και δεν επηρεάζει σε καμιά περίπτωση την καρδιακή λειτουργία. Μόνο αν συνηπήρχε αυτός ο δείκτης με κάτι ακόμα θα αύξανε τις πιθανότητες πιο πολύ και θα συνιστούσαν αμνιο. Όλα τα υπόλοιπα όμως είναι τέλεια.

Παρότι είναι όμως όλοι καθησυχαστικοί καταλαβαίνετε ότι εμένα με έζωσαν τα φίδια. Ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετώπισε καμιά κοπέλα εδώ αυτό το θέμα και τι θα κάνατε αν είχατε αυτές τις πιθανότητες για down δηλ 1:6500. Παρεπιπτόντως είμαι 29 στα 30.

Περιμένω τη γνώμη σας... :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

lenitsa έγραψε:

Καλησπέρα κοριτσάκια μου,

όπως βλέπετε κ από τον τίτλο του θέματος αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να κάνω αμνιο με αυτό το αποτέλεσμα. Στην αυχενική είχα 1:23000 αλλά στη β' επιπέδου βρεθηκε ένας δείκτης χρωμοσωμικής ανωμαλίας που με προβλημάτισε. Συγκεκριμένα ο γεννετιστής μου είδε στην αριστερή κοιλία της καρδιάς του εμβρύου μια μικρή άσπρη σκια (ένα μικρό κομματάκι ασβέστιο όπως είπε) που ονομάζεται ηχογενής εστία (κομβίο) και θεωρητικά αυξάνει τις πιθανότητες για down γιατί βρέθηκε και σε αυτά τα παιδάκια.

Ο γεννετιστής και ο γιατρός αλλά και ο γιατρός του gyn.gr λένε ότι από μόνος του αυτός ο δείκτης δε σημαίνει τίποτα και δε συστήνουν αμνιο γιατί ο κίνδυνος απόβολής είναι πολύ μεγαλύτερος. Λένε ότι μέχρι τη γέννα πιθανότατα θα έχει εξαφανιστεί και δεν επηρεάζει σε καμιά περίπτωση την καρδιακή λειτουργία. Μόνο αν συνηπήρχε αυτός ο δείκτης με κάτι ακόμα θα αύξανε τις πιθανότητες πιο πολύ και θα συνιστούσαν αμνιο. Όλα τα υπόλοιπα όμως είναι τέλεια.

Παρότι είναι όμως όλοι καθησυχαστικοί καταλαβαίνετε ότι εμένα με έζωσαν τα φίδια. Ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετώπισε καμιά κοπέλα εδώ αυτό το θέμα και τι θα κάνατε αν είχατε αυτές τις πιθανότητες για down δηλ 1:6500. Παρεπιπτόντως είμαι 29 στα 30.

Περιμένω τη γνώμη σας... :kiss::kiss::kiss:

το δικο μου εχει στην δεξια πλευρα της καρδουλας του κομβιο,δεν ειναι τιποτα απο μονο του!1 στα 10 μωρακια το εχουν,μην αγχωνεσαι εγω ειμαι 33χρονων,καλη συνεχεια!! :kiss::kiss:

Δημοσίευση

αυτο που θα πρεπεις να κανεις για μενα ειναι να κανετε ενα υπερυχο καρδιας εμβρυου....κανονικος υπερυχος ειναι αλλα γινεται απο ειδικο....αυτος ο υπερυχος θεωρω οτι θα σου λυσει καθε απορια....και θα ηρεμησεις...

πιστευω και ευχομαι οτι δεν ειναι κατι....μην αγχωνεσαι και πηγαινε ακομα και αυριο να κανεις τον υπερυχο :)

με το καλο κοπελα μου :cheer:

Δημοσίευση

vaster έγραψε:

lenitsa έγραψε:

το δικο μου εχει στην δεξια πλευρα της καρδουλας του κομβιο,δεν ειναι τιποτα απο μονο του!1 στα 10 μωρακια το εχουν,μην αγχωνεσαι εγω ειμαι 33χρονων,καλη συνεχεια!! :kiss::kiss:[/quote:17bb09pc]

Δηλαδή vaster μου από ό,τι κατάλαβα εσύ δεν θα κάνεις άμνιο ε;; Τον υπέρηχο καρδιάς που λέει η Bourique τον έκανες ή όχι; Εγώ ρώτησα το γεννετιστή αν χρειάζεται εμβρυοκαρδιογράφημα και είπε όχι σε καμιά περίπτωση

Δημοσίευση

κι ο δικός μου μπέμπης έχει το ίδιο και το είδαμε στην β΄ επιπέδου. οι πιθανότητες της αυχενικής είναι 1)18.000 οπότε και οι 2 γιατροί που πηγαίνω μου είπαν ότι με τόσο καλή αυχενική δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. έτσι κι αλλιώς το ευρημα αυτό δεν αποτελεί σημαντικό δείκτη χρωμοσωμικής ανωμαλίας. οπότε δεν έκανα αμνιο σύμφωνα και με τη γνώμη και των 2 γιατρών. εμένα πάντως δε μου πρότεινε κανένας υπέρυχο καρδιάς και νομίζω ότι είναι τελείως περιττό αφού το ηχογενές κομβίο δεν επηρεάζει καθόλου τη λειτουργία της καρδιάς, αυτό μου το ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή. μην ανησυχείς μια χαρά είναι το μωράκι σου, καλή συνέχεια!

Δημοσίευση

λενιτσα μου δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι. θα συμφωνισω με τα κοριτσια και θα πω πως χρειαζονται και αλλα ευρυματα ταυτοχρονα με αυτο. το ανακαλυψε μια συγγενης μου μετα το μεγαλο υπερηχο που εκανε και οταν το ειπε στον γυναικολογο της εκεινος της ειπε πως δεν πρεπει να δινει καν σημασια και πως εχει πει πολλες φορες στο κεντρο αυτο που κανουν τους μεγαλους υπερηχους να μην αγχωνουν τα κοριτσια με τετοιες λεπτομερειες.

καλη συνεχεια στην εγκυμοσυνη σου!!! :)

Δημοσίευση

καλησπέρα και απο εμένα. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και εγώ έκαναν πριν απο μια βδομάδα εμβρυοκαρδιογράφημμα και μου είπε η γιατρός πως αν δεν υπάρχει άλλη παθογένεια δεν είναι απο μόνο του ανησυχητικό και πως φεύγει στη πορεία της κύησης ή το πρώτο διάστημα μετά τη γέννα.

Αλλά για να σου φύγει η απορία και το άγχος μπορείς να κάνεις και συ μια εξέτασει σε καρδιολόγο και να είσαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά ;)

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΕΙΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ :). ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΕΙ Η ΗΧΟΓΕΝΗΣ ΕΣΤΙΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ. :kiss::kiss:

Δημοσίευση

Αχ δεν ξέρετε πόσο με ηρεμείτε με αυτά που λέτε. Μερικές φορές δε σου φτάνει η γνώμη των ειδικών (ακόμα κ αν είναι ενθαρρυντική) και θέλεις να ακούσεις απεγνωσμένα τη γνώμη μιας μανούλας.

Μακάρι να είναι έτσι γιατί η αλήθεια είναι δε σκοπεύω να κάνω άμνιο. Τη φοβάμαι πολύ, όχι σαν διαδικασία αλλά σαν ρίσκο, και ανυπομονώ τόσο να δω το μωρό μου κ να είναι καλά... :side:

Σας ευχαριστώ

αν βέβαια κάποια έχει διαφορετική εμπειρία θα ήθελα να το γνωρίζω ;)

Δημοσίευση

Ακριβως το ιδιο ειχε και η μικρη μου :):)

δεν υπηρχε κανενα απολυτως προβλημα..........

και εγω μολις ακουσα για ασβεστιο στη καρδουλα στη β επιπεδου

που ειχα κανει ολα μαυρισαν γυρω μου :S:S:S

αλλα μετα που καταλαβα τι ειναι ολα οκ.............

ειναι συχνο και φυσιοκογικο μου ειχε πει ο γενετιστης που εκανα α-β επιπεδου :):):):)

οποτε απλα ξεχασε το :):):):):)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εγώ κορίτσια με το γιατρό θα παίξω ξύλο στο τέλος! 🤣 Χώρια που με τρομοκράτησε τζάμπα τώρα που πήγα, ότι το μωρό μπορεί να έχει τυλιχθεί με τον ομφάλιο.. τελικά καμία σχέση.. η γυναικολόγος μου που το είδε μετά μου είπε καμία σχέση.. εντάξει δεν είχα τρελές απαιτήσεις από τον υπέρηχο του νοσοκομείο αλλά όχι να μου λέει τέτοια να με τρομάζει.  Έχει φαγωθεί ότι υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσω προεκλαμψία και σώνει και ντε τώρα κοιτάω την πίεση κάθε μέρα γιατί αν ανέβει απότομα θα με πάει για καισαρική χωρίς δεύτερη σκέψη.  Εντωμεταξύ η πίεση μου μια χαρά είναι.. μόνο όταν πηγαίνω στο νοσοκομείο ανεβάζω πίεση... τυχαίο;; Δεν ξέρω..
    • Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την συμβουλή! ❤️ ευχομαι και σε εσενα τα καλυτερα!
    • Νομίζω πως τόσο νωρίς καμία κοπέλα δεν είχε συμπτώματα..μετά ξεκινάνε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (αν έχεις). Τωρα από τη στιγμή που έχεις ελεύθερες επαφές πάντα μπορεί να μείνεις έγκυος, και στο εύχομαι!  Αν τώρα περιμενεις αυτες τις μερες περίοδο, και συνήθως έχεις και τόσο έντονα συμπτώματα κ αυτή τη φορά δεν έχεις, ίσως να είναι η τυχερή, ποιος ξέρει!! Βεβαια αποτι είδα τώρα, πριν 1 εβδομάδα λες ότι είχες ωορρηξία άρα δεν είναι απλά νωρίς για συμπτώματα, καλά καλά μπορεί να μην έχει γίνει καν εμφύτευση! Περίμενε μέχρι τη μέρα που είναι να σου έρθει περίοδος, και αν εχεις καθυστέρηση κάνε τεστ!
    • Εντωμεταξύ του λέω είδατε γιατρέ δε με πιστεύατε ότι θα έρθω στο ραντεβού αλλά σας διέψευσα..μου λέει όχι δεν πίστευα εσένα, τον τράχηλο δεν πίστευα 😂 Τώρα πέρα από την πλάκα, εγώ ένιωθα ότι θα φτάσω μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι τις 14 δε νιώθω ότι θα φτάσω..δηλαδή θα είναι θαύμα μου φαίνεται αν φτάσω..αλλά οκ, θα δούμε!  
    • Καλησπέρα κορίτσια! Μόλις γύρισα από το γιατρό. 3065γρ το μωρό! Τώρα δε ξαναπάω γιατρό, μου είπε αν δε γεννήσω μέχρι την άλλη Τετάρτη θα κλείσουμε για το Σάββατο που θέλω να πάω(στις 14 δηλαδή).  Αυτός βέβαια μέτρησε πότε είναι το άλλο Σάββατο, και μου λέει σε 10 μέρες; Δεν παίζει να φτάσεις. Αλλά από την άλλη μου λέει ούτε μέχρι εδώ πίστευα ότι θα φτάσεις, οπότε ποιος ξέρει; Τώρα που το θυμήθηκα, μου είπε ότι έχει ανοίξει κάτω απλά ακόμα δε χωράει το κεφάλι να βγει. Κάπως έτσι μου το είπε δε θυμάμαι καλά. Ο Κώστας αγχώνεται τον ρώταγε αν έχει 5 μέρες έστω ακόμα να προλάβει το σπίτι 😂  Οπότε αναμένουμε.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...