Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ενδομητρίωση και εγκυμοσίνη


Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας.

Είμαι νέα στην παρέα. Εδώ και περίπου έξη μήνες προσπαθούμε με τον άντρα μου να κάνουμε μπεμπάκι :( :woohoo: . Εντάξει οι προσπάθειες δεν είναι και πολύ εντατικές(κάποιες φίλες μου, μου λένε ότι πρέπει να γίνεται κάθε δεύτερη ημέρα).

Τον Οκτώβριο σε ένα υπέρηχο η γυναικολόγος μου ανακάλυψε ενδομήτριο το οποίο δεν απορροφήθηκε αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Η γυναικολός σήμερα μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σύλληψης. Εγώ βέβαια σε διάφορους ιστοχώρους διαβάζω ότι εάν έχεις ενδομητρίωση δεν μπορείς να συλλάβεις. Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Τζίνα,

δεν ξέρω για το συγκεκριμένο αν και από τι έχω ακούσει σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Παρόλαυτα επειδή μπορεί να επιρρεαστείς και να αγχωθείς να ακούς την γιατρό σου - είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σε βοηθήσει.! Στα λέω αυτά αν και δεν τα τηρώ! Αλλά από τι καταλαβαίνω το καλύτερο είναι να ακούμε το γιατρό μας γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Και μην αφήνεις τον καιρό ξεκίνα μέρα παρά μέρα να προσπαθείτε.... Α... και μην αγχώνεσαι τώρα που είναι και καλοκαιράκι!! Όλα καλά!!

:)

:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα. Είμαι μαμά ενός μπέμπη 4,5 μηνών και έχω χειρουργηθεί 2 φορές (το 2005 και το 2008) για αφαίρεση κύστης ενδομητρίωσης και στις δύο ωοθήκες. Μάλιστα, το πρώτο χειρουργείο έγινε εσπευσμένα, η κύστη είχε αιμορραγήσει και παραλίγο να πάθω σηψαιμία. Παράλληλα, έκανα καυτηριασμό ενδομητρικού ιστού που είχε προσκολληθεί σε διάφορα σημεία (έκτοπα) και σαλπιγγογραφία. Μετά το 1ο χειρουργείο έκανα εμμηνοπαυσική θεραπεία με αντισυλληπτικά για 7 μήνες. Μετά το 2ο δεν πήρα ούτε depon. Ο γυναικολόγος μου, μου είχε πει ότι γενικά η ενδομητρίωση μειώνει τη γονιμότητα αλλά μετά το 2ο χειρουργείο όσο πιο γρήγορα έμπαινα στη διαδικασία για μωρό, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες. Πράγματι, το 2ο χειρουργείο έγινε Νοέμβριο του 2008 και τον Απρίλιο του 2009 ήμουν έγκυος.

Μη φοβάσαι τίποτα και μην αγχώνεσαι. Το άγχος είναι ο χειρότερος εχθρός της γονιμότητας. Παιδάκια θα κάνεις αρκεί να το πάρεις χαλαρά. Φιλιά πολλά.

Και για να μη σε τρομάξω: Οι κύστεις μου ήταν 6 και 11 cm και για το λόγο αυτό αφαιρέθηκαν χειρουργικά. Μη νομίζεις ότι με το τσακ σε χώνουν για κόψιμο!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...