Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μήπως το παρακάνω???

Recommended Posts

Καλημέρα και SOS. Θέλω να ξέρω αν κάνω το σωστό ή απλά τρελάθηκα και χάνω τον ύπνο μου άδικα. Ο μικρός μου κοιμάται το βράδυ περίπου 9:30 - 10 και θα ξυπνήσει μια φορά για φαγητό, άλλοτε στις 4, άλλοτε αργότερα. Μέχρι εδώ καλά. Θα μπορούσα να κοιμάμαι στο δωμάτιό μου με ενδοεπικοινωνία διότι δεν είναι κουραστικό να πάω μία φορά, να τον ταίσω και τέρμα. Εγώ όμως κοιμάμαι στο μονό κρεβάτι στο δωμάτιό του επειδή το βράδυ βάζει το δάχτυλό του στο στόμα και πιπιλάει. Εγώ το ακούω (ω, ναι....), του βγάζω απαλά το χεράκι και του δίνω την πιπίλα του. Αν δεν κοιμηθεί, σημαίνει ότι πεινάει το μικρό μου και τότε του κάνω γαλατάκι, αλλιώς τον παίρνει ο ύπνος αμέσως. Ερωτώ: Μήπως είναι υπερβολή αυτό που κάνω,δεδομένου ότι μάλλον δεν πρόκειται να τη γλυτώσω έτσι εύκολα με το δάχτυλο. Η παιδίατρος μου είπε ότι καλό είναι όταν μπορώ και τον βλέπω να το κάνει, να του δίνω (χωρίς πίεση εννοείται) την πιπίλα. Και για να μην παρεξηγηθώ, δε θέλω να πιπιλάει το δάχτυλο γιατί έχω περίπτωση στην οικογένεια που το παιδάκι το έκοψε 10 ετών, αφού είχε παραμορφωθεί εντελώς το δάχτυλο, ένα βήμα πριν τη γάγγραινα. Παρακαλώ, πείτε μου την άποψή σας, κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο και μη παρεξηγήσιμο....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhmera kokoraki.... Auto to daxtilo einai kako mantato. Thn pipila den thn thelei??? Poso einai o mikros??? Katalavenw to anxos sou me to daxtilo giati an to mathei ontos tha diskoleftite para polu meta...Gia mena den eisai upervolhkh, prepei na to prolaveis to "kako"....

Καλημέρα, :)

θεωρώ πως πολύ καλά κάνεις και του βάζεις την πιπίλα, ώστε να το κόψει σιγά-σιγά. Δεν ξέρω πόσο είναι το μικρός σου αλλά για να ξυπνά την νύχτα για φαγητό θα είναι μικρό....οπότε λίγη υπομονή χρειάζεται και γρήγορα θα συνηθήσει την πιπίλα.

Kαλημερα κ απο εμένα..

Συμφωνώ κ εγώ απόλυτα με την τακτική σου..

Ανεξάρτητα απο το ιστορικό της οικογένειας,γενικότερα

είναι προτιμότερο το μωράκι να μαθαίνει την πιπίλα

παρά το δάχτυλο..Εμένα τουλάχιστον αυτό με είχε

συμβουλέψει η παιδίατρός μας γιατι κ η μπουμπουκα μου

είχε τάσεις να πιπιλίζει δάχτυλο,αλλα τελικά

με λίγη υπομονή κ επιμονή έμαθε πια να έχει πιπίλα..

Μη φανταστείς τρελή αδυναμία,δε τη ζητάει

καθόλου όλη μέρα,αλλα τη θέλει οπωσδήποτε για να αποκοιμηθεί

κ μετά τη φτύνει!

Κάνε λίγο υπομονή ακόμη μέχρι να μάθει την πιπιλίτσα

κ να είσαι σίγουρη οτι σε λίγο καιρό θα κοιμάστε κ οι 2 σαν

πουλάκια!! ;)

Φιλάκια πολλά

na pw sthn arxh oti den exw empiria me daxtilo mias kai o dikos mou den ebale pote .

alla mipos einai ligo uperboliko na kathese to brady na tou to bgazeis apoto stoma?

thn hmera to katalabenw alla to bradu!!

mipos glukia mou ayto to peristatiko sthn oikogeneia sou se exei frikarei uperbolika?

ola ta mwrakia panw katw to bazoun den pathenoun ola ayto pou periergapses .

gnomh mou einai na mhn kaneis etsi gia to brady .thn hmera na to dineis pipila.

pessto giatrosas ayto gia to bradino pou kathese kai afougrazse pote tha to balei kai anxonese toso .

Αχ, ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις. Ο μικρός είναι 4,5 μηνών και πήρε μια χαρά την πιπίλα από 45 ημερών (πριν δεν του έδωσα γιατί θήλασα αποκλειστικά μέχρι πριν 1 μήνα). Τώρα τελευταία όμως τη φτύνει, προτιμά να τη μασάει (δοντάκια μου μυρίζει το πράγμα...) και την ημέρα δεν βάζει καθόλου το δάχτυλο. Μόνο το βράδυ, υποθέτω επειδή ξυπνάει λίγο και θέλει ο καημένος να ξανακοιμηθεί. Αλλά είναι κουτούτσικος, μπορεί να πεινάσει και να μην κλάψει για να πει "Μαμά πεινάω" αλλά να προσπαθήσει μόνος του να παρηγορηθεί με το δάχτυλο :) . Δεν ξέρω, έχω απογοητευτεί γιατί πιστεύω ότι η μάχη είναι χαμένη από τώρα. Όσο αντέχω θα προσπαθώ αλλα....δε βλέπω φως. Και να σκεφτεί κανείς ότι άλλες μαμάδες δεν κοιμούνται γιατί τα μωράκια κλαίνε, πεινάνε κάθε 2 ώρες κ.λπ. Εγώ τέτοιο πρόβλημα δεν έχω και δημιουργώ ένα από μόνη μου. :blink:

Πιστευω πραγματικα οτι

1ον αν το παιδι κοιμαται ασχετως τι πιπιλαει δεν το ξυπναμε

2ον ειναι αδιαφορο (για μενα) αν μαθει την πιπιλα ή το δαχτυλο (εγω πχ εβαζα το δαχτυλο στο στομα για πολλαααααα χρονια - δεν επαθα τιποτα)

το να παθει γαγγραινα ειναι 1 στο εκατομμυριο

3ον να κοιμασε στο κρεβατι σου με τον αντρουλη σου και ασε τον μικρο να μαθει να κοιματε μονος του... θελει και το μεγαλο "μωρο" την αγκαλια σου

4ον μην αγχωνεσε... το παιδακι σου θα μεγαλωσει μια χαρα ειτε με πιπιλα, ειτε με το δαχτυλο. Και να θυμασαι: κανενα μωρο δεν ξεχναει να φαει οταν πειναει!!!!

Frapedia (ωραίο nickname παντως...), εσύ μια χαρά είσαι μετά από χρόνια πιπιλίσματος αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Τα περισσότερα παιδιά αποκτούν θέμα με δόντια, προγναθισμό κ.λπ. και θα ήθελα να τα αποφύγω όλα αυτά. Ξέρω ότι ίσως τα βλέπω τραγικά τα πράγματα (πρωτομάνα και αγχώδης εκ φύσεως βλέπεις) γι' αυτό και είπα κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο όπως και το δικό σου και σ' ευχαριστώ. Επίσης, δεν τον ξυπνάω για να βγάλει το δάχτυλο, του το βγάζω μαλακά και βάζω την πιπίλα. Αν ξυπνήσει είναι επειδή πεινάει, αλλιώς συνεχίζει κανονικά τον ύπνο του. Ποτέ δεν τον έχω ξυπνήσει για κανένα λόγο (άλλαγμα, τάισμα κ.λπ.) ακόμα και σαν νεογέννητο. Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ :cheer: :cheer: :cheer:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...