Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θυρεοειδής- πολυκυστικές και εξωσωματική


Recommended Posts

Σλημερα πήρα αποτελέσματα ορμονικών...

TSH 4,57 οριακά αυξημένη- πιθανών να έχω υποθειροειδισμό. Θα ξέρω την πέμπτη που θα πάω ενδοκρινολόγο.

Έχω και το ΄συνδρομο των πολυκυστικών - μόνο ορμονικό - .

Όλα αυτά πως επηρεαζουν μια συλληψη ή μια εξωσωματική ????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Χριστίνα,

εμένα ο γιατρός μου που διέγνωσε υποθυροειδισμό μου χει δώσει μισό χαπάκι κάθε μέρα και είμαι οκ. Μόνο εδώ και 3 μέρες έχω θέμα που το σταμάτησα για να κάνουμε έλεγχο και οι ορμόνες μου δεν είναι καθόλου καλα!!!!

Από την άλλη αν χρειάζεται να πάρεις χαπάκι δεν είναι κάτι τρελό. Έτσι έκανα και εγώ αλλά μια χαρά μετά.!!! Ίσα ίσα που θα σε βοηθήσει κιόλας.

Ότι θες στείλε μην.

Σοφία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακριβως την ιδια tsh ειχα κι εγω(και εχω και πολυκυστικες).Εαν προσπαθεις να μεινεις εγκυος αυτη η τιμη ειναι λιγο αυξημενη.Εγω παιρνω χαπι των 50 ,εδω και 1 χρονο και να ξερεις οτι οι ορμονες της εξωσωματικης αυξανουν την tsh.Σε γενικες γραμμες το ιδανικο ειναι η tsh να ειναι γυρω στο 1-2.Να το αναφερεις στον ενδοκρινολογο οτι σκοπευεις να κανεις εξωσωματικη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Την ιδια δοσολογια παιρνουμε,εγω παιρνω το euthyrox των 50,που ειναι σαν το μισο thryrormone των 0,1.Απλα ειναι δυο διαφορετικες φαρμακευτικες που τα βγαζουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η TSH πρέπει να είναι 1- 2 γενικά αν θέλεις σύλληψη φυσιολογική ή με εξωσωματική? Ή μόνο για την εξωσωματική να είναι 1-2 και στην φυσιολογική έως και 5 που είναι το όριο????? Γιατί αν επηρεάζει και τη φυσιολογική εγώ είχα πάντα (τωρα ξεσκονισα τις εξετάσεις μου) απο 2,65 (πριν 3 χρόνια)έως και 3,6 (πέρισυ). Τώρα έφτασε στα 4,57 και ο τότε ενδοκρινολόγος δεν μου είπε τιποτα για θυροειδή παρόλο που του είπα οτι προσπαθώ για μωρό...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εαν δεν προσπαθουσες για εγκυμοσυνη,θα ηταν οκ.Κι εμενα η πρωτη ενδοκρινολογος που ειχα παει,δεν εδωσε σημασια και αλλαξα γιατρο.Οι ορμονες της διεγερσης ωοθηκων και η εγκυμοσυνη,επιρεαζουν την tsh. Εγω ,ενω ειχα ρυθμισει την tsh στο 0,96 για αρκετο καιρο,τον Νοεμβρη που εμεινα εγκυος (με σπερματεγχυση που ειχα κανει διεγερση με altermon + serpafar)μου πηγε 5!και αμεσως ο γιατρος μου αυξησε το χαπι γιατι ο υποθυροειδισμος ευθυνεται για παλινδρομες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια και όταν εξετάζεται τον θυροειδή σας το σταματάτε το χάπι ή το παίρνετε? Εμένα μου το σταμάτησε για 3 μέρες και επειδή έπεσε σ.κ. πήγαν πιο πολλές οι μέρες και δεν το πήρα κακώς βέβαια απότι μου είπε τώρα που μίλησα μαζί του. Αλλά εχω πριστεί στο στήθος μου και με πονάει λίγο και η κοιλιά μου αυτό με ανησυχεί γιατί άραγε? Ξέρετε υποψιάζεστε κάτι. Τώρα που το μίλησα μου είπε να δω τα αποτελέσματα και θα μιλήσουμε το απόγευμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν παίρνεις το χάπι μόνο το πρωινό που θα κάνεις τις αιματολογικές εξετασεις. Η ενδοκρινολόγος μου μου είχε πεί πριν μείνω εγκυος ότι από την στιγμή που είναι ρυθμισμένος ο θυροείδης μου δε θα έχω πρόβλημα να μείνω εγκυος. Οπως κ έγινε κ τώρα είμαι στην 33η βδομάδα κύησης.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ από την αρχή της εγκυμοσύνης μου παίρνω Τ4 των 88mg γιατί είχα TSH 2,80 και σε προηγούμενη εγκυμοσύνη είχα 3. Επίσης, στις περισσότερες από τις εξετάσεις του παρελθόντος ήταν πάνω από 2,5. Ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι στην εγκυμοσύνη πρέπει να'ναι κάτω από 2, γι'αυτό και μου είπε να το πάρω πριν καν δει τις νέες εξετάσεις!! Ήταν σίγουρος ότι θα'χα πάνω από 2 κι όντως είχα 2,8...

Μου είπε ότι είναι σημαντικός ο έλεγχος αυτός γιατί το έμβρυο δεν έχει θυροειδή στην αρχή και στηρίζεται στο δικό μας. Αν ο δικός μας δε λειτουργεί σωστά, πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Αυτό που δεν ξέρω γιατί δεν το ρώτησα είναι αν επηρεάζει και το θέμα της σύλληψης. Stroumf μιας και θα μιλήσεις με τον δικό σου, δεν τον ρωτας;; :)

Όσον αφορά τις εξετάσεις, μου είπε να μην το πιω τη μέρα που θα έκανα τις εξετάσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

Έχω να σας πω ότι έκανα μεγάλη βλακεία που σταμάτησα το χάπι από μόνη μου! Ο γιατρός μου είπε ότι δεν μπορώ να αποφασίζω από μόνη μου και να κάνω ότι θέλω γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γενικά μου είπε ότι πρέπει να τον ακούω από την στιγμή που προσπαθούμε για παιδάκι! Και να συνεχίσω να παίρνω το χαπάκι μου κάθε πρωί με ένα ποτηράκι νερό!

Δεν ξέρω αν έχω πριστεί λόγω αυτό αλλά θα πάω σε λίγες μέρες να με δει.

Φιλιά

Θα τον ρωτήσω και αυτό που μου είπατε. Αν και παίζει ρόλο! μου το χειπει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χριστίνα καλησπέρα!

Πριν ένα χρόνο που έκανα για πρώτη φορά εξετάσεις για το θυροειδή είχα TSH 5,85. Πήγα αμέσως στο ενδοκρινολόγο ο οποίος μου έδωσε euthyrox των 50 mg. Μέσα στον πρώτο μήνα είχε πέσει αρκετά και τώρα είναι σταθερά <1. Ο γυναικολόγος μου είχε πει ότι ο υποθυροειδισμός είναι παράγοντας υπογονιμότητας. Οι ωοθήκες μου έχουν τη μοφή των πολυκυστικών αλλά από τις ορμονικές εξετάσεις δε φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα. Μην αγχώνεσαι καθόλου λοιπόν. Όλα καλά θα πάνε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!!!

Λοιπόν κορίτσια! Μίλησα με το γιατρό. :S:S:S:S:S:S

Έχετε δίκιο ο θυροειδής παίζει ρόλο στην σύλληψη είτε αυτή είναι φυσιολογικά είτε με εξωσωματική ή μικροεξωσωματική ή απλά με διέγερση ωοθηκών. (Αυτά μου είπε ο γιατρός). Ο οποίος με συμβούλεψε άλλη μια φορά να μην αποφασίζω μόνη μου για το χάπι του θυροειδή και συγχρόνως οποιαδήποτε απορία έχω να μην δυστάζω να τον ρωτάω.! Οπότε αν κάποια κοπέλα βλέπει ότι η tsh ή η t3 ή η t4 είναι σε διαφορετικές τιμές από τις φυσιολογικές καλό είναι να μιλάει με το γυναικολόγο της και μετά με τον ενδοκρινολόγο από την στιγμή που προσπαθεί για παιδάκια.

Αν κάποια κοπέλα γνωρίζει κάτι άλλο καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε.

Φιλιά Καλημέρα

B) B) B)B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...