Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατί δεν κοιμάται αφού κουτουλάει????

Recommended Posts

Καλημέρα. Ο μπέμπης μου είναι 4,5 μηνών και είναι το ιδανικό μωρό από άποψης νυχτερινού ύπνου από τη μέρα που γεννήθηκε. Μέχρι τρησίμιση μηνών θηλάζαμε αποκλειστικά και ξυπνούσε μόνο μία φορά τη νύχτα για φαί και μετά πάλι νάνι. Τώρα κοιμάται το βράδυ από τις 9:30, ξυπνάει κατά τις 4 για φαί και μετά νάνι μέχρι 8:30-9. Δεν με κουράζει καθόλου το μικρό μου. Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη διάρκεια της μέρας δεν μπορεί να κοιμηθεί. Μέχρι πριν κανένα μήνα κοιμόταν σχεδόν 3 φορές μέσα στη μέρα από 1,5 έως 2 ώρες τη φορά. Μετά, η διάρκεια του ύπνου έγινε το πολύ μισή ώρα μετά από 5 λεπτάκια κούνημα ενώ τώρα πρέπει να βαλαντώσει στο κλάμα για να κοιμηθεί κανένα μισάωρο. Δεν ανέχεται το κούνημα, την αγκαλιά, όρθιο, με ή χωρίς τραγουδάκι.....Δηλαδή με λίγα λόγια δεν μπορώ να καταλάβω τί θέλει για να αποκοιμηθεί. Μας ακούει κάθε μέρα η γειτονιά :dry: . Το βράδυ κοιμάται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Και δεν είναι ότι την ημέρα δε νυστάζει.....τρίβει τα μάτια του, γκρινιάζει κ.λπ. απλά δεν μπορώ εγώ να τον ηρεμήσω και να κοιμηθεί. Χριεάζεται τον ύπνο και το βλέπω αλλά δεν μπορώ να τον κοιμίσω. Σας έχει τύχει? Όποια απάντηση θα με βοηθούσε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοκορακι καλημερα! μηπως τον ενοχλει το φως της ημερας? εννοω μηπως θελει το δωματιο που κοιμαται να ειναι σκοτεινο!

πιπιλα χρησιμοποιειται? βαλε και καποιο αρκουδακι στην κουνια του ή ακομα καλυτερο ειναι τα παιχνιδακια που γυρνανε και εχουν μουσικη!

εγω πηρα ενα sling τον εβαλα μεσα και τριγυρναω μες στο σπιτι και κανω δουλειες

ετσι αυτος νανουριζεται και κοιμαται... αν θες δοκιμασε το

Στο καροτσάκι νανουρίζεται?

Γιατί δε δοκιμάζεις να τον βγάλεις μια βολτίτσα?

Έχω περπατήσει τρελά χιλιόμετρα τους τελευταίους 2-3 μήνες :S

Πλέον πάμε βολτίτσα πρωί-απόγευμα... Έτσι έχασα και τα τελευταία κιλά που μου είχαν μείνει από την εγκυμοσύνη :)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πλέον τα έχω δοκιμάσει όλα. Το sling για να είμαι ειλικρινής δε με πολυβόλεψε (σκέφτομαι να πάρω κανονικό μάρσιππο) και τον μπέμπη τον κοιμίζω στο δωμάτιό του με σκοτάδι. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι στο φως κλπ γιατί αμα κοιμηθεί, τέλος, δεν ξυπνάει. Το πρόβλημα είναι ΜΕΧΡΙ να κοιμηθεί :unsure: Όσο για βόλτες....πηγαίνουμε αλλά δε γίνεται να το κάνεις αυτό 5 φορές τη μέρα...Δουλεύω ήδη και έχουμε και άλλες δουλειές στο σπίτι, όπως άλλωστε γνωρίζετε όλες οι μαμάδες.Η έσχατη λύση είναι ο μάρσιππος. Είδομεν.

kokoraki και εγω ακριβως τα ιδια περασα και περναω με τη διαφορα οτι εμενα ο μικρουλης μου ξυπναει και τα βραδια!αυτο που βρηκα σαν λυση ειναι αφου εχει θηλασει που μια νυστα συνηθως την εχει μετα το θηλασμο τον περνω αγκαλια και κοιμαται στο μαξιλαρι θηλασμου στα ποδια μου.Βεβαια ετσι δεν κοιμαμαι ποτε εγω και φυσικα θα ξυπνησει κλαιγοντας αρκετες φορες αλλα εστω μια ωριτσα θα κοιμηθει.Καταλαβα οτι αισθανεται ασφαλεια πανω μου γι'αυτο και κοιμαται,το βραδυ κοιμαται κανονικα στην κουνια του

Παντως τα μωρακια περνανε διαφορες φασεις και με το θεμα του υπνου και με το θεμα του φαγητου!!!

Κανε λιγακι υπομονη και ολα θα στρωσουν! ;)

Καλημέρα και ευχαριστώ... Τουλάχιστον δεν ξενυχτάω και χτες, πρώτη μέρα στη δουλειά μου, κοιμήθηκε δύο φορές από 45 λεπτά και η μαμά μου έκανε πάρτυ :laugh: :angry::angry: Άντε, υπομονή.....

Επανέρχομαι γιατί θα λαλήσω!!!! Σήμερα ο μικρός είναι ξύπνιος από τις 7:30 το πρωί και δεν έχει κοιμηθεί ΚΑΘΟΛΟΥ. Η γκρίνια πάει σύννεφο. Τί θα κάνω??? Μήπως πρέπει να ψάξω κάποια παθολογική αιτία? Έχουμε κάνει Rast test, δεν έχει αλλεργίες και τρώει μια χαρά (δεν νομίζω να πεινάει). Τί μπορεί να συμβαίνει? Προφανώς κάτι τον εμποδίζει να κοιμηθεί γιατί νυστάζει αλλά.....Βοήθεια!

ax ti mou thimises...ta idia perasa ki egw otan itan kai i diki mou 4-5 minwn...tin imera oute logos gia ipno...to bradi itan teleia...apo tis 9 mexri tis 8 to prwi koimotan!!eixe ftasei ki mena sto shmeio na koutoulaei alla na min koimatai me tpt omws...eixa dokimasei ta panta..mataio...kai ksafnika arxise na briskei to dromo tis siga siga...twra einai 6 minwn kai exei miso mina pou mou koimatai pleon 1 wra toulaxiston meta apo kathe geuma...kalo kouragio..!!!elpizw na sou edwsa ligo tharros...

Τέτοια να διαβάζω να παίρνω θάρρος....Πιτσουνίτσα, μακάρι να στρώσει μόνος του γιατί τον λυπάμαι και λυπάμαι κι εμένα μαζί (και τη μαμά μου που τον κρατάει τις καθημερινές). Μακάρι να αρχίσει να κοιμάται έστω μία ωρίτσα το πρωί και μία το μεσημέρι....δε ζητάω πολλά η καημένη.

• 2 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ ΓΙΟ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΝΥΣΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΑΖΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ? ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ?

join the club girls!!!

αλλα αφου κοιμαται το βραδυ, ουτε του παππα... που λενε!!!

γιατι εμενα, κυριως ο Σπυρος, το βραδυ μας κανει κουρελια! ξυπναει και τη ΜΑριαννα και εχουμε παρτυ!

τωρα που πονανε και τα δοντια της μικρης, ακομα φαφουτα αυτη!!!, τον ξυπναει και αυτη και εχουμε δραματα! οι γαμπες μου ειναι πιο δυνατες απο του Καραγκουνη απο το κουνημα στα ριλαξ!!!

την ημερα κοιμουνται απο 1-1,5 ωρα μετα τα φρουτα (γυρω στις12παρα) και μετα το φαγητο (γυρω στις4). παντα στα ριλαξ την ημερα. γιατι καθε μιση ωρα ανοιγουν ορθανοιχτα τα ματια! και αν δεν εισαι εκει, σκοπός, να κουνησεις για να ξανακοιμηθει... το εχασες το παιχνιδι!

Μακαρι να τα μαθετε να κοιμουνται χωρις κουνημα, μονα τους στο κρεβατι. εμεις δεν τα καταφεραμε... :( ειναι και 2...

το προβλημα επιδυνωθηκε απο τον 9ο μηνα. αλλα διαβασα οτι ειναι φυσιολογικο. @#$% τις φασεις αναπτυξης#$%^!!!

Α! υπαρχουν και βιβλια ειδικων, που δινουν οδηγιες για να τα βαζεις για υπνο. εγω εχω της Τζο Φροστ, Νταντα αμεσου δρασεως, αλλα δεν επιασε στα διδυμα :(

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...