Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΩΡΕΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ...ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ


Recommended Posts

Γειά σας μέλλουσες μανούλες!

από την αρχή σχεδόν της εγκυμοσύνης ψάχνω το θέμα των βλαστοκυττάρων και θα ήθελα και τη γνώμη σας.

τελικά κατέληξα στη δωρεά τους στην Ακαδημία Αθηνών(Δημόσια Τράπεζα) αλλά και πάλι είχα τις αμφιβολίες μου μέχρι πριν λίγες μέρες που είδα στη ΝΕΤ την εκπομπή Εξάντας. την είδατε? είχε συνεντέυξεις κυρίως από ξένους γιατρούς και ειδικά από αυτούς που ασχολήθηκαν πρώτοι με τα βλαστοκύτταρα και ανακάλυψαν τη χρησιμότητά τους. όλοι τους υποστήριζαν ότι είναι αδύνατο στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να γίνει μεταμόσχευση από βλαστοκύτταρα του ίδιου ατόμου που πάσχει από κάποια ασθένεια, γιατί και τα βλαστοκύτταρά του θα πασχουν κι αυτά. άρα ο ρόλος των ιδιωτικών τραπεζών ποίος είναι? κρατάνε βλαστοκύτταρα που δεν μπορούν να χρησιομποιηθούν από κανέναν? τόσο απάτη? όσοι μίλησαν στην εκπομπή εμμέσως αυτό υποστήριξαν! στη Γαλλία για παράδειγμα απαγορεύεται η ιδιωτική φύλαξη πράγμα που έχει διπλό όφελος: πρώτον δεν παραπλανώνται οι πολίτες και δεύτερον κάνουν όλοι δωρεά στις δημόσιες τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη επάρκεια για όποιον χρειαστεί μόσχευμα.

το πίο συγκλονιστικό ήταν διηγήσεις μαμάδων που τα παιδιά τους χρειάστηκαν μόσχευμα. είχαν φυλάξει τα βλαστοκύτταρα σε ιδιωτικές τράπεζες και όταν τα χρειάστηκαν ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν! τελικά βρήκαν μόσχευμα από τις δημόσιες τράπεζες τις χώρας τους που συνεργάζονται με όλες τις δημόσιες τράπεζες διεθνώς.

όπως ανέφεραν οι πιθανότητες να χρειαστεί κάποιος μόσχευμα είναι περίπου 1)200.000, ευτυχώς πολύ λίγες!γιατί όμως να μην βοηθηθεί κάποιος άλλος από τη δωρεά μας? γιατί τα βλαστοκύτταρα μας να μείνουν για πάντα κλεισμένα μέσα σε μια ιδιωτική τράπεζα ενώ μπορεί να σώσουν μια ζωή?

εγώ πάντως πείστηκα απ΄όλα αυτά. στο κάτω κάτω αν όλοι δωρίζαμε τα βλαστοκύτταρα των παιδιών μας (και μάλιστα δωρεάν) θα υπήρχε απάρκεια μοσχευμάτων για όλους μας χωρίς κανένας να χρειάζεται να πληρώσει για ιδιωτική φύλαξη. σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Δημόσιας Τράπεζας 10.000 μονάδες βλαστοκυττάρων θα κάλυπταν τις ανάγκες όλου του Ελληνικού πληθυσμού(όχι τεράστιος αριθμός αν σκεφτούμε τον αριθμό των γεννήσεων καθημερινά), ενώ μέχρι τώρα υπάρχουν περίπου 2.000.

ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ, περιμένω τη γνώμη σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aliky μου συμφωνώ 100% μαζί σου!!!

Δεν την είδα την εκπομπή αλλά πάνω κατω μου μετέφεραν οικεία πρόσωπα για το τι συζητήθηκε!

Μένω Θεσσαλονίκη και αρχές Αυγούστου, πρώτα ο θεούλης, θα φέρω στον κόσμο το αγοράκι μου!!!

Θα δωρίσουμε τα βλαστοκύτταρα μας στην Δημόσια Τράπεζα που υπάρχει στο νοσοκομείο Παπανικολάου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εκεί που δεν μπορω να καταλήξω είναι η φύλαξη των μεσεγχυματικών κυττάρων. φυλασονται κι αυτά από τη Δημόσια Τράπεζα αλλά για ιδιωτική χρήση και κοστίζει 1.210 ευρώ. αυτά έχουν άλλη χρησιμότητα, ανάπλαση οστών, δέρματος κτλ οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά. απ΄ότι έχω καταλάβει όμως βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των κλινικών δοκιμών γιατί εδω και 2 μόνο χρόνια φυλάσονται και δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί στην πράξη.

ξέρετε κάτι παραπάνω? εγω πάντως λέω να τα κρατήσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kai egw eimai yper twn dimosiwn trapezwn!mporeis na parakolou8iseis tin enimerwsi pou ginete se ai8ousa ths dimosia trapeza an meneis athina!Episis mporeis na tous pareis til kai na tous prikseis se oti 8eliseis na rwtiseis!ta mesegxymatika kyttara kalo 8a einai na ta fylakseis!Einai ontws xrisima!H timi einai ftini se sxesi me tis idiotikes kai i giatros sou eksigei gia poio logo tous dineis ayta ta lefta!egw piga ekei me ton syzigo mou kai pistikame 100% pws oi idiwtikes einai apati!isws oxi oles alla poies einai kai poies oxi den anaferete kapou!Vasika mas psiliase to gegonos pws i kouniada mou exei fylaksei tis koris tis kai meta apo 7 mines tin piran til na kanei kapoies eksetaseis(opou 8a plirwne ap tin tsepi tis ennoeite)enw den eixe sumfwni8ei kati tetoio!Ypoti8ete pws ta pernoun ,ta eksetazoun kai an einai kala ta fylane!

Ase pou eidame zeygaria mesa pou "travagan " ta mallia tous gi ayta pou akougan!Vlepeis ta vlastokyttra twn prwtwn paidiwn ta eixan dwsei se idiwtikes!

Syzitise to kai me ton giatro sou na deis ti 8a sou pei!oi misoi afiniazoun pantws giati xanoun tin promi8eia tous kai oi ypoloipoi exoun karamela tin eksis ataka "an sou periseyoun fylakse ta " :dry:

Kai ante na bgaleis akri meta!

Egw exw na pw to eksis: ta fylakseis den ta fylakseis i pagosmia trapeza 8a mas swsei(axriasti na nai)!

Twra gia osous endiaferontai,i sygektrimeni ekpompi kukloforei kai sto site tou exanta kai mporeite na tin deite ekei ksana kai ksana!:)

ME to kalo ta mwrakia mas! :cheer:

p.s pros 8eou den 8elw na "agxwsw"aytous pou idi ta exoun dwsei se idiwtiki!Axreiasta na einai!Eksallou o ka8enas mas kanei oti 8ewrei kalytero gia ta mwra mas!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια!!

Και εγώ έχω καταλήξει στην δωρεά στην Ακαδημία Αθηνών. Νομίζω οτι είναι ότι καλύτερο μιας και τα ιδιωτικά είναι πραγματικά απάτη. Μόνο φύλαξη κάνουν και αυτό απο ότι φαίνεται δεν το κάνουν και καλά. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για συμβατούς δότες. Τα βλαστοκύτταρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο το ίδιο άτομο που νοσεί..απο όλα τα άλλα μέλη της οικογένειας. Αν μπείτε στο ΙΕΒΕΑ και διαβάσεται το λέει καθαρά αυτό. Και ο γιατρός μου εχει την ίδια άποψη. Όταν τον ρώτησα μου είπε εγω στα παιδιά μου δεν κράτησα. Μου είπε χαρακτηριστικά, είναι σαν να αγοράζεις οικόπεδο στα Ιμια και να περιμένεις να γίνει τουριστική περιοχή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια και εγω εχω σκοπο να τα δωρισω ηδη εχω επικοινωνησει μια φορα μαζι τους αλλα μου ειπαν να τα ξαναπουμε ενα μηνα πριν γεννησω αλλα μενω στην κρητη και δεν ξερω πως θα λειτουργησει...ειναι τοσο ομορφο να ξερεις οτι το βρεφακι σου βοηθησε ενα αλλο μωρακι με κατι τοσο απλο...μακαρι ολα να πανε καλα και ολες μας να καταφερουμε να τα δωρησουμε και φυσικα να μην τα χρειαστουμε για τα δικα μας μωρα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βλέπω ότι αρκετές συμφωνείτε και απ΄οτι έχω καταλάβει οι δωρεές αυξάνονται συνέχεια τα τελευταία χρόνια. πάντως είναι ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση, μόνο ψάχνοντας κάποιος μόνος του μπορεί να βγάλει άκρη.

τον γιατρό μου δεν τον έχω ρωτήσει ακόμη γιατί δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη του, έχω πάρει την απόφασή μου.

μου έκανε εντύπωση στο τέλος της εκπομπής ότι γράφτηκε το εξής: "αν ρωτήσετε το γιατρό σας και σας προτείνει κάποια ιδιωτική τράπεζα τότε τίθεται θέμα εμπιστοσύνης"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

εγώ έχω κάνει δωρεά στην Ακαδημία Αθηνών και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.

Με το καλό να υποδεχτείτε τα μωράκια σας :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εμείς στην Ακαδημία Αθηνών θα τα δωρίσουμε. Μάλιστα έχουμε πάρει ήδη και τον ασκό συλλογής (πήγε η κουμπάρα μου και το πήρε).

Στην ενημέρωση δεν μπορούσα να πάω γιατί μένουμε μακριά και μίλησα μαζί τους μόνο τηλεφωνικά. Για τα μεσεγχυματικά κύτταρα δεν ξέρω κάτι. Ούτε η ιστοσελίδα τους γράφει κάτι. Να πάρω τηλέφωνο ξανά να ρωτήσω; Χρειάζεται διαφορετικό ασκό συλλογής;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μου είπαν στο τηλ ότι έχουν βγάλει από την ιστοσελίδα τους το κομμάτι για τα μεσεγχυματικά κύτταρα για να το αναβαθμίσουν. δεν χρειάζεται διαφορςτικό ασκό συλλογής, εμένα κάτι σαν μπουκαλάκι μου έστειλαν που μπαίνει μεσα τμήμα του ομφάλιου λώρου. επίσης χρειάζεται ένα έξτρα έντυπο και 2 συμβάσεις. κι εγω τηλεφωνικά συνενοήθηκα και μουτ τα έστειλαν με κούριερ σε 2 μέρες.

με το καλό το μωράκι σου! αντε πλησιάζουμε, πέρασε ο καιρός!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αν είπε στις 8 Ιουλίου, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, κορίτσι μου. Δεν θα δείξει με έμβρυο τριών ημερών. Κάνε υπομονή έστω μέχρι το Σαββατο. Κρίμα να σου δείξει λάθος και ν απογοητευτείς. Καλή επιτυχία ευχομαι και να ειναι θετικο!!🙏❤️
    • Τέλεια νέα!!  Μπράβο κορίτσι μου! Με το καλό να κυλήσει ήρεμα και ευχάριστα η εγκυμοσύνη σου και σε λίγο καιρό να έχεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου!!  Θα χαιρόμαστε να ακούμε τα νέα σου!! 🙏😊💗
    • Τώρα μπήκα να γράψω!!!! Όλα καλά! 141 παλμοί το μωρό μεγάλωσε όσο έπρεπε με έβγαλε 7 εβδομάδες και 1! Αλλά το πάμε από βδομάδα σε βδομάδα επειδή είχε η χοριακη αυτό το σκαμπανευασμα!!! Μου είπε όμως ότι όλα τα βλέπει όπως πρέπει να είναι κ η εμφύτευση σωστή καμία αποκόλληση τίποτα.... απλά κρατάμε την πισινή μας! Εσείς όλα καλά???? Τον βρήκες τον γιατρό?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!! @Raf123 συγχαρητήρια για την κόρη!!! Τέλεια!!!  διαβασα ολα τα νεα σας με γιατρους κ ψωνια!! Σούπερ!! Εγω πηρα τωρα το κολιέ εγκυμοσύνης το μπολα! Επίσης είμαι σε φάση που πρέπει να ξέρω ακριβώς πως θα κάνω το δωμάτιο του παιδιού μιας κ τώρα φτιάχνω το σπίτι κ έχω μαστορια! Κατά πάσα πιθανότητα λέω ν πάρω την κούνια από τ ικεα μια άσπρο καφέ με συρτάρι από κάτω που γίνεται κ κρεβατι.  Κ γω θέλω φωλιά μάλλον θα πάρω μια από Βόλο που μ άρεσε σε σχεση με τις αλλες. Τίποτα δεν μ αρέσει γ τα αγόρια δυσκολεύομαι πάρα πολύ 😝
    • Ειμαι 32 χρονων κ προσπαθω απο οκτωβριο του 2022 αμεσως μετα το γαμο μας....με τεστ ωορηξιας βεβαια π δεν την εβρισκα ποτε γτ ο κυκλος ηταν οτι να ναι...μ ειπε να καουμε απλα μεχρι 5 κυκλους προκλησης κ.μετα εξωσωματικη...δεν μ ειπε καν να κανω ενεσεις μαζι με χαπια κ να παμε σπερματεγχυση...δεν μ εβαλε καν ορμονολογικες....σαλπιγγογραφια κ σπερμοδιαγραμμα ειναι αψογα...δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει...δεν εχω συλλαβει ουτε μια φορα
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...