Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βλαστοκύταρρα!!!

Recommended Posts

περιληπτικα ελεγε οτι δεν ειναι αξιοπιστα..εδειζνε παραδειγματα απο καποιες μαμαδες που ειχαν καποιες ασθενειες τα παιδια τους που καλυπταν και καλα οι τραπεζες αλλα δε νγινοταν να γινει γιατι τα βλαστοκυτταρα των παιδιων δεν ηταν υγιη..

οτι στη νελλαδα υπαρχουν οι περισσοτερες τραπεζες σε σχεση με το πλυθησμο..δε το ειδα ολο..ας συμπληρωσει καμια που το ειδε..

οτι η ολλανδια δεν επιτρεπει τετοιες τραπεζες σε λειτουργια..λογω αναξιιπιστιας..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειπανε οτι το ιδιο παιδι δεν μπορει να χρησιμοποιεισει το ομφαλικο

αιμα που εχουν συλλεξει..γιατι λογικα αν αρρωστησει απο καποιες συγκεκριμενες γενετικες παθησεις λογικα θα ειναι κ το ομφ.αιμ.αρρωστο.

.επισης οτι πρεπει να μην τα δινουμε σε ιδιωτικα κεντρα αλλα σε δημοσια..Κ αν ολοι διναμε στα δημοσια τα βλαστοκυτταρα θα ειχαν σωθει περισσοτεροι ανθρωποι αφου ψαχνουνε να βρουνε ιστοσυμβατα σε ολες τισ δημοσιες τραπεζες φυλαξης των χωρων.

ενω η ιταλια κ η ολλανδια κ η Γαλλια αν θυμαμαι καλα δεν εχουν ιδιωτικες τραπεζες φυλλαξης μονο δημοσιες.

αν σε κατι εχω κανει λαθος διορθωστε με γιατι ετρεχα απο πισω απο τον μπομπιρα.

Μονο 25% συμβατο ειναι με τα υπολοιπα μελη της οικογενειας

επισης εδειξε μια μαμα που τα ειχε δωσει σε ιδιωτικη τραπεζα κ οταν αρρωστησε ο γιος της 4 μηνων απο οστεωπετρωση της ειπανε οτι δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουνε γιατι δεν ειναι υγιη κ η γυναικα εννοειται φρικαρε.ειχε δωσει κ αρκετα χρηματα κ το παιδακι ναι μεν σωθηκε αλλα τυφλωθηκε χρησιμοποιωντας αλλουνου παιδιου τα βλαστοκυτταρα.

Tα βλαστοκύτταρα είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Εγώ πάντως κράτησα και εύχομαι να μη χρειαστεί να δω ποτέ αν έκανα καλά ή όχι. Και σε άλλο μέλος της οικογένειας να φανούν χρήσιμα καλό είναι. Αν κάνω δεύτερο παιδί θα κρατήσω και από αυτό. Καλύτερα να δώσω τσάμπα λεφτά παρά να μουτζώνω κάποια μέρα τον εαυτό μου. Από τα βλαστοκύτταρα έχουν σωθεί κάποιοι άνθρωποι και δεν ξέρουμε τι άλματα μπορεί να κάνει η επιστήμη.

κοιταξε εμενα μου ειπε η γιατρος μου..αν σου περισσευουν λεφτα,καντο..και επεισδη δουλευω στο νοσκοκομειο και μιλησα με κανα 2 γιατρους που εμπιστευομαι..μου ειπαν..οτι ολα αυτα στην ελλαδα ειναι γυρω σρα 30..λειτουργουν με αδεια μικροβιολογικου..οποτε ο καθενας μπορει να ανοιξει 1 παρομοιο..

δεν υπαρχει νομικο πλαισιο που να τα καλυπτει..

ανθη αν ειχα λεφτα νομιζω θα το εκανα..αλλα επειδη δεν περισσευουν...δυσκολα..μακαρι να μη χρειαστει ποτε να δεις..ειναι αληθεια..

και στην τελικη ειναι στην κριση του καθενος..

egw xerome pou tote meta apo psaksimoaki sizitish me ton giatro mou pira thn genea apofash na mhn ta kratisw .

nai htan genea giati pantou oloi ta kratousan oloi legane oti prepei kai xalali ta xrimata .

o giatros mou mou eipai oti poloi giatroi xrimatizonte gia na shmbouleuoun stis gunaikes na ta kratisoun kai an genouse h gunaika tou tha ta edine sthn dimosia trapeza .

eytixos empisteytika thn gnomh tou kai to enstikto mou oti den ginete sthn elladitsa na uparxoun toses trapezes kai stis upolipes xores oxi !!!

sto epomeno tha kanw to idio tha ta dorisw .

Κι εγώ το είδα και χαίρομαι πολύ που αποφάσισα να τα δωρίσω στη Δημόσια Τράπεζα. Το νόημα αυτό ήταν από την εκπομπή. Είχε πάρα πολλά παραδείγαματα ανθρώπων που σώθηκαν χρησιμοποιώντας ομφαλοπλακουντικά (σωστά το έγραψα;;) κύτταρα από δημόσιες Τράπεζες κι έλεγαν πόσο καλό έκαναν οι μητέρες που τα δώρισαν χωρίς να το ξέρουν.

Εγώ δεν ήθελα να με πιάσουν κορόιδο οι ιδιωτικές και να πληρώνω τσάμπα για κάτι άχρηστο.

Χαίρομαι που τελικά έκανα κάτι τόσο καλό κι ας μην το μάθω ποτέ.

Επίσης, οποιοσδήποτε, χτύπα ξύλο, χρειαστεί να χρησιμοποιήσει βλαστοκύτταρα από δημόσια τράπεζα μπορεί. Δεν είναι ανάγκη να είναι δωρητής. Κι αν το έκανα όλοι αυτό θα σωζόντουσαν πολλοί άνθρωποι.

κοριτσια αυτο που ελεγε ειναι οτι στην ελλάδα εχουμε 21 τραπεζες ιδιωτικες που καμια απο αυτες δεν εχει αδεια.που σημαινει οτι δεν γνωριζουν σε τι κατασταση φυλασσονται...απαραιτητη ψυξη και τετοια...

στην δημοσια τραπεζα υπαρχουν 2.200 δειγματα μονο.αν ηταν περιπου 10.000 θα σωζωντουσαν ολοι οι ελληνες που θα το ειχαν αναγκη. Ειναι πολυ μικρος αριθμος και αθ μπορουσαμε αν το πετυχουμε. μια φιλη μου γεννησε στο ιασω την προηγουμενη εβδομαδα και τα δορισε στην δημοσια τραπεζα. και αν ου μη γεννητο χρειαστει εχει προτεραιοτητα για αν της δωσουν.οταν κι εγω με το καλο μεινω εγκυος και γεννησω τελικα θα τα δωρισω. το θεωρω λιγο εγωιστικο να τα κραταμε σε ιδιωτικες (που οι συνθηκες μπορει να μην ειναι και οι καλυτερες) σε περιπτωση που τα χρειαστουμε ενψ ενα αλλο παιδακι διπλα μας μπορει να πεθανει επειδη δεν εχει συμβατο μοσχευμα. στην γαλλια απαγορευονται ρητα οι ιδιωτικες.μονο στη δημοσια μπορεις να δωρισεις.

Εγω παντως μετα απο πολυ ψαξιμο ειδα οτι οι ιδιωτικες τραπεζες μονο τα λεφτα θελουν να σου παρουν και δυστυχως σε ενα μεγαλο βαθμο το καταφερνουν!Τα δωρισαμε στην δημοσια τραπεζα και τελικα δεν κοστισε τιποτα.Οσο για την γιατρο μου μου ειχε πει οτι αν ηθελα κατι ουσιαστικο ηταν η καλυτερη επιλογη...!

To gelio ths ipotheshs einai pos sthn dimosia trapeza exei peripou 2200, me 10000 kaliptete olh h Ellada kai stois idiotikes exoume kratimena peripou 100000...An ta diname oloi sthn dimosia trapeza den tha ipirxe logos na iparxoun oi idiotikes..Egw prosopika tha ta dorisw sthn dimosia trapeza xoris defterh skepsh..

Εγώ πάντως τα δώρισα και είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή μου την κίνηση.Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε απόθεμα στις Δημόσιες Τράπεζες. :):)

Μετα από πολύ ψάξιμο και πραγματική μελέτη το 2008 τα δωρίσαμε στην Ακαδημία Αθηνων καθώτι και μοναδική τότε στην Ελλάδα!!!

Η ουσία δεν είναι μόνο οτι μας κοροιδευουν οι ιδιωτικές ή οχι, η ουσία είναι στην τόσο μεγάλη σημασία του δωρίζω, χαρίζω ζωή σε κάποιο άλλο παιδάκι ή συνάνθρωπο μου.

Δηλαδή το να κάθονται άχρηστα σε μία ιδιωτική τράπεζα είναι καλύτερα....

Θα είμαι πολύ ευτυχισμένη έστω και στην ιδέα οτι βοηθήθηκε κάποιος ανθρωπος στον κόσμο από αλλουνου τη δωρεα...

Και οτι κάπου υπάρχει κάποις που θα βοηθήσει και εμένα....

Το νουμερο των 10000 μονάδων είναι εφικτό αρκεί να σταματήσουμε να εχουμε ΄΄ κλειστό ΄΄ το μυαλουδάκι μας και να μην είμαστε τόσο απόλυτοι και εγωιστες.

Το ειδα-το τελευταίο μισάωρο - και αισθανθηκα ικανοποιημένη.

Μα το οτι με νόνο εχουν απαγορευτει σε καποιες χώρες οι ιδιωτικες τράπεζες,τα λεει ολα!

"Πραγματικo διαμάντι η χτεσινή εκπoμπή Εξάντας"

"Χθες το βραδυ στην δημοσια τηλεόραση προβλήθηκε το Ντοκιμαντέρ του Εξάντα "Πολύτιμο Κύτταρο"

Αναφέρεται στα βλαστοκύτταρα,την χρησιμότητα τους, τον τρόπο φύλαξη τους και την παραπληροφόρηση που γίνετε στην Ελλάδα σχετικά με την φύλαξη σε ιδιωτική και δημόσια τράπεζα.....

Μια εκπομπή -διαμάντι- για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης και μάλλον και της ευρωπαϊκής που πρέπει να μας κάνει περήφανους!!

Ενημερώστε λοιπόν τον κόσμο για τον ρόλο της δημόσιας τράπεζας, γιατί δεν πρέπει να πληρώνει από 1.500 έως 2.500 euro σε ιδιωτικές κλινικές και το σπουδαιότερο γιατί δεν είναι συμβατά τα μοσχεύματα στις περισσότερες περιπτώσεις....

Περισσότερες πληροφορίες για το ιδιαιτερα

ενδιαφέρον θέμα

http://exandas.ert.gr/el/geografika/eyr ... mo-kyttaro

Ps. Μόλις πριν 15 μέρες περίπου επιβλήθηκε πρόστιμο σε μεγάλα μαιευτήρια τον Αθηνών για παράνομες χρεώσεις πάνω σε αυτό το θέμα....."

πηγη:www.troktiko.blogspot.com

γιωτακι με προλαβες..οτι θα το ανεβαζα και εγω τωρα αυτο απο το τροκτικο :P

τελικα και εγω μαλλον θα τα δωρησω στη δημοσια τραπεζα :)

κικιτσακι μου καλησπερα....

σε προλαβα ε!!αχ αυτο το τροκτικο ολοι το διαβαζουμε!

κ μεις τελικα αυτη την αποφαση πηραμε!!

φιλακια..

δεν ξέρω αν είδατε χτες τον εξάντα αλλά τα έλεγε ξεκάθαρα τα πράγματα...

μπορείτε να το δείτε στην σελίδα της νετ όσες το χάσατε...

έδειξε και αρκετές περιπτώσεις γονέων που τα είχανε κρατήσει και τελικώς τους βγήκαν άχρηστα φυσικά, αφού η πάθηση που προέκυψε *(πχ λευχαιμια)

εννοείται ότι δεν αντιμετωπιζόταν με το ήδη ¨ μολυσμένο ¨ αίμα

πολύ ενδιαφέρον πάντως

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΩ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΑΡΑ!

ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ! ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΣ?

Φυσικά και υπάρχει!!! :):):):):)

Εγώ μένω στα Γιάννενα και μίλησα τηλεφωνικώς με τη Δημόσια Τράπεζα στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.Μου έστειλαν με την κούριερ το κουτί δωρεάν.Μόλις γέννησα,επικοινώνησε ο άντρας μου με την κούριερ,ήρθαν στο νοσοκομείο και τα έστειλα!!!!!!!!!!! :):):)

Να σου ζήσει ο μικρός και με το καλό!!!!!!!!!! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...