Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλησπερα αλλα δεν μας λες απο που εισαι>???

ειμαι απο αθηνα κ τα τελευταια χρονια μενω μονιμα παφο...

εχω 1 γιο σχεδον 2χρ κ τον ιουλιο γενναω κ την κορουλα..

εσυ?

απλα εχεις γραψει το θεμα σε λαθοςενοτητα..

Δημοσίευση

Τόμα έγραψε:

Γεια σας!!

Εχω ενα γιο 8μιση μηνων τον γεννησα στο Μαιευτηριο Λευκωσιας.

Ειμαι απο Λευκωσια!

aerini μου υπομονη και θα ερθει και το μωρακι σου.

makari koukla mou...esi pos kairo prospathouses????

Δημοσίευση

aerini έγραψε:

ego sti lemeso na sas po tin alithia akomi den vrika giatro pou na tou exo empistosini...akougontai diafora gia olous...

Τόσο χάλια; Εγώ τον δικό μου στη Λευκωσία τον εμπιστεύομαι απόλυτα!

Άριστος επιστήμονας και πάνω απ΄όλα άνθρωπος!

Δημοσίευση

κ γω με την σειρα μου να προτεινω εναν εξαιρετο γυναικολογο

στην παφο στο Ιασισ.Σας μιλαω απο προσωπικη εμπειρια

μιας που εκει γεννησα τον γιο μου κ τωρα γενναω την κορη μου..

ΑΝΕΜΟΣ78 εχεις παιδακια???παφο μενεις??

Δημοσίευση

aerini έγραψε:

Τόμα έγραψε:

makari koukla mou...esi pos kairo prospathouses????[/quote:2xjgqkar]

Ασε μεγαλη ιστορια!

Με δυο λογα ειχα προβλημα γυρισα πολλους γιατρους στη Λευκωσια

κανενας δεν εβρησκε τιποτα μεχρι που η αδερφη μου μου συστησε την

γιατρο της! Βρηκε το προβλημα απο το πρωτο ραντεβού εκανα μια επεμβαση και μια θεραπεια και εμεινα εγκυος φυσιολογικα μετα απο 3 μηνες!! Δεν την αλλαζω με τιποτα!

Δημοσίευση

Γεια σας και απο μενα! ειμαι απο λαρνακα! ονομαζομαι Χαρα και εχω μια πριγκιπισσα 2 μηνων! ατε και με το καλο να γεμιζουν οι κοιλιτσες! κι εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη με τον γιατρο μου και τελικα ευτυχως που τον ειχα εδω στην πολη μου κι οχι σε αλλη πολη... λογω των προβληματων που ειχα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου.... οποτε σε συμβουλευω απο προσωπικη μου εμπειρια να βρεις καποιον στην πολη σου!

Δημοσίευση

Haroullini έγραψε:

Γεια σας και απο μενα! ειμαι απο λαρνακα! ονομαζομαι Χαρα και εχω μια πριγκιπισσα 2 μηνων! ατε και με το καλο να γεμιζουν οι κοιλιτσες! κι εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη με τον γιατρο μου και τελικα ευτυχως που τον ειχα εδω στην πολη μου κι οχι σε αλλη πολη... λογω των προβληματων που ειχα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου.... οποτε σε συμβουλευω απο προσωπικη μου εμπειρια να βρεις καποιον στην πολη σου!

geia sou xara mou, na sou zisei i koroula sou :):):)

Δημοσίευση

Κορίτσια είδα ''Κύπρος'' και μπήκα!

Με λένε Μαρία και είμαι από Λάρνακα αλλά τώρα μένω Πάτρα. Εγώ περιμένω από μέρα σε μέρα να γεννήσω το πρώτο μου παιδάκι, αγοράκι!! Εύχομαι σε όσες έχουν παιδάκια να τα χαίρονται και όσες περιμένουν, ή προσπαθούν, να κάνουν υπομονή, θετική σκέψη και πίστη και όλα καλά θα πάνε!! :kiss:

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια! Είμαι κι εγώ από Κύπρο και μένω στη Λευκωσία. Υπό κανονικές συνθήκες τώρα θα είχα ενα πανέμορφο κοριτσάκι αγκαλιά αλλά μου την έκπληξη στις 22 εβδομάδες και γέννησα πρόωρα με αποτέλεσμα να χάσω το αγγελούδι μου. Ανεπάρκεια τραχήλου λέει και στην επόμενη εγκυμοσύνη θα γίνει περίδεση. Είχα κάποια συμπτώματα από προηγουμένως αλλά δεν ξέρω ανμπορούσε ο γιατρός να τα προβλέψει. Πολύ καλός ο γιατρός μου και ανθρώπινος αλλά φοβάμαι και είμαι στη φάση που σκέφτομαι αν είναι καλύτερα να αλλάξω γιατρό.

Τον Οκτώβρη παντρεύομαι και μετά με το καλό θα αρχίσω΄πάλι τις προσπάθειες..

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Εγω δεν είμαι απο Κύπρο αλλα ειμαι Κερκυραία και μου αρέσει παρα πολύ η Κύπρο. Εδω στη Κέρκυρα εχουμε πολύ Κυπραίους και ο Πολυηχους Αγιος Σπυρίδωνας ειναι Κύπρυος.

Ο αντρας μου και εγω πήγαμε Κύπρο για ταξίδι του μέλιτος και περάσαμε υπέροχα. :):):):) Εχετε φανταστική κουζίνα !! Υιαμμ !!

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ! ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΞΑΝΑ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΙΑΤΡΟ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ:(!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, Όχι, τα ανέγραφε στα αποτελέσματα που πήρα και μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά στα ποσοστά, συγκριτικά με την ευαισθησία στα πιο συχνά σύνδρομα.
    • Έριξα μια γρήγορη ματιά έτσι από περιέργεια γιατί έχω και εγώ μια λίστα από το σεμινάριο που μου έδωσαν.. μια διόρθωση μόνο.. σβήσε το μέλι και ελπίζω να μην το έχεις δώσει ήδη.. είναι επικίνδυνο για τα μωρά κάτω του έτους.. μπορεί να επιφέρει μέχρι και θάνατο..!! Κατά τα άλλα σε ευχαριστούμε πολύ!! Αν και εμείς έχουμε καλύψει αυτή τη λίστα + έξτρα που δεν αναφέρονται.. 🤭 πλέον έχουμε περάσει σε πιο ασυνήθιστα.. πχ και για να δώσω και κάποιες ιδέες από λαχανικά φινοκιο, γογγύλια, παστινακι.. φρούτα dragon fruit, κουμκουάτ και φυσαλίδες.. δημητριακά καμουτ, όλυρα και σόργο.. κρέας ζαρκάδι, αγριογούρουνο, κουνέλι.. σήμερα πχ το πρόγραμμα έχει ροβίτσα (όσπριο).. γενικά από ότι διάβασα μετά το έτος -1,5 ετών περίπου, τα παιδιά αναπτύσσουν το λεγόμενο picky eating και πως όσο περισσότερες γεύσεις γνωρίσει ως μωράκι τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να το περάσουμε έντονα.. στο Μαρτ βρίσκω πολλά και στα βιολογικά μαγαζιά μετά.. ελπίζω να μην ακουγομαι πολύ ξιπασμενη.. 🫣 Σε εκείνο το σεμινάριο που είχα γράψει τότε και στην ΜαρΜαρ μας, τα αναφέρει όλα αυτά + δίνει μια λίστα 100 τροφίμων για εισαγωγή.. αν θες από περιέργεια παρακολούθησε το.. ή πες μου αν σε ενδιαφέρει να σου στείλω ιδέες για τρόφιμα να προσθέσετε στη λίστα σου! 
    • Ελπίζω να ήταν εύκολα περαστικό και να μην σας βρήκε και τίποτα άλλο.. ίσως η γιαγιά που την προσέχει να έρχεται σε επαφή με αρκετό κόσμο και να σας φέρνει τις ιώσεις; Γιατί αν δεν βγαίνετε και ιδιαίτερα και παίρνετε μέτρα προστασίας.. πως αλλιώς;! 🤷 Βέβαια οκ μωράκι είναι.. αρπάζουν εύκολα ότι βρεθεί..🥴 τώρα πως είστε; Καλώς ή κακώς έχει τα θετικά έχει και τα αρνητικά του η επιστροφή στη δουλειά.. νομίζω όσα λες είναι όσα με φοβίζουν και το οικονομικό αλλά και η ψυχική υγεία μου (με το να ασχοληθώ με κάτι άλλο) ο λόγος που θέλω να επιστρέψω..😅 Για τις "κακές συμπεριφορές" και οι δύο ψυχολόγοι μου είπαν να μην το δέχομαι και να σταματάω τη συμπεριφορά αυτή. Και εγώ αυτό έκανα, δεν έδινα αντίδραση για να μην το βρίσκει αστείο και το συνεχίζει αλλά δεν έβλεπα και να το σταματάει.. έτσι λοιπόν μετά την συζήτηση με τις ψυχολόγους, επιανα το χέρι της και της το απομακρυνα λέγοντας "όχι αυτό πονάει" πχ ή "μη αυτό" η διαφορά μεταξύ των ψυχολόγων ήταν στη λέξη "μη ή όχι" η δεύτερη μου είπε να μην το λέω γιατί προκαλεί να το ξανακάνει.. παρόλα αυτά, καμία προσέγγιση δεν βοήθησε.. ίσα ίσα που είδα επιδείνωση στη συμπεριφορά της.. Πλέον τα πάμε πολύ καλύτερα όμως!! Ακολούθησα την μοντεσσοριανη προσέγγιση που λέει ουσιαστικά αντί να μαλώνουμε να διορθώνουμε.. δηλαδή, όταν τραβάει μαλλί αντί να της απομακρύνω το χέρι και να της λέω μη αυτό πονάει, να της δείχνω πως να χαϊδεύει λέγοντας της "δεν τραβάμε, χαϊδεύουμε τη μανούλα" να της δείχνω ουσιαστικά την επιθυμητή συμπεριφορά και ταυτόχρονα να κάνω την κίνηση του χαιδεματος με το χέρι της.. για το δάγκωμα, να έχω κοντά μου αντικείμενα που μπορεί να δαγκώνει και όταν με δαγκώνει να λέω "δεν δαγκώνουμε τη μανούλα, τη μανούλα τη φιλάμε, το παιχνίδι δαγκώνουμε" δίνοντας της το παιχνίδι. Το ίδιο και με τα σκυλιά.. απλά θέλει πολύ πολύ πολύ επανάληψη και υπομονή.. να μην αφήνεις ούτε μια φορά που κάνει την κακη συμπεριφορά χωρίς διόρθωση αλλά και όσοιείναι φροντιστές του παιδιού να κρατάνε την ίδια στάση (πχ ο μπαμπάς.. η γιαγιά κτλ).. αλλά όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τη κακή συμπεριφορά χωρίς διόρθωση γιατί δίνουμε το μάθημα ότι είναι επιτρεπτές τέτοιες συμπεριφορές..
    • 1) Το κάθε παιδί είναι έτοιμο για κομμάτια από 6+ μηνών.. οι γονείς είναι αυτοί που δεν είναι "έτοιμοι" ψυχολογικά κυρίως και μετά από θέμα ενημέρωσης. Σου είχα ξανά γράψει λεπτομερώς σχετικά.. κάνε το σεμινάριο που σου είχα στείλει, δωρεάν είναι! Κατέβασε και την εφαρμογή που σου είχα στείλει.. 2) Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστήνει τον αποθηλασμο μετά τα 2 έτη τουλάχιστον του μωρού και αν μπορείς και παραπάνω. Φυσικά αυτό είναι το δικό μας σώμα και αν νοιώθει μια γυναίκα την ανάγκη να αποθηλασει νωρίτερα είναι απόλυτα σεβαστό! Όσο και αν έχει θηλάσει ένα μωράκι μόνο κέρδος είναι! Στο γράφω όμως για να μην πιέσεις καταστάσεις αν δεν είστε έτοιμοι να αποθηλασετε.. δεν είναι δηλαδή ότι στο έτος πρέπει να αποθηλασεις.. έχει σημασία όμως εσύ τι νοιώθεις αλλά και το μωράκι σου. Ιδανικά θέλω να κρατήσω το θηλασμό μέχρι τουλάχιστον τα 2ετη και μετά βλέπουμε.. θα εξαρτηθεί βέβαια και από το εργασιακό/οικονομικό αν θα τα καταφέρουμε..  Το δέσιμο του στήθους δεν είναι ότι είναι ξεπερασμένο είναι απαγορευμένο και επικίνδυνο! Σε παραπέμπω σε μια άλλη συζήτηση σχετικά με χάπι/δέσιμο στήθους για αποθηλασμο που τα γράφαμε.. γενικά απέφυγε να ακούς απο εδώ και από εκεί ότι σου λένε..    Να ξανατονισουμε ότι ήταν και 2χρ. ο μικρός.. δηλαδή 8 μηνών τώρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει το στήθος τόσο πολύ ακόμα.. Για αρχή αυτό είναι που πρέπει να περιορίσετε.. το θηλασμός=ύπνος. Δεν χρειάζεται να αποθηλασετε για να γίνει αυτό.. εμείς το κόψαμε τον Αύγουστο με την άδεια του συζύγου που τον είχα σπίτι 20μερουλες.. και ακόμα θηλάζουμε φουλ 6-10/φορές την ημέρα.. Την θήλαζα σε άβολες στάσεις για την ίδια για να κοιμηθεί, δηλαδή καθιστή στο πόδι μου χωρίς να στηρίζω το κεφάλι της για να μπορέσει να αποκοιμηθεί.. όταν πλέον ήταν έτοιμη να αποκοιμηθεί το άφηνε, την έπαιρνα αγκαλιά και της έλεγα "ώρα για ύπνο αγάπη μου" και της έκανα λευκό ήχο "σσσσσσσσσ" με το στόμα μου.. μπορεί να χρειαζόταν μερικές επαναλήψεις αλλά στο τέλος κοιμόταν μετά από λίγο στην αγκαλιά μου.. την έπαιρνε ο πατέρας της και κοιμόντουσαν μαζί στο κρεβάτι ενώ εγώ έμενα να κοιμηθώ στο καναπέ του σαλονιού.. ε σε πληροφορω σήμερα, την παίρνεις αγκαλιά πάνω σου, της λες ώρα για ύπνο, ξαπλώνει, βάζει δάχτυλο στο στόμα και γυρίζει στο πλάι να κοιμηθεί.. όχι πάντα με τρελή επιτυχία, δεν έχει πάντα τη θέληση να κοιμηθεί.. προτιμά να πάει να παίξει φυσικά.. αλλά δεν την αφήνω.. και μετά από μερικές επαναλήψεις, κοιμάται! Και πλέον μπορεί και ο πατέρας της να την κοιμήσει.. κάθε Σάββατο βράδυ έχω "ρεπό" κοιμάται με τον πατέρα της και σε τυχόν αργίες κτλ πάλι με το πατέρα της.. Αυτό τουλάχιστον δούλεψε στο δικό μου το παιδί.. δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις ή και να δοκιμάσετε άλλους τρόπους που μπορεί να δουλέψουν με το δικό σου παιδί.. Αυτό που δεν έχουμε καταφέρει εμείς ακόμα είναι να κοιμάται μόνη της.. αν καταλάβει ότι έχεις φύγει από δίπλα της και δεν σε νοιώθει να σε ακουμπάει δηλαδή ενώ κοιμάται, ξυπνάει αμέσως!! 🥴 Φτου φτου φτου!! Υγεία να έχει η κούκλα σας!! Φυσιολογικοτατα μου φαίνονται πάντως όσα μας αναφέρεις.. Ακόμα και το διωξιμο του συζυξ από το κρεβάτι..🤪😆😆 πόσα δίνεις για το baby swimming; Για το μπουσουλημα μην σκας! Μίας φίλης μου η κόρη, έτσι θρεφταρακι και αυτή, ίσως και μεγαλύτερη από τη δικιά σας, μισελεν την φώναζε (ξέρεις το σήμα των ελαστικών μισελεν 🤣) δεν μπουσουλισε ποτέ και 1+ ετών περπάτησε απευθείας, η παιδίατρος τής είχε πει ότι λόγω βάρους ίσως δυσκολεύονται παραπάνω τα μωράκια να μπουσουλησουν και πως είναι φυσιολογικό..
    • Πιστεύω πως η ψυχολογία μου αυτή τη στιγμή είναι που παίζει ρόλο και είπα να περιμένω και τη β επιπέδου..και βλέπω εφόσον μπορεί να γίνει και πιο μετά..έχω μέσα μου μεγάλη πίστη ότι πάνε όλα καλά επιτέλους...αν νιώσω όμως ότι θέλω θα τη κάνω..θα τη κάνω.. Εξάλλου και καλά να τα δω όλα όπως λες και εσύ πάλι θα τρώγομαι αν είναι όντως 😄
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...