Μετάβαση σε περιεχόμενο

σωστη διατροφη και θηλασμος


Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια,την πεμπτη γενναω το πρωτο μ μωρακι :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: και θελω να σας ρωτησω καποια πραγματα σχετικα με το θηλασμο.

Ποια ειναι η σωστη διατροφη που πρεπει να εχουμε για να θηλασουμε ενα παιδι,ενταξει καποια τα ξερω ειναι τα γνωστα-κλασικα που ακουμε ολες,οχι τσιγαρα,καφεδες ναι στα γαλακτοκομικα αλλα ειναι μονο αυτα;;;

ποιες αλλες τροφες-υγρα ειναι καλες και βοηθουν στο να κατευαζει γαλα ο οργανισμος μια γυναικας,μου ειπαν οτι πεζει ρολο και το καλο πρωινο και οτι αν δεν τρωμε πρωινο ειναι πιθανο να μας κοπη το γαλα,ισχιει αυτο;;;;

θα ειθελα να μου πειτε οσο τον δυνατον περισοτερες πληροφοριες,απο της εμπηριες σας,θα με βοηθουσατε πολυ.......

Ευχαριστω εκ τον προτερον, :):):):) !

post-11611-13873934780818_thumb.gif

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω θα σου ελεγα οχι στα πολλα γαλακτοκομικα

Θα πρεπει να τρως απλα καλα. Απόλες τις ομαδες τροφιμων, να κανεις υγειινα γευματα.Εγω ποτε στην ζωη μου δεν ετρωγα πρωινο..και δοξα τον Θεο...αυριο κλεινουμε χρονο θηλαζοντας...αυτο φυσικα δεν αναιρει την σημασια του σωστου πρωινου το οποιο πρεπει να τρως για πολλους λογου ςκαι οχι μονο για να θηλασεις

Θα τρως τα παντα..δεν υπαρχουν τροφες που να βλαπτουν τον θηλασμο, στην πορεις και μονο αν θα δεις καποιες ενοχλησεις στο παιδι θα αρχιζεις να αφαιρεις τροφημα.

Απλα θα σου ελεγα οτι επειδη τα περισσοτερα παιδια εχουν ενα θεματακι...μη τρως παρα πολλα γαλακτοκομικα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλο να ερθει το νινακι σου!!!ευχομαι να πανε οοοοολα τελεια!!!

θα συμφωνησω με την φιλη cecilia κ θα συμπληρωσω οτι κατα την γνωμη μου καλο ειναι τις πρωτες μερες λιγο να αποφυγεις τα οσπρια.περιμενε λιγο κ μετα τα βαζεις κ αυτα στην διατροφη σου αλλα γενικα μην φοβασαι να φας τιποτα! εμεις θηλαζουμε 4 μηνες τωρα κ τρωω σχεδον τα παντα πια χωρις κανενα προβλημα ευτυχως αλλα η αληθεια ειναι οτι παρα πολλα μωρακια παρουσιαζουν αλλεργιες στα προιοντα αγελαδινου γαλακτος,εγω ηπια απ την αρχη κ ευτυχως δεν ειχαμε προβλημα.επισης εμενα τον μικρο μου τον ενοχλουσαν λιγο τα οξινα οπως χυμο πορτοκαλι κ ετσι πινω μηλο κ αλλα,μην σε φοβιζει τιποτα θα τα βλεπεις στην πορεια!

καλη επιτυχια κ καλους θηλασμους!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για να θηλασεις οσο θελεις εσυ κ το μωρακι σου το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να κλεισεις τα αυτια σου σε ολες τις ειδικους μαναδες,πεθερες,θειες γιαγιαδες κλπ κ πανω απ ολα να βαζεις το παιδι στο στηθος καθε φορα που εκεινο θελει κ να μην φοβασαι οτι επειδη κλαιει δεν χορταινει.μου θηλαζε τους πρωτους 2 μηνες 18 με 20 ωρες την ημερα.κουραστικο μεν αλλα ολα γινονται! μην φοβηθεις ποτε οτι δεν εχεις γαλα η οτι δεν δεν το πιανει το γαλα σου ολα αυτα ειναι μυθος!!

να θηλαζεις ξαπλωμενη οποτε μπορεις για να ξεκουραζεσαι κ εσυ!!

οτι αλλο θελεις αν μπορουμε κ ξερουμε μην διστασεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω κοριτσια,να 'στε καλα θελω να θηλασω οσο ποιο πολυ μπορω.

λενε οτι ο θηλασμος ειναι το καλυτερο για το παιδι και για την μαμα,ειδικα στο συναισθηματικο τομεα μαμας και παιδιου. :):):):):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας!!Και εγώ μπαίνω στον ένατο και με απασχολεί πώς θα τα καταφέρω με το θηλασμό. Γιατί θέλω πολύ να θηλάσω αλλά ακούω ότι είναι επώδυνο στην αρχή και υπάρχουν δυσκολίες. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό... Είναι από τα πιο φυσικά πράγματα στον κόσμο και παρ'όλα αυτά ακούω διάφορα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια με το καλό τα μωρακια σας. Ο θηλασμός θέλει σωστή διατροφή. Όχι διαίτες και όχι υπερβολές. Εγώ είχα δει ότι όταν έτρωγα σοκολάτα τους πρώτους μήνες το μωρό ήταν ανήσυχο... Βλέποντας και κάνοντας.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: Όσο συχνά θέλει το παιδί για όση ώρα θέλει. Και φυσικά ξεκούραση και υπνος όποτε το παιδί κοιμάται.

Οι δυσκολίες στην αρχή αν παρουσιαστούν ξεπερνιούνται αρκεί να έχει η μητέρα το κουράγιο να συνεχίσει να θηλάζει. Μόλις στρώσει ο θηλασμός είναι μια αμοιβαία απόλαυση!

Να έχετε πάντα νερό κοντά σας όταν θηλάζετε. Βοηθάει πολύ.

Πρέπει να κλείσετε τα αυτιά σας σε συμβουλές που έχουν να κάνουν με συμπλήρωμα για να κοιμηθεί καλύτερα, στον χρόνο που θα βάζετε το μωρό στο στήθος και στη χρήση θηλάστρου.

- Το παιδί κλαίει, μήπως δεν χόρτασε; Να του δώσουμε λίγο ξένο; Λες να μη του φτάνει το γάλα σου;;;;

Αν το παιδί κλαίει και το είχες ώρες στο στήθος, απλά ξαναβάλτο.

- Το στήθος μου δεν είναι πρησμένο, μήπως δεν έχω γάλα;

Το πρησμένο στήθος δεν σημαίνει ποσότητα γάλακτος. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό.

- Να βγάλω με το θήλαστρο για να δω πόσο γάλα έχω;

ΟΧΙ. Μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα είναι κατάλληλα για άντληση πριν τις 40 μέρες και αυτά όταν υπάρχει σημαντικός λόγος.

- Θήλαζε 10 λεπτά από το κάθε στήθος κάθε 3 ώρες.

ΛΑΘΟΣ. Καλό είναι να θηλάζετε όση ώρα θέλει το παιδί και το γεύμα να γίνεται από το ένα στήθος τη φορά. Ή τουλάχιστον να πίνει όση ώρα θέλει από το ένα στήθος και αν είναι ανήσυχο να του δίνετε και από το άλλο.

Υπάρχουν τόσα παράλογα που θα ακούσετε... Εγώ δυστυχώς είχα αφθονία τέτοιων άστοχων συμβουλών και απλά μου έκαναν δύσκολο το ξεκίνημα.

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα το παιδί από την ίδια του τη μητέρα ακόμα και αν εκείνη είναι πρωτάρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οι πρωτοι 2-3 μηνες ειναι οι δυσκολοι

αν βαζεις σωστα το μωρακι στο στηθος δεν ποναειθ ο θηλασμος

στην αρχη ομως μπορει να ειναι στο στηθος 3 ωρες και να το αφησεις να ξυπνησει μετα απο λιγο 15 λεπτα μιση ωρα και να θελει ακομα αλλες 2 ωρες

η ξαπλωτη σταση ειναι η καλυτερη!!!!στην αρχη δεν τη ν ηξερα ειχα κουραστει αρκετα βεβαια ακομα και να την ηξερα δεν θα την εκανα φοβουμενη μην την πλακωσω

απο διατροφη ειχα αποκλεισει για 3-4 μηνες τα οσπρια προληπτικα

και πειδη ηταν καλοκαιρι θυμαμαι οτι ετρωγα σε καποια φαση πολυ καρπουζι και αυτο την ειχε επηρεασει μολις το εκοψα για λιγο επανηλθε

οποτε απλα δεν χρειαζονται υπερβολες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...