Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας και πάλι!

Εχω ένα θέμα με τον μεσαίο μου γιο (έχω 3 ζωή να χουν!) ο οποιος είναι 2 χρονών και 2 μηνών...Αυτός λοιπον, έχει από την Τρίτη (6 μέρες σήμερα) που κάνει πολύ μαλακά κακάκια, εως διάρροια, αλλά όχι πάντα νερό (συγγνώμη για την περιγραφή!!) Πρέπει να σας τονίσω πως είναι ένα πολύ δυσκοίλιο παιδί, οπότε συμπέρανα την πρώτη μέρα ότι μάλλον πρόκειται για μια γαστρεντερίτιδα (η οποία τριγύριζε και τον μπέμπη του σπιτιού αλλά με εμετούς και πυρετό κλπ)που θα κάνει τον κύκλο της 3-4 μέρες και θα περάσει.

Και αναρωτιέμαι τωρα : Είναι δυνατόν να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο σύμπτωμα μόνο διάρροια; Γιατί ούτε εμετούς, ούτε πυρετό, ούτε απώλεια όρεξης, και η διάθεσή του....ουουουου!!!!

Τι να κάνω; Τον ζάλισα τον παιδίατρο όλες τις προηγούμενες μέρες με τον μπέμπη μου(ο οποίος τελικά έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο λόγω της γαστρίτιδας και ήταν 2 μέρες με ορό για ενυδάτωση) και δεν θέλω να του ξανατηλεφωνήσω, παρα μόνο αν πρέπει να ανησυχήσω, πχ για την διάρκεια της διάρροιας;.... Δεν θα έπρεπε να περάσουν οι διάρροιες μέσα σε λίγες μέρες;;; Αυτός συνεχίζει ακάθεκτος. Του δίνω ρυζογκοφρέτες και λίγο βραστό κοτόπουλο γιατί είναι και δύσκολος στο φαγητό, πολύ πεισματάρης και δεν θέλει τίποτε άλλο. Και συν τοις άλλοις, πρέπει να σκαρφιστώ κι έναν τρόπο να μην του δώσω να πιει γάλα, το οποίο δυστυχώς του αρέσει πάρα πολύ και σίγουρα θα γκρινιάξει αν δεν εχει το μπουκάλι του στο κρεβάτι το βράδυ....

Καμία παρόμοια εμπειρία κανείς εκεί έξω;; :-) Τα χω παιξει, χθες επιστρέψαμε από το νοσοκομείο με τον μικρό....όλο αρρωσταίνουν... στο τέλος θα αρρωστήσω εγω να δω τι θα κάνουν!!!!!

Δημοσίευση

elpiditsa katarxin na sou zisoune oi antres sou...kalo kouragio sti sunexeia kai osos gia to thema..prin ligous mines sunevi kai sto diko mou auto to themataki..idias ilikias me to diko sou..mallon kapoia iwsi prepei na itane!egw na sou pw oute ti diatrofi tou allaksa..k gala tou edina..meta apo peripou 7 meres tou efuge..ennow egine kala..entaksei den eixe k tin treli oreksi..alla estw gala tou edina..lapa den trwei me tipota..e ti?nistikos?

Δημοσίευση

Joanaki τον πέταξα τον λαπά!!!! Είχα βράσει και λίγο κοτόπουλο και προσπαθώ με τα χίλια ζόρια να του δώσω δυο πηρουνιές. Μου είχε πει κάποτε ένας παιδίατρος ότι σε περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας κάνουμε τη δίαιτα του BRATT δηλαδή

Βanana

Rice

Apple

Tea

Toast (= φρυγανιά)

Δοκίμασα σκέτο μήλο το πρωί...τίποτα...Μπανάνα, την απεχθάνεται (τα τρώει σε φρουτόκρεμα!)....Ρυζι, τίποτα, τσάι αποκλείεται...φρυγανιά και ρυζογκοφρέτες κατι κάναμε. Στο κοτόπουλο (στήθος βραστό) έβαλα λίγο παραπάνω αλάτι (για κατακράτηση υγρών μην μου αφυδατωθεί κι αυτός) και λεμόνι αρκετό (=βακτηριδιοκτόνο)...κάτι ψιλοτρώει. Επείσης έχω ακούσει ότι τα γαλακτοκομικά δεν βοηθάνε την κατάσταση γι αυτό τα αποφεύγω....προσπαθώ να κάνω διάφορα τεχνάσματα....αν περάσει κι αυτή η εβδομάδα και δεν δω βελτίωση θα ανησυχήσω.....μήπως είναι κανένα μικρόβιο βρε παιδί μου....

πάντως, να το ξέρετε, θερίζει η γαστρεντερίτιδα τον τελευταίο καιρό...παντού ακούω σχετικά περιστατικά.....

Δημοσίευση

nai k emena i dikia mou kati tetoia mou xe pei..mpanana..ruzi..kotopoulo tetoia..k gia ta galaktokomika mou xe pei na t apofugw..alla den eixe pou den eixe oreksi..an tou ekana k diakriseis..den tha trwge tipota..gala pantws tou edwsa!kai makaronia giati einai k t agapimena tou!!pantws min anisuxeis..an deis vevai kai sunexizetai gia polu akoma..prepei na ton pas sto giatro..

Δημοσίευση

elpiditsa Πάρε prolife από το φαρμακείο. Είναι γαλακτοβάκιλλοι.

1 αμπόυλα την ημερα νηστικός. Βοηθάει πολύ!

Διάβασε προσεχτικά τις οδηγίες για το πως πρεεπι να ανοιξεις την καθε αμπούλα.

περαστικά! :)

Δημοσίευση

Το είχα δωσει εγώ σε ηλικία 16 μηνων στη μεγάλη μου, κατόπιν συμβουλής παιδιάτρου. Οι γαλακτοβάκιλλοι είναι ας το πουμε "οφέλιμα" μικρόβια τα οποία τρώνε τα "κακα" μικρόβια.

γαλακτοβάκιλλους περιεχει κ το γιαούρτι.

Ρώτα τον γιατρό σας, να δεις τι θα σου πει για το prolife

Δημοσίευση

Σ ευχαριστώ bell για το prolife....

Δηλαδη στο μεταξύ μπορώ να του δώσω γιαουρτάκι;;; Και τι να κάνω που τα γιαουρτάκια μας δεν είναι σκέτα αλλά έχουν γεύση φρούτων; Μήπως τον πιάσει κανένα χειρότερο κόψιμο;;;

Πάντως σήμερα πρέπει να έχω αλλάξει 6-7 πάνες...και έπεται συνέχεια....

Δημοσίευση

Και εμένα ο γιος μου 5 ετων περασε ιωση γαστρεντερίτιδας την προηγούμενη εβδομαδα. Ξεκίνησε την πεμπτη με λιγη διαρροια αλλα δεν το κατάλαβα στην αρχη. Το Σαββατο το πρωι όμως μετα το γάλα που ηπιε έκανε εμετο. Δεν εκανε πυρετο ουτε εντονα συμπτώματα είχε. Ετρωγε πολυ λιγο ρυζι μπανανες και τετοια αλλα επινε πολλα υγρα,ευτυχως και το ποναγε πολύ η κοιλίτσα του. Αυτο που θέλω να σου πω ότι οι κενωσεις του ομαλοποιήθηκαν στο 10μερο,οποτε μην ανησυχεις ο γιος σου περνα την ίδια ιωση με το μωρό σου πιο ελαφρια. α! και στο σχολειο του γιου μου τις ιδιες μερες ήταν ενα σωρο παιδάκια άρρωστα.

Δημοσίευση

Αχ...κορίτσια πόσο με ανακουφίζετε δεν ξέρετε!!!

Εχω φτάσει σε σημείο απόγνωσης!!! Η κούραση μου (σωματική - κοιμόμουν στο νοσοκομείο σε μια πολυθρόνα 3 νύχτες και ψυχολογική - μου το χιλιοτρύπησαν το μωράκι μου και τώρα είμαστε στο σπίτι και γίνεται χαμός από τις δουλειες, τις φωνές και τα παιχνίδια....και ο μεσαίος άρχισε κι αυτός την ίωση) είναι α-πε-ρί-γρα-πτη..... Είμαι στο τσακ να παρω τηλ. τον παιδίατρο και να βάλω τα κλάματα από την κούραση... και κρατιέμαι...γιατί δεν έχει κανένα νόημα, το ξέρω...στο κάτω κάτω...δεν είδα τίποτα αίμα στα κακά κλπ για να ανησυχώ...απλώς είναι ένα βήμα πριν το ''νερό'' που λέμε... (και πάλι sorry!)...

Πρέπει να είμαι ψύχραιμη.

Πρέπειναείμαιψύχραιμηπρέπεινα είμαιψύχραιμηπρέπειναείμαιψύχραιμη (μήπως και τα καταφέρω!)

Δημοσίευση

Η πεθερά μου αν χρειαστεί θα έρθει (κρατούσε τα παιδιά όσο ήμαστε στο νοσοκομείο)...με την μαμά μου δεν είμαστε στην ίδια πολη, όσο για το σπίτι έρχεται μια φορά την εβδομάδα μια κυρία (την Τρίτη...αμην!!! Τα ασιδέρωτα έχουν φτάσει τα 2 μέτρα...)Ευτυχώς που ο άντρας μου με βοηθάει όσο μπορεί...τώρα έχει πάρει τον μεγάλο κι έχουν βγει βόλτα...και ο μπέμπης κοιμάται...και ο...ασθενης...βλέπει τηλεόραση..΄.υπέκυψα κι εγω στον πειρασμό του dvd...αλλά τι να κάνω...προκειμένου να τον κάνω να αισθανθεί λίγο καλύτερα κι αυτός...

και να βρω λίγο χρόνο να σας γράψω...!

Δημοσίευση

Τρομερή δύναμη, γερά νεύρα (μην ξεχνάτε είναι και τα 3 αγόρια!!) και υπομονή!!! Ομως η ανταμοιβή είναι τεράστια...να το ξέρετε!!! Ένα τους χαμόγελο...και φορτίζουν οι μπαταρίες !! :-)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...