Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΚΥΗΣΗ....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Recommended Posts

Καλημέρα σας.Χθές όπως θα ξέρετε οι περισσότερες πήρα τα αποτελέσματα της χοριακής μου.Ήταν μόλις 7 μονάδες και για αυτό συνεχίζω την φαρμακευτική αγωγή!

Τι σημαίνει όμως αυτό το 7?!?!?!?έψαξα στα βιβλία και στο net και απο την στιγμή που είναι >5 σημαίνει θετικό αποτέλεσμα.Μετά λένε οτι ουσιαστικά και βιοχημικά ήμουν έγκυος αλλά σιγά σιγά το έμβρυο παλινδρομεί και έτσι δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ αυτή η κύηση και υπερηχογραφικά!!

Οι αιτίες?Άγνωστες...Κάποιοι μιλάνε για απλά ατυχία και κάποιοι για χρωμοσωμικές ανωμαλίες είτε στο ωάριο είτε στο σπερματοζωάριο ή και στα δυο!!!Και αν είναι αυτό το δεύτερο τι κάνουμε?Γιατί 3 τόσα καλά έμβρυα-έτσι μου τα χαρακτήρισε ο γιατρός,μάλιστα είπε οτι ήμουν και το φαβορί του...-δεν τα καταφέρανε?

Έχει καμία σας εμπειρία απο αυτή την βιοχημική κύηση?!?!?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοπελα μου βιοχημικη λεγεται γιατι αποδυκνιεται μονο βιοχημικα με την εξεταση..

εγω περασα μια βιοχημικη κυηση-αποβολη

ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν το λαμβανει υποψη του και μου ειχε πει να βαλω μρος αμεσως για επομενο

ετσι και εκανα και εχω την αγγελικουλα μου τωρα

ευχομαι να πανε ολα καλα μεσα απο την καρδια μου!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moraxella συμβαίνει πολλές φορές στην εξωσωματική να υπάρχει βιοχημική κύηση.Και σε εμένα έχει συμβεί με 13 μονάδες και στη φίλη μου που κάναμε μαζί με 30 μονάδες.

Ο γιατρός μου είπε ότι οφειλόταν στο ότι το έμβρυο δεν είχε τη δυναμική να συνεχίσει,αλλά είναι και καλό σημάδι για την επόμενη φορά γιατί η εμφύτευση έγινε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η βιοχημικη κυηση ειναι μια κυηση που ειναι συνηθως πολυ συντομη,

αν δεν εκανες εξετασεις δεν θα παιρνες ειδηση μαλλον τιποτα.

Δηλαδη καμια φορα που μια κοπελα εχει 5-10 μερες καθυστερηση

και δεν ζει με την αγωνια να μεινει εγκυος μπορει να χει

περασει μια βιοχημικη και να μην καταλαβει τιποτα.

Εχω περασει 2 βιοχημικες, η μια ξεκινησε απο χοριακη χαμηλη, γυρω στο 50-60 και η αλλη με 180.

Απλα η μια εφτασε εως το 150 και η δευτερη μεχρι το 1000 και μετα η χοριακη αρχισε να πεφτει.

Το καλο ειναι οτι...κατι εγινε. Εστω και για λιγο μενεις εγκυος.

Επισης δεν χρειαζεται αποξεση , γιατι δεν εχει προλαβει να σχηματιστει τιποτα,

σταματα μονο του ολο αυτο και σου ρχεται περιοδος οταν μηδενιστει σιγα σιγα η χοριακη, κατι που μπορει να παρει καιρο (με χοριακη 7, αν δεν ανεβει, δεν θα αργησει).

Οι βιοχημικες μπορει να οφειλονται σε πολλους παραγοντες, γενικα απο ο,τι εχω καταλαβει

ουτως ή αλλιως 1 στις 4 εγκυμοσυνες καταληγουν σε παλλινδρομες/βιοχημικες και ειναι κατι που δεν χρηζει περαιτερω εξετασεων αν δεν γινεται κατ επαναληψη.

Στις παλλινδρομες συνηθως φταινε γονιδικιακες βλαβες του εμβρυου . Στις βιοχημικες δεν ξερω καν αν φταιει κατι τετοιο γιατι ειναι τοσο νωρις. Δεν γνωριζω...

Μην ανησυχεις, συμβαινει συχνα, αφου ειχες 3 ωραιοτατα εμβρυακια, θα τα ξαναχεις συντομα και ..1 του κλεφτη, 2 του κλεφτη, την 3η τον τσακωσες.

Καλη συναμη!

as1cF5v0g410030NTkxNTBifDAxNjM3N2J8dHdpbnM.gif

5 χρόνια:6 ivf+18 φυσικοί.4 εγκυμοσύνες.1η 3διμα-22 εβδ εσπασαν νερά από αμνιο.2η παλλίνδρομη.3&4 βιοχημικές.5η σε εξελιξη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moraxella, κοριτσάκι μου, βιοχημική κύηση έχει τύχει σε πολλές κοπέλες. (Και σε μένα είχε συμβεί, είχα 21...). Ακόμα και σε φυσιολογικές κυήσεις, είναι η αλήθεια ότι δεν προλαβαίνουν να το συνειδητοποιήσουν, γιατί με λίγες μέρες, καθυστέρηση, έρχεται η περίοδος και μηδενίζεται αυτόματα η χοριακή!!!

Συμφωνώ πάντως με αυτό που είπε η Λυδία Κ. Ότι δηλαδή είναι καλό σημάδι για την επόμενη φορά, διότι δείχνει ότι πέτυχε η εμφύτευση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπον εγω ειχα χοριακη 8 στην τελευταια αποτυχημενη εξωσωματικη και ο γιατρος που ειχα δεν εδωσε καν σημασια , τωρα τον αλλαξα , πηγα στον Π....ΝΤΟ και αυτος μας εγραψε να κανουμε και οι δυο καρυοτυπο , μηπως εχουμε βλαβη στο dna και χρειαστει την επομενη να κανουμε προεμφυτευτικο ελεγχο ( εχω κανει 3 αποτυχ εξωσωμα) , ελπιζω να σε βοηθησα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συννεφάκι,αυτόν τον καρυότυπο μάλλον θα αναγκαστόύμε να τον κάνουμε και εμείς!Γιατι συνήθως πρόβλημα στα χρωμοσώματα,δικαιολογούν μια βιοχημική κύση.

Που σε στείλανε?Ξέρεις τιμή και πρέπει και οι δύο ε?!?

Λεφτά και κούραγιο να έχεις δηλαδή.. :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

moraxella

με μια μονο βιοχημικη συνηθως δεν σε στελνουν για καρυοτυπο. Καλο ειναι να τον εχεις κανει βεβαια, αλλα οταν στο πει ο γιατρος σου. Επισης ειναι πολυ σπανιο να υπαρχει προβλημα στον καρυοτυπο. Εγω ειχα 2 βιοχημικες και 1 παλλινδρομη και εχουμε και οι 2 μια χαρα καρυοτυπους.

Ναι και οι 2 πρεπει να κανετε οταν και αν το αποφασισετε. Συμβουλεψου το γιατρο σου.

Αλλα μια βιοχημικη δεν ειναι τιποτα. Να ταν 2-3 παλλινδρομησεις 8-10η εβδομαδα να πω να ανησυχησετε, αλλα μια βιοχημικη???

Δεν ξερω...

Εμβρυο με χρωμοσωμιακη βλαβη δεν σημαινει γονεις με προβλημα. Συνηθως σημαινει οτι απλα σε αυτο το εμβρυακι κατι δεν πηγε καλα. Μπορει να σημαινει και οχι πολυ καλα ωαρια. Μπορει να σημαινει χιλια δυο πραγματα.

Εξαλλου αν εχουν προβλημα οι καρυοτυποι δεν υπαρχει θεραπεια καμια. Μονο, που για παραδειγμα θα καναν προεμφυτευτικη διαγνωση στα 3 εμβρυακια σας να δουν αν ειναι οκ. Στην προεμφυτευτικη καποιο μπορει και να τα ..παιξει. Αρα ρισκαρεις κιολας. ΑΠο την αλλη η προεμφυτευτικη δεν σου εξασφαλιζει τα παντα (πχ. απο ο,τι ξερω τα ζευγαρια που κανουν προεμφυτευτικη γιατι εχουν στιγμα, αναγκαζονται και κανουν μετα και προγεννητικο ελεγχο τυπου αμνιο ή αυτη πως τη λενε τη 10η εβδομαδα).

Σαφως ομως ειναι απαραιτητη αν εχεις καθ εξιν αποβολες. Εξαρταται απο την ηλικια σου, τα ποσα χρονια το παλευετε, την fsh σου κλπ.

Ο ντοκτορ θα σου πει...

as1cF5v0g410030NTkxNTBifDAxNjM3N2J8dHdpbnM.gif

5 χρόνια:6 ivf+18 φυσικοί.4 εγκυμοσύνες.1η 3διμα-22 εβδ εσπασαν νερά από αμνιο.2η παλλίνδρομη.3&4 βιοχημικές.5η σε εξελιξη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να συμπληρώσω σε όσα πάρα πολύ σωστά είπαν τα κορίτσια, ότι σύμφωνα με τους γιατρούς βιοχημική θεωρείται η κύηση που αποτυγχάνει και είναι ως 1000 η χοριακή (αποβάλλεται αυτόματα από τον οργανισμό κ δεν χρειάζεται απόξεση), μετά από 1000 η χοριακή μιλάμε για κλινική (νομίζω) κύηση και αν αποτύχει είναι παλίνδρομη οπότε χρειάζεται απόξεση ή αποβάλλεις...

Ρε κορίτσια τι συζήτηση πιάσαμε τώρα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

πωπω, κορίτσια μπράβο, πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράψατε. πληροφορίες που δεν τις γνώριζα, τελικα αυτό το mummyland μας εχει ανοίξει τα μάτια! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια.ειχα και γω πριν λιγους μήνες βιοχημικη κυηση.ο γυναικολογος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο.οτι στην πλειοψηφια των γυναικών συμβαινει, πολλες μαλιστα δεν το καταλαβαινουν.τον ρωτησα αν πρεπει να προβουμε σε εξετασεις,και εκεινος ηταν αρνητικός.μια φιλη μου που ειχε κι εκεινη βιοχημικη μετα απο δυο μηνες, εμεινε εγκυος και εχει ενα υγιεστατο μωρακι.φυσικα εγω ακομη στην προσπαθεια ειμαι.τα ιδια της ειχε πει και ο δικος της γυναικολογος.πρωτη φορα ακουσα (διαβασα) για το καρυοτυπο και πραγματικά προβληματιστηκα.τι ισχυει τελικά?ειναι φυσιολογικό ή θα πρεπε να προβουμε σε εξετασεις αναλογες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...