Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλησπερα προκειται να υποβληθω σε ενα χειρουργειο με επισκληριδιο και μεθη.μπορει καποιος να μου πει τι ειναι η μεθη?διοτι φοβαμαι πολυ.ακουσα οτι μετα την επεμβαση θα ειμαι στην κοσμαρα μου.οντως ετσι ειναι?θα κοιμηθω?σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.απλα εχω αγχωθει γιατι φοβαμαι παρα πολυ

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΤΑ 2????

ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ δεν ειμαι και γιατρος...

ακριβως σε αυτο το μαθημα παρατησα την ιατρικη!!!! :laugh: :laugh:

Μεθη εχω κανει δεν ειναι τιποτα απολυτως!!!

Σου βαζουν στο χερακι εναν ορο...και ζζζζζζζζζζζ

ναναααακιααααααααα!!!!!

Περαστικα σου να ειναι! :)

Δημοσίευση

οχι ..δε θα κοιμηθεις....κ ουτε θα εισαι στην κοσμαρα σου μετα...

Η μεθη ειναι μια ηπια μορφη αναισθησιας κατα την οποια, εχεις τις αισθησεις σου, απλα δεν αισθανεσαι πονο!

επιπλεον, αποφευγεις κ τυχον παρενεργειες, απο τη γενικη αναισθησια...οπως ειναι ο εμετος η καταβολη...χορηγειται απο αναισθησιολογο...με ορο!!!

μη την φοβασαι καθολου

Περαστικα :):):)

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΠΕΡΙΣΥ ΕΚΑΝΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΘΗ.ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΕΣΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΦΩΝΑΞΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ.ΜΕΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΗΓΑ ΣΠΙΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημοσίευση

εχεις τις αισθησεις σου αλλα δεν πολυκαταλαβαινεις...εγώ οταν εκανα ακουγα τα παντα αλλα ημουν μισοκοιμισμενη,μετά εκανα μια φορα εμετο και ηθελα να κοιμηθώ αλλά μετά απο κανα τρίωρο ήμουν εντάξει.

Δημοσίευση

Ενδοφλέβια αναισθησία: Ξεκινάει από απλή μέθη (Νευρολήπτο-αναλγησία) όπου ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του αλλά ανέχεται ευχάριστα την επέμβαση και φθάνει ανάλογα με το βάθος της αναισθησίας και τις απαιτήσεις του χειρουργείου στην κανονική γενική αναισθησία όπου ο ασθενής βρίσκεται σε μια κατάσταση πλήρους ύπνου – Μυοχάλασης και αναλγησίας. Έτσι ανάλογα με το βάθος της αναισθησίας έχουμε την Ελαφρά Μέθη – Κανονική Μέθη – Νευροληπτοαναλγησία – Βαθύ sedation (υπνοχάλαση) - Γενική αναισθησία.

Δημοσίευση

Καλημέρα πριν 3 εβδομάδες έκανα μέθη και μάλιστα 3 πλάσια δόση από άλλους 4 άντρες που έκαναν το ίδιο με μένα εκείνη την ημέρα. Εμένα δεν με έπιασε καθόλου (πόναγα πολύ έκλαιγα και ο γιατρός πολύ μα....ς δεν σταματούσε να το κάνουμε άλλη φορά με κανονική αναισθησία) γι αυτό πρόσθεταν συνέχεια δόση χωρίς αποτέλεσμα. Η μοναδική παρενέργεια σε μένα και στους άλλους ήταν ενώ μιλούσα κανονικά με συνειδητές απαντήσεις κατά τη διάρκεια και μέτα, μετά δεν θυμόμουνα σχεδόν τίποτα ούτε καν τη διαδρομή προς το σπίτι. Μόνο ένταση είχα γιατί ένιωθα αβοήθητη να μη μπορώ να σηκωθώ και να μη σταματάει ο ηλίθιος. Συγχήστηκα πάλι.

Τ Π η μέθη σα μέθη δεν είναι απολύτως τίποτα, μάλλον ωραία περνάς μπορώ να πω. Το όλο βέβαια για μένα ήταν λόγω γιατρού πολύ τραυματικό γιατί έκλαιγα συνέχεια και μετά στο σπίτι όλη τη νύχτα και από την ένταση έκανα και 39 πυρετό το πρωϊ .....

Αλλά είπαμε αυτό ήταν άσχετο με τη μέθη ήταν καθαρά θέμα γιατρού που στο τέλος μου είπε ότι μας ξέρει εμάς που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι πονάμε.........τον πνίγεις ή δεν τον πνίγεις??????

Δημοσίευση

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ ολες για τις απαντησεις.ειμαι πολυ φοβιτσιαρα :blush: μια φορα ειχα κανει υπνοστεντον ενεση,στην γεννα μου γιατι ειχα φοβηθει πολυ και ειχα ανεβασει πιεση.ημουν στην κοσμαρα μου αλλ καταλαβαινα τα παντα.μακαρι να ειναι καπως ετσι.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Δεν γνωρίζω για το ντουφαλακ αν επιτρέπεται, κι εγώ στο τσακ το γλίτωσα...Υπέφερα κι εγώ στην εγκυμοσύνη από δυσκοιλιότητα και τελικά έφυγε τελείως τρώγοντας 5 6 μανταρίνια το πρωί πριν φάω οτιδήποτε άλλο, πίνοντας 2 λίτρα νερό τη μέρα και επειδή είμαι απο παραθαλάσσιο μέρος έκανα σαλάτα βραστή κριταμο μερικές φορές την εβδομαδα. Και σώθηκα...όχι απλά καλυτέρευσε η κατάσταση, αλλά σταμάτησε πλήρως η δυσκοιλιότητα..
    • @Ioanna6 κ εμας χωρις πάνα την μετράει. Πάντως εμένα ήταν 3700 τον Νοέμβρη π πήγαμε κ αρχές Γενάρη την βρήκε 4150 κ όταν ρώτησα αν είναι λίγα μ είπε μια χαρά είναι σε σχέση βάρος ύψος (αποκλειστικός θηλασμός) εσένα ποσό έβαλε από την τελευταία φορά; 
    • Γέννησα δύο φορές με καισαρική, όχι δεν έκανα ενέσεις κορτιζόνης. Βέβαια γέννησα στον 9ο μήνα και τα δύο, δεν ήταν πρόωρα. Ναι κλείνεις ραντεβού για προεγχειρητικο. Για την επέμβαση σου κλείνει ο γιατρός σου. 
    • Καλησπέρα, εγώ γεννάω με καισαρική σε ιδιωτικο,θα κάνω 4 ενέσεις κορτιζόνης,2 μερες πριν τον τοκετό ανά 12 ωρο και προεγχειρητικό την προηγούμενη ημέρα,που περιλαμβάνει καρδιογράφημα και αιματολογικές!Το ραντεβού εννοείς για το χειρουργείο???Αυτό το κλείνει ο γιατρός σου.
    • Έχω ακούσει η αλήθεια είναι πως είναι λίγο κουραστικό για το μωρό αλλά θα είναι 1 έτους τότε οπότε νομίζω ίσως θα κοιμάται και πιο εύκολα, θα κάθεται και πιο εύκολα πχ με την μαμά μου αν χρειαστεί ή με τους παππούδες αργά στο σπίτι ή και στο κέντρο ακόμα και να κοιμηθεί.. δεν ξερω ακόμα πάντως είμαστε στην σκέψη. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...