Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες και μανούλες to be. Έχω γυρίσει στη δουλειά μου εδώ και 3 μήνες και εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σε μια πολύ καλή επαγγελματική ευκαιρία στο kariera.gr. Στην εταιρία που είμαι τώρα, λόγω μητρότητας, για 2 χρόνια δεν μπορούν να με ακουμπήσουν μισθολογικά, ούτε να με απολύσουν, δουλεύω τετραήμερο (μειωμένο ωράριο) και 1 μέρα δουλεύω και από το σπίτι. Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν αλλάξω εταιρία, αυτά μου τα δικαιώματα (εννοείται πλην της ημέρας που δουλεύω από το σπίτι) διατηρούνται, είναι διαπραγματεύσιμα ή χάνονται αν αλλάξω εργοδότη? Το έχει ψάξει κάποια κοπέλα? Φιλιά πολλά σε όλες!!!

Δημοσίευση

απο οτι θυμαμαιεπιδη το ειχα ψαξει αν πας σε νεα δουλεια χανονται τα δικαιωματα αυτα η τουλαχιστον ειναι στην δικαιοδοσια του εκαστοτε εργοδοτη.

ετσι τουλαχιστον μου ειχαν πει τοτε πριν εναμιση χρονο δεν ξερω τωρα πια τι ισχυει

ψαχτο πρωτα και καλη επιτυχια!!!!

Δημοσίευση

Έλενα δυστυχώς δεν γνωρίζω να σου απαντήσω...

Απλά σου γράφω για να σε καλημερίσω!!!!!!!!!!

Πάντως το ωράριο που ακολουθείς είναι σούπερ!!! 3 μέρες μόνο δηλαδή πηγαίνεις στην εταιρεία? Σούπερ!!!

Φιλιά στον κούκλο!!! :kiss:

Δημοσίευση

καλημερα!

εννοειται πως αν φυγεις απο τη δουλεια που εισαι ειναι εθελουσια αποχωρηση,η καπως ετσι λεγεται κ το υπογραφεις αυτο

οποτε ο εργοδοτης σου δεν εχει προς εσενα καμια απολυτως υποχρεωση ,για αποζημιωση κτλ ;)

ΜΟΝΟΝ αν σε απολυσουν απο μονοι τους δικαιουσαι ολα αυτα

(αν καταλαβα καλα βεβαια την ερωτηση σου)

το ξερω γιατι υπεγραψα εθελουσια αποχωρηση στον στην επιχειρηση που εργαζομουν

Δημοσίευση

να συμπληρωσω δε οτι για παραδειγμα εμενα αν κ αποχωρησα απο μονη μου, μου εδωσε καποια αποζημιωση :)

αυτο εξαρταται απο το φιλοτιμο του καθε εργοδοτη

χμ! τωρα μαλλον αν καταλαβα καλα εσυ ρωτας για το ωραριο που ηδη ειχες εκει,αν μπορει να ακολουθηθει στην επομενη εργασια, νομιζω πως οχι

Δημοσίευση

δεν εννοει αυτο..εννοει πως αν παει σε αλλη δουλεια την ακολουθουνε τα δικαιωματα μητροτητας..δεν νομιζω..

τα εξαμηνα, τα μειωμενα και ολα αυτα ισχυουνε κατα την παραμονη στον εργοδοτη που εμεινες εγκυος.

και ειναι λογικο.δηλ. αν πας σε μια αλλη εταιρεια θα δουλευεις τετρωρα με μισθο οκταωρου και κτλ? δεν ειναι λογικο..

μακαρι να ισχυει βεβαια για να σε βολεψει αλλα δεν το βρισκω λογικο.. :)

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Μια φίλη μου που δουλεύει στο τμήμα προσωπικού μιας εταιρείας μου έχει πει ότι κανονικά βάσει νόμου μια μητέρα μπορεί να ζητήσει μειωμένο ωράριο, απλά δεν πρόκειται να το προτείνει ο εργοδότης από μόνος του. Συνεπώς αν το ζητήσεις λίγο χλωμό να σε προτιμήσει. θα πάρει άλλον! Επίσης, θα σε προλάβει με σύμβαση έτσι κι αλλιώς (κανείς πλέον δεν προσλαμβάνει απευθείας αορίστου) οπότε μπορεί απλά να μην ανανεώσει τη σύμβασή σου και να σε διώξει όμορφα κι ωραία χωρίς αποζημίωση.

Επειδή κι εγώ είχα σκεφτεί πριν μείνω έγκυος να αλλάξω δουλειά, εφόσον έμεινα και γέννησα δεν πρόκειται να φύγω για τα επόμενα 2 χρόνια, μη σου πω θα κάνω και 2ο και μετά θα φύγω!!! Άσε που είναι πολύ δύσκολο νε σε προσλάβει κάποιος αν είσαι νέα μαμά.

Μείνε εκεί που είσαι...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ!!!!

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Δημοσίευση

ο επομενος εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να σου παρεχει το μειωμενο ωραριο. γενικοτερα αν του πεις να δουλευεις μειωμενο θα σου πει οτι προτιμα καποια που να δουλευει πληρες ωραριο. λογικο για καθε εργοδοτη.

ενα πραγμα μου εκανε εντυπωση. γιατι λες οτι εχεις προστασια 2 χρονια και δεν μπορουν να σε διωξουν νωριτερα? ενας χρονος ειναι απο την γεννηση του παιδιου ασχετα αν πηρες το εξαμηνο ή οχι. εχεις ρωτησει στο ικα?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...