Μετάβαση σε περιεχόμενο

γηρασμενος πλακουντας,μα γιατι??


Recommended Posts

κοριτσια ειμαι πολυ αγχωμενη και θελω τη βοηθεια σας..πηγα σημερα στο νοσοκομειο για εξεταση και μου ειπε ο γιατρος οτι εχω αρκετες επασβεστωσεις στον πλακουντα( :blink: ??????????)

δηλαδη???του λεω,και μου λεει δηλαδη ειναι γηρασμενος ο πλακουντας!!!!εμεινα καγκελο,και ο ηλιθιος ειδε οτι αγχωθηκα και δεν μου εξηγει παρα μονο με ρωτησε αν καπνιζω και του ειπα οχι φυσικα..

το εψαξα λιγο στο ιντερνετ αλλα δεν πολυκαταλαβα περι τινος προκειται και ηθελα να ρωτησω εσας αν εχει καμια σας παρομοια εμπειρια..

α μου σημειωσε και στο χαρτι οτι ο πλακουντας ειναι τυπου 2..καπου στο ιντερνετ ειδα οτι ετσι ειναι προς το τελος του 3ου τριμηνου και γυρω στις 39 εβδομαδες γινεται τυπου 3..

δηλαδη μαλλον ετοιμαζεται να γεννηθει το μωρο μου νωριτερα,ετσι καταλαβα..δε κοιταξε καν ποσο βαρος εχει το μωρο,τιποτα..

ανησυχω..λεω να κλεισω ραντεβου σε καποιον εξωτερικο γιατρο να τον πληρωσω και να τον πρηξω στις ερωτησεις να το ευχαριστηθω!!!!

τι ειναι αυτο???τυπικα με ειδε κι εφυγα!!!ουτε μου ειπε ποτε να σταματησω τα ytopar ουτε τιποτα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alkostaki xoris na gnorizo exo tin entuposi pos otan einai girasmenos o plakountas gennas noritera alla fantazomai tha paizei rolo k to poso girasmenos einai ,mporei na leo k blakeies,na pas se enan allo giatro na se eksetasei k na sou eksigisei g na iremiseis ,opos k na exei eisai se arketa proxorimeni egkumosini k o mpempis tha einai mia xara

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου μακαρι να ειναι ολα καλα,αλλα δεν ξερω..μας βγαινει και μια εβδομαδα μικροτερο και γιαυτο ανησυχω..δεν ξερω..τη δευτερα μαλλον θα παω σε εξωτερικο γιατρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!

Σε ρωτησε για το καπνισμα γιατι ειναι η κυρια αιτια προωρης ωριμανσης του πλακουντα. το οτι δεν καπνιζουμε βεβαια δεν σημαινει και κατι αν ειμαστε παθητικοι καπνιστες και βρισκομαστε σε περιβαλλον με καπνιστες αρκετες ωρες τη μερα. Απο προσωπικη πειρα κατα πασα πιθανοτητα θα γεννησεις νωριτερα όταν ο πλακουντας γινει grade 3 γιατι τοτε δεν θα λειτουργει σωστα. Εχεις συσπασεις γιαυτο παιρνεις ytopar? Ο γιατρος σου τι αλλο σου ειπε? Σε ποια εβδομαδα εισαι? Εχεις κανει Doppler? Πηγαινε καλυτερα σε εξωτερικο γιατρο, αυτος θα σου πει να κανεις ενα doppler για να ελεγξει το βαρος του μωρου και να διαπιστωσει αν αιματωνεται κανονικα ο πλακουντας, νομιζω θα σε παρακολουθει πιο συχνα. Εγω γεννησα 14/10 και ειχα ΠΗΤ 04/11 ο πλακουντας ειχε φτασει grade 3 και οι πονοι γεννας ειχαν ξεκινησει (εκανα καισαρικη ομως). Εχεις αγορακι ή κοριτσακι?

Μην αγχωνεσαι και να γεννησεις νωριτερα δεν υπαρχει προβλημα, το μωρακι θα ειναι μικρουλι αλλα τελικα αυτα αναπτυσσονται καλυτερα απο τα μεγαλα μωρα! Το ιδανικο θα ήταν να γεννησεις μετα την 38η εβδομαδα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αλκοστακι μπου πηγενε αμεσως και σε αλλο γιατρο να στα πει καλυτερα!!!! μην καθεσαι ουτε λεπτο!!! εχω ακουσει οτι ειναι σοβαρο πραγμα ο πλακουντας αν ειναι γερασμενος! μην αγχωνεσαι γιατι θα την βρειτε την ακρηγ με τον γιατρο! απλως η αμαθεια ειναι που μας αγχωνει!!! πηγενε κουκλα μου να μαθουμε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mariagl ειχα συσπασεις απο τον εκτο μηνα γιαυτο παιρνω ytopar..ο γιατρος γενικα δε μου εξηγησε τιποτα,ειμαι 34 εβδομαδων και κατι..εχω κανει doppler αλλα πριν αρκετο καιρο(στη β επιπεδου) και ηταν ολα αψογα!!απο την αρχη το μωρο εβγαινε μια εβδομαδα μικροτερο,μαλλον εγινε αργα η συλληψη,αλλα αναπτυσσεται κανονικα μεχρι τωρα..απλα θα ηθελα να μαθω και ποσο βαρος εχει για να ειμαι ησυχη..δεν μπαινει καν στον κοπο!!αγορακι ειναι το μωρο..το ξερω,μακαρι να μπορεσω να φτασω την 38η εβδομαδα,αυτο ειναι που με αγχωνει,μηπως γεννησω μολις μπω στο μηνα μου!!!σε μια εβδομαδα δηλαδη!!!αγχωθηκα υπερβολικα!!!

μικρουλα μου θα παω,και θα σας ενημερωσω..

ευχαριστω κοριτσια για την προσοχη σας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην αγχωνεσαι!! θα πρεπει να ξανακανεις doppler εγω το τελευταιο το εκανα στην 33η εβδομαδα. εκει θα δει πλεον αν παιρνει κανονικα βαρος το μωρο και αν και πιστευω οτι ολα θα ειναι καλα, πιστευω να φτασεις την 38η εβδομαδα. καλα θα μιλαμε και εδω να μας ενημερωνεις. τα αγορακια θελουν μεγαλυτερη προσοχη γιατι τα πνευμονια τους δεν αναπτυσσονται τοσο γρηγορα όσο των κοριτσιων. εσυ ξεκουρασου, παιρνε και το ytopar Και ολα θα πανε καλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστω πολυ..το ξερω μωρε τα αγορακια ειναι ευαισθητα γενικα,γιαυτο με εχει φαει το αγχος..μακαρι να φτασω μεχρι τις 38 εβδομαδες,απο το στομα σου και στου θεου τ αυτι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ είχα γερασμένο πλακούντα από την 32η εβδομάδα!!! Και γέννησα στην ΠΗΤ μου. Και εμένα με ρώτησε αν καπνίζω. Κάναμε ντόπλερ και όλα ήταν καλά. Συνήθως γεννάς λίγο νωρίτερα, αλλά όχι απαραίτητα πρόωρα. Εγώ είχα και λίγο αμνιακό υγρό και μου είχαν πει να πίνω ΠΟΛΛΑ υγρά!

Μην ανησυχείς, αν ομως είναι να νιώσεις καλύτερα, πήγαινε και κάνε μια ακόμα εξέταση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κουκλίτσα μου κατ αρχήν μην αγχώνεσαι!

Εχω μια φίλη 27 χρόνων και ενώ θα γεννούσαμε πέρυσι μαζί,

εκείνη γέννησε 20 μέρες νωρίτερα με καισσαρική!

Είχε κι εκείνη γερασμένο πλακούντα,ο γιατρός το διαπίστωσε

στο ντόπλερ και έκτοτε η κοπέλα πήγαινε κάθε 3 μέρες

και την έβαζε στον καρδιοτοκογράφο να δει τους παλμούς του παιδιού και

αν ζοριζόταν!

Κατά διαστήματα έκαναν και υπέρηχους και μάλιστα την έστελνε Αθήνα

για πιο έγκυρα αποτελέσματα!Οι εξετάσεις έδειχναν ότι το

αμνιακό ήταν μειωμένο........

Πήγαιναν μέρα μέρα,να κρατηθεί το μωρό όσο το δυνατόν περισσότερο

διάστημα στη μήτρα της.......

Οι επισκέψεις της στο γιατρό ήταν καθημερινές και σε κάποια απ αυτές

οι παλμοί ήταν πολύ πεσμένοι!

Κανόνισαν την ίδια μέρα να της πάρει το παιδί και έκπληκτος διαπίστωσε

ότι το αμνιακό υγρό ήταν μόλις μισό ποτηράκι του κρασιού!

Το καημενούλι το μωράκι ήταν θεόστεγνο!!!!

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα είναι μια σουσουράδα 11 μηνών!

Θα σου συνιστούσα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη,από κάποιο γιατρό που είναι πιο "ψείρας"!

Και κάνε που και που από μόνη σου και κανέναν υπέρηχο!

Εγώ κάθε μήνα,τους τελευταίους 4 μήνες,λόγω υπερβολικού άγχους!!!!

Δεν είναι κακό να ελέγχουν αν τροφοδοτείται το έμβρυο,την ποσότητα αμνιακού υγρού και τους παλμούς του!

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να γεννήσεις με το καλό ένα γερό αγοράκι!!!

Φιλάκια και περιμένουμε να μας πεις τι έκανες.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλεξάνδρα μην αγχώνεσαι καθόλου!!!

Σε μία εβδομάδα μπαίνεις στο μήνα σου και ο μπέμπης μπορεί να γεννηθεί από μέρα σε μέρα... Θεωρητικά και σήμερα μπορεί να γεννηθεί και θα είναι μια χαρά!!!

Εντάξει, οκ, γέρασε πρόωρα ο πλακούντας... Μην ανησυχείς καθόλου! Πήγαινε και σε άλλο γιατρό, να σου πει τι περιθώριο σου δίνει για τον τοκετό!

Εννοείται πρέπει να πάρεις και δεύτερη γνώμη εφόσον ο γιατρός που σε εξέτασε ήταν γιούχου!

Κι εγώ γέννησα 38w+3d λόγω πρόωρης γήρανσης πλακούντα. Το προγραμματίσαμε την επόμενη μέρα της εξέτασης... Τόσο γρήγορα! :cheer:

Όλα με το καλό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολυ κοριτσια,με βοηθησατε πραγματικα με τα λογια σας πηρα θαρρος..

θα παω να το κοιταξω σιγουρα..δεν ειναι να παιζουμε με αυτα τα πραγματα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αλκοστακι μου γλυκο...οπως σου εγραψα και σε ενα αλλο ποστ...ειχα πλακουντα grade 3 απο την 35 εβδομαδα...και γεννησα στην 38 απο δικη μου επιλογη...

να πας σε ενα αλλο γιατρο να το παρακολουθειτε....αλλωστε οταν μπαινεις στο μηνα σου πρεπει να σε βλεπει καθε βδομαδα...

μην αγχωνεσαι...απο την στιγμη που μπαινεις στο μηνα σου δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα...τον πρωτο μου γιο τον γεννησα στην 37 βδομαδα και ηταν ολα μια χαρα :)

πολλα φιλια και με το καλο :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alkostάκι, μην αγχώνεσε.Είμαστε ήδη σε αρκετά μεγάλη εβδομάδα ώστε ο πλακούντας να δείχνει σημάδια γήρανσης.Στο internet που το κοίταξα σε κάτι ιατρικά site λένε οτι grade 2 μπορεί να είναι από την 30η εβδομάδα.

Πάντως θα σου έλεγα κι εγώ να πάς και σε έναν άλλο γιατρό, που θα σε εξετάσει λίγο πιο σχολαστικά και θα σε ενημερώσει πιο αναλυτικά.

Δεν θα έπρεπε ο γιατρός μας να μας αφήνει με απορίες.

Εξάλλου, στον τελευταίο μήνα, όπως είπαν και πιο πάνω τα κορίτσια, ο γιατρός πρέπει να μας βλέπει κάθε εβδομάδα.

Εμένα ήδη με κοιτάει -και μου κάνει ντοπλερ- ανα 2 εβδομάδες.

Ολα καλά θα πάνε ,μην ανησυχείς.Αλλωστε με το που θα μπούμε στον μήνα μας ....κάθε ημερομηνία είναι πιθανή.(Σχετικά με το θέμα αγοράκι-πνεύμονες, ο γιατρός μου μου έκανε και 2 κορτιζόνες για κάθε ενδεχόμενο, αλλά το θεωρώ λίγο υπερβολικό ,αν δεν υπάρχουν ενδείξεις προωροτητας)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην αγχώνεσαι βρε!! Όλα θα πάνε μια χαρά... το πολύ πολύ να γεννήσεις λίγο νωρίτερα.... χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνει σίγουρα αυτό!! Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο γερασμένος πλακούντας σημαίνει ότι αρχίζει να μην τροφοδοτείται σωστά το μωρό... οπότε γι' αυτό και μπαίνεις στη διαδικασία να γεννήσεις λίγο νωρίτερα... δεν είναι και τίποτα! Μια χαρά μεγάλο είναι το μωράκι σου... Πάντως σίγουρα καλό θα ήταν να σε δει και ένας άλλος γιατρός... για να σου φύγει το άγχος και να ξεδιαλυθούν οι όποιες απορίες σου!!! Με το καλό και περιμένουμε νέα σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ALKOSTAKI, ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΛΕ! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ! ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ,. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙΣ!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΚΑΡΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΓΟΥΡΙ! :):):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας κοριτσακια μου!!!!!!

πηγα το πρωι σε αλλο γιατρο τελικα(συγκεκριμενα σε αυτον που εκανα και την β επιπεδου)

τζαμπα ανησυχησαμε τοσο πολυ!!!ειδαμε την τροφοδοσια του πλακουντα,ειναι μια χαρα,κατι στις αρτηριες μου κοιταξε,επισης μια χαρα, το μωρο ειναι 2550,ειναι πολυ καλο μου ειπε,επισης μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για προωρο τοκετο,μπορει να μεινει ο πλακουντας στο grade 2 μεχρι τις 40 εβδομαδες,δεν ειναι στανταρ δηλαδη τα πραγματα..ειχε και ασθεινεις που ειχαν grade 3 απο την εβδομαδα που βρισκομαι εγω,και γεννησαν πολυ λιγο πριν την πητ τους..

κοριτσια ησυχασα!!!δεν ξερω αν ολα αυτα μου τα ειπε για να μην παθω υστερια,αλλα με καθησυχασε να ναι καλα ο ανθρωπος..θα ξαναπαω σ αυτον και μολις μπω στον μηνα μου (δηλ την παρασκευη Κων/νου και Ελενης,στην γιορτη του αντρουλη μου!! :kiss::kiss::kiss: )..

και μετα θα παω και στον αλλον του νοσοκομειου αναγκαστικα εφοσον θα γεννησω εκει αν και με νευριασε αλλα τελος παντων.. :angry::angry: αναθεμα την οικονομικη κριση,ουτε να γεννησεις οπου θες δεν μπορεις!!

αυτα τα νεα μας,ευχαριστω πολυ για τη συμπαρασταση,φιλακια!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alkost έγραψε:

:angry::angry: αναθεμα την οικονομικη κριση,ουτε να γεννησεις οπου θες δεν μπορεις!!

αυτα τα νεα μας,ευχαριστω πολυ για τη συμπαρασταση,φιλακια!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΧΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΩ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΟ,ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΙΧ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΠΩ.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΔΕΙΛΙ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

apla edw mesa les tous fovous sou kai uparxoun atoma pou 3eroun perissotera apo emas kai mas sumvoulevoun! egw mpika kapws arga sto forum auto. an empaina pio nwris isws na eswza to paidi mou. sugnwmi alkost mou pou se sugxusa apla e3efrasa kata kapoio tropo ton pono mou!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όσο και αν πονάς για μια απώλεια, δεν είναι καλό να μιλάς για εγκυμοσύνες με άσχημη κατάληξη σε μια έγκυο που έχει ανησυχίες. Προσθέτεις άγχος χωρίς να υπάρχει λόγος.

Αλεξάνδρα τα ίδια πέρασα και εγώ. Κάθε μέρα γεννούσα από τη στιγμή που μου είπε οτι εχω γερασμένο πλακούντα και λίγο αμνιακό υγρό. Και ηρέμησα όταν πήγα σε μια υπέροχη γιατρό στο νοσοκομείο και είδε ότι η τροφοδοσία του πλακούντα γινόταν κανονικά και ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Απόλαυσε λοιπόν το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου και ετοίμασε τη βαλίτσα σου γιατί ο καιρός πλησιάζει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...