Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Δεν ξέρω αν εδώ είναι το σωστό section για την ερώτηση μου, αλλά αν δεν είναι συγχωρείστε με...

Η μικρή μου έχει 19 μέρες που ξεκίνησε ρυζάλευρο, και 3 μέρες μήλο που ο γιατρός μου είπε να το φτιάχνω ως εξής : 1/2 μήλο, νεράκι και 3 κουταλιές βανίλια. Την 1η μέρα το έφτιαξα σύμφωνα με τις οδηγίες του αλλά η μικρή δεν το έφαγε. Την 2η μέρα πήρα το ζουμάκι μόνο από το μήλο και ελάχιστο από τον πολτό και έβαλα μόνο 2 κουταλιές βανίλια και το έφαγε αλλά της έπεσε λίγο.. Χθες λοιπόν της έφτιαξα πάλι το μισό με όλο τον πολτό και το ζουμάκι με 1 μόνο κουταλιά βανίλια και το έφαγε και επειδή ήθελε κι άλλο της έφτιαξα και το υπόλοιπο και έφαγε το μισό.

Γιατί τα λέω όλα αυτά? Γιατί το απόγευμα τα κακά της ήταν πολύ περίεργα... Καμιά σχέση με τα κακά οδοντόκρεμα που κάναμε. Ήταν πιο σφιχτά, καφέ και ήταν σαν το μήλο που έφαγε το πρωί... Να ανησυχήσω βρε κορίτσια? Ή είναι φυσιολογικό μετά την εισαγωγή των στερεών? Λέτε να φταίω που άλλαξα λίγο τη "συνταγή"? Το έκανα με μόνο σκοπό να μην της βάζω βανίλια και στα φρούτα μέχρι να μπει η μπανάνα :(

Τα υπόλοιπα γεύματα της είναι 2x210 γάλα (φόρμουλα) πρωί- βράδυ και κρέμα βανίλια το απόγευμα.

Α και επειδή τώρα δεν πίνει τόσο γάλα όσο πριν, πόσο νερό πρέπει να πίνει την ημέρα. Χθες π.χ. ήπιε γύρω στα 100 ml. Πόσες πάνες πρέπει να βρέχει σε αυτήν την ηλικία για να είναι οκ?

Συγγνώμη για την σκατοκουβέντα αλλά αγχώθηκα πάλι...

Δημοσίευση

frosaki σ' ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες και που μου απάντησες. Συγγνώμη για την δική μου αργοπορία, το είδα από χθες απλά δεν προλάβαινα εκείνη τη στιγμή να απαντήσω. Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσίευση

Α, και όσο για το νερό εμάς η παιδίατρος είπε να πινει λιγάκι, όσο θέλει μετά τα γεύματα στερεων. Θηλάζει βέβαια την υπόλοιπη μέρα, οπότε δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για τα μωράκια που πίνουν από μπιμπερό :huh:

Α, αυτή την απορία την έχω και γω για το πόσες πάνες πρέπει να βρέχει σε αυτήν την ηλικία....

Καλή σου μέρα :)

Δημοσίευση

Kαλημέρα κ απο εμένα..

Θα συμφωνήσω κ εγώ με το Φροσάκι,τις"συνταγές" τις

προσαρμόζουμε πάντα ανάλογα με τις ανάγκες κ τα γούστα

του μωρού μας..

Κ εμείς όταν ξεκινήσαμε φρουτάκι μου είπε αν θέλω να της

βάζω μέσα βανίλια ή ρυζάλευρο για να πήζει

κ έτσι έκανα..Στην πορεία όμως,όσο μεγάλωνε η ποιλικία

των φρούτων,τόσο μείωνα την ποσότητα του ρυζάλευρου,με στόχο

να μη βάζω τελικά καθόλου..

Κ ναι,πλέον τρώμε τα φρούτα μας σκέτα,χωρίς την προσθήκη

καμιάς "βοηθητικης" σκόνης.Απλά έχω υπολογίσει ακριβώς τις

ποσότητες των φρούτων για να μη γίνεται η κρέμα πολύ

νερουλή ή πολύ πηχτή!

Όσον αφορά τα κακάκια,ναι,ισχύει οτι με την αλλαγή της

διατροφής θα γίνονται διαφορετικής υφής κ χρώματος,

απλά προσπάθησε όσο μπορείς αργότερα να της δίνεις

τροφές που βοηθούν το εντεράκι της για να μη γίνει δυσκοίλια.

(πχ μπόλικο αχλάδι κ πορτοκάλι στο φρούτο,αρακά ή φασολάκια

με το κρεατάκι κτλ κτλ κτλ)

Μπράβο που πίνει τόσο νεράκι,η μικρή μου με το ζόρι να πιει

40 με 50 μλ!!

Φιλάκια

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κάνε την περιποίηση σου αλλά και να μη φύγουν μη σκας, οι ραγαδες είναι τα παράσημα της μάνας, βέβαια το λέω εκ του ασφαλούς γιατί δεν έκανα ραγαδες παρόλο που δεν έβαλα κρέμα ποτε ήμουν εξαιρετικά αμελής. Επειδή όμως μου έχουν μείνει κιλά και έχει ανοίξει η λεκάνη και οι γοφοι ο άντρας μου λέει ότι είμαι στα καλύτερά μου και να μην αδυνατίσω. Φυσικά σώμα μου επιλογή μου! 
    • Ωωω ευτυχως το προλάβατε ομως κ δεν κόλλησε τίποτα το ζουζουνι😊 αχ κ εμενα όταν κλαίει ο μπεμπης τσιρίζει κ αυτη κ ρωτάει γιατι κλαιει τι θελει;;πανικοβλητη🤣🤣🤣πολυ πλακα😂😂 μωρε καλα τα παω αυτή η κοιλιά θέλω να δω πως θα μαζέψει, εχω κανει κ κατι καινούριες ραγαδες εκει που ειχα στον αφαλο λίγες..βαζω κρέμες κ οτι γινειιι!!
    • Υπομονή Έλενα μου... Και εγώ τον κράτησα σπίτι όλη αυτή τη βδομάδα γιατί μου είπαν ότι στην τάξη του γίνεται χαμός από κάθε είδους ίωση οπότε κάνουμε αγκαλίτσες όλη μέρα. Ευτυχώς έχει αλλάξει γνώμη για τη μικρή, την έχει αγαπήσει, έκοψε το κουκι και τώρα την αποκαλεί μωράκι η μωράκι μου και τη χαϊδεύει και τη φιλαει με καρδιοχτύπι της μάνας να μην κολλήσει τίποτα η μικρή. Αλλά δεν θέλω και να το αποθαρρύνω είναι πολύ τρυφερός μαζί της. Οταν κλαίει η μικρή χαλάει τον κόσμο να τσακιστουμε να την πάρουμε αγκαλιά εκείνο το δευτερόλεπτο κ σε είμαστε στην τουαλέτα πχ. 😅 Ζυγιστηκες; Μπράβο μια χαρά τα πας! Εγώ δεν ανεβαίνω ούτε αν με πληρωνες! Όσο για τα νευρα τα δικαιούσαι! Μη μασάς!
    • Καλησπερα κορίτσια!!Πως ειστε;;Εμεις δεύτερη μέρα ουσιαστικά που ειμαστε ολη μέρα οι 3 μας κ παει καλα μπορω να πω😁 βέβαια ο μπεμπης εχει αρχισει να κοιμαται πιο πολυ τη μέρα κ το βραδυ δίνει πονο οποτε γιαυτό κ παει καλα😅😅εγω δεν ποναω ιδιαίτερα πια,κανω δλδ κ δουλειές κ απ ολα σπιτι μονο βάρος δεν σηκώνω..νευρα εχω πολλά...παααρα πολλά!!!Επισης τωρα ζυγιστηκα,μου μενουν αλλα 7 για να πιάσω τα προ εγκυμοσυνης,η αλήθεια ειναι ακριβώς δεν ξερω ποσο ημουν τη μέρα που γέννησα νομιζω ειχα φτάσει 75 κάπου εκει κοντα κ τωρα ειμαι 65.5.
    • Απαξ κι αρχισουν στερεες , αρχιζουν και πινουν νερο σε εκπαιδευτικα ποτηρακια με καλαμακι κλπ, οποτε και να αποθηλασεις εκτοτε δεν δινεις μπιμπερο, αλλα ποτηρακι παιδικο. Εμενα το μεγαλο μου παιδακι δεν πηρε ουτε μιση φορα μπιμπερο. Τα δευτερα διδυμακια ειναι τωρα κοντα 5 μηνων κι ενω εκει μεχρι τον πρωτο μηνα που αντλουσα παραλληλα επαιρναν κανονικα και μπιμπερο, πλεον το εχουνε ξεμαθει και δεν πινουν με την καμια! Μονο στηθος… Αμα τους βαλω μπιμπερο γελανε το δαγκωνουν και δεν κανουν θηλαστικη κινηση, προσπαθω σχεδον καθε μερα αλλα τιποτα. Και λογω του μεγαλου, χρειαζεται να λειψω καθε τοσο, για γιορτες, σχολικες ενημερωσεις, γιατρους κλπ….και τα μικρακια με περιμενουν κλαιγοντας καθε φορα…. 😢😢
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...