Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Loser Mom

Μελίνα Σπαθάρη (από το free press κοντέινερ)

Εξομολογήσεις μιας καθώς πρέπει (;) νέας μητέρας

Απ’ όπου και να πιάσω το ζήτημα ,δεν ταιριάζω στο προφίλ της πετυχημένης μητέρας – συζύγου – οτιδήποτε και κάποτε θα καώ στην κόλαση . Μπορώ τώρα να σπρώξω το καρότσι με την ησυχία μου;

Προσπαθώντας να χωρέσω στο στερεότυπο της επιτυχημένης μαμάς, ανακάλυψα πως μόνο ως αποτυχημένη μπορώ να μεγαλώσω όπως θέλω το παιδί μου.

Με το θηλασμό τα έκανα θάλασσα. Με τις πλενόμενες πάνες υπέρ της σωτηρίας του Αμαζονίου, επίσης. Όταν διασταυρώνομαι με άλλες μαμάδες στις παιδικές χαρές δεν έχω να ανταλλάξω συνταγές για organic κέικ που «ξετρελαίνουν τα μωρά», υπάρχουν μέρες (νύχτες για την ακρίβεια) που σκέφτομαι πως ο Ηρώδης ήταν παρεξηγημένη προσωπικότητα και έχω αποφασίσει να μην κάνω δεύτερο παιδί βυθίζοντας έτσι τη χώρα πιο βαθιά στον δημογραφικό της μαρασμό. Μια δεκαετία πίσω, μπορεί και να ‘μουν συνηθισμένη περίπτωση. Σήμερα όμως είμαι μια αποτυχημένη μητέρα και ήδη θα ‘πρεπε να έχω αρχίσει να μαζεύω μπάτζετ για την ψυχοθεραπεία του παιδιού. Γιατί μητρότητα πλέον δεν σημαίνει απλώς να μεγαλώνεις μωρά, αλλά να τα μεγαλώνεις σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές και τις αυστηρές ντιρεκτίβες των «ειδικών». Χάρη σε μια σιωπηρή συμφωνία οικογενειακών συμβούλων, ποπ ψυχολόγων των πρωινάδικων, εκπροσώπων θηλασμού, οικολόγων, μαιευτήρων, υπάρχει μια ιδανική στολή την οποία πρέπει να φορά κάθε υποψήφια για την επιτυχία μητέρα, κι ένα σύνολο από νόρμες, πρέπει και απαγορεύεται που πρέπει να τηρεί απαρεγκλίτως: Δεν θα βιαστεί να γυρίσει στη δουλειά, αν την εγκαταλείψει ακόμη καλύτερα. Δεν θα ταϊζει το παιδί από τα έτοιμα, θα το αφήνει που και που να κοιμάται στο κρεβάτι της , δεν θα πίνει, δεν θα καπνίζει, δεν θα λέει κακές λέξεις, θα σταματήσει να ακούει φωνακλάδικα συγκροτήματα, θα κάνει «από τώρα» αίτηση στα καλά σχολεία, θα φωνάζει για τσάι άλλες μαμάδες και θα μιλάει για ωτίτιδες και πουρέδες λαχανικών και όχι για τη νέα σεζόν του Mad Men. Και τελευταίο αλλά όχι έσχατο , θα «φοράει» το παιδί σε sling γιατί η σύγχρονη παιδιατρική υποστηρίζει ότι κάνει καλό άλλωστε «έτσι κάνουν στην Αφρική». Το αντεπιχείρημα ότι είναι άβολο κι ότι οι Αφρικανές δουλεύουν όλη μέρα, αν είχαν που ν’ αφήσουν το παιδί δεν θα το έβαζαν εκεί να ψήνεται στον ήλιο, δεν πείθει. Ωστόσο, κι αν ακόμη δεχτείς να παίξεις με τους όρους της επιτυχίας, τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» συχνά είναι αντιφατικά : Για το ιατρικό κατεστημένο και τον μέινστριμ περίγυρό σου είσαι είτε οπισθοδρομική χίπισσα είτε μορμόνα αν αποφασίσεις να γεννήσεις χωρίς επισκληρίδιο, μέσα σε νερό, μακριά από τις ανέσεις και την ασφάλεια του μαιευτηρίου. Όμως για τον εναλλακτικό παιδίατρο (παύλα) ερασιτέχνη ψυχολόγο δεν το κανες καλά γιατί εγκατέλειψες το θηλασμό. Αν αποφασίσεις βέβαια να θηλάσεις πάνω από χρόνο πάλι λάθος είσαι, γιατί «δεν αφήνεις το παιδί να απογαλακτιστεί». Γενικά είσαι λάθος αν του επιτρέπεις να βλέπει τηλεόραση, λάθος κι αν την πετάξεις στα σκουπίδια. Λάθος αν το ταϊζεις baby junk food, λάθος κι αν δεν το αφήνεις να φάει καμια τηγανητή πατάτα. Λάθος αν επιστρέψεις στις φιλοδοξίες και στην καριέρα σου, λάθος κι αν μείνεις σπίτι να αλλάζεις πάνες. Ότι και να κάνεις είσαι χαμένη από χέρι. Η μετα-φεμινιστική εποχή σε έκανε να πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι και να κάνεις τα πάντα, να χτίζεις την ταυτότητά σου ελεύθερα. Δοκίμασε όμως να το κάνεις όλο αυτό με παιδί και θα βρεθείς τετ-α-τετ με έναν νέο μισογυνισμό, γενικευμένο και καλά συγκαλυμμένο πίσω από μια ρητορική «ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος» για τα παιδιά που ξαφνικά δεν είναι μόνο το «μέλλον» μας αλλά και το συλλογικό χόμπι μας. Το status μας. Ένα σίγουρο διαφημιστικό χαρτί για το τηλεοπτικό prime time.Το Second Life μας. Ένα κοινό, δημόσιο αγαθό για το οποίο πλέον όλοι έχουμε άποψη και ευθύνη, όχι μόνο οι γονείς. Πάνω στο μωρό και στη μητέρα προβάλλουμε ανενδοίαστα προσωπικές και συλλογικές φαντασιώσεις μας , τα τρύματά μας, τις προσδοκίες μας. Εξ ου και η πίεση στη σύγχρονη μητέρα να συμμορφωθεί με ένα «βιολογικό» ιδεώδες, με αυθαίρετες, συντηρητικές αρχές που επιτάσσουν πώς πρέπει να είναι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός , η ανατροφή. Αν αποφασίζαμε να δούμε τη μητρότητα ρεαλιστικά, χωρίς το λούστρο του Χόλιγουντ και του κίτρινου Τύπουή αν είχαμε έστω και ελάχιστη συναίσθηση του τι περνά κάποια όταν κάνει απιδί για πρώτη φορά, το τεράστιο στρες, τις πιέσεις συν το ορμονικό roller coaster, το πόσο δύσκολο είναι να ταιριάξει τον προ-μητρότητας με τον μετα τη μητρότητα εαυτό της, κατ’αρχάς δεν θα της ζητάγαμε ποτέ να κάνει δεύτερο. Θα ήταν σαν να ζητάμε από έναν επιζώντα του Τιτανικού να μάθει αν κάνει θαλάσσιο σκι.

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

συμφωνω κ επαυξανω...κ ας μην εχω γινει ακομα μανα!!ηδη αντιμετωπιζω τις υστεριες του περιγυρου...το εχω ξαναγραψει!!κ αυτος ο μοναδικος τους σκοπος να σε βαλουν σε καλουπια ειναι που μου την δινει περισσοτερο!!"θα σαι ετσι...κλπ...θα νιωθεις ετσι....στο μωρο πρεπει να κανεις αυτο....κλπ" συνηθισμενες ατακες απο συνηθεις "υποπτους"!!!

ακου...προσπερνα...ακολουθησε το δικο σου μονοπατι!!εσυ...ξερεις καλυτερα!! ;)B)

Δημοσίευση

Μμμμμ.... εγώ πάντως καθόλου δεν συμφωνώ με την αγαπητή κυρία.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει στερεότυπο επιτυχημένης μαμάς.

Δεν υπάρχει συνταγή δεν υπάρχουν στάνταρ.

Ο τρόπος που τα περιγράφει μου δείχνει πως έψαχνε μια μαγική συνταγή έναν μπούσουλα.

Πώς πάς να φτιαξεις κέικ και δεν πετυχαίνει?

Κάπως έτσι.

Τι με νοιάζει εμένα η γνώμη της γειτόνισσας, της γνωστής, της ξαδέρφης του μπατζανάκη μου αν εγώ ξέρω πως μεγαλώνω σωστά το παιδί μου?

Τι με νοιάζει αν θεωρούμε αποτυχημένη μαμά απ΄τους άλλους?

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ.

Ατυχές επίσης και το παράδειγμα του Τιτανικού.

Δημοσίευση

να σας πω την αληθεια πολυ δηθεν εναλλακτικο μου φανηκε ολο το κειμενο.

περιγραφει σιγουρα το ενα ακρο αλλα εχει περασει στο αλλο.

δηλαδη τι θελει να μας πει;οτι δεν τρεχει και τιποτα που γινεσαι μητερα;φυσικα δεν ειπαμε να τρελαθουμε με οσα ακουμε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τα γραφουμε κανονικα ολα και κανουμε οτι μας κατεβαινει.

Δημοσίευση

Εμένα δε με άγγιξε καν το κείμενο. Όποια μαμά γουστάρει να μην ασχολείται με το παιδί της δικαίωμά της. Εμένα μ'αρέσει να το ταίζω βιολογικά όχι γιατί είμαι ψαγμένη αλλά γιατί είναι το αυτονόητο. Και η γιαγιά μου βιολογικά έτρωγε κάποτε ενώ τώρα τρώμε σκ@...Γιατί δλδ να μη με νοιάζει η διατροφή του παιδιού μου??? Γιατί να μη διαβάσω ένα βιβλίο που να αφορά την ανατροφή του παιδιού. Δεν είπαμε ότι θα το τηρήσω κατά γράμμα αλλά τελοσπάντων κάτι θα αποκομίσω. Γιατί να μη θηλάσω το παιδί μου? Έφαγα τα μάτια μου στο διάβασμα για να τα καταφέρω. ΚΑΙ ΝΑΙ δεν τα κανα για να είμαι μια επιτυχημένη μάνα, αλλά για να διασφαλίσω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα και δεν ήμουν σ'ολη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για καφέδες και με τα πόδια στο τραπεζάκι βλέποντας Μενεγάκη. Γουστάρω να ενημερώνομαι δεν το κάνω αγγαρεία. Είναι παρόρμηση εσωτερική. Και τον περίγυρο τον έχω καραχ%$#%$#%$νο γιατί ξέρω τι κάνω. Δε θα μου πει η κάθε θεία και τυχάρπαστη κάτι και γω θα το πάρω στα σοβαρά. Και ναι!! Μιλάω με τις άλλες μανάδες για πουρέδες και καρότα. Αυτά με καίνε αυτό το διάστημα. Ντε και καλά να με καίει κάτι ψαγμένο και κουλτουριάρικο???? Και ναι το παιδί μου είναι ένα από τα χόμπυ μου και το status μου. Στην τελική όποια θέλει να γυρίσει στην ξενοιασιά και στην προ-μητρότητα φάση της τότε κακώς έκανε παιδί. Και μένα μ'αρέσει να τρέχω με 220 αλλά αυτές είναι εποχές που τις άφησα πίσω μου και τώρα πάνω από 120 δεν πάω. Αν δε θέλετε να ασχοληθήτε με το παιδί σας πάρτε ένα σακουλάκι τσιπς και καθίστε να το παρακολουθείτε να μεγαλώνει. Ευχαριστώ δε θα πάρω.

Δημοσίευση

εγω δεν εμεινα τοσο στο πως το βιωσε αυτη η γυναικα,αλλα με προβληματισε κατι που συναντω σε πολλα ποστ εδω στο μαμμυ,παρατηρω οτι αναφερονται-αναφερομαστε συχνα στο τι ειπε ο ταδε παιδοψυχολογος και η παραταδε παιδιατρος και δεν αναφερομαστε στο ενστικτο μας,στην ικανοτητα που χει η καθε μιας να κρινει τι θα κανει σε μια σοβαρη ή απλη περιπτωση.Πολυ διαβασμα για να κανουμε το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο,να μαστε μητερες. Σε καποια σημεια ειναι ουσιαστικη (σε αλλα επιφανειακη),οπως στην αναφορα της στο θεμα εργασιας και προσωπικης φιλοδοξιας. Ή ακομα θα συμφωνησω στο "πιπιλισμα" που μπορει αν μας κανει καποιος στον κυκλο μας (ανεξαρτητα απο το αν το λαβουμε υποψη ή αν οχι) σχετικα με το παιδι μας.Και στην αναγκη να ειμαστε ideal οπως ανεφερες παπακι.Για ποιο λογο?Τι ειναι ιδανικο?Και γιατι θα πρεπε να κριθουμε ως ιδανικες.Αν κανουμε λαθη στην ανατροφη των παιδιων μας?Δεν ειναι φυσιολογικο να συμβει κι αυτο?

και γθα να το ελαφρυνω λιγο,οσον αφορα στις γιαγιαδες μας δεν ειμαι και τοσο σιγουρη για την ...οργκανικ διατροφη τους,επεφτε μεγαλη πεινα εκεινα τα χρονια στην Ελλαδα. :)

Δημοσίευση

bebadomama έγραψε:

εγω δεν εμεινα τοσο στο πως το βιωσε αυτη η γυναικα,αλλα με προβληματισε κατι που συναντω σε πολλα ποστ εδω στο μαμμυ,παρατηρω οτι αναφερονται-αναφερομαστε συχνα στο τι ειπε ο ταδε παιδοψυχολογος και η παραταδε παιδιατρος και δεν αναφερομαστε στο ενστικτο μας,στην ικανοτητα που χει η καθε μιας να κρινει τι θα κανει σε μια σοβαρη ή απλη περιπτωση.Πολυ διαβασμα για να κανουμε το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο,να μαστε μητερες. Σε καποια σημεια ειναι ουσιαστικη (σε αλλα επιφανειακη),οπως στην αναφορα της στο θεμα εργασιας και προσωπικης φιλοδοξιας. Ή ακομα θα συμφωνησω στο "πιπιλισμα" που μπορει αν μας κανει καποιος στον κυκλο μας (ανεξαρτητα απο το αν το λαβουμε υποψη ή αν οχι) σχετικα με το παιδι μας.Και στην αναγκη να ειμαστε ideal οπως ανεφερες παπακι.Για ποιο λογο?Τι ειναι ιδανικο?Και γιατι θα πρεπε να κριθουμε ως ιδανικες.Αν κανουμε λαθη στην ανατροφη των παιδιων μας?Δεν ειναι φυσιολογικο να συμβει κι αυτο?

και γθα να το ελαφρυνω λιγο,οσον αφορα στις γιαγιαδες μας δεν ειμαι και τοσο σιγουρη για την ...οργκανικ διατροφη τους,επεφτε μεγαλη πεινα εκεινα τα χρονια στην Ελλαδα. :)

Ας πουμε μια απλή περίπτωση. Πέφτει κάτω το παιδάκι και χτυπάει στο πάτωμα και αρχίζει να κλαίει. Εμείς για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα του λέμε "έλα μωρέ δεν πόνεσες, να κάνουμε νταντά το πάτωμα να μάθει"....Τι του μάθαμε άθελά μας? Να μη δέχεται αυτό που αισθάνθηκε και ότι κάτι όταν μας πονάει και δεν μας αρέσει το χτυπάμε άρα χρησιμοποιούμε βία. Μπορεί να ακούγεται χαζό κι όμως μέσα από τέτοια καθημερινά γεγονότα περνάμε μηνύματα. Γιατί να μην ακούσω τι έχει να πει ο παιδοψυχολόγος. Και η δική μου μάνα το ένστικτό της ελεγε να με χτυπήσει όταν έκανα μια αταξία κάθε δεύτερο Πάσχα. Τι σήμαινε ότι έκανε το σωστό? Φυσικά θα κάνουμε λάθη στην πορία αλλά ας είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Η γιαγιάδες μας μπορεί να πεινούσαν αλλά όταν ο μπαξές είχε έστω και μία ντομάτα την κόβανε και την τρώγανε. Ας τρώγαμε και μεις λιγότερο αρκεί να τρώγαμε ντομάτα και όχι άχυρο ενισχυμένο με φυτοφάρμακα. Έχω την ανάγκη να είμαι ideal γιατί αν κάνω κάτι λιγότερο από αυτό που νομίζω, δε θα αισθάνομαι εγώ καλά. Όσο περνάει από το χέρι μου θα το προσπαθώ. ΠΧ. Δε θα αφήσω το παιδί μου να κλαίει ενώ θέλει μια αγκαλιά, δε θα βγω για ποτό αφού ξέρω ότι τη νύχτα ξυπνάει και θέλει εμένα και ας είναι 16 μηνών σχεδόν. Είναι επιλογές αυτές και πράττει η κάθε μια κατά συνείδηση.

Δημοσίευση

bebadomama έγραψε:

Πολυ διαβασμα για να κανουμε το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο,να μαστε μητερες.

Ε, ναι! Λαϊφσταιλ μητρότητα είναι για τα μπάζα... Σίγουρα όλα βοηθάνε, και τα βιβλία ή το ιντερνετ (αν είσαι τέτοιος τύπος), και οι γιατροί , το σόι ή ο γείτονας, ότεν έχουν κάτι χρήσιμο να δώσουν.

Από κει και πέρα ένστικτο, κοινή λογική και πάνω απὀλα αγάπη για το παιδί.

Το κείμενο κατά τη γνώμη μου έχει επίφαση αλτερνατιβ σοβαρότητας, που δεν μου λέει και πολλά. Περιγράφει με διάθεση χιούμορ κάποιες καταστάσεις που όλες αναγνωρίζουμε, αλλά στην ουσία τι προτείνει;Ή τι καταγγέλει; :S

Δημοσίευση

Η εντυπωση που μου αφησε αυτο το κειμενο ειναι πως

οκ ναι μπορει καμια φορα να νιωθουμε λιγο σουπερ ηρωιδες

κομικ του ετους 2210 ,αλλα και μια πικρια της κειμενογραφου

οσον αφορα την αλλαγη που εφερε ο ερχομος του παιδιου της.

Εχω πιασει τον εαυτο μου να νευριαζει στην περιπτωση που

θελω καπου να παω αλλα ξαφνικα σκεφτομαι οτι εχω μωρο

και δεν μπορω πια να παρω την τσαντουλα μου να κλειδωσω την πορτα και να φυγω!

Ναι γινανε αλλαγες ΚΑΙ στην δικη μου ζωη αλλα

τωρα πια υπαρχει μια μεγαλη διαφορα ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ

και τα θελω μου εγω τα εβαλα σε δευτερη μοιρα

και θα συμφωνησω με το papaki στο οτι ναι σε αυτη τη φαση της ζωης μου

συζηταω για πουρεδες,παρκοκρεβατα κτλ κτλ

και μετα απο 10 χρονια με το καλο θα συζηταω για φροντιστηρια αγγλικων

προεφηβικες ανησυχιες κτλ κτλ αυτα συζητανε οι γονεις

χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορουμε να τρεξουμε και την καριερα μας.

Δημοσίευση

ofeilw na omologisw oti se kapoia pragmata sumfwnw me to keimeno se kapoia alla to thewrw upervoliko.

px.proxte piga sto periptero na parw kati,mazi me to 2 xronwn paidaki mou..kai kati mou elege o mikros..petagetai i peripterou kai mou leei diko sou einai to mikro(eimai molis 23)?nai tis lew.poso eisai mou leei?23..pwpw ki i kori mou pou ekane mikri to metanoiwse giati meta den mporouse na vgei eksw!kai gurizw kai tis lew oti otan pairneis tin apofasi na kaneis paidi..analamvaneis tis euthines sou ki oti den to xw metanoiwsei oute stigmi.den mou leipei i eksodos..giato exw ena aggeloudaki na me leei mama..k trelainomai!vevai den exw files me paidia gia na kanoume suzitiseis gia poyredes k tetoia..logw ilikias..

alla gi auto uparxei to mammyland..

Δημοσίευση

to kimeno to mono pou mou "eipai" einai oti thelei na ksorkisei tous demones pou niothei giati den kanei ola ayta katariptontas ta .

einai poli diskolo na akouseis to enstinkto sou sto goneiko sou rolo otan apo pantou akoys simboules kai protropes apo thn man asou mexri kai ton periptera .

egw theorw poli "xazo" na exeis prosbash sto internet kai se biblia kai na mhn psaxneis tipota para mono na akous tis lathos simboules apo thiades kai giagiades .

mporei na mhn kanw ola osa diabazw ,filtrarw oti mou kanei kai oti dexome .

genika sthn simeron hmera pou exoume prosbash sthn enimerosh kaloeinai na kitazoume kai ligo ekso apo ton mikrokosmo mas .

Δημοσίευση

και εγώ επίσης πιστεύω ότι όντως δεν είναι κακό να συζητάμε πχ τώρα για παρκοκρέβατα,γουλίτσες,θηλασμό κτλ και ότι μετά θα συζητάμε για το σχολείο του παιδιού τα μαθήματα κτλ.είναι λογικό.Όταν γίνεσαι μάνα άνα απο τα ενδιαφεροντά σου και το πιο σημαντικό φυσικά και είναι το παιδί σου και οι ανησυχίες του,άλλωστε γιάυτό επέλεξες να είσια μάνα,βάζεις πλέον τα δικά σου ενδιαφέροντα σε δεύτερη μοίρα πχ.δεν μπορείς να δεις μια ταινία ότι ώρα θέλεις όταν έχεις ένα μωράκι που έχει κάποιες ανάγκες αλλά και απο την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεσαι μια μάνα χωρίς άλλα ενδιαφέροντα,σκέψεις και δουλειά.Πολλές μανάδες μεγαλώνουν τα παιδιά τους και σπουδάζουν και δουλέυουν και όλα αυτά μαζί.Σίγουρα αυτό είναι δύσκολο πολύ αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξες με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται νομίζω.Πάντως ο ρόλος της μάνας είναι ο πιο όμορφος!

Δημοσίευση

ενταξει το κειμενο ειναι λιγο υπερβολικο. για μενα η αληθεια ειναι καπου στη μεση. όταν γινεσαι μητερα πολλά πραγματα αλλαζουν στη ζωη σου αλλα δεν αλλαζει η προσωπικοτητα ή ο χαραχτηρας σου, αλλαζει ισως ο τροπος που βλεπεις και αντιμετωπιζεις πια τη ζωη γενικοτερα. εχω δυο παιδια. τα λατρευω και προσπαθω για το καλύτερο, καποιες φορες εκνευριζομαι όπως πχ΄όταν μετα απο μια εξαντλητική μερα η μικρη δε λεει να κοιμηθει. τι σημαινει αυτο οτι ειμαι αποτυχημενη? ασφαλως οχι. Στο σπιτι μου εχω αρκετα CDs με παιδικα τραγουδια. τα ακουω με τα παιδια μου, ακουμε όμως και Bon Jovi που τους λατρευω απο τα 15 μου. τι δηλαδη πρεπει να ακουω μονο παιδικα? Με τις φιλες μου συζηταμε και για το φαγητο, τις δραστηριοτητες, και για το μεγαλωμα των παιδιων μας αλλα συζηταμε και αλλα πολλα προσωπικα μας θεματα. Ενημερωνομαι και διαβαζω βιβλια και περιοδικα με θεματα ψυχολογιας, θα ακουσω όμως και τη γιαγια μου που ειναι 95 χρονων και μεγαλωσε 4 παιδια σε χρονια δυσκολα και ξερετε κατι? καποια πραγματα παραμενουν ιδια στον χρονο και την ευχαριστω για τις συμβουλες της. Τα "πρεπει¨" και "δεν πρεπει" τα προσαρμοζω στη δικη μου ζωη και των παιδιων μου γιατι ξερω ότι τιποτα δεν ειναι απολυτο. Τα παιδια μου ειναι πανω απ'ολα αλλά με καποιο μαγικο τροπο δεν μου λειπει τιποτα. εχω και τη δουλεια μου, και το σπιτι μου και την κοινωνικη μου ζωη. Ideal mums δεν υπαρχουν και looser mums λιγες ευτυχως...

Δημοσίευση

δεν ξερω αν ειχε σκοπο να προτεινει κατι.αλτερνατιβ δεν το λες,καραmainstream το λες σαν γραφη.

παπακι δεν διαφωνω στο το να παρεις γνωμες απο ειδικους σε θεματα που σε απασχολουν. Ενα απο αυτα που παρατηρησα αφοτου εγινα μανα ειναι οτι τα παιδια αποτελουν το μεγαλυτερο ισως target group για την αγορα.Απο τα ρουχα κ την εκπαιδευση μεχρι τα γαλατα μεχρι τα φαρμακα μεχρι τα βιολογικα προϊοντα. Με αφορμη αυτες τις σκεψεις μου ανεβασα το αρθρο αυτο. Επισης το ποσο εχουμε απομακρυνθει οι ιδιες απο την γυναικεια φυση μας με αποτελεσμα να χρειαζομαστε συμβουλους για το θηλασμο ας πουμε.Παλια πως θηλαζαν ολες? Και εγω μπηκα στο τριπακι αυτο αλλα τελικα ουτε βιβλιο πηρα ουτε μαια αναζητησα,ρωτησα καποια πραγματα την Λαλα -γιατι αυτη ξερω να εχει ασχοληθει και την αδερφη μου και τελος. Και ασχολουμαι με τα παιδια μου αποκλειστικα,αλλα και εγω στην παιδικη χαρα τις περισσοτερες φορες βαριεμαι να ανοιξω κουβεντα. Ασε που ειναι και δυσκολο γιατι συνηθως ειμαι η μονη μαμα,οι υπολοιπες ειναι αλλοδαπες ντανταδες και καμια γιαγια σπανια.

Δημοσίευση

ε τωρα ποια δεν εχει κουραστει απο μας?οποια ασχολειται με το παιδι της σιγουρα τα παιζει καποια στιγμη.Και χρονος προσωπικος δεν υπαρχει -στην περιπτωση μου σιγουρα σπανιζει- και με τον αντρα μου δεν εχουμε τον χρονο μας και με τους φιλους μου επισης.Καποιες φορες ζοριζομαι πολυ. Οσο για την εργασια ακομα δεν νοιωθω ετοιμη να αφησω τα παιδια αν και αρκετες φορες μου λειπει,αλλα αλλες οι προταιρεοτητες τωρα.Πολλες απο μας ζοριζονται στο πρωτο παιδι γιατι μεχρι να το κανουν δεν το επεξεργαστηκαν στο μυαλο τους,εννοω οτι μας απασχολουσε η δουλεια μας τα ενδιαφεροντα μας και ξαφνικα αποφασισαμε να κανουμε παιδακι κ βρεθηκαμε με ενα ζωντανο πλασμα εξαρτημενο απο μας και μας να ψαχνομαστε,εγω τουλαχιστον ετσι ημουν στο πρωτο μου.Μου πηρε καιρο να βρω ενα μπουσουλα. Σιγουρα εχει αλλαξει η ζωη μου.Δεν κανω αυτα που εκανα πριν γιατι εχω να υπολογισω αλλα 2 πλασματα.Δεν δουλευω τωρα κ δουλευα πολυ,δεν ταξιδευω οσο ταξιδευα,δεν βγαινω καθολου βραδυ και χαλαρα εχω να κοιμηθω 19 μηνες και τους τελευταιους 3 κανω διπλοβαρδιες. ε,να πω την αληθεια μου δεν θα με χαλαγε να κοιμαμαι πιο καλα και να βγαινω καμια βολτα...

Δημοσίευση

bebadomama έγραψε:

δεν ξερω αν ειχε σκοπο να προτεινει κατι.αλτερνατιβ δεν το λες,καραmainstream το λες σαν γραφη.

Επισης το ποσο εχουμε απομακρυνθει οι ιδιες απο την γυναικεια φυση μας με αποτελεσμα να χρειαζομαστε συμβουλους για το θηλασμο ας πουμε.Παλια πως θηλαζαν ολες? Και εγω μπηκα στο τριπακι αυτο αλλα τελικα ουτε βιβλιο πηρα ουτε μαια αναζητησα,ρωτησα καποια πραγματα την Λαλα -γιατι αυτη ξερω να εχει ασχοληθει και την αδερφη μου και τελος. /quote]

Ειδικά στο θέμα του θηλασμού είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ενημερωθούμε με βιβλία, ιντερνετ κτλ. Παλιά θήλαζαν όλες γιατί ήταν αυτονοητο. Δεν είχαν άλλη επιλογή. Η μάνα έδειχνε στην κόρη πως έπρεπε να θηλάσει, έβλεπε τη γειτόνισσα να κάνει το ίδιο. Τώρα αυτό χάθηκε. Η τέχνη του θηλασμού από γενιά σε γενιά έσβησε. Οπότε πρέπει να το πάρουμε από την αρχή. Ένα μήνα πριν γεννήσω είχα πάρει αποστειρωτές, μπουκάλια, πιπίλες γιατί το θεωρούσα αυτονόητο. Ευτυχώς μ'έκοψε να το ψάξω παραπανω και έτσι ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΚΑ. Μακάρι να είχα άτομα δίπλα μου που να θηλάζανε για να μου πουν αλλά δεν είχα. Ακόμα και αυτοί που με υποστίριζαν, μόλις βλέπανε να χτυπαώ 18ωρα θηλασμού μου προτείναν κατευθείαν "ένα μπουκαλάκι" για να ξεκουραστώ. Αν δεν ήξερα που βάδιζα με τις οδηγίες από τις συμβούλους θα το είχα κόψει από τον πρώτο μήνα. Γιατί να μην τις εκμεταλλευτείς όλες τις πηγές σου ειδικά σε αυτό το θέμα που η θέληση και μόνο δεν φτάνει όταν υπαρχει ο πειρασμός του ξένου. ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ. Πρέπει να ξέρεις τι σε περιμένει και να ξέρεις και πως θα το αντιμετωπίσεις γιατί αλλιώς θα πελαγώσεις.

YΓ. Τα μπουκάλια μου είναι άθικτα, οι πιπίλες το ίδιο, ο αποστειρωτής καινούργιος και το γάλα σκόνη δωράκι από το μαιευτήριο στα σκουπίδια. Τζάμπα τόσα λεφτά, έχουμε και κρίση. :unsure:

Δημοσίευση

Με καποια συμφωνω αλλα με καποια διαφωνω πλήρως.

Δεχομαι βεβαια οτι ειναι ενα κειμενο χιουμουριστικο και να σας πω την αληθεια γελασα.

Αλλωστε αυτα ειναι προσωπικες αποψεις.

Το να θηλασεις το παιδι δε σου δινει καποιο αξιωμα ουτε σε κανει καλυτερη μανα απο καποια αλλη, αλλα γιατι δεν αναφερει οτι στη χωρα που ζουμε ο μητρικος θηλασμος δε προωθειται καθολου;;;;

Και ναι, για να θηλασω ξεσηκωσα το φορουμ στον αερα !!!!!!

Επισης τι την ενοχλει το sling;;;;

Εγω αν δεν ειχα μαρσιπο δε θα μπορουσα να κανω καμια δουλειά στο σπιτι.

Ναι, μου επεσε η μεση και ο ώμος αλλα τουλαχιστον δε τσιριζε το μωρό.

Και επισης τα ετοιμα φαγητα εχουν συντηρητικά και οι κρεμες ζάχαρη.

Α, και να σημειωσω οτι δεν εχω διαβασει απαντησεις αλλων κοριτσιων μιας και ο χρονος μου ειναι απιστευτα περιορισμενος απλως πηρε το ματι μου αυτο που εγραψε η Γιώτα(σαυροπιγκουίνος) και συμφωνω απολυτα μαζι της

Οτι τα βιβλια σου δινουν κατευθεντηριες γραμμες και μια μητερα θα πρεπει να ακολουθει και το ενστικτό της.

Δημοσίευση

κοριτσια οποιαδηποτε μαμα μπορει να παραπλανηθει,ιδιαιτερα η πρωτομαμα,και το ενστικτο της μπορει να αμφισβητησει σε μια δυσκολη στιγμη με το μωρο.Απο τον εαυτο μου κρινω,με το παραμικρο που εκανε ο γιος μου ημουν τοσο στρεσαρισμενη τον πρωτο καιρο. Και εκει πεφτεις στη λουμπα του παιδιατρου που μπορει να σου πει να σταματησεις το θηλασμο,της μαμας σου η της πεθερας σου που θα σου πει "δεν εχεις γαλα",του οποιδηποτε εχει κερδος (οπως οι εταιρειες με τα γαλατα),για το ποια καλλυντικα θα παρεις στο μωρο (τυπου weleda που κατα τη γνωμη μου ειναι πανακριβα,συν οτι ο γιος μου εκανε αλλεργια στην καλεντουλα-αλλα αυτο δεν μου ειπαν να το προσεξω....η παιδιατρος με ενημερωσε για αυτο).

Αυτο που ειπε η savropiguinos και η Afrodith πιο πανω,και η Παναγιωτα,το ενστικτο της μανας ειναι ισχυρο και αυτο θα επρεπε να ενισχυουν ολοι πρωτα απο ολα τα αλλα.Αν η μαμα πιστευει στις ικανοτητες της βρισκει το δρομο,η ενημερωση και η γνωση ετσι κι αλλιως ειναι απαραιτητες για την εξελιξη μας.

Δημοσίευση

ΔΕ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ....ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΙΔΑ Κ ΜΠΗΚΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ LOOSER MUM!!

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ,ΚΟΙΜΗΘΙΚΕ ΠΡΙΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ Κ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΠΟΥ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΕΙ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΗ,ΤΑ ΝΕΥΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....ΜΟΥ!!!

ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ...

Ω,ΝΑΙ ΠΟΣΟ LOOSER ΝΙΩΘΩ Κ ΣΗΜΕΡΑ :(:(:(:(

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αύριο κλείνουμε 2 εβδ με την γρίπη  όλοι στην οικογένεια κάνουν θεραπεία με ταμιφλου κ είναι πολύ καλά μόνο εγώ είμαι χάλια γιατί δν μου δίνουν ταμιφλου όσο δν ανεβάζω υψηλό πυρετό.  ειναι 4η μέρα ευτυχώς δν κάνω πάνω από 38 (δέκατα δλδ) αλλά το θέμα μου είναι ο λαιμός. Υποφέρω στον λαιμό. Έχω φαρυγγτιδα παίρνω ο,τι παίρνετε κ αν αύριο δεν δω βελτίωση θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν αντέχω άλλο έχω χάσει ήδη 2 κιλά δν μπορώ να φάω ή να πιω. Εννοείται έχουν σταματήσει οι συσπασεις κ δεν γεννάω υπό αυτες τις συνθήκες. Γ αυτό κ δν μπήκα να σας γράψω προσπαθώ να αναρρωσω.   με το καλό στην @ΛΕΥΚΗ ήθελα να της γράψω ότι είναι το πώμα κ να έχει το νου της γιατί είναι σημάδι ότι έρχεται ο τοκετός αλλά μας πρόλαβε γιατί ήδη είναι στο μαιευτήριο κ μάλλον θα έχει το μωράκι της ❤️❤️❤️🩷🩷🩷    Αννιτακι αυτά τα υγρά που έχεις είναι όταν εξαλείφεται ο τράχηλος κ επειδή δν σ έχει δει κολπικά γ αυτό στο αναφέρω να μην αγχώνεσαι. Είναι πολύ καλό σημάδι να βλέπεις πολλά υγρά τώρα σ αυτήν την φάση. Πάτησε στο ίντερνετ σε σάιτ από μαίες ανεξάρτητες θα δεις φωτό πως είναι το πώμα 
    • Αχ κορίτσι καλά έκανε κ έκλεισες την Δευτέρα, δύσκολο αυτό περνάς....Οι γιατροί αν δεν είναι 100% σίγουροι δεν αποκλείουν τπτ, έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Κράτα μικρό καλάθι μέχρι την Δευτέρα κ ας ελπίσουμε να γίνει το θαύμα!!!🙏
    • Α εχεις ήδη ένα παιδάκι.. να σου ζήσει κοπέλα μου..  προσπαθείτε καιρό για δεύτερο.;
    • Όχι δεν θα περιμένω τόσο, έκλεισα ραντεβού για τη Δευτέρα, θα πάω μετέπειτα τη δουλειά. Το ίδιο μου είπε και ο εξωσωματικος μου. Να πάω αν όχι την Παρασκευή το αργότερο τη Δευτέρα. Δεν ξέρω εγώ δεν ελπίζω πολλά, νομίζω πως με την αιμορραγία έφυγε και ο λεκιθικός ασκός από το σάκο, γι' αυτό και χάλασε το σχήμα του, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να περιμένω μόνο. Μα με μικρογονιμοποίηση πήγαμε κατευθείαν, δεν πήγαμε με απλή εξωσωματική. Οι εμβρυολογοι μου είπαν ότι το σπέρμα ήταν πολύ παθολογικό.  Ναι! ευτυχώς! Σταμάτησε ακόμη από τη Δευτέρα αργά το απόγευμα. Εχθές και σήμερα δεν έχω κάτι. Και στον κολπικό υπέρηχο που μου έκανε η γιατρός εχθές δεν είδε καθόλου αίμα. Η γυναικολόγος μου το έβαλε έτσι, ο εξωσωματικός όμως με έβαλε άρον άρον να πάω αν όχι τώρα την Παρασκευή το αργότερο τη Δευτέρα. Εν τέλη έκλεισα ραντεβού τη Δευτέρα στις 15:00 να πάω μετά τη δουλειά. Ο ένας δεν μου δίνει καθόλου ελπίδες και ο άλλος το αντίθετο, δεν ξέρω τι γίνεται με αυτούς τους γιατρούς. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ στον υπέρηχο άδειο σάκο είδα, αν και η γυναικολόγος μου είπε ότι δεν βλέπει κι αυτή τπτ αλλά μπορεί και λόγο του σχήματος τώρα να μην βλέπει κάτι. Δεν ξέρω ρε κορίτσια τι να πω, μια μπερδεμένη κατάσταση. Να λυπηθείς, να χαρείς, να ελπίζεις.. δεν ξέρεις τι να κάνεις. Εγώ να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσει, θα πάω τη Δευτέρα και θα μου πει αν ο σάκος είναι ακόμα εκεί κενός να πάω για απόξεση, αυτήν την εξέλιξη περιμένω δηλαδή.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...