Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗΣΜΟ?

Recommended Posts

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΑΡΑΝΤΗΖΩ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ....ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Μαράκι μου!

Να σου ζήσει το νινάκι σου!!! :)

Κ βέβαια μπορείς να πας νωρίτερα..άλλωστε η ουσία του

σαραντισμού είναι να διαβαστεί το μωράκι-δεν παίζει ρόλο

αν αυτό γίνει 5 μέρες πριν-5 μετά!

Με το καλό...

μαρακι να σου ζησει το μωρο σουκαινα εισια καλα να το καμαρωνεις .Ο σαραντισμος μπορει να γινει και στις μισες ημερες δνε ειναι τιποτα άλλοαπο μια ευχη που δινει τοσο σε εσενα οσο και στο μωρο για να μπορεις και να βγαιεις ανετα εξω .Οποτε αφου σαραντιζεις τη Δευτερα πηγαινε υριο γιατι καθημερινη δυσκολο να βρεις ιερεα .

LOIPON O IEREAS STHN PETHERA EIPE AKRIBWS STIS 40 PREPEI NA PAW KAI ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ....Ο ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΥΧΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΡΑΝΤΙΣΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...ΑΛΛΑ ΝΤΑ ΑΛΛΑ....

ΜΑΡΑΚΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ!! Κ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ Κ ΕΓΩ 3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΗΓΑ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ .ΑΝΤΕ Κ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ.. :P:P

εγω πηγα στις 18 ημερες...με λεειο παπας,η ευχη αυτη ειναι γ να μπορει η μαμα να παει στο γιατρο ....εμεις σουλατσαραμε βεβαια αλλα αλλο θεμα αυτο,ξαναπηγα στισ 40 ημερες

Να σου ζήσει το μωράκι. Κοίτα εμείς πήγαμε για καφέ την 10η μέρα μετά την γέννηση και όλα ήταν μια χαρά. Συνδυάσαμε τον γιατρό με ένα καφεδάκι στην παραλία αλλά δεν το είπαμε σε κανέναν άλλον για να μην αρχίσει το κήρυγμα.

Ο Χριστός δεν έβγαλε πουθενά στον κόσμο τέτοια εγχειρίδια με οδηγίες χρήσης και κατάχρησης, αυτά τα γράψαμε εμείς για να βολευόμστε και να τα έχουμε καλά με τη συνείδησή μας...οπότε όποτε κάνε αυτό που λέει η καρδούλα σου και άσε τους άλλους να τραγουδάνε. ;)

μαρια μου γεια σου κ απο μενα!!!

κ γω ειχε τυχει να πεφτει ο σαραντισμος δευτερα κ πηγα κυριακη,γιατι εδω στο νησι δυσκολα βρισκεις τον παπα τις καθημερινες!

δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα!!αν κ ενιωθα λιγο περιεργα που δεν πηγα ακριβως την μερα που επρεπε.... :blush:

κ αυτο που ειπε ο παπας στην πεθερα σου πιστευω ειναι αληθες...δεν ισχυει η μιση σαραντηση...δεν την υποστηριζω τελοσπαντων..

Καλημερα το να πας μια η δυο μερες νωριτερα δεν ειναι θεμα ;) απλα οπως ειπε κ καποια αλλη κοπελα μισος σαραντισμος δεν υπαρχει.

κ κατι αλλο καποια ειπε πως ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν εβγαλε εγχειριδεια με οδηγιες χρησης; ναι αλλα εμεις σαραντιζουμε τα μωρα μας οπως κ ΑΥΤΟΝ η ΠΑΝΑΓΙΑ τη μερα της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ.

ninina έγραψε:

ναι αλλα εμεις σαραντιζουμε τα μωρα μας οπως κ ΑΥΤΟΝ η ΠΑΝΑΓΙΑ τη μερα της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ.

πολυ σωστα Ninina!!! :) στο μυαλο μου εισαι!!!

και τοτε βρε κοριτσια αφουλετε οτι δεν υπαρχει μισος σαραντισμος γτ εμας εδω πανω μας δινουν ?αλλα λεει ο ενας κ αλλα ο αλλος παππουλης?

katarxhn maria mou na sou zhsei to mpempaki sou!na eiste oloi sas geroi kai na to megalwsete polu omorfa.

as mh mpoume vre koritsia se auth th diadikasia na skeftoume giati einai etsi kai giati na ginetai me auto ton tropo..

egw kserw pws thn prwth mera o iereas sou diavazei mia euxh epeidh gennh8hke to mwraki.thn 8h mera o iereas dinei sto mwro to onoma kai stis 40 meres diavazete h mhtera k to paidi.o ka8enas krinei kai apofasizei.mporei kapoia na rwthsei ton pneumatiko ths kai oti ths pei ekeinos na kanei(ws upakoh).egw px pou zw sto ekswteriko kai einai polu duskolo na vrw edw ierea 8a prospa8hsw otan me to kalo gennhsw na petuxw ton ierea thn idia mera.an den voleuei ton ierea thn idia mera tote+mono ws eksairesh mporw na sarantisw allh mera.egw auta kserw.exw rwthsei ws twra 2 iereis.kalo sarantismo maraki!

ναι βρε κριτσια καλα λεει η an-n!δεν χρειαζεται να μπουμε σ'αυτη τη διαδικασια γιατι ο ενας λεει ετσι κ ο αλλος αλλιως,γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη! :dry:

καλυτερα ο καθενας να ακολουθει αναλογα με την κριση του κ τις συμβουλες του πνευματικου του η' του ιερεα που εμπιστευεται!! :)

Εγώ την 7η μέρα μετά τον παιδίατρο πήγα για καφέ μαζί με το μωρο.

λίγες μέρες μετά πήγαινα κ για ψωνια (μη χασω τις εκπτώσεις)

Για 40ντισμό πήγα την 40κοστη μέρα. Και ο ιερέας μου είπε ότι μπορούσα πλέον να κοινωνήσω αφού πήρα την ευχή.

Μου ήταν αδύνατο να μείνω 40 μερες μεσα στο σπίτι. Τις τελευταιες μερες πριν γεννησω , λόγω της αφόρητης ζέστης ήμουνα κλεισμένη στο σπίτι αγκαλιά με το εαρ κοντισιον. Έκανα και 8 μερες χωρίς να βγω εξω. Ούτε καν στο μπαλκονι. Αφού γέννησα η ζεστη ήταν πιο υποφερτή για μενα.

Δεν με κράταγες ούτε δεμένη μέσα! :silly:

Να σου ζησει το μωρακι σου καταρχην και με το καλο να παρετε την ευχη!

Εγω προσωπικα πηγα μια μερα πριν,δεν χαθηκε ο κοσμος ειχε

πει ο πατερ που ειχε ρωτησει η μητερα μου.Προσωπικα πιστευω οτι η ουσια ειναι

να παρεις την ευχη,5μερες πριν 5 μετα...σιγα το προβλημα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...