Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιαγιάδες!Θετικά κ αρνητικά;Τις εμπιστεύεστε;

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Έρχεται σήμερα στο μαγαζί το πρωϊ μια κυρία,γιαγιά γύρω στα 50-55.

Αφήνει έξω από το μαγαζί το καρότσι με το μωρό.Επειδή τρελαίνομαι για πλασματάκια ρίχνω μια ματιά από την τζαμαρία κ βλέπω μια κουκλίτσα μπουμπού σχεδόν ενός χρονών.Έκανε χαρούλες κ τραβούσε τα ποδαράκια της.Μέχρι εκείνη την στιγμή μου έφτιαξε την μέρα!!

Εξυπηρετώ την γιαγιά κ βγαίνει έξω.Η μπέμπα είχε βγάλει το καλτσάκι της κ συνέχιζε της χαρούλες.Βγαίνει η γιαγιά κ απειλεί το μωρό ότι θα φάει ξύλο.Δεν προλαβαίνω να κοιτάξω κ την χτυπάει στο γυμνό ποδαράκι.Η μπέμπα πάγωσε,χάθηκε το χαμόγελό της :(

Της φοράει με μανία το καλτσάκι κ φανερά εκνευρισμένη φεύγει.Το μωρό είχε κοκκαλώσει κορίτσια,το λυπήθηκε η ψυχή μου.

Κ ρωτάω εσάς,πως να εμπιστευτώ εγώ την πεθερά μου κ την μαμά μου κ οποιαδήποτε να συμπεριφέρεται έτσι στο δικό μου παιδί που ούτε καν εγώ δεν έχω το δικαίωμα να το χτυπήσω;Αν ήξερε αυτή η μαμά του της συμπεριφορά της γιαγιάς θα της το άφηνε;;

Κορίτσια δεν ξέρω,είμαι κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φυσικά και η σωματική όσο και η λεκτική βία είναι απαράδεκτη.

Ωστόσο δεν έχει να κάνει αν είναι γιαγιά (μαμά ή πεθερά). Εχει να κάνει με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.

Θεωρώ ότι η κάθε μαμά βάζει τα όρια της. Στο παιδί μου δεν σηκώνει χέρι κανείς. Την μαμά σου την ξέρεις. Το ίδιο και την πεθερά σου, οπότε ξέρεις και τις απόψεις τους για την σωματική τιμωρία. Οπότε το κανονίζεις από πριν.

ΑΝ και για να σου πω την γνώμη μου νομίζω ότι αυτή η γιαγιά ήταν η εξαίρεση. Οι περισσότερες είναι το ακριβώς αντίθετο και συνήθως κακομαθαίνουν τα μικρά από το πολύ κανάκεμα οπότε και αυτό είναι πρόβλημα :P

δυστηχως ετσι ειναι οταν στα μεγαλωνει αλλος τα παιδια σου !!! και προσβολες και ξυλο και απειλες για το φαγητο του η για τα παιχνιδια που πεταει στο πατωμα κλπ χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν τα αγαπουν απλα το κανουν απο αγγαρεια γιατι πρεπει να εξυπηρετησουν τους γονεις που εργαζονται

εχω μεγαλωσει με γιαγιαδες γιατι ηταν εργαζομενη η μητερα μου και πραγματικα δεν θα ηθελα να να τα αφησω τα παιδια μου σε κανεναν οχι γιατι θα μου τα μαλωσουν αλλοι ενω εγω θα ειμαι αιωνιος ελαστικη αλλα αλλο να σε μαλωνει η μαμα σου και αλλο η θεια η γιαγια η νταντα κλπ

ΒΙΚΥ 2 έγραψε:

δυστηχως ετσι ειναι οταν στα μεγαλωνει αλλος τα παιδια σου !!! και προσβολες και ξυλο και απειλες για το φαγητο του η για τα παιχνιδια που πεταει στο πατωμα κλπ χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν τα αγαπουν απλα το κανουν απο αγγαρεια γιατι πρεπει να εξυπηρετησουν τους γονεις που εργαζονται

εχω μεγαλωσει με γιαγιαδες γιατι ηταν εργαζομενη η μητερα μου και πραγματικα δεν θα ηθελα να να τα αφησω τα παιδια μου σε κανεναν οχι γιατι θα μου τα μαλωσουν αλλοι ενω εγω θα ειμαι αιωνιος ελαστικη αλλα αλλο να σε μαλωνει η μαμα σου και αλλο η θεια η γιαγια η νταντα κλπ

Οι περισσότερες δεν το κάνουν από αγγαρεία.Απλά οι περισσότερες αισθάνονται μεγάλη ευθύνη και άγχος και μπορεί να φαίνεται ότι δεν θέλουν να τα κρατήσουν.Δεν είναι κι εύκολο εδώ που τα λέμε.Μιλάμε για ανθρώπους κάποιας ηλικίας που αναλαμβάνουν μια μεγάλη ευθύνη και έχουν και εμάς με τις απαιτήσεις μας.

Ούτε κι εμείς είμαστε τέλειες.

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στην ανατροφή από γιαγιάδες είναι ότι τα κακομαθαίνουν.Κατα τ' άλλα ποιος άλλος εκτός από εμάς θα τους προσφέρει τόση αγάπη;

ΒΙΚΥ 2 έγραψε:

θα διαφωνισω γιατι δεν ειναι απολυτα ετσι οταν σου τα μεγαλωνει αλλος τα παιδια σου!!!!

εμενα μου τον μεγαλωνει η μαμα μου(οταν δουλευα και οταν θα ξαναπιασω παλι δουλεια το ιδιο θα γινει)και ηταν υποδειγμα!!!!

μπορω να σου πω μαλιστα οτι η μαμα μου τον μεγαλωνε πολυ καλυτερα απο εμενα,ηταν πολυ πιο ηρεμη απο εμενα και με περισσοτερη υπομονη απο εμενα

ολα ειναι θεμα χαρακτηρα του καθε ανθρωπου!!!!

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ!!!

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ -ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΑΣ! ΟΙ "ΞΕΝΟΙ" ΟΜΩΣ;;; ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ! ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ!

ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! ΚΙ ΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΑΡΚΟ-ΚΑΡΟΤΣΙ-ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΚΛΠ ΜΟΥ ΛΕΝΕ:"ΑΧ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ...! ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, Ε;!" ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΩ ΣΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ (ΣΩΣΤΟΥΣ) ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ!!!! :angry:

ΟΧΙ ΒΡΕ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!! ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ! ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΑΡΧΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΜΑΛΩΣΩ -ΛΟΓΙΑ- ΟΠΟΥ ΕΓΩ ΚΡΙΝΩ ΣΩΣΤΟ, ΘΑ ΤΟ ΤΑΙΣΩ Ο,ΤΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ! ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!! ΕΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΥΕΞΑΠΤΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΝΩ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!

ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΑΛΛΕΣ -ΠΟΛΛΕΣ- ΜΑΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ. ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ, Ε;! ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΜΟΥ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ!

ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ "ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ" ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ...

Αν μεγαλωσει λιγο και αρχισει τις σκανταλιες και την ανυπακοη τοτε τι θα κανεις; εγω που δεν δουλευω και με τρελλαινει ολη μερα με τις απαιτησεις του, φαντασου να ειχα κι'αλλα πανω στο κεφαλι μου...!!!

Κι'εμενα δεν μου αρεσει να βλεπω γιαγιαδες, παππουδες και θειες να μαλωνουν τα παιδακια... αλλα πιστευω οτι το δικαιωμα το δινουν οι ιδιες οι μαμαδες των παιδιων αυτων... εγω αν δω καποια γιαγια η παππου να φωναζει στο παιδι η να το χτυπαει θα τρελαθω και θα γινει χαμος... αλλο να του κανουν μια παρατηρηση για να μην ξεφευγει απο τα ορια... αυτο ειναι δεκτο...!!!

ΕΓΩ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ Ή ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΓΙΑΣ! ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ, ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΟΤΕ!

Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΞΥΛΙΑ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΣΤΙΚΗ!

ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ! ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ Ή ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ!

DeniM έγραψε:

1 ΟΙ "ΞΕΝΟΙ" ΟΜΩΣ;;; ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ! ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ!

2.ΟΧΙ ΒΡΕ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!! ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ! ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΑΡΧΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΜΑΛΩΣΩ -ΛΟΓΙΑ- ΟΠΟΥ ΕΓΩ ΚΡΙΝΩ ΣΩΣΤΟ, ΘΑ ΤΟ ΤΑΙΣΩ Ο,ΤΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ!

3.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ! ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!! ΕΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΥΕΞΑΠΤΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΝΩ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ!

1.Ξένοι είναι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν εσένα και τον άντρα σου;Εκτός και αν σας έχουν κάνει κάτι σημαντικό.

2.Εγώ,εγώ...Νομίζεις ότι το παιδί σου έχει ανάγκη μόνο εσένα και τον άντρα σου;Οι παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το παιδί έχει ανάγκη και τις γιαγιάδες και τους παπούδες.

3.Την παροιμία την ερμηνεύεις λάθος,δεν σημαίνει αυτό,αναφέρεται στην αγάπη που νιώθουν οι παπούδες και οι γιαγιάδες.Συνήθως είναι πολύ καλύτεροι στην ανατροφή από όταν μεγάλωσαν εμάς.

Να σας πω κι εγώ την εμπειρία μου που με μεγάλωσε αποκλειστικά η μαμά μου ως μη εργαζόμενη και το δικό μου το παιδί το μεγαλώνει η πεθερά μου επειδή εγώ εργάζομαι και δεν έχω την πολυτέλεια να κάθομαι σπίτι..Αλλά και ανάγκη να μην είχα, πάλι θα εργαζομουν...

Εμένα που με μεγάλωσε η μαμά μου έχω να θυμάμαι όλες τις στιγμές που περνούσαμε μαζί...Και φυσικά έχω πάρει κι όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα της..Δυστυχώς όμως μόνο τα αρνητικά...Π.χ: οξύθυμη, νευρική κλπ...όλα τα θετικά τα έχω πάρει από τον πατέρα μου, ενώ δεν το έβλεπα πολύ...

Για το θέμα των γιαγιάδων...Η μαμά μου δε μένει κοντά για να μπορεί να κρατάει το παιδί μου, αλλά και να έμενε δε θα ήθελα να το μεγαλώσει, γιατί ξέρω ότι είναι υπερπροστατευτική, νευρική και δεν έχει πολλή υπομονή...Βέβαια, όσες φορές είναι με την μπέμπα μου την προσέχει πολύ και ποτέ δεν της έχει φωνάζει ή δεν την έχει μαλώσει...

Η πεθερά μου τώρα...Είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος,έχει υπομονή και πεθαίνει να την κανανκεύει...Εγώ δεν έχω τόση υπομονή και κουράζομαι και εύκολα σε αντίθεση με αυτήν.Ακολουθώντας τις οδηγίες που της δίνουμε εμείς ως γονείς αναφορικά με το φαγητό, τον ύπνο, τις βόλτες κλπ δεν έχουμε πρόβλημα...όμως ξέρω ότι μου την κακομαθαίνει...Δεν τολμάμε να μαλώσουμε λίγο τη μικρή, μας κάνει παρατήρηση...Εκεί τσακωνόματε γιατί δε θέλω να γίνει ένα κακομαθημένο παιδί που ουρλιάζει όταν δεν περνάει το δικό του, που χτυπάει κλπ όπως πολλά τέτοια παιδάκια έχω δει και μου έχει γυρίσει το μάτι ανάποδα...

όσο για τη σωματική βία είμαι τελείως αντίθετη....Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να της μιλάω και αν κλαίει και ουρλιάζει επειδή δεν της κάνουμε το χατίρι, την αφήνω στο πάρκο της να κλάψει..Και μέσα σε 2 λεπτά σταματάει..Κάτι σαν τιμωρία. Δεν ξέρω αν είναι σωστή η μέθοδός μου, όμως εγώ έτσι πιστεύω ότι μαθαίνουν τα παιδιά...

Επομένως, είμαι υπέρ το μεγάλωμα από γιαγιάδες αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις...Αυτά!

Κοιτα... σιγουρα οι γιαγιαδες - στην πλειοψηφια τους = δεν εχουν σκοπο να κανουν κακο στα εγγονια τους (η συγκεκριμενη που παραθετεις ειναι μαλλον εξαιρεση)

εγω εχω προβλημα με το ποσο κακομαθαινουν τα εγγονια που γινονται γαιδουρια και μετα δε μπορεις να τα συμμαζεψεις

πχ αφηνεις ενα σ/κ το παιδι σου μαζι της και τη δευτερα θεωρει οτι θα γινεται μονο το δικο του και αν οχι βαζει τα κλαμματα και φωναζει θελω τη γιαγια μου!!!!

θελω τοσο πολυ να της αφησω τη μεγαλη να ξεκουραστω λιγακι, αλλα επειδη εχω δει την "κακια" επιρροη επανω της κανω πισω και πεθαινω στην κουραση!!!

αποφασισα δε, οτι θα αφησω τα παιδια μου στην πεθερα μου (μια και που η μαμα μου δε ζει πια) μονο αν ειναι μεγαλη αναγκη και οσο το δυνατο πιο αργοτερα γινεται ωστε το παιδι να εχει διαμορφωθει απο μενα

1 Μαιου πηγαμε στη θαλασσα....

5 μετρα μακρυα καθοταν ο παππους η γιαγια και τα δυο εγγονακια τους

το κοριτσακι 5-6 ετων και το αγορακι 3-4.

καποια στιγμη τα μωρα μπηκαν στη θαλασσα ισα να βρεξουν τα ποδαρακια τους αλλα σε 5 λεπτα ειχαν πεταξει τα ρουχα τους και ηταν μεσα στο νερο..ο παππους περα βρεχει και η γιαγια ελεγε αχχχχ δεν εχω πετσετα

και αλλα ρουχα τι θα σας κανω τωρα??????

φυσαγε αερακι και το αγορακι αρχιζει να τρεμει σαν το ψαρι.. το κοιτουσε η γιαγια και ελεγε κρυο εεεεεε κρυο.........

αφου τελικα βγηκαν απο τη θαλασσα του φορεσε τα ιδια ρουχα......

ξαφνικα ακουω τον παππου να λεει το κοριτσακι.. ηλιθιο θα σου σπασω τα

γυαλια που φορας αι στο διαολο και αλλα...

και αμεσως τα εψαλε και στο αγορακι :(:(:(:(

ειμουν ετοιμη να τους τα πω ενα χερακι αλλα κρατηθηκα :angry::angry::angry::angry::angry: μιλαμε τα πηρα κρανιο :angry::angry:

φυσικα δεν ειναι ολοι το ιδιο αλιμονο.

εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν....................

DeniM έγραψε:

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ!!!

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ -ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΑΣ! ΟΙ "ΞΕΝΟΙ" ΟΜΩΣ;;; ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ! ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ!

ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! ΚΙ ΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΑΡΚΟ-ΚΑΡΟΤΣΙ-ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΚΛΠ ΜΟΥ ΛΕΝΕ:"ΑΧ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ...! ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, Ε;!" ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΩ ΣΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ (ΣΩΣΤΟΥΣ) ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ!!!! :angry:

ΟΧΙ ΒΡΕ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!! ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ! ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΑΡΧΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΜΑΛΩΣΩ -ΛΟΓΙΑ- ΟΠΟΥ ΕΓΩ ΚΡΙΝΩ ΣΩΣΤΟ, ΘΑ ΤΟ ΤΑΙΣΩ Ο,ΤΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ! ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!! ΕΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΥΕΞΑΠΤΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΝΩ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ!

ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΑΛΛΕΣ -ΠΟΛΛΕΣ- ΜΑΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ. ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ, Ε;! ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΜΟΥ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ!

ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ "ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ" ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ...

Καλησπερα,

εννοειται πως το παιδι καλο ειναι να μεγαλωνει με τους γονεις του.Μπραβο σου που το κανεις, αλλα μιλας εκ του ασφαλους.Κανεις μια δουλεια, προφανως μαγαζι που σου επιτρεπει ο χωρος να το εχεις μαζι σου.Αλλες γυναικες αναγκαζονται(μαζι με αυτες κ εγω) να τα φηνουν απο πολυ μικρα σε γιαγιαδες και παιδικους σταθμους.Εγω προσωπικα δε δουλευω για χομπι και κανω τον σταυρο μου που ζει η ΜΑΝΟΥΛΑ μου και μου κραταει το μωρο(ο μεγαλος παει παιδικο).Της εχω τεραστια ευγνωμοσυνη και νιωθω τεραστια υποχρεωση που μου το κανει αυτο.Το κανει επειδη θελει, ειναι νεα και μπορει και τα παιδια μου την λατρευουν.

Εγω παλι δεν τα εχω αφησει ποτε σκ τα εχω παντα μαζι μου οταν δεν δουλευουμε.Τωρα αν τα κακομαθει, ε δε μου πεφτει και λογος γιατι περναει 8 ωρες καθε μερα μαζι τους,οπου εμεις εργαζομαστε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ :angry::angry::angry: ..ΕΔΩ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩς ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΚΙ ΟΛΑΣ...ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΙΑ ΟΛΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ Η ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ Η ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΠΟΤΕ...ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΟΠΩς ΠΡΕΠΕΙ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΤΗΣ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕ ΕΣΥ... :P:P:P

σιγουρα υπαρχουν και θετικα και αρνητικα

ειμαι της αποψης τα παιδια να μεγαλωνουν με τους γονεις

και οι παππουδες να ειναι για λιγο για παιχνιδι

βεβαια οι περισσοτεροι δουλευουν και δεν γινεται αυτο

ο καθε ενας αποφασιζει και επιλεγει μονος του τι θα κανει

αν αποφασισει να δουλεψει πρεπει να ξερει πως το παιδι θα το μεγαλωσει η γιαγια οπως αυτη κρινει σωστο

ασχετα αν η μαμα της πει ενα δυο πραγματα

εκεινη τη στιγμη η γιαγια θα αντιδρασει οπως ξερει

ευτυχως μεγαλωνω το μωρο μου εγω

δεν ξερω τι χαρακτηρας θα γινει αλλα προσπαθω να της μαθω τροπους

στη γιαγια την εχω αφησει ελαχιστα και αυτο για παιχνιδι γιατι καλο ειναι για την ψυχολογια τους

αλλα θελω να μαθει πως η γιαγια και ο παππους ειναι εκει και θα παει να τους δει και να παιξει αλλα οχι να την μεγαλωσου

φυσικα οπως ειπα εγω μπορω και το κανω αυτο γιατι δεν δουλευω

ηταν επιλογη μου

μερικες φορες η μικρη με φτανει στα ορια μου

και μπορει νατη μαλωσω

και αμεσως το μετανιωνω

αν καμια φορα ο αντρας μου της μιλησει αυστηρα για κατι κατευθειαν με πειραζει

εννοειτε πως δεν θα ανεχτω την γιαγια να το κανει αυτο

δεν εχει το δικαιωμα

κορίτσια από τη μια δεν θέλετε να τα κακομάθουν οι γιαγιάδες και από την άλλη δεν έχουν δικαίωμα να τα μαλώσουν.

Δηλαδή τα δικά σας παιδιά ακούν μόνο στις ήρεμες παρατηρήσεις και δεν σας φτάνουν ποτέ στα όρια σας ώστε να τα μαλώσετε κι εσείς;

Δηλαδή όταν θα παρεκτρέπονται στη γιαγιά αυτή τι θα κάνει;Εντάξει θα τα πάρει με το καλό στην αρχή αλλά κάποια στιγμή κι αυτή άνθρωπος είναι ,δεν έχει δικαίωμα να το μαλώσει;

Αυτές ήταν μάνες πριν από εσάς,οι δικές σας μάνες.

Πιστεύω ότι πολλά πράγματα που δεν πάνε καλά οφείλονται και στον τεράστιο εγωισμό που έχουμε εμείς οι νέες μητέρες.Νομίζουμε ότι έχουμε κανένα ντοκτορά ανατροφής παιδιών και μας ενοχλούν οι ανειδίκευτες μανάδες μας.

Όσο για τα κακά παραδείγματα που λέτε υπάρχουν άλλα τόσα από κακούς γονείς που καταστρέφουν τα παιδιά τους.Ο καθένας μας ξέρει τι γονείς έχει και να μην αναιρούμε τον ρόλο της γιαγιάς γενικεύοντας καταστάσεις.

έχω αναρτήσει θέμα στο παρελθόν...!!!!!!!!!!!μετά πόνου δυσβάσταχτου ..για αυτο το θέμα..!

Το παιδί μου μεγαλώνει με εμάς τους γονείς του αλλά και με τις γιαγιάδες του -τωρα με τη 1 μονο, τη μαμά μου - απο 6,5 μηνών που επέστρεψα στη δουλειά..!

Κλάμμα..κλάμμα..κλάμμα...ένιωθα οτι έφυγε ενα κομμάτι μου ένιωθα οτι το παιδί μου θα γινει άλλο παιδί οτι θα μεγαλώσει με άλλη νοοτροπία απο αυτη που επιθυμούσα εγώ..!κατέληξα σε σύμβουλο γιατί φοβόμουν πολύ..!!!!!και βρήκα πραγματικά γαλήνη..αποδείχτηκε δε οτι έτσι ήταν..καλά όπως μου τα περιέγραψε και με καθησύχασε..

Το παιδί μου ΜΟΝΟ εμάς ακούει..δεν έχω δει συμεπριφορά..που να μην είναι αρεστή απο εμας τους γονείς..ο λόγος μας πάντα προέχει απο το λόγο των γιαγιάδων..μάλιστα η μαμά μου μου λεέι οτι αν κάνει κάτι στραβο ο μικρός της λέει μην το πεις στη μαμά μου γιατι μου εχει πει να μην το κάνω αυτό δηλαδή ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ που εχουμε θεσει..!

Δεν ειδα ποτε κάτι που καποιος άλλος να του το έμαθε..δεν ειδα να κανει κατι που καποιος αλλος κάνει..ή κι αν ειδα ηταν στα πλαισια της ΜΙΜΗΣΗΣ και μόνο και που αυτο με μια μικρη κουβεντα το ξεπερνάμε..(θα μπορουσε να μιμηθει και τον γειτονα δε λει κατι ) θελω να πω δεν ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ καμια συμπεριφορα απλά μιμηθηκε..και ξεπερασε..!

Ειμαι πολυ τυχερη γιατι η μαμα μου ειναι υπέροχη ηταν και σαν μαμα ειναι και σαν γιαγιά.. !αν δεν ηταν θα προτιμουσα να παει σταθμο το παιδι μου ή και να κάτσω σπιτι μου ..δεν ξερω..ΠΑΝΤΩΣ είμαστε ενηλικες και νοημονες και μπορουμε να κρινουμε την ποιότητα του ανθρωπου που εμπιστευομαστε το παιδι μας..!αν δεν το έχει να το πω απλά..δεν αφηνουμε το παιδι μας εκεί..

Οσο για το να αγαπανε τις γιαγιαδες ΕΜΕΝΑ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ και ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..και μου εχει πει να κατσει λιγο ακομη μαζί τους..να κοιμηθει εκει ενω ξερει οτι δεν τον αφηνουμε..Η μαμα όμως ειναι μαμά..!!!!!!!!!!!!ακόμη κι αν τον αφησω λιγο στη γιαγιά εκτος ωραριου δουελιάς..εννοώ θα παρει τηλεφωνο ελαν με παρεις δεν θελω αλλη γιαγιά..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ..δεν ξερω πως το βλεπετε εσεις..!εγω αυριο μπορει να παθω κατι ΠΡΕΠΕΙ να εχει κοσμο γυρω του και αγαπη απο παντού!

Οσο για τα χατηρια σε αυτο δεν ειχα ποτε προβλημα γιατι εκανα εγω ολα τα χατηρια στο παιδι μου και εκεινες λιγοτερα....χαχαχαχαχ!αρα ποτε δεν το ειδε ετσι το παιδι ..!

Οι γιαγαδες αν υπάρχουν ειναι σπουδαίο ..!!!!!!μην το υποτιμάτε..αρκει να είναι κοντα στα παιδιά και εκεινα το εισπράττουν..!!!!!

Ακομη και με την πεθερα μου η οποια ειναι ας πουμε αυστηρη για τα δικα μου δεδομενα..και για του μικρου επισης..και δεν του κανει χατηρια ..Ο αγγελάκος ΛΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝΕΙ για εκεινη ....αρα ΑΛΛΑ ειναι αυτα που μετρουν στην καρδούλα τους ...! :kiss:

Κάσση με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη!

Ακριβώς έτσι θα τα έλεγα και εγώ! Έχεις πολύ δίκιο! Είναι σπουδαίο να έχει ανθρώπους γύρω του να το αγαπάνε και να ασχολούντε μαζί του αλλά και σπουδαίο να ξέρουν ποιος είναι ο αρχηγός.

Κάσση κι εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.... :P:P:P:P

Και με τη Νεφέλη φυσικά...Δεν μπορώ να ακούω γυναίκες που δεν εμπιτσεύονται τα παιδιά τους στις πεθερές τους...Εκνευρίζομαι...Συγγνώμη κυρία μου τον άντρα που ΕΣΥ επέλεξες να παντρευτείς ποια μάνα τον μεγάλωσε;;;;Ποια του "έχτισε" χαρακτήρα, ποια τον έμαθε τί είναι σωστό και τί όχι, ποια τον έμαθε να σέβεται τη γυναίκα του και το συνάνθρωπο;;;Γιατί φαντάζομαι για να έχεις παντρευτεί έναν άντρα και να κάνεις παιδί μαζί του σημαίνει ότι έχεις βρει έναν ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΩΣΤΟ....Ε,λοιπόν αυτό τον άνθρωπο τον ανέθρεψε η κακιά πεθερά σου!

Γιατί κακά τα ψέματα, η οικογένεια διαμορφώνει χαρακτήρα και δίνει τις βάσεις σε ένα παιδί.

koritsia pistevo oti einai para poli spoudaio na exoun ta mora mas anthropous na ta agapane ektos apo emas tous goneis!!!ego eixa mia giagia kai ena papou pou tous latreva giati mou eixan dosei oli tous tin agapi!!!!i kathe anamnisi pou exo apo ekeinous einai ena apo ta pio simantika komatia sti zoi mou!me tin idia logiki den tha ithela na steriso ti mikri mou apo tis giagiades kai tous papoudes tis pou ksero oti tin yperagapoun!!

an kai iparxei kati pou den tous exo empistosini :P se ola ta glikismata tis sokolates kai ta pagota pou tha tis dinoun (para tin dikes mou odigies)gia na min tis xalasoun to xatiri! ;):P:P

as dosoume loipon se aftous pou mas megalosan tin efkairia na dosoun tin agapi tous kai sta mora mas... :)

Καλησπέρα.Rozalia μου εννοείται ότι την μαμά μου την ξέρω,για την πεθερά μου δεν θα έλεγα πως την ξέρω το ίδιο αλλά δεν έχει δείξει ποτέ τίποτα κ είναι καλή γυναίκα.Εκείνη εξάλλου μεγάλωσε τον άνδρα μου.

Δεν ξέρω η σημερινή εικόνα μου έφερε πολλές εικόνες στο μυαλό κ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αυτό.

Kαλησπέρα ΒΙΚΥ 2. Oύτε κ εγώ θα ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου με τις γιαγιάδες.Δεν είναι ότι δεν τις εμπιστεύομαι,απλά επειδή εγώ μεγάλωσα με την γιαγιά μου (από την πλευρά κυρίως του πατέρα μου)κ πάντα μου έλειπε η μητέρα μου δεν θα ήθελα κ εγώ η ίδια να λείψω στα δικά μου παιδιά.Βέβαια στην εποχή που ζούμε με ένα μισθό μόνο είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά θα το παλέψουμε τουλάχιστον για αρχή.

Να χαίρεσαι την Εβελίνα σου και την Βαλέρια σου!Τι παράξενα κ πρωτότυπα ονόματα!

koritsia geia sas

egw kath'oti exw megalwsei kai me tous pappoudes mou tha sas pw oti mou fainete fisiologiko na tous afinw pou kai pou to mwraki mou :)

otan gennithika meta apo 40 meres i mama mou eprepe na girisei sti douleia, o mpampas douleue epeisis to idio kai i giagia mou opwte me kratouse o pappoulis mou :)

na sas pw oti oi goneis tou patera mou menoun dipla sto spiti mou to patriko opwte itan kai autoi pou me kratagan poio polu, alla kai oi goneis tis mamas mas kratousan epeisis. apo tis poio omorfes diakopes mou itan sto xwrio tou mpampa mazi me tin aderfi mou kai tis ksaderfes mou mas epernan ekei oi pappoudes kana mina eilikrina pernousame teleia :P pote de thimamai na mas malwsan antitheta mas paraxaidepsan kai mas kalomathan, simera dianiw ton 6 mina tis egkimwsinis mou kai ektos apo tous goneis mou me tin idia laxtara perimenoun kai oi pappoudes mou to prwto tous disegkono, mono ta klammata den evala otan mou eipan oti theloun oi glikoi mou na mou kanoun dwro to karotsi :)

oi goneis tou antra mou einai arketa megaloi sa tous pappoudes mou kai menoun kai makria etsi de tha mporousa na tous afisw to fasolaki mou, oi dikoi mou pali einai polu mikroi se ilikia kai latreuoun kai ta mwra, epwmenos meta ton terastio mou prologo erxomai na apantisw stin erwtisi kai na pw oti nai tha empisteuomoun me klista matia tous pappoudes na ta kratisoun :)

agia elliniki oikogeneia, giati mi ksexniomaste de nomizw auto me tous pappoudes na sumvainei se alles xwres :dry:

sugnwmi an sas kourasa ;)

Καλησπέρα ΝεφέληΠ.Δεν έχεις άδικο,καμιά μας δεν είναι τέλεια.Αλλά σαν μαμάδες δεν μπορούμε να φερθούμε τέλεια στα μωρά μας;Υπάρχουν κοπέλες που παιδεύτηκαν τόσο για ένα παιδάκι,δεν είναι τραγικό μια γιαγιά ή μια θεία να μαλώνει ή πόσο μάλλον να χτυπάει το παιδί σου;Δεν ξέρω,μαμά ακόμη δεν είμαι αλλά δεν μπορώ με τίποτα να διανοηθώ χτύπημα σε μωρό ή σε παιδάκι.Για κανένα λόγο κ καμιά αιτία.Θυμάμαι την θεία μου που έδερνε τα ξαδέρφια μου κ εκείνα ερχόταν στην αγκαλιά μου να κουρνιάσουν κ να κρυφτούν.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...