Μετάβαση σε περιεχόμενο

apogohteusi......

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!θα μπω κατευθειαν στο θεμα.ειμαι 26 εβδομαδων και πριν ενα μηνα πηγα και εγω ολο χαρα να κανω τη β επιπεδου και να δω το μωρακι μου.τα αποτελεσματα δεν ηταν τοσο καλα μιας και το κοριτσακι μου παρουσιαζει μια ηπια υδρονεφρωση και στα 2 νευρα.αυτο απο μονο του δεν ειναι τοσο ανησυχιτικο αλλα αυξανει την πιθανοτητα για συνδρομο down.επισης το κεφαλακι της ειναι στα μικροτερα φυσιολογικα ορια.τοτε η γιατρος μου ειπε να μην ανησυχω και πως δε συστηνει αμνιο.απο τοτε ομως εκανα αλλες 2 φορες τη β επιπεδου σε διαφορετικα κεντρα και ολοι οι γιατροι ειχαν διαφορετικες γνωμες μεταξυ τους.η τελευταια μου ειπε πως επρεπε να ειχα κανει αμνιο και γενικα μου τα παρουσιασε πολυ τραγικα.δεν ξερω κοριτσια εχω μπερδευτει πολυ...ειχε καμια παρομοια εμπειρια?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιος μου στην β επιπεδου ειχε παρουσιασει υδρονεφρωση,και οντως δεν ειναι κατι ανησυχιτικο,ειναι συνηθησμενο φαινομενο,εμενα ετσι τουλαχιστον μου ειπαν.σε επομενη εξεταση ηταν ο.κ.αλλα ο γιατρος μου συστησε οταν γεννηθηκε το μωρο να του κανω εναν υπερηχο στα νεφρακια του για να βεβαιωθουμε οτι ολα ειναι καλα!Ετσι εγινε και πηγαν ολα κατευχην!παρακεντηση δεν εκανα!ψαξτο και ευχομαι ολα να πανε καλα!!

καλησπερα κοριτσακι μου...θα συμφωνησω με τον τελευταιο γιατρο που σου ειπε ο,τι θα επρεπε να ειχες κανει αμνιοπαρακεντιση.εγω οταν εκανα αυχενικη κατι ειδαν κι εκανα την ιδια μερα τροφοβλαστη..βγηκαν τα αποτελεσματα ο,τι το μωρο ειχε συνδρομο νταουν και διεκοψα την κυηση..δεν ειχα αλλες επιλογες...τωρα τι να σου πω?ευχομαι να μην ισχυει τιποτα απο οσα λενε για το μωρο σου και να ειναι γερο κουκλα μου..

Ελπίζω να μην είναι πραγματικά τίποτα το σοβαρό. Από προσωπική εμπειρία, οι γιατροί τρομοκρατούν την έγκυο. Στο δικό μου παιδί όλα ήταν καλά, αλλά το κεφαλάκι της ήταν πάντα στα χαμηλότερα όρια. Μια χαρά είναι. Έχει μικρό κεφάλι, αλλά πήρε από μένα.

Στην β-επιπέδου όλα τα υπόλοιπα ήταν έντάξει; Κόκκαλο μύτης, όργανα, δάχτυλα, κλπ; Την αμνιοπαρακέντιση μπορείς να την κάνεις τώρα; Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα...

tsihi ευχομαι ολα να πανε καλα...δεν εχω εμπειρια αλλα μακαρι να μην ειναι τιποτα...στην αυχενικη σου δεν εδειξε τιποτα??παντως οι γιατροι εχουν μια ταση να δραματοποιηουν τα πραγματα για να ειναι καλλυμενοι...οχι ολοι βεβαια...απο δω και περα τι κανεις?τι σου ειπαν να κανεις???

η αυχενικη ηταν πολυ καλη.1/15000.τωρα με τα αποτελεσματα της β επιπεδου μου δωσανε 1/1000.ειναι λιγο?τωρα και να κανω την αμνιο δεν εχει νοημα.ειμαι 6 μηνων...

o γιατρος μου λεει πως δε χρειαζεται αμνιο εφ οσον ειμαι μικρη(28) και να μην ανησυχω ιδιαιτερα γιατι το πιο πιθανο ειναι να μην ειναι τιποτα.φυσικα κανενας δε μπορει να εγγυηθει 100% για τιποτα ολες οι εξετασεις που κανουμε σε στατιστηκες βασιζονται.εγω ομως ειμαι χαλια και δε μπορω να σταματισω να το σκεφτομαι...

ειναι λογικο να το σκεφτεσαι και να ανυσηχεις αλιμονο αλλα αυτο που πρεπει να κανεις ειναι οσο μπορεις να σκεφτεσαι θετικα να μεταδιδεις την αγαπη και την θετικη ενεργεια σου στο μωρακι σου και να πιστευεις στον θεο...αυτος θα σε βοηθησει και θα σου δωσει το κουραγιο να παλεψεις για το μωρακι σου ναι????ολα θα πανε καλα...κανε λιγο υπομονη... :)

tsihi καλησπερα και απο μενα!

ευχομαι ολα να πανε καλα και το μωρακι σου να μην εχει κανενα απολυτως προβλημα! :)

εγω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ημουν 20 και επειδη η αυχενικη μαζι με την εξεταση PAPP-A μου ειχαν βγει τα αποτελεσματα 1:375 (καπου εκει αν θυμαμαι καλα). και εκανα αμνιο (παρ'ολο που ημουν 20)...νομιζω οτι ηταν λαθος τους γιατρου σου που σου ειπε να μην κανεις :dry:

βεβαια δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται απο 1:15000 να πηγε 1:1000 :huh:

ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να μην ειναι τιποτα...και μην αγχωνεσαι γιατι το μωρακι σου καταλαβαινει τα παντα ;)

ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΩΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ. ΑΝ Η ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΒΓΕΙ ΚΑΚΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 6ΜΗΝΩΝ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ;ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟ.ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΗΜΟΥΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΝΩΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΥΣΗΧΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΓΕΙ Η ΙΔΕΑ.ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΧΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΩ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΚΕΥΤΗΚΑ ΠΟΙΟ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΔΕ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΓΕΡΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΙ ΘΑΝΑΙ ΤΙ ΑΚΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ; ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΣΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΜΗΝ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΜΕ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ.

Κοριτσάκι μου καλησπέρα και απο εμένα. Καταρχήν θα ήθελα να σου πω να μην στενοχωριέσαι γιατί επηρεάζεσαι αρνητικά και συ και το μωράκι σου...είναι μάλλον λίγο απίθανο με αποτελέσματα τέτοιας αυχενικής το μωράκι σου να έχει κάποιο σύνδρομο και να μην είχε φανεί σε προηγούμενες εξετάσεις.

Εγώ βέβαια στη θέση σου θα έκανα αμνιοπαρακέντιση για τον απλούστατο λόγο: να ηρεμήσω και να ξέρω τι με περιμένει απο εδώ και πέρα. Το να αποβάλλεις μετά απο μια τέτοια εξέταση είναι τόσο μηδαμινό το ποσοστό μπροστά στα οφέλη που καλά θα ήταν να το σκεφτείς παρα πάνω.

Απο εκεί και πέρα εσύ θα πάρεις τις τελικές αποφάσεις σε συνεργασία με τον γιατρό σου.

Αλήθεια, ο άντρας σου τι λέει?

Κοριτσάκι μου,εύχομαι πρώτα απ όλα καλή επιτυχία!!!!Κοίταξε με τέτοιο ποσοστό στην αυχενική είναι σχεδόν αδύνατον να έχει κάτι το μωράκι σου!!Έχω διαβάσει πολλές έρευνες και με τέτοιο ποσοστό ουδέποτε είχαν ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.Η υδρονέφρωση είναι πολύ συχνό φαινόμενο στα μωράκια.Το διαβάζω συνέχεια!!Η μείωση από το 1 στα 15.000 στο 1 στα 1.000 δεν μπορεί να έγινε μόνο από τα νεφρά.Είδε και κάτι άλλο??Θα ήταν ενδιαφέρον να δεις τη μέτρηση του μηριαίου οστού, καθώς και να κάνεις ένα ηχοκαρδιογράφημα να ελέγξεις την καρδούλα του.Πρόσεξε η β επιπέδου από μόνη της δεν εξετάζει με λεπτομέρεια την καρδιά,μόνο το ηχοκαρδιογράφημα που γίνεται από ειδικό γιατρό!!Τα παιδάκια με σύνδρομα έχουν σχεδόν όλα πρόβλημα στην καρδούλα κι αν δεν έχουν πρόβλημα έχουν καμιά τρυπίτσα κ.τ.λ.Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!

tsihi μην απογοητεύεσαι! εύχομαι όλα να πάνε πολύ καλά κ πιστεύω ότι το τελευταίο ποσοστό 1/1000 δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό.

Friday ειλικρινά είναι τόσο κατατοπιστικές και άκρως βοηθητικές οι πληροφορίες που δίνεις! Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει μία τέτοια επικοινωνία και διάθεση για βοήθεια από τα μέλη του site :cheer:

Μπράβο!

Να σαι καλά,Demie μου!!!Γι αυτό είμαστε εδώ να βοηθάμε η μία την άλλη!!Προσωπικά έχω διαβάσει τόσο πολλά εδώ και 7 μήνες που σχεδόν το έχω μετανιώσει,γιατί έχω διαβάσει την κάθε απίστευτη ιστορία.Η αλήθεια είναι ότι οι έρευνες ήταν πολύ βοηθητικές,αλλά ένας άνθρωπος που δεν είναι γιατρός μπορεί να τις εκτιμήσει λανθασμένα,αν είναι φοβισμένος.Να μην ξεχνάμε όμως και κάτι άλλο:ό,τι και να λέμε εμείς εδώ,είτε με πολλές γνώσεις είτε με λιγότερες,τον πρώτο λόγο τον έχει ο γυναικολόγος μας και ο υπερηχογραφιστής μας!!!Σ ένα φόρουμ μπορεί να διαβάσεις ιστορίες πραγματικές ή μη πραγματικές,αλλά ακόμα και οι πραγματικές έχουν την οπτική γωνία της υποψήφιας μανούλας,η οποία με μία και μόνο παράλειψη στην ιστορία της ή ακόμα και παρανόησή της μπορεί να σπείρει τον πανικό!!Γι αυτό προσοχή!! :)

Kαλησπέρα κι από μένα και με το καλό κορίτσια όλες!!!

Tsihi,μην αγχώνεσαι καθόλου.Ξέρω γυναίκες που έπρεπε να διακόψουν την κύηση γιατί η μία είχε 1/25 πιθανότητες για σύνδρομο down(Ω,ναι...Όταν την ρώτησα αν οι δικές μου 1/57000 είναι πολύ μες στο άγχος εγώ και δεν ήξερα,την έπιασε νευρικό γέλιο) κι η δεύτερη διαγνώστηκε καρκίνος...Καμία από τις δυο δεν το έκανε,και η μία και η άλλη έλεγε ότι "Αφού μου το έδωσε ο Θεός,αν είναι θα μου το πάρει επίσης."Εγώ βέβαια δεν θα είχα τη δύναμη να το κάνω,αλλά αν πιστεύεις στην τύχη,την μοίρα ή το Θεό τόσο πολύ,όλα γίνονται!

Επίσης,πάσχω από διαβήτη τύπου 1.Με έστειλαν συνολικά στην εγκυμοσύνη να κάνω υπερηχοκαρδιογραφία εμβρύου στο Ωνάσειο,2 φορές...Να δούμε την καρδούλα της μπέμπας.Όλα πήγαν κατ'ευχήν,και μου είπε η γιατρός(Η οποία ολόψυχα πιστεύω είναι μια εξαίρετη γυναίκα,έκοψε το διάλλειμα της για να με ενημέρωσει για τον λόγο της επισκεψής μου σε εκείνη) ότι ακόμα και για σύνδρομο down όπως αναφέρει η φίλτατη φίλη από πάνω,φαίνεται και στην καρδούλα.Αν θέλεις,πήγαινε να το κοιτάξεις και αυτό,να σου φύγει ο φόβος.

Για μένα,μην πανικοβάλλεσαι.Αν ήταν κάτι τόσο ανησυχητικό θα σου έλεγαν όλοι οι γιατροί να το κοιτάξεις.Όσο για εκείνην που σου παρουσίασε τραγικά τα πράγματα πες της να πάει να κουρευτεί της φόλας!Είμαστε εγκυμονούσες μανταμ,έλεος πια!Τα παρουσιάζουν θαρρείς και σε ωθούν για έκτρωση!

Η υδρονέφρωση δεν είναι τίποτα,έχουν μεγάλο ποσοστό τα αγοράκια,μην φοβάσαι.

Μην ακούς κανέναν,άκου μόνο το μωρό σου...Αυτό που θέλει να σου πει είναι ότι φτάνει σε 3 μήνες,να είσαι ήρεμη για να ηρεμεί κι εκείνο και να το αγαπάς πιο πολύ κι από τον εαυτό σου.

Φιλιά,εύχομαι τα καλύτερα!

Και εμένα το αγοράκι μου στην β επιπεδου ειχε παρουσιάσει υδρονέφρωση.

Μάλιστα στον τελευταίο υπέρηχο-πριν πάω για την β΄επιπέδου- μου το είχε πει ο γιατρός οτι θα το δείξει για να μην τρομάξω και μου είπε οτι είναι κάτι πολύ συνηθησμένο.Το ίδιο μου είπε και ο γιατρός στο μαιευτήριο που έκανα την εξέταση.Μάλιστα στις παρατηρήσεις έγραφαν οτι στο 80% των περιπτώσεων το προβλημα ξεπερνιεται από μόνο του λίγο καιρό μετά.Μετά από κανένα μήνα είχε ήδη φύγει.

Αν ο γιατρός σου επιβεβαιώνει οτι δεν πρέπει να ανησυχείς τότε μην το σκέφτεσαι.

Ολα θα πάνε καλά!Με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου! :)

κοριτσια σας ευχαριστω ειλικρινα για το ενδιαφερων και το κουραγιο που μου δινετε!!το εχα αναγκη και ηδη με κανατε να νοιωθω καλυτερα.στη β επιπεδου δεν ειδε κατι αλλο "περιεργο"απο την ηπια υδρονεφρωση απλα ανησυχισαμε λιγο παραπανω γιατι εγω εχω κοριτσακι..στα αγορια ειναι πιο συχνο.ελπιζω να πανε ολα καλα με το μωρο μου γιατι διαφορετικα δε θα συγχωρησω τον εαυτο μου που δεν εκανα την αμνιο.οσο για το μικρο κεφαλι αφου η γιατρος μου εκανε την καρδια περιβολι στο τελος μου ειπε"παντως μην σκας για αυτο ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια"μου ηρθε να τη χτυπισω!!

Γεια σου thisi, και καλώς όρισες στο mammyland.

Δεν έχω να σου πω τιποτα σχετικά με αμνιοπαρακέντηση και τις μετρήσεις, απλά ήθελα να σου ευχηθώ ολόψυχα να είναι όλα καλά και να είναι υγειέστατο το μωράκι σου...!!!!!

Να μην αγχώνεσαι κατ' αρχήν και να μην το αφήσεις έτσι, πάρε κι άλλες γνώμες γιατρών μέχρι να βρεις τουλάχιστον 2 να συμφωνούν...τουλάχιστον εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα!

Σου εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν!

Φίλη μου είμαι κι εγώ ομοιοπαθούσα κατα κάποιον τρόπο...Μην στεναχωριέσαι και μην αγχώνεσαι, όλα στο μυαλό μας είναι... Φταίνε και ορισμένοι γιατροί που μας πανικοβάλλουν. Εγώ είχα κάνει όλους τους ελέγχους του 1ου τριμήνου και είχαν βγει σχεδόν τέλεια τα αποτελέσματα. Όταν έκανα τον υπέρηχο β επιπέδου, ο γιατρός εκεί στο κέντρο που το έκανα μου είπε οτι το μωρό έχει κεφάλι μεγαλύτερο απο το φυσιολογικό. Και εγώ και ο άντρας μου τρομοκρατηθήκαμε, ήταν και το πρώτο πράγμα που μας είπε ξεκινώντας να κάνει τον υπέρηχο. Στη συνέχεια όλα τα άλλα τα βρήκε φυσιολογικά. Όμως όταν σου λένε έστω και για ένα ανεπαίσθητο-υποτιθέμενο πρόβλημα, ξέρω οτι δεν παύει να τριγυρνάει στο μυαλό σου και σε ανησυχεί, όχι μόνο εσένα αλλά και την καθεμιά μας. Εγώ καταρχάς, μετά απο αυτά τα αποτελέσματα συμβουλεύτηκα κατευθείαν τον γιατρό μου, ο οποίος με καθησύχασε αλλά δεν ήταν και αρνητικός ως προς την αμνιο, θέλοντας φυσικά κι εκείνος να προφυλάξει τον εαυτό του. Απλά μας είπε οτι είναι δική μας επιλογή. Εγώ το σκέφτηκα καλά και τελικά πριν 2 εβδομάδες την έκανα. Τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν και είναι καλά, σαν διαδικασία δεν είναι τίποτα και σου φεύγει ένα βάρος. Δεν ξέρω τι θα έκανα σε περίπτωση άσχημων αποτελεσμάτων, αλλά ξέρω οτι αν δεν το έκανα θα με βασάνιζε η ιδέα, μέχρι να γεννήσω. Η συμβουλή μου είναι να κάνεις αν μπορείς την αμνιοπαρακέντηση και θα δεις, όλα θα πάνε τέλεια! Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...