Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ο μικρός βάρβαρος...


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια. Το θέμα αφορά το γιο μου. Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένη γιατί η συμπεριφορά του είναι κάπως άσχημη και δεν ξέρω αν είναι φταίω εγώ σε αυτό ή η ηλικία. Σαν χαρακτήρας είναι πεισματάρης, δυναμικός ίσως και ιδιοτροπος με την έννοια ότι θέλει κάποια πράγματα να γίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Απο την ώρα που θα ξυπνήσει και αν δεν είναι και τόσο στις καλές του πραγματικά δίνω μάχη..τσιρίζει, εκνευρίζεται, αντιδράει με πολύ άσχημο τρόπο..σήμερα έσπασε ένα ξυλινο πινέλο στο κεφάλι της ξαδέρφης του που έχουν 8 μήνες διαφορά και έδωσε μια σφαλιάρα σε ένα άλλο νεογέννητο που ξαδερφάκι του που κοιμόταν ήσυχο δίπλα μας στον καναπέ..επαφές με μικρά παιδάκια και γενικότερα με άλλα παιδάκια είχε πάντοντε και δεν ήταν τόσο επιθετικός...απογοητεύομαι και στενοχωριέμαι που τον βλέπω τόσο κακουλη..ξέρω πως είναι κατα βάθος πολύ τρυφερό παιδάκι αλλά στενοχωριέμαι όταν το βλέπω αυτό...κάθε φορα προσπαθώ να μην αντιδράω κι εγώ βίαια και με φωνές αλλά να του εξηγώ αλλά δεν πετυχαίνει..όμως ώρες ώρες δεν τα καταφέρνω όπως ας πουμε όταν δαγκώνει..του έχουμε μιλήσει και τιμωρήσει μάλιστα γι αυτή την κακιά συνήθεια..μάλιστα σε μια ξαδερφουλα του που είναι 8 χρόνων της άφησε 2 μεγάλες μελανιές απο το δάγκωμα όπως επίσης σε μένα , στον μπαμπά του και στις γιαγιάδες του..ακουγεται τρομακτικό όμως όταν τον πιάνω με το μαλακό ή του μιλάω πολύ πολύ γλυκά και του διαβάζω αραμυθάκια ή του λέω τραγουδάκια γίνεται πολύ γλυκός..τι συμβαίνει; κάνω κάτι λάθος; δεν μπορώ να καταλάβω...μήπως φταίει που καμιά φορά έχω αντιδράσει κι εγώ με εκνευρισμό; Μήπως τον έχω μπερδέψει; ¨ομως ποτέ μα ποτέ δεν βγαίνω τόσο εκτός εαυτου που να φωνάζω και να χειρονομώ ασύστολα...ίσα ίσα που προτιμώ χίλιες φορές την επεξήγηση ακόμη κι αν η πρώτη μου αντίδραση είναι ώρες ώρες η φωνή...τι κάνω λάθος;;Ειμαι σε απογνωση...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα φανουλα,και με εναν πονο σου ευχομαι... :) πολλοι παραγοντες παιζουν ρολο στη συμπεριφορα του δημητρακη σου.εαν απο την αρχη του κανατε ολα τα χατηρια,και του μιλουσατε γλυκα,και με την παροδο του χρονου κοπηκαν αυτα,λογικο κι επομενο να αντιδρα ετσι...οπως αν εβλεπε εσενα και τον αντρα σου να τσακωνεστε και να φωναζετε,αντιγραφει και αντιδρα ετσι...προσπαθησε οσο μπορεις βεβαια να του μιλας χωρις νευρικοτητα,και να του εξηγεις με ωραιο τροπο το οτιδηποτε..μη φρικαρεις,να δεις που μεγαλωνοντας θα γινει το καλυτερο παιδι... :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ κοριτσακι αν βρεις τι φταιει πες μου κ εμενα. Κ εμενα η Ζετουλα μου ειναι σωστο αγριμι. Οκ δεν δαγκάει αλλα ειναι τοσο ζωηρη που πολλες φορες μου ρχεται να κλαιω. Ειμαι εγκυος σε διδυμα κ απογοητευομαι οσο βλεπω την μικρη να κανει ετσι. Σημερα πηγαμε στο μαγαζι που εχω με την μητερα μου. Δεν κρατιοταν με τιποτα με ειχε φερει στο αμην αλλα λεω αστην θα ηρεμισει. Μετα την παιρνω κ παμε σ ενα μαγαζι που ειχα παραγγειλει κατι πραγματα για τα διδυμακια κ κοντεψε να κατεδαφισει το μαγαζί κοντεψε να βαλω τα κλαμματα μπροστα στους ξένους ανθρωπους απο απελπισια κ ολο λεω δεν θα φωναζω δεν θα την ξυλισω στον ποπό αλλα...

Μετα φωναζε να της δωσει η μαμα μου σοκολατα με αποτελεσμα το μεσημερι που προσπαθουσα να την ταισω να μην φαει να φωναζει απιστευτα κ να χτυπιεται κ στο τελος να κανει εμετο. Την βουτηξα κ εγω μες στα νευρα χωρις να υπολογιζω τα διδυμα κ τιποτα την εχωσα μες στο μπανιο την επλυνα μες στα νευρα κ την εβαλα για υπνο. Τωρα? με εχουν πεθανει οι τυψεις αλλα δεν ξέρω κ εγω οπως λες τι κάνω λαθος κ πως να αντιδρασω οταν με φερνει στο αμήν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Γωγάκι. Η δική μου συμπεριφορά δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα απέναντί του..πάντα ήμουν όσο έπρεπε αυστηρή και όσο έπρεπε χαλαρή..ίσα ίσα που προσπαθω να γίνομαι καλύτερη με τον καιρό αφου διαβάζω κάποια σχετικά βιβλία...με τον άντρα μου δεν τσακωνόμαστε ιδιαίτερα...μπορέι να φωνάξουμε λίγο καμιά φορά αλλά μέχρι εκεί..μπορεί να φταίει το γεγονός ότι οι γιαγιάδες του τον έχουν στα όπα όπα και ο μπαμπάς είναι λίγο πιο μαλακός από μένα; Δηλαδή μήπως ζει σε ένα περιβάλλον που μονο η μαμά γίνεται αυστηρή όσο πρέπει και βάζει όρια ενώ οι γύρω τον έχουν κακομάθει; Μα έτσι κι αλλιώς όλη μέρα μαζί μου είναι...θα έπρεπε να τον είχε επηρεάσει προς το καλό αυτό παρα το αντίθετο; Μήπως τελικά δεν είμαι τόσο καλή όσο νομίζω; Δεν είμαι ανασφα΄λης..απλώς δεν ξέρω αν πράττω σωστά..η μαμά μου μου λέει ότι παρα είμαι αυστηρή για το παιδί..είναι λέει η ηλικία που θα φωνάξει , θα ουρλιάξει και θα κάνει τα παλαβά του και να μην τον έχω συνέχεια στις παρατηρήσεις...εγώ πάλι όποτε φωνάζει και ουρλιάζει του λέω πως δεν είναι σωστό και δεν τον καταλαβαίνω όταν μιλάει έτσι και του προτείνω να μιλάει πιο ήρεμα ή όταν με χτυπάει τον κοιτάζω αυστηρά, του εξηγώ ότι πονάω και πως δε μου άρεσε και καλό θα ηταν να πει συγγνώμη..δηλαδή τι; Να τον αφήνω να κάνει ότι του κατέβει; Το μονο και το γνωρίζω πολύ καλά , το μονο λάθος που αναγνωρίζω εγώ η ίδια στις κινήσεις μου είναι που όταν πάει να με δαγκώσει του τραβάω λίγο το μαλλάκι αντανακλαστικά ή το αυτάκι...να προλάβω βρε αδερφέ το κακό..μου ξεφευγει..λάθος μου το ξέρω αλλά εκείνη την ώρα είμαι και εκνευρισμένη που άλλη μια φορά το κάνει αλλά και προσπαθώ να ξεφύγω...όμως η επόμενη κίνησή μου είναι να τον πάρω αγκαλιά μιας και κλαίει , να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πω πως η μαμά πονάει και δεν είναι καθόλου ωραίο να δαγκώνουμε. Όλα αυτά αυστηρά αλλά ήρεμα..δεν ξέρω..ώρες ωρες νιώθω πως κάνω μια τρύπα στο νερό..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζετουλα..ποσο καταλαβαίνω την απογνωσή σου...έχω έρθει κι εγώ στο αμήν...να σου πω έχουν ένα δίκιο όταν περιμένουν σε ένα μαγαζί όπου εμείς κάνουμε τη δουλειά μας..είναι σαν τα κουταβάκια που όταν τα αφήσεις δεν αφήνουν τίποτα που να μην το εξερευνήσουν!!:) Σε κάτι τέτοια ευτυχώς έχω ψυχραιμία όμως δεν αντέχω την γκρίνια και τις υστερίες πχ για τη σοκολάτα που λες εσύ..εκεί τα βρίσκω σκουρα..μπορώ να εξηγήσω τα πάντα αλλά περιμένω να με ακουσει..χαζομαρα το ξέρω αλλά δεν αντέχεται αυτό το πράγμα...εκεί που νιώθω ότι είναι ο εαυτός του και το παιδί που ξέρω ότι μεγαλώνω σωστα είναι στην παιδική χαρά...εκεί βλέπω ένα παιδί όπως θέλω να το βλέπω...μονο που καμιά φορά δινεί μια σε κανένα παιδάκι..κι αν του πω ότι τώρα το παιδάκι κλαίει το κάνει ποπο...χεχε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε, κοριτσια, βλεπω ανυσηχουμε χωρις λογο.

δεν ξερω πως θα ηταν ενα παιδι σε αυτην την ηλικια οπως του Δημητρακη αν οι γονεις δεν μαλωναν μεταξυ τους η δεν ασκηθηκε πανω του σωματικη βια, αλλα πιστευω πως ολλα τα παιδακια ετσι κανουν.

Τι θα θελαμε ενα παιδι που να ειναι ρομποτακι, να ακουει σε οτι λεμε και να μην κανει ζημιες?

Του αρεσει αυτο που σπαει και ο θορυβος που κανει και ετσι το εσπασε!

Του αρεσει επισεις να μας βλεπει να εξαγριωνομαστε και να μας βγαζει εξω απο τα ρουχα μας!

Παιδια ειναι!

Ανακαλυπτουν τον κοσμο, τις αντοχες μας αλλα και ανακαλυπτουν το εγω τους!

Τα πολλα οχι, μη, μονο κακο κανουν!

Πρεπει να μαθουμε ποτε να ειμαστε αυστηρες και ποτε οχι.

Εχω παψει για την ψυχικη μου υγεια πρωτα απ'ολλλα :blush: να μαλωνω σε οτι αφορα υλικα αγαθα.

Μαλωνω μονο για την ζωη του(κυνδηνους).

Εμενα εχει καταδαγκωσει τις ξαδελφες τις και τις εχει ξεμαλλιασει!

Κακομαθημενο λεν το παιδι μου, αλλα εγω δεν την μαλωνω!

Γιατι να την μαλωσω?

Της τονιζω οτι δεν πρεπει και οτι εχει να πει να το πει με λογια και οχι με χειρονομιες.

Φανη, δεξου ορισμενα πραγματα και το παιδι θα μεγαλωσει, θα παψει να ειναι παιδι και να εισαι σιγουρη δεν θα αντιδρα ετσι.

και εγω πιστευω οτι εχω ενα καλο παιδι.

Ολλα αυτα που κανει, απλως...ειναι της ηλικιας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν κανεις τρυπα στο νερο,μην ανησυχεις...καλα κανεις και του κανεις παρατηρησεις..απο την αλλη φταινε και οι γιαγιαδες που του κανουν τα χατηρια..και συμφωνω απολυτα μαζι σου που εισαι αυστηρη απεναντι του..και καμια ξυλια στον πισινο δεν βλαπτει..η μαμα μου ελεγε μικρο πισινο δεν εδειρες μεγαλο μην τολμησεις..κι εχουν δικιο σε αυτο που ελεγαν οι παλιοι...μην ανησυχεις θα δεις που θα γινει το καλυτερο παιδι... :kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ εγω πιστευω οτι μεγαλώνοντας θα στρωσουν τα αγριμακια μας. Απλα εχω μια φοβια τωρα που ερχονται τ αλλα δυο μωρά.

Τελος πάντων. Ισως το λάθος ειναι οτι επεμβαινουν κ οι γιαγιαδες εκει που δεν θα πρεπε. Εμενα δεν μου την κρατάνε ιδιαιτερα μιας κ η μαμα μου ειναι στο μαγαζί κ η πεθερα απλα στον απανω μπερντέ. Κ παλι ομως ολο κ θα της κάνουν την χάρη μα ναι να σου δωσουμε γαριδακια που δεν σου δινει η μαμα κ ναι να σε αφησουμε να παρεις αυτο που δεν σ αφηνει η μαμα κ τετοια. Αν κανουν κατι τετοια απο τωρα φυσικο ειναι οσο περναει ο καιρος να γινονται ολο κ πιο απαιτητικά τα καμαρια μας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ραμόνα αν σου πώ ότι τα ποτήρια στο σπίτι μας τα έχουμε σπάσει εμείς κι όχι ο Δημητρής;; :)

Πάντως περίμενα ότι με τόσο μπλα μπλα θα είχε στρώσει...μου αρέσει που όταν γεννήθηκα ελεγα άντε να πάει ενός να δω προκοπή..όταν πήγε ενός έλεγα άντε να πάει δύο μήπως και φτιάξουν τα πράγματα..τώρα που πήγε δύο λέω στα τρία άραγε θα φτιάξει;;; Θα είναι επικοινωνήσιμος;;; :)

Αλλά ναι οι γιαγιάδες μας κάνουν ζημιά μαζί με τη βοήθεια που προσφέρουν..εκεί που προσπαθώ να του κόψω το ντα ντα που κάνει και δέρνει, η πεθερά μου του δίνει μια κουτάλα και του λέει <<χτύπα τη γιαγιά και τον παππου στον κ...λο!!>> και το ευχαριστιέται!!!τρελό;;; :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tirogaridaki (τι ωραίο όνομα!!!)

Σκεφτηκες μήπως εκδηλώνει ζήλεια για το μωρό που έρχεται από τώρα?

Ειδικά εάν βλέπει τις προετοιμασίες και εαν του λένε τώρα που θα έρθει το μωρό ....

Μήπως?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki mou,

min anusixeis oles oi manoules ap oti vlepeis panw katw ta idia antimetwpizoun..alles ligotero alles perissotero!to mono pou exeis na kaneis einai na eisai oso mporeis pio omilitiki kai statheri ekei pou prepei...min ton malwneis kai meta ton pairneis agkalia!!ki egw exw ena 2xrono antraki kai enw einai isixos kai truferos merikes fores...einai pragmatikos talimpan.twra oso gia tis giagiades vale oso mporeis oria giati tha xeis provlima..egw auto ekana kai as mou thumwsan...egw ton megalwnw..egw ton exw oli mera..egw exw tin euthini tou opote egw eimai kai auti pou tha valei tous kanones..!den xreiazetai na tsakwtheis vevaia..!oso na nai oi giagiades uparxoun gia na ta kakomathainoune..alla mexri enos oriou..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:):):blush: κοριτσακι μου γλυκό μην τρελαίνεσε εγω έχω τρία όπως ξέρεις το μόνο πο θα σου πώότι όταν είχα τον μπάμπη και την εβελίνα δεν σήκωσα τίποτα ούτε απότοκομοδίνο μου ούτε από το τραπεζάκι του σαλονιου τα είχ πάντα στρωμένα.Τώρα με το τρίτο την σοφούλα μου που ε΄λιναι και αυτη δύο χρονων και 3 μηνων το μόνο που θα σου πώ ότι όχι απλά τα έχω σηκώσει όλ αλλα και από το συνθετο μου μείναν λίγ απράγματα γερα για να καταλάβεις μείνανε αυτα που δενσ πάνε και είναι πάρ απολυ ισχυρογνωμων όλα τ αέζχω δοκιμ΄σει καιε γω και ο άνδρας μου αλά τίποτα απλά τωρα κάνω άλλο κόλπο όταν θα κάνει κάτι που δεν είναι σωστο την βάζω τιμωρία ή δεν της δίνω σημασια και αεσως το καταλαβαίνει και μαζευεται στην γωνία της τιμωρίας της και μεταά παο δύο λεπτα πάμε και της μιλάμε και αμέσως αγκαλια και βεβαια τοβασικότερο μην περιμένεις και πάρα πολυ απότο μη πρόοδο πιστεψε με ότι θα στρωσει ο μικρός σου όταν με το ακλο γεννήσεις και πάνω από όλ αόταν πάαει στον παιδικό πιστεψε με σε αυτο που σου λέω΄.
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η δικια μου μεχρι στιγμης ειναι ησυχο μωρο ,δεν ξερω τι θα κανει τουχρονου ,πιστευω οτι σημαντικο ρολο παιζει κ το γεγονος οτι απο 8 μηων παει σε βρεφονηπιακο ...αυτο που θα σου πω μονο ειναι οτι απο τη μερια μαμας που της εχουν δαγκωσει το παιδι 2 φορες οτι μου κακοφανηκε παρα πολυ ....ειναι ασχημη συνηθεια και μαλιστα την πρωτη φορα εγινε απο ησυχο ηρεμο παιδακι κ δεν περιμενε κανεις αυτη την αντιδραση...πιστευω παντως οτι ο Μητσακος σου εκδηλωνει ζηλεια γτ καταλαβαινει οτι κατι αλλαζει γυρω του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σημερα παρατηρουσα ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του..με το που πήγαμε στις κουνιες ήθελα τουαλέτα..έτσι τον τοποθέτησα σε σημείο να τον βλέπω και να με βλέπει στα μάτια και τον κοιταξα στα μάτια και του λέω <<τώρα η μαμά πρέπει να πάει τουαλέτα και θα πρέπει να έρθεις μαζί μου και να μην αγγίξεις τίποτε..εντάξει αγόρι μου;>> και με ακολουθησε χωρίς παράπονο και χωρίς να κάνει κάτι που να με εκνευρίσει..η τακτική αυτή είχε πιάσει κανα δυο φορές..όταν του είχε κάτσει κοκκαλο στο λαιμο και του είχα πει ότι ο γιατρός θα του ζητήσει να ανοιξει το στόμα κτλ και εκείνος έκανε ότι του είπε ο γιατρός σχεδόν χωρίς παράπονο, συμπεριφορά που με εξέπληξε και αλλη μια φορά που ήθελα να ψωνίσω δυο πράγματα αποένα μαγαζί απέναντι απο την αγαπημένη του παιδική χαρά όπο του είπα <<θα κάτσεις λιγα λεπτάκια στο καρότσι να πάρει η μαμά αυτό που θέλει και μετά θα πάμε στις κουνιες σου εντάξει;>> κάθισε Παναγίτσα ..μετρημένες όμως στα δάχτυλα οι φορες που με έχει ακουσει και έχει φερθεί σαν κύριος...τις περισσότερες φορές χτυπιέται κάτω και ουρλιάζει..

Αυτό όμως που δεν ξέρω αν κάνω σωστά είναι αν πρέπει να είμαι απο τώρα αυστηρή ή όχι..όσο για το δάγκωμα , ντάξει δε θα με ενοχλουσε τόσο πολύ αν τον δάγκωνε άλλο παιδάκι..παιδάκια είναι δε φταίνε, όμως σίγουρα θέλω να το κόψει γιατί δε μου αρέσει καθόλου σα συνήθεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...