Μετάβαση σε περιεχόμενο

μετά την παλλίδρομμη τι?


nan

Recommended Posts

Οπως ξέρετε πριν 2 περίπου βδομάδες είχα μια παλλίδρομμη στην 9 βδομαδα. και ο γιατρός που μου έκανε την απόξεση και η γιατρος που γέννησα το 1 μου παιδί μουείπαν τυχαίο γεγονός και να το ξεχάσω και όλα καλά.Εγω όμως αγωνιώ για μια 2η κύηση μήπως πρέπει να παρω φαρμακα. μιλησα με μια φιλή στο τηλ που ο δικός της γιατρός της είπε ότι δεν υπάρχουν τυχαια γεγονοτα. Η φίλη μου είχε παλλίδρομη, επιτυχημένη κυηση με φάρμακα, παλίδρομμη(άλλαξε γιατρό γιατι μετακόμισε), επιτυχημενη κυηση με φάρμακα. δηλ έπαιρνε προγεστερόνη κολπικά για το 1 τριμηνο και σαλοσπιρ.κατά τα αλλα οι εξετάσεις της ήταν μια χαρά.εσας με ανάλογο προβλημα οι δικοί σας γιατροί τι σας σύστησαν?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν εχω αναλογη εμπειρια αλλα απο οτι εχω ακουσει η πλειοψηφια των γιατρων λεει οτι οντως η παλλινδρομη μπορει απλα να "τυχει ' και δεν οφειλετε καπου συγκεκριμενα!Ευχομαι καλη επιτυχια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nan μου καλημέρα!

Εγω θα σου πρότεινα να κάνεις κάποιες εξετάσεις. Είχα και εγω μια παλλίνδρομη και η γιατρός μου, μου είχε πει οτι ήταν ένα τυχαίο γεγονός, όταν όμως παλλινδρόμησε και η δεύτερη εγυμοσύνη μου δεν είχε κάτι να μου πει. Μακάρι και εμένα κάποιος να μου είχε πει να κάνω εξετάσεις πριν μείνω ξανα έγκυος. Έχεις ήδη ενα παιδάκι, λογικά αυτό σημαίνει οτι δεν έχεις πρόβλημα και μάλλον ήταν όντως ενα τυχαίο γεγονός, αλλά πόσο μπορείς να το ρικάρεις? Εσυ ξέρεις. Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Η ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ Κ ΤΟ ΣΑΛΟΣΠΙΡ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗ ΜΙΑ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΗΛ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΟΣΠΙΡ ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΗΞΗ ΟΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΠΟ 1 ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΩΣ ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΓΕΝΝΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΩΧΝΕΙ Η ΦΥΣΗ ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ 3 ΜΗΝΩΝ ΕΝΩ ΧΤΥΠΟΥΣΕ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΥΡΗΘΡΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΠΤ ΕΚΑΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΙ ΚΤΛ Κ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΠΤ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ..............................ΧΑΘΗΚΕΣ ΝΟΜΙΖΩ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΞΑΝΑ Κ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.. :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι σημαινει δεν υπαρχουν τυχαια γεγονοτα? δηλαδη θα μπορουσε να σωθει το εμβρυο με σαλοσπιρ και προγεστερονη? όχι κοπελα μου. προφανως η φιλη σου δεν ειχε παλινδρομη κυηση. παλινδρομη κύηση υπάρχει όταν μια εγκυμοσυνη δεν προχωρα κανονικά και υπαναχωρει, δεν αναπτυσσεται το εμβρυο οποτε και τελικά καποια στιγμη ο οργανισμος της γυναικας θα το αποβαλλει. η παλινδρομη κυηση ειναι πολυ συχνο φαινομενο και μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγοντες όπως ανωμαλιες στην αναπτυξη του εμβρυου, η στη θεση που εχει τοποθετηθει η κυηση μεσα στη μητρα... το οτι ειχες μια παλινδρομηση δε σημαινει κατι και αν ημουνα στη θεση σου δεν θα εμπαινα στη διαδικασια εξετασεων τωρα. μεινε ξανα εγκυος μπορεις και αυτον το μηνα αν θες. εχω και εγω την αναλογη εμπειρια και εμεινα εγκυος μετα απο 3 μηνες. ολα θα πανε καλα μη φοβασαι και μην αγχωνεσαι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Γενικά το εχω παρει βαρια το όλο θέμα.Δυστηχως πιστευα 'οτι δεν θα συνέβαινε ποτέ σε εμένα και τώρα το ζω. Ξυμνάω το πρωι και νομίζω ότι είναι κακό όνειρο μετά συνηδητοποιώ την πραγματικότητα και μελαγχολώ. το ήθελα τόσο πολύ ίσωσ είναι και η ηλικία μου που ήθελα πολύ να γινω για άλλη μια φορά μαμά.χωρια που κανείς δεν με καταλαβαίνει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μετά το πρώτο παιδί μου είχα και εγώ μιά παλλίνδρομη.Ο γιατρός μου είπε τυχαίο γεγονός αλλά επειδή με είχε πάρει από κάτω μου είχε δώσει κάποιες εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τίποτα.Μετά από 5 μήνες ήμουνα πάλι έγκυος και όλα πήγαν καλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

NAN

με μια παλλινδρομη δεν θα πρεπε να ανησυχεις. Μια στις 4 κυησεις καταληγουν σε παλλινδρομηση. Συνηθως εχει χρωμοσωμιακες βλαβες το εμβρυακι και γι αυτο δεν προχωρα.

Μονο μετα απο 3 παλλινδρομες και αν εισαι μεγαλη σε ηλικια σε βαζουν να κανεις το πακετο των καθ εξιν αποβολών που ναι πολυ εξειδικευμενες εξετασεις....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας,εμενα ηταν παλινδρομη η πρωτη μου εγκυμοσυνη...ειχα αποκολησεις και το εμβρυο δεν τρεφοταν σωστα μου ειχε δωσει προγεστερονη αλλα επαθα τα χειροτερα γιατι το παιδι δεν ζουσε και δεν το ηξερα οταν πηγα στην αθηνα ξανα στο γιατρο ...ο γιατρος με ετρεχε με χιλια...ειχα παθει φρικη ειδικα για πρωτη φορα που εμεινα εγκυος...ολο κακες σκεψεις περναγαν απο το μυαλο μου...μετα απο 3 μηνες ξαναεμεινα εγκυος και ολα πηγαν μια χαρα παλι πηρα κατι φαρμακα αλλα ολα οκ.το Σεπτεμβριο περιμενω το 2ο νινακι με το καλο αλλα παντα εχω ενα φοβο...

Με το καιρο καταλαβα οτι οι περισσοτερες γυναικες το παθενουν αυτο...

Μη στεναχωριεσε,θα δεις θα μεινεις συντομα εγκυος και ολα θα πανε τελεια ;) ...ετυχε οπως σε τοσες γυναικες... :kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μοιράζομαι και εγώ το ίδιο άγχος μαζί σου αν και προσπαθώ να μαι όσο το δυνατό αισιόδοξη.

Είχα και εγώ μια παλίνδρομη εγκυμοσύνη (η πρώτη μου). Το μάθα αυτή τη Δευτέρα και την Τετάρτη έκανα απόξεση. Ήμουν στην 8η εβδομάδα. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ πρόσφατα και προβληματίζομαι.

Όταν ρώτησα το γιατρό μου αν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες εξετάσεις να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα αυτός ήταν απόλυτος ότι δε χρειάζεται.Ότι η φύση προνόησε από μόνη της, ότι δεν ήταν το καλύτερο ωάριο ή σπερματοζωάριο και δεν μπορούσε να επιβιώσει και ότι ο οργανισμός μου το απέρριψε.

Δεν ξέρω, φοβάμαι μήπως επαναληφθεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και η δική μου εγκυμοσύνη παλλινδρόμησε πριν το πάσχα. στις 9 βδομάδες. Ο γιατρό μου είπε οτι δεν χρειάζεται να κάνω εξετάσεις. απλά συνέβη. τον εμπιστεύομαι μπορώ να πω- και αισιοδοξώ για την επόμενη φορά που ελπίζω να είναι σύντομα! στο έυχομαι και σε σενα μέσα απτην καρδιά μου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μια παλλινδρομη κυηση δεν ειναι απαραιτητα οτι συμβαινει κατι τυχαινει σε πολλες γυναικες.αν υπαρξουν 2 απο τη 2 κ μετα να κανετε εξετασεις γιατι η 1 ειναι τυχαια αλλα η 2 οχι.την 1 φορα δεν εκανα εξετασεις απο την 2 κ μετα μεχρι κ πριν 1 μηνα εχω κανει του κοσμου τις εξετασεις γιατι υπηρχε κ 3 παλλινδρομη κυηση.στην τελευταια επαιρνα κορτιζονη ουτρατζισταν εκανα ενεσεις ηπαρινης τα παντα ομως δεν συνεχιστηκε αυτο το μηνα θα γεννουσα.οταν το σκεφτομαι τρελλαινομαι μου ρχετε να ουρλιαζω τι μπορω να κανω?υπομονη κ να μην σκεφτομαι.τωρα παλι προσπαθω κ ο θεος βοηθος.καλη επιτυχια σε ολες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Πανω κατώ τα ίδια λενε οι γιατροί σε ανάλογες περιπτώσεις σαν τις δικές μας αλλά με βοηθάει να το ακουω και ξανακούω ότι ήταν τυχαιο για να πάρω κουράγιο για μια επόμενη φορά. Αλλα ακόμα ειναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Προχθές 22 μερες μετά την απόξεση αδιαθετησα. Τα συμπτώματα της περιοδου μου θύμησαν τον πόνο και την ταλαιπωρία που τράβηξα τις ημέρες της αποβολής και η μελαγχολία με κυριεύει.Ειναι και τοσα άσχημα που γίνονται γύρω μας και σε παίρνει και άλλο απο κάτω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα διαφωνήσω λίγο με τα κορίτσια. Θεωρώ πως είναι προτιμότερο να κάνουμε προληπτικά κάποιες εξετάσεις, παρά να ρισκάρουμε. Εντάξει, σίγουρα υπάρχει ένα κόστος, αλλά μήπως μια αποβολή, μια παλλίνδρομη, μια απόξεση δεν κοστίζουν;;; Και σε χρήμα και κυριότερα σε ψυχική υγεία.

Κι εμένα στην πρώτη αποβολή μου'παν "τυχαίο" και δεν το'ψαξα, αλλά αν το'χα ψάξει, πιθανόν να μην είχα χάσει και το δεύτερο μωρό.

Ένας από τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν σε παλλίνδρομη κύηση είναι να υπάρχει θέμα με την πηκτικότητα του αίματος. Πχ θρομβοφιλία ή κάτι παρεμφερές. Αν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα, δημιουργούνται θρομβώσεις στο αίμα, πιθανόν στον πλακούντα, το έμβρυο δεν τρέφεται σωστά και παλλινδρομεί.

Οι άλλες αιτίες συνήθως προέρχονται από γενετικές ανωμαλίες κλπ, όπου η φύση προνοεί και διακόπτει την κύηση.

Και στις δύο κατηγορίες μια προηγούμενη πετυχημένη κύηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιου προβλήματος.

Διάβασε τα παρακάτω θέματα όπου γράφω για το πρόβλημα που έχω εγώ και για ένα άλλο πρόβλημα που έχει μια φίλη μου.

http://www.mammyland.com/index.php?opti ... &id=124922

http://www.mammyland.com/index.php?opti ... 5&id=49400

Από κει και πέρα, υπάρχουν και οι παράγοντες που έχουν να κάνουν με μικρόβια κλπ. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ουρεόπλασμα στο σπέρμα του άντρα, αυτό πιθανόν να οδηγήσει σε αποβολή.

Δεν χρειάζεται πανικός. Απλά θεωρώ πως είναι προτιμότερο να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι ήταν "τυχαίο"... είναι προτιμότερο να το ξέρουμε. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ κι έτσι θα'θελα να είχα κάνει... αλλά "πιάστηκα" κι εγώ από την ατάκα του γιατρού.. "τυχαίο"..

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σύντομα να χαρίσεις αδελφάκι στο παιδάκι σου! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

nan mou mhn anhsuxeis!einai pragmatika tuxaio gegonos!mporei na tuxei sthn opoiadhpote eite pairnei farmaka eite oxi!egw emeina egkuos prin 2 xronia kai epeidh eixa dei ligo kafe enw eixa ka8usterhsh akoma mou eipe na parw progesteronh(utrogestan) omws thn 7 bdomada diapistw8hke oti htan pallindromh kai ekana apo3esh.meta apo ena xrono akribws 3anaemeina egkuos kai amesws mou eipe na parw pali utrogestan(parolo pou auth thn fora den eixa dei ka8olou aima).kai twra einai 5 mhnwn to zouzounaki mou!htan ontws ena tuxaio gegonos,mhn se problhmatizei ka8olou!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Maragr είμαι 35 χρόνων εχω ενα παιδάκι που τον γεννησα στα 30 μου συλληψη, εγκυμοσύνη πανευκολη και τωρα στο 2ο εμεινα εγκυος στον 2ο μήνα προσπαθειών, (επαιρνα αντισυλληπτικά πριν).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Έχω κάθε μέρα 2-3 πετρώματα. Την Τρίτη έχω γιατρο και θα του το αναφέρω. Γενικά είμαι καλά.., Σήμερα εκανα τις πρώτες εκπτωτικές αγορές της μπέμπας…ξέρω ξέρω είναι νωρις…αλλά το Ζάρα έβαλε εκπτώσεις και είχε κάτι κομματάκια χειμωνιάτικα μούρλια!!!!
    • Μεγαλωσε το μωρακι σου κορίτσι μου μια χαρά είναι 😊 Κορίτσι μου ο πλακούντας γερνάει σε όλες μας  έτσι είναι γίνετε όσο πλησιάζει ο καιρός να γεννήσουμε ωριμάζει είναι φυσιολογικό αυτό απλά οι γιατροί κοιτάνε μην ωριμάσει πιο γρήγορα από αυτό που θελουμε  ο πλακούντας είναι αυτός που τρέφει το μωρο… όσο γερνάει γερνάει ο πλακούντας, το μωρο πέρνει όλο και λιγότερο βαρος για αυτό προς το τέλος μειώνετε και η μεγάλη αύξηση βάρους του μωρού  Ο γιατρός θα το παρακολουθεί το Doppler σου σε κάθε εξετάσει και αν χρειαστεί να θα σε ξανά στείλει να την ξανά κανείς  τωρα αν δουν ότι μωρο δεν πέρνει άλλο βαρος δεν έχει νοημα να το αφηνουν μέσα στην κοιλιτσα σε βάζουν να γεννήσεις ώστε να αρχίσει να παίρνει βαρος τρώγοντας αυτό δεν σημαίνει ντε και καλά ότι θα γεννήσεις πρόωρα μπορεί όταν λένε νωρίτερα να εννοεί πχ 37 εβδ αντί για 39-40.. σε ένα μήνα σκέψου μπαίνουνε στο μήνας μας 🥳 παντως δεν είναι κάτι αγχωτικό γιατί το μωρο σου έχει είδη καλό βαρος 🥰
    • Εννοείς ότι καταλαβαίνεις αν είναι με το κεφάλι κάτω από τα εξογκώματα ;; Έχω την Τρίτη τώρα που μας έρχεται και μπαίνω 35η 
    • Εγω 29 εβδ & 5 που είχα πάει ήταν με το κεφάλι κάτω αλλά ήταν νωρίς ακόμα  η αλήθεια είναι πως βλέπω εξογκώματα από τον οφαλο και προς τα πανω αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμα με το κεφάλι κάτω και τα εξογκώματα που βλέπω είναι πόδι 🤷‍♀️ 8/7 έχω ραντεβού ξανα εσυ ποτε έχεις επόμενο ραντεβού ; 
    • Αχχ τουλάχιστον εσένα πήρε ο μπεμπάκος! Καλύτερο μου ακούγεται για να δούμε τώρα την Τρίτη μαι εγω 35 μπαίνω είμαστε πολύ κοντά…εσύ κατάλαβες οτι πήρε θέση; Εννοώ νιώθεις κλωτσιές μόνο ψηλά στον θώρακα;;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...