Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΝΩΜΗ ΣΑΣ


Βανια

Recommended Posts

Δεν μπορω άλλο κοριτσια ειμαι ενα κουρελι προσπαθω τωρα 3 χρονια σχεδον αλλα τι να πω χαμενος χρονος .

Ας παρω το Θεμα απο την αρχη .Ο λογος ειναι ο Σταυρος ο οποιος οπως ξερετε ειχε θεμαμε την ομιλια συγκεκριμενα με την αθρωση και ειχαμε ξεκινησει λογοθεραπειες η αληθεια ειναι οτι απο εν αεπιπεδο που δνε μιλαγε εφτασε σε ενα σημειο να εχει κανει μεγαλα βηματα και ενω φετος πηγαινουμε νηπιο και του χρονου ειναι γα πρωτη το τλεευταιοκαιο εχει κανει μια μεγαλη κοιλια συγκεκριμενα εχει ξεχασει γραμματα που εχει κανει και πολλες φορες συνεχιζει τον αναγραμματισμο λεξεων .

Αυτοθελει οσο τιποτα να αει στ δημοτικο το αποκαλει μεγαλο σχολειο και περιμενει ποτε θα ερθει εκεινη η στιγμη να παρει καιμεγαλη τσαντα οπως λεει .Ομως και η λογοθεραπευτρια και η νηπιαγωγος μου λενε οτι εχει προβλημα και ισως ειναι καλυτερα να ξαναπεις νηπιο ομως εγω δνε ξερω αν αυτο θα του κανει καλο και αυτο επειδη στονηπιο πανε παιδακια απο 4-5 ετων του χονου ο Σταυρος θα ειναι 6μιση τι κοινα μπορει να εχει με πιο μικρα παιδια ; φοβαμαι οτι η επαφη με μικροτερα θα τον αφησει ακομα πιο πισω θα βολευτει στην χαλαροτητα του νηπιαγωειου απο την άλλη ποσ ετοιμο θα ειναι για το δημοτικο ; Σημερα βγηκα εκτος οριων του ελεγα να πει τη λεξη καρεκλα και εκεινος ελεγε καλεκα και ενταξει δνε εω για το ρ αλλα τη καταληξη την ειχαμε κανει τα πηρα αγρια του φωναζα και του ειπε σε ποιο σχολειο θες να πας και οταν εμ το χερακι του μου εδειξε το δημοτικο(ειμασταν στη σταση περιμεναμε το λεωφορειο) του ειπε να το ξεχασει ατο εκλαιγε και εγω μετα ελεγα τι χαζομαρα εκανα .Αλλα δνε μπορω άλλο τρια χρονια γινμαι κομματια τρεχω μεταξυ Ολυμπιακου χωριου -νικαιας - μενιδι και το αποτελεσμα ποιο ειναι ; Ο αντρας μυ λεει να παει κανονικα στη πρωτη και αν εχει προβλαμ να την επαναλαβει ξανα αλλα τελικα αν αυτο το κανει απλα να χασει χρονο ; αν τον κοροδευουν τα παιδακια στο σχολειο; ΑΝ ΑΝ δνε αντεχω άλλο δε ξερω τη αν κανω νιωθω τοσο αχρηστη που δνε μπορω να βοηθησω το παιδι μου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ψηφιζω να ξεκινησει δημοτικο...! ισως η επαφη με μεγαλα παιδια να τον ζορισει και να τον πεισμωσει!ειναι αναλογα το παιδι! εσυ τον εχεις για παιδι που πεισμωνει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βανια εχεις επισκεφτει καποιον παιδοψυχολογο που να ειδικευεται σε θεματα δυσλεξιας;υπαρχουν καποια κρατικα κεντρα τα ΚΔΑΥ που κανουν διαγνωση δυσλεξιας.

αν οντως υπαρχει κατι τετοιο το παιδι μπορει να παρακολουθησει κανονικα το σχολειο εφοσον φυσικα εχει ενημερωθει ο δασκαλος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου και εγώ λέω ν α τον στείλεις κανονικά δημοτικό.Η επαφή με μεγάλα παιδάκια πιστεύω οτι θα τον βοηθήσει και θα τον πισμώσει πιο πολύ να κάνει βήματα μπροστά.Τώρα βέβαια γνώμη μας είναι αυτή...εσύ ξέρεις καλύτερα το παιδάκι σου και με ηρεμία θα πάρεις τη σωστή απόφαση. ;) Φιλιά πολλά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου,

Εγώ που το βλέπω απ'έξω λέω το εξής:

Τα δεδομένα (για μένα) είναι:

1) Οι ειδικοί που βλέπουν το παιδί σου μπορούν να σε συμβουλέψουν σωστά για να μπορέσει ο Σταύρος να ανταποκριθεί όσο καλύτερα γίνεται.

2) Τα μικρά παιδιά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σκληρά με τα συνομήλικά τους

Οπότε ίσως σκεφτόμουνα ότι είναι καλύτερα ο Σταύρος να επαναλάβει το νηπιαγωγείο. ΙΣΩΣ να ήταν καλό να αλλάξει νηπιαγωγείο, να καταλάβει ότι πάει κάπου αλλού?

Σίγουρα πάντως πριν πάρω κάποια απόφαση θα μιλούσα και με κάποιο ψυχολόγο, 1) για να πάρω την άποψή του, ως προς το πώς θα επηρεάσει η μια ή άλλη επιλογή την ψυχολογία του παιδιού και 2) Πώς θα του πώ ότι θα ξαναπάει νηπιαγωγείο χωρίς να πληγωθεί εάν αυτή θα είναι η τελική απόφαση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λιονταρακι ηδη εχουμε περασει απο κεντρο παιδοψυχικης υγειηνης λογοθεραπευτες και οχι μονο επισης εχει το ενα κεντρο που παμε ειναι το ΚΥΠΕΚΟ το οποιο ειναι του δημου ειναι σαν το ΚΔΑΥ απλα το ΚΔΑΥπανε για πιο μεγαλα παιδια εκι θα το επισκεφτουμε μετα τα 7 χρονια .το κεντρο παιδοψυχικης που πηραε την εγκριση για τις λογοθεραπειες ειναι το αρμοδιο τμημα του ΙΚΑ .Μαμα χΗΝΑ ΝΑΙ ΕΧΙ ΠΕΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕ ΥΑΙΣΘΗΤΟς ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΟ ΠΩς Ν ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΦΡΕΝΟ ;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν υπαρχει άλλο νηπιαγωγειο εδω στη περιοχη ειναι άλλο ενα στο βορειο τμημα του χωριου αλλα εδω πανε αναλιγα με τη διευθυνση εν ω μεταξυ εκει στο άλλο νηπιο δνε θα εχε κανενα γνωστο παιδι και δνε θελω να του στερησω και αυτο .

Δεν θελω να το παρει σνα τιμωρια ξερετε ειναι πολυ δυσκολο .Σημερα μου ελεγε θλω βοηθεια και εκλαιγε .Κομματια με εκανε .

Η νηπιαγωγος μου λεει οτι ειναι πολυ εξυπνος αλλα δνε θελει περα απο οτι δεν μπορει αλλα τελικα μηπως δνε μπορει ; Σημερα ημουν απαραδεκτη του φωναα και αυτο εκλαιγε .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε βανια...εγω νομιζω οτι θα χαρει πολυ που θα παει και θα βαλει τα δυνατα του!ασε που ακουγοντας καθε μερα τα αλλα παιδια να μιλανε καθαρα θα δυναμωσει και ο ιδιος!

ειναι ενα παιδι μεσα στη ζωντανια...μη του στερηθει αυτη η χαρα μωρε! ασε να νιωσει οτι τον εμπιστευεστε και θα παρει τα πανω του!

αν ειναι και η δασκαλα ενημερωμενη θα κανετε θαυματα ομαδικως! απλα να μην τον πιεσεις τρελα και να μην εχεις τις τρελες απαιτησεις...οτι καταφερει χωρις πιεση πολυ...καντον να πεισμωσει και να μην νιωσει πιεση!

εισαι υπεροχη μανα και αυτο το ξερεις καλα!οταν βλεπεις ενα παιδι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ τοτε ξερεις οτι εχεις κανει τελεια τη "δουλεια" σου!μονο συγχαριτηρια σου αξιζουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Βανια!

Κατα αρχην μην τα βαζεις με τον εαυτο σου..ανθρωπινο ειναι να απογοητευομαστε καμια φορα..:)

Τα ενδεχομενα που εχεις ειναι δυο..ειτε να στειλεις στο δημοτικο ενα παιδακι που συμφωνα με τις δασκαλες του ειναι ακομη ανωριμο στον γλωσσικο τομεα και δεν θα μπορει να αφομοιωσει ευκολα αναγνωση και γραφη , ειτε να τον αφησεις ακομη ενα χρονο στο νηπιαγωγειο με την ελπιδα πως μαθησιακα του χρονου θα ειναι ακομη πιο ετοιμος!

Απο την αλλη ομως στο δημοτικο θα εχει την ευκαιρια για κοινωνική επαφη με παιδακια της ηλικιας του κατι που ειναι πολυ σημαντικο για τα παιδια και τους δινει μεγαλη χαρα!

Αρα νομιζω πως και οι δυο περιπτωσεις εχουν και τα αρνητικα και τα θετικα τους..

Στο νηπιαγωγειο θα προετοιμαστει περισσοτερο για το μαθησιακο κομματι αλλα θα χασει το κοινωνικοσυναισθηματικο πλεονεκτιμα , ενω στο δημοτικο θα εχει προβληματα με τα μαθηματα και θα νιωθει πως ανηκει με τους σημμαθητες του..Το θεμα ειναι που θα δωσεις εσυ την βαρύτητα..

Το δημοτικο δεν παρεχει καποιου ειδους στηριξη σε παιδακια με δυσκολίες στο λόγο?

Το ιδιο το παιδακι πως νιωθει?Νομιζεις πως θα απογοητευόταν αν δεν πηγαινε το Σεπτεβρη στο δημοτικό?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ενα πραγμα θα πω και να το θυμαστε...αυτο το υπεροχο πλασματακι μια μερα θα την κανει υπερβολικα περιφανη! μην ξεχναμε περιπτωσεις παιδιων που δασκαλες ειχαν ξεγραμμενα και στο τελος γινανε οι καλυτεροι μαθητες του σχολειου!

δεν εχουμε ενα και δυο παραδειγματα στο μυαλο μας αλλα εκατο δυο!

καλυτερα να παει και αν ειναι την ξανακανει την πρωτη!

εγω προσωπικα στο δημοτικο ημουν η αποκορυφωση της χαλιας μαθητριας,στο γυμνασιο με παρακαλουσαν οι καθηγητριες να διαβαζω και στο λυκειο κρατουσα το απουσιολογιο. μην προδικαζουμε καταστασεις! εγω πιστευω οτι θα τα παει σουπερ τελεια !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΟΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΗΡΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ .ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΝΗΠΙΑΓΟΓΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ?ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το προγραμμα του Σταυρου ειαι ως εξης :ξυπναεικαθε μερα στης 7,30 παι στο νηπιο καθε Δευτερα και Παρασκευη τον παιρν με το που σχολαει στις 12,30 και παμε Αιγαλεω ου μενει η μαμα μου γιατι το απογευμα στης 20,15 εχειογοθεαπεια στη Νικαια και για να παμε το κανουε σχεδον 2 ωρες αλλαζουμε 4με μεταφορικα αναλογα αν θελω να κερδισω κανενα τεταρτο παιρνουμε 5 αν οχι 4 /Εμεις μενουμε Ολυμπιακο χωριο και οταν ψαχναμε γα κεντρο βρηκαμε αυτο στη Νικαια επιδη ηταν γνωστοι.Τριτη και Πεμπτη κανεις λογοθεραπεια στο ΚΥΠΕΚΟ ειναι του δημου μενιδιου οποτε παμε και Μενιδι και γυριζουμε μετα μ το μπαμπα θελουμε εκει περιπου 1 ωρα πηγαινε ελα .Τεταρτη δνε εχει λογοθεραπεια εχει παραδοσιακους χορους .

Σαββατοκυιακα πρεπει να διαβασει για τη λογοθεραπεια .Αυτο ειναι περιπου 3 χρονια τωρα εει κουραστει ποσο ακομα να αντεξει το παιδακι ; Στο νηπιο καποιεςφορε απομωνοθηκε απο το τροπο πο μιλαει αλλα νταξει δε μπορω νακατησω κακαισε παιδακια μικρα δεν ξερουν ομως με ρωτησε μιαμερα και μου λεει :μαμα ο Τιμος με κοοιδεψε επειδη μιλαω ετσι γιατι μιλαω ετσι ; του εξηγησα οτι απλα ο καθε ανρωπος εχει το δικο του τροπο ομιλιας και συντμα εκει που παμε θα καταφερει να μιλαει πολυ καλυτερα απο τον οποιοδηποτε Τιμο .Αθηνα ισως να φοβαται να προσπαθησειγια να μην το κοροιδεψουν εν τω μεταξυ σ εολες του τις ενεργειες ειναι πολυ εξυπν παιδακι .Στο δημοτικο εχει τμημα ενταξεις πουασχολουνται με παρομοια προβληματα δεν ξερω ακριβως αν εχει κατι αντιστοιχο γιατι πιο πολυ εχουν τα παιδια με παραμβατικη συμπεριφορα που δν εμπορουν να ενταχθουν στο κοινωνικο συνολο ο Σταυρος ευτυχως δεν ανηκει σε αυτη τυην κατηγορια .

Ειαι κοινωνικος καιπροσχαρος .Μαμα χηνα εσυ τι αλλο θα πεις αφου στα ερειξε κιολας ; τρεμε Αγγελε να εισαι καλα που προσπαθεις να με ανεβασεις .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

που προσπαθησε?ααα ακου να σου πω κυρια μου μου εκανε ολοκληρη αναλυση πως αν μεγαλωσω θελει να σου μοιασω που εισαι με το παιδι για καφε και που εισαι περοιπιημενη μαμα και κουκλα!μου λεει να ετσι πρεπει να ειναι οι μαμαδες και οχι μην εκεινο και μην το αλλο!

παντως σοβαρα νομιζω δεν εχεις τιποτε να χασεις απτο να τον δοκιμασεις και στο δημοτικο! εχεις τοσο καλη διαθεση να προσπαθησεις για εκεινον και ειμαι σιγουρη οτι μαζι θα τα καταφερετε! ασχετο αλλα εχω ακουσει οτι τα παιδια με δυσλεξια τα βοηθαει πολυ η μουσικη! δε ξερω αν υσχιει αλλα για ψαξε και αλλους τροπους να τον κανεις να νιωσει αυτοπεποιθηση!ισως αυτο χρειαζεται ο καλος μας! αααα εμενα ο αδερφος μου ψευδιζε απο μικρος και πολλες φορες προτιμουσε να μην μιλαει για να μην τον κοροιδευουν! ακομη το εχει μπορει να σταματησει να μιλαει και να τον πιασουν τα νευρα του! ολα ειναι στην αυτοπεποιθηση!

ελα βανιαααα παρε τα πανω σου κουκλαρα μου και μην μασας! εσυ ξερεις το παιδι σου καλυτερα απο ολους βαλτους τα γυαλια!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κάθε παιδί ανάλογα με το ιστορικό του αποτελεί εξατομικευμένη περίπτωση, οπότε δεν μπορούμε να πούμε έτσι αυθαίρετα κάνε αυτό ή κάνε το άλλο. Πρέπει να συζητήσεις με τους επαγγελματίες (παιδοψυχολόγος, δασκάλα, λογοθεραπεύτρια κ.λ.π.) που παρακολουθούν χρόνια το παιδί και το ξέρουν για να αποφασίσετε τι θα είναι καλύτερο για τον μικρό.

Αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι αν πάει τελικά σε δημοτικό να φροντίσετε να έχει το σχολείο τμήμα ένταξης και να ζητήσετε να το παρακολουθήσει από την αρχή της χρονιάς γιατί θα τον βοηθήσει πάρα πολύ. Στα τμήματα ένταξης δεν πηγαίνουν μόνο παιδιά με παραβατική συμπεριφορά. Συνήθως πηγαίνουν παιδιά που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε μαθησιακό πρόβλημα και πάντα προηγούνται τα παιδιά των μικρότερων τάξεων όπου υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο παρέμβασης. Απλά στα πρωτάκια αφήνουν πάντα το χρονικό περιθώριο μέχρι τα Χριστούγεννα μήπως και μπορέσουν να προσαρμοστούν. Επειδή όμως εδώ γνωρίζετε το πρόβλημα εξαρχής καλό θα είναι να μην χαθεί χρόνος. Το τμήμα ένταξης δεν θα παρέμβει στον προφορικό λόγο (αυτή είναι δουλειά της λογοθεραπεύτριας) αλλά θα τον βοηθήσει στον γραπτό, γιατί συνήθως τα παιδιά όπως μιλάνε έτσι γράφουνε. Οπότε όσο γρηγορότερα έχει βοήθεια τόσο καλύτερα.

Υπάρχει και η περίπτωση της παράλληλης στήριξης στο δημοτικό, δηλαδή να υπάρχει μέσα στην τάξη δεύτερος δάσκαλος που ασχολείται και βοηθάει εξατομικευμένα το παιδί, αλλά αυτό εφαρμόζεται συνήθως σε περιπτώσεις παιδιών με αρκετά προβλήματα (μαθησιακά, συμπεριφοράς κ.λ.π.). Επίσης, θέλει αρκετή γραφειοκρατία από το γονιό για να καταφέρει να του στείλουν τέτοιο δάσκαλο στο σχολείο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marygeo ευχαριστω για τις πληροφπριες οποσδηποτε αν εχει τμημα ενταξης και τελικα παμε δημοτικο θα τον παω να παρακολουθησει .Ο πατερα ςτου ειναι ς γνωμης να παει πρωτη καινα δουμε τα δυσκολ να επαναλαβει ξανα τη πρωτη δημοτικου .Ξερετε τι ζορι ειναι ; εχω αφσει τη δουεια μου μονο και μον για να ειμαι κοντα του καποιοι μου λενε να κανω δευτερο παιδι μα πως ο Σταυρος με θελει απο πανω του ολο και περισσοτερο .Τα χριστουγεννα μου εκαν μια πολυ κερδοφορα επαγγελματικη προσφορα αλλα αρνηθηκα γιατι δνε ειχα ανθρωπο για το Σταυρο ποιος θα πηγαινοεφερνε το παιδι στις λογοθεραπειες ; Ειλικρινα δνε μετανιωνω για καμια αποφαση μου απλα εχω κουραστει .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι απολύτως λογικό να νιώθεις κουρασμένη. Μη νιώθεις ενοχές.

Το να επαναλάβει την πρώτη είναι και αυτό μια λογική εκδοχή. Αυτό θα το αποφασίσετε στην πορεία αν δείτε ότι δεν έχει αφομοιώσει την ύλη της πρώτης. Προς το παρόν πρέπει να αποφασίσετε αν θα τον ωφελήσει περισσότερο η επανάληψη του νηπιαγωγείου ή το νέο περιβάλλον την πρώτης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα,

Βανια υποθεση κανω, δεν ειμαι ειδικος.Εχεις σκεφτει οτι το παιδι μπορει να κουραζεται και γι αυτο ισως δε μπορει να ανταπεξελθει στις θεραπειες του?Ολη αυτη η διαδικασια μπορει οντως να τον κουραζει και να μην εχει διαθεση να συνεχισει.Ψαξτο ομως, παρε μια γνωμη οπως σου λενε τα κοριτσια.

Τωρα βεβαια εξω απο τον χορο, να σου πω οσο μπορεις να μην απογοητευσαι και κυριως να μην το μεταφερεις στον γιο σου.Οσον αφορα την αλλαγη στο δημοτικο, καλυτερα να το συζητησεις με ειδικους..

Φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xntou καλα αν σου πω οτι μπηκα για να της γραψω το ιδιο?

συμφωνω λοιποοοον μαζι σου γιατι το σκεφτομουν στο λεωφορειο...οτι αν πχ συνεχεια με βομβαρδιζαν με πληροφοριες...καποια στιγμη θα ξεχναγα και αυτα που ξερω χιχι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτο το ειπα μαμαχηνα, γιατι βλεπω τον δικο μου, οταν κουραζεται, ασπρο του λεω, μαυρο μου λεει.Ειδικα δε τωρα που παει κ παιδικο κ δε κοιμαται το μεσημερι το απογευμα τρελαινεται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βανια μου προσπαθησε να εισαι δυνατη να μπορεις να βοηθας το αγορακι σου,μην το αφησεις γνωμη μου στο νηπιο ασε το να παει δημοτικο!!!!!

να ξερεις τα δυσλεκτικα παιδια εχουν πολλα ταλεντα!!!!!!

Σαφώς η δυσλεξία δεν μπλόκαρε το δημιουργικό γράψιμο του Stephen J. Cannell, τον Αινστάιν, τον Έντισον, ή τις δυνατότητες της Cher. Πρόκειται για ανθρώπους κάτι παραπάνω από πρόθυμους να μιλήσουν για τη δυσλεξία τους. Αναγνωρίζουν το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουν άμεσα κάνοντας κάτι γι’ αυτό, γεγονός που είναι φανερά το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς .

ειχα ενα ειδος δυσλεξιας και ακομα το εχω!!!οταν γραφω ξεχναω παντα τις λεξεις στο τελος και δεν μπορω να πω καποιες λεξεις παρα μονο να τις γραψω,εξου και η στιχουργικη!!!δεν το κοιταξαν ποτε οι γονεις μου δεν το χαμε καταλαβει δεν ξερω το μονο που ξερω ειναι οτι το ανακαλυψα μονη μεγαλωνοντας!!!

μην ανχωνεσε ολα θα πανε καλα θα εξελιχθει και που ξερεις ισως γινει ενας μπαχ!!!!! :kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μακαρι παντως να βρουνε μια ομορφη λυση και για τον μικρο να ειναι καλα αλλα να της φυγει και το αγχος!!!

οχι τιποτε αλλο αλλα θα παθουν πλακα τα κοριτσακια στο δημοτικο και θα τον κυνηγανε και θα του παρουν τα μυαλα χχαχαχαχα

οπως και να εχει οτι αποφαση και αν παρεις να ξερεις οτι εισαι μια υπεροχη μαμα αλλα και μια καταπληκτικη γυναικα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gioupi έγραψε:

Βάνια μου,

Εγώ που το βλέπω απ'έξω λέω το εξής:

Τα δεδομένα (για μένα) είναι:

1) Οι ειδικοί που βλέπουν το παιδί σου μπορούν να σε συμβουλέψουν σωστά για να μπορέσει ο Σταύρος να ανταποκριθεί όσο καλύτερα γίνεται.

2) Τα μικρά παιδιά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σκληρά με τα συνομήλικά τους

Οπότε ίσως σκεφτόμουνα ότι είναι καλύτερα ο Σταύρος να επαναλάβει το νηπιαγωγείο. ΙΣΩΣ να ήταν καλό να αλλάξει νηπιαγωγείο, να καταλάβει ότι πάει κάπου αλλού?

Σίγουρα πάντως πριν πάρω κάποια απόφαση θα μιλούσα και με κάποιο ψυχολόγο, 1) για να πάρω την άποψή του, ως προς το πώς θα επηρεάσει η μια ή άλλη επιλογή την ψυχολογία του παιδιού και 2) Πώς θα του πώ ότι θα ξαναπάει νηπιαγωγείο χωρίς να πληγωθεί εάν αυτή θα είναι η τελική απόφαση

Θα συμφωνησω μαζι σου..

Βανια μου ακριβως επειδη τα μικρα παιδια ειναι σκληρα με παιδια που αντιμετωπιζουν καποιο θεμα απο τα γυαλια ορασεως μεχρι και σοβαρα θεματα πιστεω πως αν ο Σταυρακος παει στο Δημοτικο τα παιδια εκει που δεν εχουν θεμα θα τον υποβιβαζουν και αυτοθα του κανει μονο κακο και στην προσπαθεια του και στην ψυχολογια του!!

Για φαντασου να τον κοροιδευουν συνεχως??Πως θα νιωθει??

Θυμησου τα δικα σου παιδικα χρονια στο σχολειο δε υπηρχαν παιδια που κοροιδευαν καποιο παιδι για πολυ πιο απλα πραγματα?

Νομιζω πως το νηπιαγωγειο να επαναληφθει ειναι η καλυτερη λυση για το καλο του Σταυρακου..

Εχω δυο περιπτωσεις με παιδακια φιλων που κανουν λογοθεραπεια και ναι επανελαβαν το νηπιαγωγειο και τωρα ειναι ετοιμα για το Δημοτικο..

Ουτως η αλλως παλια πηγαιναμε προνηπιο μετα νηπιο μετα πρωτη και αλλοι πηγαιναμε 5.5 αλλοι 6.5 αν χαναμε χρονια..Τωρα τα αλλαξανε αυτα..

Φιλακια στον Σταυρακο σας καμην στεναχωριεσαι ολα θα ναι καλα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα.

Να σου πω ότι ξέρω ότι υπάρχει η δυνατότητα της παράλληλης διδασκαλίας.

Αυτό σημαίνει ότι στην τάξη μαζί με το παιδί υπάρχει και μία δασκάλα εκτός της κανονικής που παράλληλα βοηθάει το παιδί.

Μπορείς να ζητήσεις κάτι τέτοιο και σίγουρα θα βοηθηθεί το παιδί. Συνήθως είναι νέες κοπέλες με πολύ κέφι και ειδική εκπαίδευση και βοηθάνε πολύ τα παιδιά. Επίσης φροντίζουν και για την κοινωνικοποίησή τους στα διαλείματα και βοηθάνε ώστε να αποφεύγεται η "σκληρότητα" των συνομιλήκων με τον λιγότερο ανώδυνο τρόπο.

Εκτός από τα "σκληρά" παιδιά πάντα υπάρχουν και κάποια τα οποία για διάφορους λόγους ή λόγο χαρακτήρα είναι πιο ευαίσθητα και συνήθως αυτά προσεγγίζονται σαν παρέα και βοηθάνε εξαιρετικά στην ομαλή κοινωνικοποίηση.

Αυτά ως προς το θέμα του παιδιού και όπως κατάλαβες η γνώμη μου είναι ότι αν καταφέρεις μία παράλληλη διδασκαλία θα σου έλεγα να πάει το παιδί στην πρώτη κανονικά, ακόμα και αν χρειαστεί να την επαναλάβει.

Τώρα όσον αφορά την αυτοκριτική σου σαν μαμά θα σου πω ότι όταν θα νιώσεις λιγότερο κουρασμένη και πελαγωμένη, τότε θα νιώσεις απίστευτα περήφανη για τον εαυτό σου και δεν θα πιστεύεις όσα έχεις καταφέρει. Μέχρι τότε θα σου πρότεινα να βρίσκεις 2 ώρες την εβδομάδα, αν δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω, για να τις περνάς μόνη σου με ότι θα ήθελες να κάνεις περισσότερο.

Πολλά φιλιά από εμένα και ψυχραιμία. Η δοκιμασία που περνάτε είναι προσωρινή και αντιμετωπίσιμη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρε γαμωτο κατερινακι μας κατα τη γνωμη σου δε θεωρεις σωστο να δοκιμασουν τις δυναμεις του???

αχ αυτο που λες οτι τα παιδια ειναι σκληρα ειναι τοσο σωστο αλλα αυτο συνηθως δε το παθαινουν παιδακια που ειναι κλεισμενα στον εαυτο τους?

πολυ ανησυχω!

ααα βανια να μην εχεις εσυ αγχος εχω εγω για σενα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...