Μετάβαση σε περιεχόμενο

RE: ανεξήγητος θάνατος εμβρύου 8 μηνών!

Recommended Posts

Το όνομά μου είναι Πέρσια και μολις πριν 3 βδομαδες έχασα το μωρό μου. Ήμουν 8 μηνών έγκυος. Τυλιχθηκε ο ομφάλιος λώρος 4 φορές γύρω από το κεφάλι του μωρού, μία γύρω από τον καρπό του και μία γύρω από την μασχάλη του. επίσης είχε μολυνθεί το έντερό του και φούσκωσε η κοιλίτσα του.

Μέχρι 7 μηνών το μωρό πήγαινε μια χαρά όπως μου έλεγε ο γιατρός μου. όταν πήγα μετά από 2 βδομάδες για την συνηθησμένη εξέταση ο γιατρός μου όταν μέτρησε τη διάμετρο του κεφαλιού του μωρού τότε είδε πως δεν είχε αλλάξει καθόλου η μέτρηση από την τελευταια φορά. Δηλαδή στους 7 μήνες η διάμετρος του κεφαλιού του μωρού μου ήταν 79mm, όταν πήγα μετά απο 2 βδομάδες παρέμεινε το ίδιο. Ο γιατρος μου με έστειλε στον ακτινολόγο μου για να δει αν ύπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πήγα λοιπόν στον ακτινολόγο κ αυτός τα βρήκε όλα μια χαρά. Ο πλακούντας, η καρδία του, το αμνιακό υγρό. Όλα μα όλα μας είπε πως ειναι μια χαρά και πως θα γεννήσουμε, να μην ανησυχούμε. Μας είπε μόνο πως βρήκε λίγο φουσκωμένο το έντερο του όμως αυτό δεν ήταν σημαντικό να μην μας ανησυχήσει και θα περάσει όταν γεννηθεί το μωρό. Μετά από μία βδομάδα όταν ξαναπήγα στον ακτινολόγο για να δούμε αν το μωρό μου έκανε κάποια διαφορά στις μετρήσεις όσον αφορούσε την ανάπτυξή του έχασα το μωρό μου, σταμάτησε η καρδία του.

Ξέρω γιατρέ πως ίσως να μην θέλετε να ρίξετε ευθύνη σε κανένα συνάδελφό σας αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. έχω απελπιστεί. Προσπαθώ να βρω την αιτία που έχασα το μωρό μου για να ηρεμησω και να ξέρω αν θα πρεπει να εμπιστευτώ και πάλι τον ίδιο το γιατρό μου σε πιθανή δεύτερη εγκυμοσύνη. Εσείς τι πιστεύετε πως έφταιξε? Έπραξε σωστά ο γιατρός μου που δεν με γέννησε από την στιγμή που είδε πως το μωρό μου δεν μεγάλωνε κανονικά ή έκανε σωστά που άκουσε τον ακτινολόγο που του είπε να με παρακολουθήσουν για αλλες 2 βδομάδες και αν δεν παρουσιαστεί αλλαγή στο μωρό τότε να με γεννήσουν?

Σημειώστε γιατρέ πως η μήτρα μου έχει σχήμα καρδίας αλλα αυτό ο γιατρός μου δεν το γνώριζε όπως και εγώ μέχρι την στιγμή που με έκανε καισαρική και το είδε. Πιστεύετε πως αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο στο θάνατο του μωρού μου?

Πιστεύετε πως υπήρχε τρόπος να σωθεί το μωρό μου? εσεις γιατρέ μου τι θα κάνετε σε τέτοια περίπτωση?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Ελπίζω να έχω νέα σας σύντομα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

persia έγραψε:

Το όνομά μου είναι Πέρσια και μολις πριν 3 βδομαδες έχασα το μωρό μου. Ήμουν 8 μηνών έγκυος. Τυλιχθηκε ο ομφάλιος λώρος 4 φορές γύρω από το κεφάλι του μωρού, μία γύρω από τον καρπό του και μία γύρω από την μασχάλη του. επίσης είχε μολυνθεί το έντερό του και φούσκωσε η κοιλίτσα του.

Μέχρι 7 μηνών το μωρό πήγαινε μια χαρά όπως μου έλεγε ο γιατρός μου. όταν πήγα μετά από 2 βδομάδες για την συνηθησμένη εξέταση ο γιατρός μου όταν μέτρησε τη διάμετρο του κεφαλιού του μωρού τότε είδε πως δεν είχε αλλάξει καθόλου η μέτρηση από την τελευταια φορά. Δηλαδή στους 7 μήνες η διάμετρος του κεφαλιού του μωρού μου ήταν 79mm, όταν πήγα μετά απο 2 βδομάδες παρέμεινε το ίδιο. Ο γιατρος μου με έστειλε στον ακτινολόγο μου για να δει αν ύπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πήγα λοιπόν στον ακτινολόγο κ αυτός τα βρήκε όλα μια χαρά. Ο πλακούντας, η καρδία του, το αμνιακό υγρό. Όλα μα όλα μας είπε πως ειναι μια χαρά και πως θα γεννήσουμε, να μην ανησυχούμε. Μας είπε μόνο πως βρήκε λίγο φουσκωμένο το έντερο του όμως αυτό δεν ήταν σημαντικό να μην μας ανησυχήσει και θα περάσει όταν γεννηθεί το μωρό. Μετά από μία βδομάδα όταν ξαναπήγα στον ακτινολόγο για να δούμε αν το μωρό μου έκανε κάποια διαφορά στις μετρήσεις όσον αφορούσε την ανάπτυξή του έχασα το μωρό μου, σταμάτησε η καρδία του.

Ξέρω γιατρέ πως ίσως να μην θέλετε να ρίξετε ευθύνη σε κανένα συνάδελφό σας αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. έχω απελπιστεί. Προσπαθώ να βρω την αιτία που έχασα το μωρό μου για να ηρεμησω και να ξέρω αν θα πρεπει να εμπιστευτώ και πάλι τον ίδιο το γιατρό μου σε πιθανή δεύτερη εγκυμοσύνη. Εσείς τι πιστεύετε πως έφταιξε? Έπραξε σωστά ο γιατρός μου που δεν με γέννησε από την στιγμή που είδε πως το μωρό μου δεν μεγάλωνε κανονικά ή έκανε σωστά που άκουσε τον ακτινολόγο που του είπε να με παρακολουθήσουν για αλλες 2 βδομάδες και αν δεν παρουσιαστεί αλλαγή στο μωρό τότε να με γεννήσουν?

Σημειώστε γιατρέ πως η μήτρα μου έχει σχήμα καρδίας αλλα αυτό ο γιατρός μου δεν το γνώριζε όπως και εγώ μέχρι την στιγμή που με έκανε καισαρική και το είδε. Πιστεύετε πως αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο στο θάνατο του μωρού μου?

Πιστεύετε πως υπήρχε τρόπος να σωθεί το μωρό μου? εσεις γιατρέ μου τι θα κάνετε σε τέτοια περίπτωση?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Ελπίζω να έχω νέα σας σύντομα.

λυπαμαι για οτι σας συνεβει........ομως δεν εχω την ειδικοτητα του μαιευτηρα για να μπορω να σας συμβουλευσω σωστα.......

αχ πραγματικα λυπαμαι παρα πολυ. :( ελπιζω να εισαι καλα.να πας και σε αλλο γιατρο και να ζητησεις γνωμη.δεν ξερω και που εισαι να σου συστηνα τον δικο μου γιατρο.μια μεγαλη αγκαλια και απο μενα και ημαστε ολες εδω αν χρειαστεις οτι δηποτε.

Εχεις απολυτο δικιο ν εισαι μπερδεμενη αναστωτεμενη και θυμωμενη .Θεωρω κατα τη γνωμη μου και πιστευω οι περισσοτερες εφιλες εδω μεσα οτι την ευθυνη την εχον σιγουρα τοσο ο ακτινολογος ο οποιος θα επρεπε να εβλεεπε οτιο ομφαλιος λωρος ειναι μπερδεμνος αλλα και ο γυναικολογος , δνε εαφηνεις ενα μωρο που ειναι τυλιγμενο και ειναι σε ηλικα που μπορεις να γεννησεις να περιμενεις να περιμενεις τι ; μηπως και ξετυλιχτει και κυριως αφου ηταν τοσο πολυ μπερδεμενο , να ησουν λιγοτερων εβδομαδων να δωσουν καποια παραταση αλλα οχι στηφαση που βρισκοσουν .Το υερηχο ντοπλερ ενας λογος που το κανουμε ειναια υτος καικυριως οταν βρισκον οτι το μωρο εχει καποια περιδεση πρχωρανε σε τοκετο .

Γνωμη μου ειναινα αλλαξεις ιατρο καιμονο θα πηγαινεις εκει δνε θα εχει καλες αναμνησεις το να τρεχεις καινα ρωτας αν εφταιγαν τι θα βγαλεις ; θα νιωθεις δικαιωμενη ; ν ναι καντο αν αυτο σε κανει να νιωσεις λιγο καλυτερα για την ψιχουλα που εφυγε ναι και αν τελιακ αποδειχθει οτι εχουν ευθυνες και μπορεις κυνηγησε τους να μην ανε άλλες κοπελες σε αυτους και επειδη δικαστα δεν καταφερνεις τιποτα εχουν τις ακριες του η καλυτερη τιμωια ειναι η δυσφημιση εξω απο το ιατρειο να στηθεις καινα λες φτανει .Επισης τι σημεινει δνε ηξερε οτι η ξητρα σου εχει σχημα καρδιας ; υπερηχο οργανων δνε σου ειχε κανει ;

δεν θελω να πω τιποτα..ουτε για τον γιατρο..ουτε για τον ακτινολογο...ουτε για ανθρωπινη αμελεια ή τυχον λαθη...λυπαμαι πολυ...μαζεψε το κουραγιο σου αλλαξε γιατρο, και παμε απο την αρχη, μην μπεις στον κικαιωνα ηθικης δικαιωσης αυτο πισω θα σε παει και οχι μπροστα κουκλιτσα μου...και αντε και εχει κανει ανθρωπινο λαθος τι θα γινει? εσυ στην δουλεια σου δεν κανεις λαθη ? δεν θα σ εκαλυψει ο συναδελφος σου σε μια πατατα σου? ξερω οτι μιλαμε ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!!! προσπαθω να σε καταλαβω,αυτη ειναι η γνωμη μου ομως....

και γω 8 μηνων εχασα το κοριτσακι μου,ηταν το πρωτο μου μωρακι,για καιρο βασανιζομουν,και φυσικα εξακολουθω,μην λεω ψεμματα...ηταν καθαρα αμελεια γιατρου,αλλα τι να το κανω;το μωρο μου πισω δεν θα ερθει..ειναι συνεχεια στο μυαλο μου,οσο τα σκαλιζεις τοσο θα πονας,κουραγιο και δυναμη για να συνεχισεις

• 3 weeks later...

KORITSIA MOU DEN XA8IKA APLA ENIW8A ASXIMA NA GRAFW SUNEXEIA G AUTA POU NIW8W, G TO PROVLIMA MOU KAI TA DIAFORA ERWTIMATA MOU:(

MILISA ME TON AKTINOLOGO MOU KAI 3ANA ME TON GUNAIKOLOGO MOU META APO KAPOIO DIASTIMA POU ENIWSA KAPWS ETOIMI NA DEXTW KAPIES APANTISEIS POU 8A MOU EDINAN!

VRIKA TELIKA FWTOGRAFIES TOU MWROU MOU POU MOU EIXE VGALEI O AKTINOLOGOS MOU MIA VDOMADAPOU PIGA KONTA TOU PRIN XASW TO MWRO MOU KAI MOU EIPAN PWS DEN FAINETAI I PERITULI3I OMFALIOU LWROU.

OTAN MILISA ME TON AKTINOLOGO MOU EIPE PWS DEN ITAN TULIGMENO T MWRO ME TO LWRO. K NA ITAN MOU EIPE, DEN PROKALOUSE PROVLIMA G ETUXE SE POLLES PERIPTWSEIS NA EINAI TULIGMENO PANW PAO 2-3 FORES K TA MWRA EZISAN KAI MALISTAN GENNI8IKAN ME FUSIKO TOKETO! KORITSIA DEN 3ERW T NA PISTEPSW.. PRAGMATIKA EXW APELPISTEI! 3UPNW KA8IMERINA ME ENA PONO ST STI8OS KAI STO STOMAXI! 8ELW NA PROSPA8ISW G ENA ALLO MWRO K DEN MPORW DEN MOU VGAINEI ALLA AN DEN ER8EI SNTOMA NIW8W PWS 8A PAW POLU PISW,8A ME PIASEI POLU PERISSOTERO I KATA8LIPSI.

KAI SE ALLO GIATRO POU PIGA, DEN MOU EIPE KATI DIAFORETIKO. MOU EIPE PWS EPEIDI O LWROS ITAN TULIGMENOS GURW APO TO XERAKI TOU ISWS NA TENTW8IKE KAI GIAUTO PNIGIKE. G OTAN GENNI8IKE TO MWRO MOU EIXE MIKWNIO STA NERA MOU KAI MOU EIPE PWS AUTO PROKALEITAI APO ASFU3IA. ARA i EFTAIGE O LWROS i UPARXEI PRB ME PLAKOUNTA KAI EKAMA E3ETASEIS 8ROMVOFILIAS KAI PERIMENW APOTELESMATA! MOU EIPE APLAPWS TRAVI3A LA8OS LAXEIO, IMOUN I ATUXI...

OSO G T MITRA MOU,PRIN MEINW EGKUOS EIXA PAEI G TO PAP TEST. EKEI O GUNAIKOLOGOS MOU ANAFERE PWS EXW MITRA KARDIA ALLA DEN MOU E3IGISE TPT PERI AUTOU, DLD TI MPOREI NA SIMAINEI KAI OLA TA SXETIKA!

EPEIDI OMWS ITAN POLU PSUXROS K DEN ENIW8A KALA MAZI TOU OTAN EMEINA EGKUOS PIGA SE ALLO GUNAIKOLOGO O OPOIOS HTAN K POLU STENOS OIKOGENEIAKOS FILOS K PRAGMATIKA ENIW8A ASFALEIA KONTA TOU. DEN PISTEVW PWS 8A EKANE KATI G NA XASW TO MWRO MOU, DEN 3ERW ISWS NA EXW K LA8OS.

OTAN TON PIRA TIL OTI EIMAI EGKUOS GIATI EIXA KANEI ANALUSI AIMATOS MOU EIPE NA PAW NA ME DEI.OTAN PIGA ME EVALE STON UPERIXO KAI TO EMBRUO EIXE FANEI K ETSI DEN ME E3ETASE DIAFORETIKA G NA DEI K TI MITRA MOU.EGW DUSTUXWS DEN 8UMOMOUN AUTA POU MOU EIXE PEI O PROIGOUMENOS GUNAIKOLOGOS G TWRA EMA8A T SIMAINEI KARDIOMORFOS MITRA.AN TO I3ERA TOTE SIGOURA 8A TO 8UMOMOUN KAI 8 ELEGA KATI.

STIN KUPRO KORITSIA,TOULAXISTON TOUS GIATROUS POU GNWRIZW MESW FILWN DEN TSEKAROUN TIN MITRA PARA MONO SE PERIPTWSI POU DNE MPOROUN NA DOUN TO MWRO APO TON UPERIXOOPWS GINETAI KANONIK APO TON 2 K 3 MINA.ISWS NA ITAN K AUTO GIA NA GINEI G NA MIN FANEI I MITRA MOU. AN T I3ERE PISTEVW PWS ISWS NA ME EVAZE G GENNA.ALLA POLLES KOPELES POU DIAVAZW EDW DN TOUS VAZOUN AMESWS G GENNA TOUS DINOUN KAPOIO PERI8WRIO.

AUTO DEN APALUNEI TON PONO MOU G K EGW NIW8W PWS AN ME GENNOUSE TOTE POU EIDE PWS TO MWRO DN MEGALWNE TWRA 8A TO EIXA STN AGKALIA MOU KAI 8A IMOUN ANTIMETWPI ME TOSO PONO.

RE KORITSIA DIAVAZW G TOSES PERIPTWSEIS POU UPARXEI PERITULI3I OMFALIOU LWROU KAI TA MWRA TOUS GENNIOUNTAI KANONIKA KAI FUSIKA,EMENA G MOU ETUXE KATI TETOIO? GIATI? SIMEIWSTE PWS O AKTINOLOGOS MOU EIPE EPISIS TIN DIKAIOLOGIA PWS ISWS O LWROS TOU MWROU MOU NA MIN EIXE GEL GURW TOU KAI GIAUTO NA PNIGIKE G TAXA SUNU8WS TA MWRA DEN PA8AINOUN TPT GENNIOUNTAI MIA XARA ME TULIGMENO OMFALIO LWRO, TA PLEISTA TOULAXISTON!

APO TI MERA POU EXASA TO MWRO MOU OLO KAI TO PSAXNW! MPAINW APO TO ENA SITE ST ALLO, VRISKW DIAFORES AITIES,KA8E MERA KAI APO MIA AITIA KAI APLA TRELAINOMAI OLO K PERISSOTERA! ME PIANEI PIO POLU I KATA8LIPSI KAI 8UMWNEI K O ANTRAS MOU G DN ME VLEPEI NA KALUTEREVW ALLA NA XEIROTEREVW K ANISUXEI:(

θα επανελθεις γλυκια μου...απλα ειναι νωρις ακομα...δυστυχως πρεπει να το περασεις αυτο το σταδιο για να προχωρησεις....τωρα νιωθεις την απωλεια.

Κοριτσακι μου δε ξερω τι να σου πω πια.

Δικιο εχεις αλλα θα πρεπει να βρεις το κουραγιο να συνεχισεις.

Εμενα ο γιος μου ειχε περιτυλιξη απο τον 8ο μηνα.

3 φορες ηταν γυρω απο το λαιμο του ο ομφαλιος λωρος και γεννηθηκε φυσιολογικα και ευκολα.

Τι να πω. Ημουνα παρα πολύ τυχερη.

Ο γυναικολογος δε μου ειχε πει τιποτα για να μη με τρομαξει απλα με ειχε βαλει να μετραω τις κινησεις του μωρού.(να κανει τουλαχιστον 10 κινησεις μεσα σε ενα 8-ωρο)

Ελπιζω και ευχομαι να βρεις τη δυναμη, να μαζεψεις τα κομματια σου και να συνεχισεις.

Καποιες φορες δεν υπαρχουν απαντησεις δυστυχώς.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕ ΓΕΝΝΟΥΣΕ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ? ΔΗΛΑΔΗ Τ ΝΑ ΜΕ ΓΝΝΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ 34 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙ 35?ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΓΕΝΝΟΥΣΑ ΣΤΙΣ 34 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΡΙΣΚΟΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ.

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΑΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΦΥΣΙΚΑ.ΕΜΕΝΑ Γ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ? ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΩ? ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΑΣΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ?

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΧΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ Γ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ.. ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ Η ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ!!!ΠΗΓΑ ΛΟΙΠΟΝ Τ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΜΩΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Γ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.3.10 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ. Κ ΕΓΩ Η ΗΛΙΘΙΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ? ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ή ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ? ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΝ ΠΗΡ ΤΗΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΕΚΑΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΞΕΤΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ.

ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΚΡΥΒΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΓΙΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ Κ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΩ Γ ΓΕΝΝΑ (ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΘΑ ΜΕ ΓΕΝΝΟΥΣΕ)

ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΑΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ Γ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΩ, ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

persia μου καλησπερα.

ειλικρινα λυπαμαι για την απωλεια σου και καταλαβαινω απολυτα πως νιωθεις. και εγω εχασα το μπεμπη μου 2 ωρες αφου γεννηθηκε και αυτο επειδη ειχε σοβαρη υποπλασια στους πνευμονες και δεν μπορουσαν να του περασουν οξυγονο.

το οτι σου ελεγε να πηγαινεις για καρδιογραφημα αυτο δεν σημαινει οτι εβλεπε κατι και δεν σου το ελεγε. οι γιατροι συνηθως λενε τι συμβαινει σε μια εγκυμονουσα αν υπαρχει προβλημα. εμενα επειδη ειχαμε εντοπισει το προβλημα στην β επιπεδου (αλλο προβλημα βεβαια) μετα απο καποιο διαστημα καθως εβλεπε πως εξελισοταν το μωρο απο το κακο στο χειροτερο πηγαινε ξ κατασταση του..μου ελεγε οτι 99% θα πεθαινε στην κοιλια μου μεσα..βεβαια αυτο δεν εγινε. απλα στο λεω για να δεις οτι αν υπαρχει κατι οι γιατροι το λενε.

μαλλον την καρδια σαν οργανο ηθελε να εξεταση γιατι οντως αν το μωρο δεν ειναι σε σωστη θεση δεν μπορει να το δει. εγω επειδη επρεπε να πηγαινω καθε εβδομαδα για να κανω υπερηχο στην καρδουλα του μωρου καμια φορα οταν δεν μπορουσε να το δει μου ελεγε η γιατρος να παω να φαω μια σοκολατιτσα να κανω λιγες βολτες πανω κατω για να αλλαξει θεση το μωρο.

και εμενα περνανε πολλες φορες απο το μυαλο μου διαφορα αλλα προσπαθω να μην τα σκεφτομαι.

μωρακι θα ξανακανεις οταν εισαι εσυ ετοιμη. οταν νιωθεις ψυχολογικα και σωματικα ετοιμη. εγω αφησα και περασε ενας χρονος μεχρι που ξαναεμεινα εγκυος και τωρα περιμενω τη ζουζουνα μου σε λιγες εβδομαδες.

η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..οσο και να ψαχνεις ειλικρινα δεν θα σε βοηθησει να βρεις το λογο που εχασες το μωρο σου και ειλικρινα αυτο θα σε κρατησει πισω. αν εχεις αναγκη να μιλησεις στον αντρα σου κανε το. κλαψε κιολας στην αγκαλια του αν αυτο σε κανει να νιωσεις καλυτερα. εγω το εκανα και με βοηθησε παρα πολυ ο αντρας μου, ειλικρινα δεν ξερω το θα εκανα χωρις αυτον. ενω στην αρχη τα κραταγα μεσα μου γιατι φοβομουν να μην τον κουρασω, μετα μου το ζητησε ο ιδιος απο μονος του να το κανω.

ευχομαι να μην σε κουρασα.

ευχομαι συντομα να νιωσεις καλυτερα :)

Περσία μου χίλια συγγνώμη.

Δεν ήθελα να σε αναστατώσω και άλλο.

Δε νομιζω να εβλεπε κατι ασχημο ο ακτινολόγος και να μη σου το έλεγε πάντως.

Οσο και να το ψάχνεις Περσία μου ειναι απο τις περιπτώσεις που δεν υπαρχουν λογικές εξηγήσεις.

Ητανε η κακιά η ώρα. :(:(

Δε ξερω τι να σου πω κοριτσακι μου.Ευχομαι μονο ο καιρος να σου φερει στην αγκαλιά σου ενα άλλο μωράκι και όλα να πάνε καλά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΦΟΒΟΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!!!

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ, ΕΙΧΑ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΗΤΡΑΣ ΟΠΣ ΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ? ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ? :(

persia έγραψε:

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΦΟΒΟΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!!!

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ, ΕΙΧΑ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΗΤΡΑΣ ΟΠΣ ΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ? ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ? :(

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ , ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙ. Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ , ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ............

persia έγραψε:

και γω αναρωτιεμαι για ολα αυτα :( ,μου λενε πως οΘεος σου δινει οσα αντεχεις....δεν ξερω ισως ειμαστε persia μου πολυ πιο δυνατες απ'οσο πιστευουμε,επεισα τον εαυτο μου πως για καποιο λογω εγιναν ολα...εχθες εκλεισα 2 χρονια που την εχασα...δεν θα σου πω ψεμματα,μου λειπει καθε μερα...κουραγιο

Kοριτσάκι μου εμείς τα έχουμε πει πολλές φορές..Δυστυχώς τα αγγελούδια μας δεν γυρίζουν πίσω και το χειροτερο ποτε δεν θα μαθουμε ποιος φταίεει για αυτό που έγινε. Ψάχνουμε να πιαστούμε από κάπου για να πάρουμε δύναμη, να πούμε ότι αυτό φταιει που δεν έχουμε τα μωράκια μας αλλά πάλι στο τίποτα καταλήγουμε.

Εϊμαι σίγουρη οτι έχεις πολύ δυναμη μέσα σου κορίτσι μου. Θα τα καταφερεις και το αγγελούδι σου μαζί με το δικό μου και τόσων άλλων κοριτσιών θα μας φυλάνε από ψηλά.

Καλημέρα Περσία,κουράγιο κοριτσάκι μου , θα δεις που στην επόμενη εγκυμοσύνη σου όλα θα πάνε καλά.Διάβασα το ποστ σου και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ.Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί προσπαθούν να κρατήσουν τα μωράκια μας όσο περισσότερο μπορούν μέσα στην κοιλίτσα μας ,για δικό τους καλό.Καμία φορά όμως ....Δεν ξέρω τι να σου ευχηθώ γιατί ξέρω πως τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία τώρα.Απλά κουράγιο κοριτσάκι μου.

Κοριτσάκιμου γλυκό λυπήθηκα πολύ με ότι έγινε... :(:(

Κουράγιο Περσία μου ...ότι θές εμείς είμαστε εδώ ...ελπίζω σύντομα να χεις μέσα σου ένα υγιέστατο σποράκι και μία τέλεια εγκυμοσύνη... :)

Κοριτσάκι μου πολλά τα γιατί και δυστυχώς αναπάντητα....

Μακάρι να υπήρχε ενας τρόπος να παρηγορηθούν όλες οι μανούλες που χάνουν τα παιδιά τους...

Ομως δεν υπάρχει... μόνο ο χρόνος που απαλύνει τον πόνο..

Στην ζωή σου έχεις να ζήσεις πολλά ακόμα... και δυσάρεστα και πίστεψε με εξαιρετικά ευχάριστα πράγματα... συναισθήματα και καταστάσεις που ούτε τις έχεις φανταστεί! Σηκώνουμε το κεφάλι, σφίγγουμε τα δόντια και προχωράμε μπροστά!

Αυτή την στιγμή το μόνο που σου ζητείται είναι να προχωρήσεις μπροστά, όλα τα υπόλοιπα θα σου τα φέρει η ζωή!!

Σε φιλώ γλυκιά μου.... μια μανούλα που πάλεψε να αποκτήσει το μωρό της και που κινδύνεψε μαζί με εκείνο για να το φέρει στον κόσμο. :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• χαχαχαχα...Μα κι εσύ πατατάκια και μπριζολάκια πριν από εξετάσεις χοληστερίνης....;;; Ε είστε προκλητική κυρία μου!🤪 Πάντως τώρα που είπες για τη φέτα... Αν μπορώ να κατονομάσω ένα φαγητό που ζητούσα και ζητάω ακατάπαυστα τώρα στην εγκυμοσύνη, αυτό είναι ξεκάθαρα η φέτα Καλαβρύτων. Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Πάντα μου άρεσε, αλλά τώρα το τερμάτισα! 😂
    • Να στε καλά βρε κορίτσια που μας τα εξηγείτε τόσο απλά και κατανοητά ❤️🙏 Κι εγώ χθες λοιπόν που συζητήσαμε το πλάνο τοκετού πήγα "διαβασμένη" (και καλά 😅) με βάση αυτά που γράψατε κι εσείς και έχω ακούσει απ τις μαίες. Του είπα ότι επιθυμώ να περάσουμε τον καθετήρα κάπου στην αρχή, (3-5 διαστολή πχ) για να είμαι έτοιμη όποτε το επιθυμώ. Ο γιατρός είπε ότι έχω δύο επιλογές, είτε να μου κάνουν έγχυση την αναισθησία ανα 2 ώρες, είτε να έχω ένα χειριστήριο που θα συνδέεται με τον καθετήρα και να ελέγχω εγώ πότε θέλω να λάβω αναισθησία ανάλογα με τις αντοχές μου στον πόνο. Δε το ήξερα αυτό, λέγεται "Intermittent epidural bolus" 🤷‍♀️ φυσικά θα πρέπει να φωνάζω και τη μαία πριν το κάνω για να ελέγχει αν έχει περάσει το κατάλληλο διάστημα, κτλ. @Kallia.Geo απορία νούμερο 3434543656 😅 Πως θα ξέρεις να περιμένεις σπίτι μέχρι διαστολή 5; Με βάση τη συχνότητα των συσπάσεων να φανταστώ; @_piripiri_ Πέθανα με την αντίδραση του μεγάλου σου γιου! Ο γλυκούλης, δε ξέρει τι τον περιμένει χαχαχαχα καλά κι εγώ όταν πήγα να δω τον αδερφό μου στο μαιευτήριο, ήμουν φουλ μουτρομένη και μάλιστα έχει απαθανατιστεί και σε φώτο η μούρη μου με τον αδερφό μου στην αγκαλιά 🤣🤣🤣 καλά εγώ βέβαια είχα μούτρα γιατί μου έλεγαν ότι είναι κοριτσάκι και προφανώς ξενέρωσα όταν έμαθα την αλήθεια 😅 Ακόμα και σήμερα, ρωτάω τους γονείς μου για ποιο λόγο μου το έκαναν αυτό κι απλά λένε ότι μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω, νομίζοντας ότι θα το ξεχάσω όταν έρθει ο αδερφός μου 🤣 παιδικά τραύματα 😵
    • Η διατροφή καλά πάει...αλλά πεινάω συνεχώς 🤣🤣 κοιτάω να περπατάω κιόλας περισσότερο...πάω όπου μπορώ μόνο με τα πόδια... Καλά έκανες και εσύ και πέταξες τα τεστ!!!απλά να απολαμβάνουμε τον έρωτα...είναι τόσο όμορφο!!!! Επιτέλους Παρασκευή να ησυχάσουμε έστω μια ημέρα από τα διαβάσματα....είμαι πολύ πιεσμένη γιατί και τα δύο γράφουν τεστ...ειδικά ο μεγάλος πρώτη γυμνασίου πολύ διάβασμα!!!!καμία σχέση με το δημοτικό! @Elli13 βρήκες νωρίς το θετικό τεστ εγκυμοσύνης Ε;;; Ποια μέρα είπες;;;για να ξέρω πότε να αρχίσω και εγώ τα τεστ 😜😜 αν και δεν κάνω ωορρηξίας....βάση ημερολογίου θα το δω
    • Καλημέρα κορίτσι μου! Δεν ξέρω τι σου είπαν και σας άγχωσαν τόσο... Ένα μόνο κρατάω κι είναι κ αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.... Η μπουμπού σας, το θαυματάκι σας, είναι υγιέστατη κι αυτό είναι το μόνο που μετράει!! Στον ίδιο εμβρυομητρικό π΄ηγες για την επανάληψη του ντόπλερ; Πολύ χαίρομαι και με τις μητριαίες.  Πφφφφ... τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος είναι πολύ άσχημο να αγχωνόμαστε με άλλα... Εμείς αύριο το μεσημέρι έχουμε τον επανέλεγχο. Ήδη τρέμω μόνο και στην σκέψη, αλλά από την άλλη θέλω να δω τι γίνεται...  
    • Κορίτσια καλημέρα κι από μένα!  @Demy93 δύσκολο που δεν έχεις κανέναν να το κρατήσει το μωρό. Ούτε κι εγώ έχω αλλά τουλάχιστον θα αργήσω να γυρίσω στη δουλειά. Πότε λες να ξεκινήσεις;  @Barbiee όντως μικρή μικρή ξεκίνησες!! Εύχομαι να κάνεις όσα θελήσεις! 5 αδέρφια είστε και είσαι το μόνο κορίτσι;  χαρά στο κουράγιο σου!! @Elk μια χαρά μεγαλώνει το μωράκι σου 🥰🥰🥰 @μαμά12345ωραιοτατη ηλικία τα 30!!νεοτατη είσαι! Είναι καθαρά στο μυαλό σου! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...