Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΥ????

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ Κ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΠΤΙΚΗ ΑΝ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ Η ΟΧΙ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΝΕΣΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΒΑΜΑΙ Κ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΡΙΔΙΟ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω γεννησα με επισκλιρίδιο αλλά είχα πολύωρη γέννα και κουράστηκα δεν άντεχα άλλο. και στο 2ο αν είναι ίδιος τοκέτος θα κάνω δεν την παλευω. υπάρχουν βέβαια φίλες μου που δεν χρειάστηκε γιατί γέννησαν σε 2-3 ώρες οπότε θα δεις και πως εξελλίσσεται ο τοκετός σου. ενα ακόμα που πρέπει να προσέξεις είναι ο αναισθησιολόγος. είναι καλός? γιατι έχω διαβάσει διάφορα στα φορουμ. Επίσης αν γεννας σε δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό μήπως χρειάζεται να το κανονίσετε να υπάρχει αναισθησιολόγος απ έξω για σένα. γενικά στα νοσοκομεία δεν κάνουν επισκληρίδιο ουτε σε περίπτωση καισαρικής προτιμουν την όλική. εγω δεν είχα κανενα πρόβλημα μαλιστα μετα απο όλη την ταλαιπωρία προσ το τέλοσ τον χάρηκα τον τοκετό μου γιατι σταμάτησα να πονάω

Εγω γεννησα με καισαρικη κ επισκληριδιο!!Δε γινοταν κ αλλιως!Ειμαι ομως πολυ υπερ!!!!

Ολα ειναι θεμα αναισθησιολογου!!Αν ειναι καλος,ολα ειναι καλα απο την αρχη!Ουτε θα πονεσεις ιδιαιτερα,ουτε τιποτα!Εγω ετυχα σε απιθανο αναισθησιολογο!!Συζητα το με το γιατρο σου!Εσυ θα γεννησεις κ φυσιολογικα απ'οτι καταλαβαινω,δες τι σου συνιστα να κανεις καλυτερο!

ΥΠΕΡ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑ !!!

ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΡΩΤΑΣ 'ΚΟΡΙΤΣΙΑ 8Α ΒΓΑΖΑΤΕ ΔΟΝΤΙ ΜΕ ΑΝΑΙΣ8ΗΣΙΑ Η ΧΩΡΙΣ ???'

ΠΩ ΠΩ , ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΕΣΤΗ Κ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩ8Α ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ... ΕΚΑΝΑ Κ ΑΛΛΕΣ 10 ΓΕΝΝΕΣ ΧΑΛΑΡΑ !!!

8Α ΞΑΝΑΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΗΔΙΟ (ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΡΟΧΤΕΣ 1 ΦΙΛΗ , ΜΕ ΟΛΙΚΗ ) Κ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ!

η επισκληριοδος ειναι καθαρα θεμα του γιατρου...εγω στη πρωτη γεννα εκανα και δεν με επιασε και κοιλοπονουσα πανω απο 10 ωρες....στη δευτερα εκανα παλι με επιασε :woohoo: :woohoo: :woohoo: και γεννησα μεσα σε 2 ωρες.....

εχω ζησει και τις 2 εκδοχες και θα σου πω...να κανεις!!!ζεις πιο καλα την πιο ευτυχισμενη μερα της ζωης σου ;)

με το καλο...και με μια ευκολη γεννα γιατι με ενα πονο δεν πιανει :P

Αν και εκανα το λαθος να μπω στ' αυτη την τοσο

απαισια διαδικασια της επισκληριδιου...λεω ΟΧΙ...!

Ποτε ξανα..!

Καλη λευτερια κοπελα μου.

Ολα θα πανε τελεια. :kiss:

Εμένα μου συνέβη το εξής τραγικό:ενώ είχα πει χιλιες φορές από την αρχή της εγκυμοσύνης μου οτι θέλω επισκληρίδιο(ήμουν μάλιστα κ πολύ χαλαρή όταν πήγα να γεννήσω γιατί ήξερα οτι δε θα πονέσω),δεν ήρθε ο αναισθησιολόγος!!!!!!!Εγώ να πονάω,να τον παίρνουν τηλ.συνέχεια οι γιατροί να κατέβει κ αυτός όλο έλεγε έρχομαι,έρχομαι!Τελικά δε με πρόλαβε γιατί γέννησα πολύ γρήγορα!

εγω εκανα 2 καισαρικες !! την μια με ολικη αναισθησια και την δευτερη με επισκληρηδιο !! το μετανοιωσα που δεν την εκανα και στο πρωτο παιδι !! βεβαια αν εκανα φυσιολογικους τοκετους δεν θα την εκανα οσο κιαν πονουσα !!

με το καλο το μωρακι σου!!!!!!

γεννησα πριν 3 μηνες και ενα εχω να πω....αγιος ανθρωπος αυτος που την επινοησε!!!!!!!!!!!!!να την κανεις!!!!!!!!!!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ.....ΠΟΛΥ ΑΝΧΟΣ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ.ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΕΝΝΑΩ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΩ ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΚΑΤΩ....ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΤΟ ΞΕΡΩ :unsure: Κ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ Κ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!!

εγω δεν καταλαβαινω γιατι να κανει αναισθησια μια γυναικα που θα γεννησει φυσιολογικα? δλδ πως θα λειτουργησει για να κανει εξωθησεις για να βγει το μωρο? δεν ξερω κ πως γινεται ο φτ με επισκληριδιο,ας μας πει καποια που το χει κανει.Πως το βγαζουν το μωρο? Αφου μπορει να παρει πιο ηπια φαρμακα για να απαλυνουν τον πονο και να γεννησει "φυσιολογικα" φυσιολογικα τοτε γιατι να μπει σε αυτη την διαδικασια?

bebadomama έγραψε:

εγω δεν καταλαβαινω γιατι να κανει αναισθησια μια γυναικα που θα γεννησει φυσιολογικα? δλδ πως θα λειτουργησει για να κανει εξωθησεις για να βγει το μωρο? δεν ξερω κ πως γινεται ο φτ με επισκληριδιο,ας μας πει καποια που το χει κανει.Πως το βγαζουν το μωρο? Αφου μπορει να παρει πιο ηπια φαρμακα για να απαλυνουν τον πονο και να γεννησει "φυσιολογικα" φυσιολογικα τοτε γιατι να μπει σε αυτη την διαδικασια?
μου

καλησπερα!λοιπον με την επισκληριδιο νιωθεις κανονικα τον πονο και ποτε πρεπει να σπρωξεις...απλα δεν νιωθεις τοοοοοσο πονο...θα ηταν ανουσιο να μην νιωθεις τιποτα γιατι δεν θα μπορεις να συνεργαστεις..ειναι πραγματικα πολυ πολυ ωραια....εγω ενιωθα τα παντα,αλλα σε σημειο να μπορω να ανεχομαι τον πονο,να μπορω να συνεργαζομαι,και να χαρω την γεννα!νιωθεις τα παντα!!!!!!!!!!

alexandra83 έγραψε:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ.....ΠΟΛΥ ΑΝΧΟΣ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ.ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΕΝΝΑΩ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΩ ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΚΑΤΩ....ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΤΟ ΞΕΡΩ :unsure: Κ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ Κ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!!

Καταλαβαινεις απλα δεν πονας...τουλαχιστον εγω απο τη στιγμη που την εκανα επαψα να ποναω!!!Καταλαβαινεις ποτε πρεπει να σπρωξεις μη σε προβληματιζει.Εγω οπως ειπα ΖΗΤΩ!!!Με το καλο το μπεμπακι σου!

Ερώτηση: Θα κάνεις τεχνητούς πόνους ή θα γεννήσεις εντελώς φυσιολογικά;

Εγώ στην πρώτη κόρη έκανα επισκληρίδιο και πόνεσα μέχρι τελικής πτώσης. Δεν με έπιασε, ούρλιαζα και για μερες μετά τον τοκετό πονούσα πίσω στη μέση. Ο τοκετός κράτησε 7 ώρες από τη στιγμή που πήγα στο νοσοκομείο.

Στη δεύτερη γέννα, είχα κάνει γιογκα για έγκυες που ήταν ταυτόχρονα και μαθήματα ανώδυνου τοκετού και γέννησα στο νερό χωρίς επισκληρήδιο. Εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Με τρεις σπρωξιές βγήκε. Από τη στιγμή που έφτασα διαστολή 8, 1.5 ώρα αργότερα είχα τη μικρή στα χέρια μου. Ούτε οροί, ούτε φάρμακα. Σηκώθηκα σαν κυρία και πήγα στο κρεβάτι για να με ράψουν. 5 ώρες μετά περπατούσα κανονικά και ήταν σαν να μην είχα γεννήσει.

Και στο τρίτο παιδί, αν όλα πάνε καλά θα προσπαθήσω να γεννήσω στο νερό.

Εγω κοριτσια δεν εκανα επισκληριδιο διοτι φοβομουν πολυ!

Αυτη η αναισθησια με τρομαζε.

Γεννησα φυσιολογικα και τα δυο μου παιδια.

εγω εκανα επισκληριδιο αλλα ηταν "αχρηστη". Η γεννα μου κρατησε 2 ωρες συνολικα απο τη στιγμη που με επιασαν οι πονοι και οταν μου εκαναν την ενεση μετα απο 10 λεπτα γεννησα.

Εγω κοριτσια δεν προλαβα να κανω εφτασα με πονους ανα 5 λεπτα στο Ιασω και σε 20 λεπτα γεννησα,θα με ενδιεφερε να μαθω για την γεννα στο νερο,για την δευτερη Θεου θελοντος εγκυμοσυνη μου,Αthina που γεννησες,αν επιτρεπετε?

ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑΤΟ ΘΕΟ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ!!ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΠΡΩΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΡΟΛΟΙ!!! ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΗ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΝΑΣ..

Κι εγώ με επισκληριδιο γέννησα αλλά η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του σπρωξίματος δεν ήξερα αν το έκανα σωστά, γιατί δεν καταλάβαινα τίποτε, επίσης για 10 μέρες μετά πονούσα στο σημείο που μου είχε κάνει την επισκληρίδιο. Τώρα που θα ξαναγεννήσω, μάλλον θα ξανακάνω όχι τόσο γιατί είμαι υπερ αλλά δεν θέλω να νιώσω αυτούς τους έντονους πόνους της γέννας. Γενικά και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν μπορώ να πω ότι πόνεσα, όπως λένε άλλες, εγώ πόνεσα μέχρι εκεί μου πονούσα στην περίοδο, μετά έκανα την επισκληρίδιο και δεν κατάλαβα τίποτε

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΝΕΥΡΟ..ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ ΗΡΕΜΗΣΑ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ..ΕΦΥΓΕ!!!ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ..ΒΑΣΙΚΑ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΤΟΙ!!!ΠΟΝΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ...

ΝΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ!!!!!!!!! :woohoo:

ΓΕΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ,ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ

ΜΠΗΚΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ 10 ΩΡΙΤΣΕΣ ΑΛΛΑ

ΠΟΝΕΣΑ ΜΟΝΟ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

ΑΛΛΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΑ ΣΠΡΩΞΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΕ!

ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ,ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΚΙΝΗΤΗ ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΑ.

Κι εγώ θα πώ ναι στην επισκληρίδιο αλλά επειδή άχω ακούσει διάφορα παίζει σίγουρα ρόλο ο αναισθησιολόγος και η κατάλληλη στιγμ΄΄η πο θα στη κάνουν.Γέννησα φυσιολόγικα η μαία μου ΄=είχε πεί ότι όταν θα είχα διαστολή γύρω στο 6 θα την έκανα αλλά εγώ απο το 4 πήγα στο 10 απότομα και πρόλαβαν να μου κάνουν τη μισή δόση όταν με έπιασε ήταν πολύ ήρεμα τα πράγματα καταλάβαινα να σπρώξω και ήμουν ήρεμη και συνεργάσιμη και αμλεσως βγήκε το μωράκι μου>>Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ελπίχω και στο δεύτερο να πάνε όλα καλά και θα ξανακάνω επισκληρίδιο!!

Καλή Λευτερία μα το καλό το μωράκι σου!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...