Μετάβαση σε περιεχόμενο

θεμα φαγητου


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Επανέρχομαι στο θέμα τωρα που κοιμήθηκε λιγο η μικρή γιατί δεν την παλευω άλλο...εδω και δυο τρεις βδομαδες εχουμε θεμα με το καταπίνω. Η Βασιλική έχει γίνει το κορίτσι "δεν καταπίνω, δεν καταπίνω". Τα γεύματα έτσι διαρκούν πολύ κ στο τελος γίνονται κολαση, απογοητευομαι και εγώ κ αυτή και τα παρατάμε..Ενω ανοιγει το στόμα της, κραταει μεσα την μπουκιά ωρα και δεν μπορω να καταλάβω γιατί το κανει αυτό. Γαλα πινει με ευκολία ευτυχως πρωι κ βραδυ κανονικα. Εχω δοκιμάσει διαφορα, μην τα ξαναγραφω τωρα και επαναλαμβανομαι, απλα να προσθεσω το εξης μηπως μου δωσετε καμια γνώμη..επειδη τον τελευταιο καιρο έχει δόντια (προσπαθει να βγαλει βασικα) και βλεπω οτι την ενοχλουν, ισως θελει κατι σκληρο να μασουλαει ολη την ωρα...μ αυτη τη λογική η σουπες-κρεατοσουπες, χορτοσουπες κτλ δεν την βοηθανε...το λέω αυτο γιατι εχθες το απογευμα, οταν ξυπνησε, της εδωσα κουλουρακι σπιτικο στο χερακι, το πήρε με μεγάλη χαρά και το μασουλουσε..βεβαια το μισο της εφευγε απ εξω, η το φτυνε αν ητανε μεγαλη μπουκια, δεν ξερω τελικως τι εφτασε στο στομαχι της...οταν ομως μετα πηγα να της δωσω κρεμα, δεν ηθελε..τσιριζε μαλλιστα που της πηρα το κουλούρι....κ ηταν κ ωραια γμτ εκανα μηλο βρωμη κανελα απ τις συνταγες που βρηκα εδω, τελικα την εφαγα εγω στο τελος...

προβληματιζομαι λοιπον μηπως θελει σιγα σιγα στερεες τροφες κ οχι αλεσμενα η ισως γ αυτο αρνειται και να καταπιει...μπορει να βαρεθηκε το νιανια, το ιδια και τα ιδια καθε μέρα...κ ερωτω λοιπον...με δεδομένο οτι δεν εχει βία 6 δοντια, δεν πολυμασαει τι μπορω να της δωσω μη αλεσμενο κ να φαει λιγο?? σημερα πχ σκεφτηκα το εξης : θα κανω μακαρονια με σαλτσα ντοματας σπιτικι, κ εχω κατι μικρα παιδικα μακαρονακια, να της βρασω λιγα με λιγη σαλτσούλα να της τα βαλω σ ενα πιατο με ενα κουταλακι μικρο, να μην της πω τπτ ουτε να κανω οτι την ταιζω κ απλα να κατσω κ εγώ απο δίπλα και να τρώω...μπας και φαει κ αυτη τπτ...χαλια θα γινει το ξερω, το μισο φαι θα καταληξει στο πατωμα και στους τοιχους, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κανω πια...εχω απελπιστεί κ αυτη η κατάσταση μ έχει κουράσει απίστευτα...

σας εχει συμβει ποτε κατι παρόμοιο?? τι να κάνω βρε κορίτσια? Μέχρι και να την αφησω νυστικη μια μέρα εχω σκεφτει σοβαρά...κ απ την άλλη μετά, δεν μου παέι...

αχ αχ αχ !! Help!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και ο δικός μου στον 11 μήνα ανέπτυξε αυτό το κόλλημα με το κουτάλι ,δεν ήθελε και δεν θέλει να τον ταΐζω εγώ .θέλει να τρώει μόνος του .

έτσι και εγώ του κάνω το φαγητό του έτσι που να μπορει να το φάει μόνος του .

το πρωί τρόμε τοστακι η αυγοφετα

το μεσημέρι λαχανικά και ότι άλλο σε στιλ κεφτέδες στο φούρνο η φιλέτα κοτόπουλο -γαλοπούλα -κρέας στο φούρνο και μετά σε μικρά κομματάκια (λίγο λαναρισμένα ,του αρέσουν έτσι περισσότερο) το απόγευμα το μεσημεριανό του πάλι η κανένα μακαρονάκι σε σχήμα ζωάκι για να μπορει να τα πιάνει .

εμένα εχει σταματήσει τελείως τα φρούτα ,όπως και να του τα κάνω .

ευτυχώς η παιδίατρος με καθησύχασε ότι δεν πειράζει (δεν εχει ανάγκη αυτός μου είπε)

τώρα πια αλλάζουν τα ζουζούνια μας σταματάνε να ειναι μωράκια και γίνονται νήπια και δεν θέλουν να τρώνε τα νιανια που τους δίνουμε αλλά να μας μιμηθούν και να τρώνε ότι τρώμε εμείς .

εμείς εδώ και μερικές μέρες χρησιμοποιούμε κάπως και το πιρούνι ,τα καρφώνουμε και μετά τα παίρνουμε με το χέρι και τα τρώμε ,ενίοτε το βάζουμε έτσι και στο στόμα .

μην την πιέζεις για κουτάλι δες πως θέλει να φάει και ακολούθησε την .έχε της εμπιστοσύνη ότι μπορει να φάει μόνη της .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαργα και εγω το εχω θεμα..και ας ειναι μικροτερος.

Αυτο που κανω ειναι να του δινω ζουμια...πχ το κοτοπουλο με τραχανα δεν το θελουμε πολτοποιμενο, με εποτελεσμα να τρυφω το καροτακι , να μην τρωει το κρεας αλλα τον τραχανα και το ζουμι οχι αλεσμενα- ετσι το τρωει- με τα φρουτα ειχα θεμα, και τωρα του τα κοβω σε κομματια, φετες η μπανανα παιρνω σκληρα μηλα και αχλαδι και σε χοντρα κομματια και τα μασουλαει, φυσικα το μισο ειναι κατω και στα ρουχα του, μεχρι και τα αφτια του εχουν φαγητο...αλλα τρωει.

Επισης εχω παρατηρησει οτι του αρεσει το κρυο αγγουρακι και καροτο σε μεγαλο κομματη, τα μασουλαει με τις ωρες- ευτυχως!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο δικός μου είναι 17 μηνών και τώρα βγάζει το έκτο δοντάκι, αλλά τρώει κανονικά ΜΗ αλεσμένα. Τα παιδάκια δεν είναι ανάγκη να έχουν βγάλει δοντάκια για να μασήσουν μη αλεσμένη τροφή.

Ασ πούμε μπιφτέκι, μακαρονάκια, καλοβρασμένα (μαλακά) λαχανικά, πατατούλες, ντομάτα, ελιές, αγγούρι... τα τρώνε μια χαρά σε μικρές μπουκίτσες χωρίς να έχουν βγάλει πολλά δοντάκια.

Δοκιμάσετο να δεις, δεν χάνεις κάτι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • καλησπερα Ελισσαβετ μου!!❤️ η χοριακη της Δευτερας αυξηθηκε κατα 90% και αγχωθηκαμε με τον αντρα μου. ο γιατρος πολυ κουλ και ικανοποιημενος. φσκ εκανα και 3η μετρηση χοριακη την Τεταρτη και ευτυχως 2πλασιαστηκε οποτε μετα ηρεμησαμε.. εχω ενα παραπεμπτικο ακομη αλλα λεω να κατσω στα αυγα μου.. δε χρειαζεται να αγχωθω...  αλλωστε και περυσι οι χοριακες μου ηταν τελειες και 2πλασιαζονταν αλλα δεν υπηρχε εμβρυο... στον υπερηχο θα φανει τι γινεται.... εσυ τι κανεις κοριτσι μου;; εχετε σκεφτει αν θα κανετε αλλη ετ αμεσα; ο γιατρος τι προτεινει;
    • αχ Λευκη μου εχω κι εγω γαμοβαφτιση το Σαββατο πολυ καλης φιλης και εχω την ιδια απορια... φανταζομαι θα μου πει να κατσω στα αυγα μου!!!! 😂 ασε που θα εχω και τον αντρα μου κερβερο.... ολο λεει "στην κατασταση σου" και "στην κατασταση σου" λες και ειμαι αρρωστη.... δε λεω μου αρεσει που με εχει ματια χαδια 🥰 αλλα μην υπερβαλουμε κιολας!!! δεν θα κλειστω και σε γυαλα... επισης ρε κοριτσια, αυτο το να μην σηκωνουμε βαρη θεωρω οτι ο γιατρος εννοει γνκ μεγαλα βαρη... αλλα π.χ. μια τσαντα του σουπερ 3 κιλα δεν ειναι κατι... ενταξει δεν θα παρω και 6αδα νερα αλλα δε νομιζω οτι 3 κιλα ειναι κατι...
    • ναι εννοειταιιι!!!! θα ενημερωνουμε το πινακακι και για αυχενικη και για β επιπεδου και για ΠΗΤ και φυλο!!!! ας πανε ολα καλα και στα της οργανωσης αφηστε το πανω μου!!!! 😇🤓
    • Ευχαριστω κοριτσι μου για τις ευχες σου!!!! ❤️❤️ να χαιρεσαι το μπουμπουκι σου!!!!🤱❤️να ειναι γερο και καλοτυχο!!!!🙏
    • Λευκη μου επειδη γνκ εχω σιδηροπενικη αναιμια και παιρνω καθε μηνα σιδηρο στις μερες της περιοδου, αν παιρνεις χαπι για το θυροειδη, νομιζω πρεπει να εχει καποια χρονικη αποσταση απο το χαπι του σιδηρου..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...