Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ?

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια

δεν ξέρω αν εκανα καλα που έβαλα εδω το θεμα αλλα...

κάθε φορα που ερχεται σπιτι μας μια συγκεκριμένη γειτονισα, το παιδι μετά απο μια δυο ώρες σπαράζει στο κλάμα. Η συγκεκριμενη ήρθε, άρχισε τις χαρουλες, τι κουκλα που ειναι τι ματια-στομα-μυτη μπραβο που θηλάζω και το μωρο ειναι παχουλο και κατι τετοια για κανενα μισαωρο. όταν έφυγε, μετά απο ένα δίωρο που ήταν να φαει η μικρή, θηλασε για λίγο και μετά αρχισε ένα κλάμα δε σας λέω τιποτα! την ανελαβε για λιγο ο μπαμπας της, ησυχασε, μετά παλι κλαμα. πριν απο λιγο ηρεμησε. εγω πιστευω στο ματι, γιατι πιανει και εμενα και αυτο το γεγονος με τη μπεμπα έχει ξαναγινει. δε ξερω, πιστευω ότι την ματιάζει... τι λετε εσεις, έχετε παρομοια εμπειρια?? :(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κ εγώ πιστεύω στο μάτι!! Βασικά, πιστεύουμε δε πιστεύουμε υπάρχει και το παραδέχεται και η εκκλησία μας (βασκανία)

Εμένα όταν έρχεται μια συγκεκριμένη θεία έχω πει από πριν στη μάνα μου να το ξεματιάζει από μέσα της το παιδί γιατί κάθε φορά το πιάνει μια γκρίνια με το που φεύγει άλλο πράγμα! Δεν είναι κακοπροαίρετο απαραίτητα όλο αυτό πάντως! Μπορεί κάποιος να ματιάσει και από θαυμασμό!!

ευτυχως και εγω έχω μια θεια που ειναι εγγύηση στο ξεματιασμα και μας αναλαμβάνει κάθε φορα! παντως για αυτήν την κυρια που σου λεω μάλλον απο κουτσομπολιο ματιαζει...

Κορίτσια κι εγώ πιστεύω στο μάτι!! Έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε επισκέψεις στο σπίτι ή να έχουμε πάει κάπου βόλτα και μετά τα παιδιά να είναι ανήσυχα. Πάντως λένε πώς αν δε το πιστεύεις..δε σε πιάνει

..εγώ πάντως δεν πιστεύω στο "μάτι" που περνάει εάν με "ξεματιάσει" κάποια θεία ή γειτόνισσα...!!!!

..Δεν έχουμε "ματιαστεί" ποτέ....

Silia26 έγραψε:

..εγώ πάντως δεν πιστεύω στο "μάτι" που περνάει εάν με "ξεματιάσει" κάποια θεία ή γειτόνισσα...!!!!

..Δεν έχουμε "ματιαστεί" ποτέ....

ε τοτε ειστε τυχεροι! Μπορει βεβαια να έχετε ματιαστει και να μην το έχετε καταλάβει, ότι δηλαδη η όλη ανησυχια οφειλεται σε μάτι. Δε σου έχει τυχει να έχεις έντονο πονοκέφαλο ο οποίος δεν περναει με παυσιπονο?

:laugh: Αχ τι μου θυμισατε :laugh:

Καταρχην κ εγω κ ο αντρας μου πιστευουμε στο ματι,εκεινος λιιιγο περισσοτερο.

Πριν απο 2-3χρονια παθαινε συχνα κολικους νεφρου κ καταληγαμε με αφορητους πονους στο νοσοκομειο για παυσιπονες.Οταν αρχιζε να επιδρα οι ενεση του περναγε ο πονος αλλα ενιωθε μια γενικη αδιαθεσια κ κουραση(λογικο αν πονας τοοσες ωρες).

Του ελεγα να το ψαξουμε λιγο παραπανω κ αυτος οποτε ενιωθε ετσι μου ελεγε...παρε τηλ τη μανα σου...ματι εχω :blink: :laugh: :blink: :laugh:

Τελικα ειχε 2 τεραστιες πετρες στο νεφρο, εκανε χειρουργειο κ απο τοτε..τι παραξενο ...δεν "ξαναματιαστηκε" :laugh: :laugh: :laugh:

Τι καζουρα εχει φαει μετα το χειρουργειο με το ματι δεν λεγεται...

Παντως χωρις πλακα θεωρω οτι το ματι υπαρχει (κ το καλοπροεραιτο κ το κακο)

ο ναι πιστευω και θεωρω οτι οταν γινεσε κουδουνι μονο απο καλοματι δνε ειναι αλλα καποιος σε εχειγλωσοφαι μου εχειτυχει επανελλημεα με συγκεκριμενα τομα να εχουν αρνητικη ενεργεια και να δημιουργουν με τη παρουσια τους μεγαλο προβλημα .Και η εκκλησια το πιστευει και γενικοτερα οταν καποιος σ εκοβεντοιαζει συνεχεις δνε τοθεωρω κι οτι καλυτερο

Βανια οπως το λες.'Κουδουνι'.ετσι γινομαι,και οντως το παραδεχεται και η θρησκεια.εγω το εχω τσεκαρει και 'το' καταλαβαινω αμεσως....

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ.ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ:ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΜΗΧΑΝΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΦΑΚΟΣ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΚΗ.

mariagl δεν θεωρώ ότι είμαστε "τυχεροί"......

ΤΟ "ΜΑΤΙΑΣΜΑ"

Το μάτιασμα (η βασκανία) είναι ένα φαινόμενο που η Εκκλησία μας πα­ραδέχεται την ύπαρξη του. Πρόκειται για την περίπτωση που κάποιος με φθόνο, με μίσος, για εκδίκηση, θέλει το κακό ενός προσώπου κι έτσι πα­ρακινεί το διάβολο να βλάψει τούτο το πρόσωπο. Το ίδιο αποτέλεσμα συμβαίνει κι όταν κανείς με λόγια στείλει κάποιον στον διάβολο.

Κι εδώ όμως συμβαίνει κάτι παρό­μοιο με όσους τυραννιούνται από προ­λήψεις και τρέχουν στους διάφορους μάγους και αγύρτες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχτεί τον πόνο και θέλει γρήγορα να απαλλαγεί απ' αυ­τόν. Παράλληλα έχει την εντύπωση ότι για ό,τι κακό του συμβαίνει δεν φταίει αυτός αλλά κάποιοι άλλοι. Δεν θέλει δηλαδή να αναλάβει τις ευ­θύνες του για τίποτα, π.χ. Δεν πήγε καλά το συνοικέσιο; Του έκαναν μά­για! Δεν πήγε καλά η δουλειά; Τον γλωσσόφαγαν! Έχει πονοκέφαλο; Τον μάτιασαν κ.ο.κ.

Ποια θέση όμως παίρνει η Εκκλη­σία μας για το ξεμάτιασμα;

* Κατ' αρχήν τους πιστούς που ζουν τακτική πνευματική και μυ­στηριακή ζωή και που με πίστη φέρουν τον Τίμιο Σταυρό, δεν τους πιάνει κανένα «μάτι».

* Όταν υπάρξει βασκανία, τότε μο­ναδική ισχυρή δύναμη κατά της δαιμονικής ενέργειας είναι οι ει­δικές ευχές του ιερέα, η ειλικρι­νής Εξομολόγηση και η Θεία Με­τάληψη.

* Ακόμη βοηθούν μαζί με τη δύνα­μη της προσευχής και τα αγιαστικά μέσα που η ίδια η Εκκλησία μας χορηγεί.

* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις ξεματιάστρες, οι οποίες με παράξενες και πολ­λές φορές με βλάσφημες ευχές ή «προσευχές», επιχειρούν να υπο­καταστήσουν τον ιερέα.

Κάποια τυχόν βελτίωση από ένα τέτοιο ξεμάτιασμα είναι βέβαιο τέχνα­σμα του διαβόλου, ο οποίος αποσκο­πεί να μας τραβήξει μακριά από τη σωτήρια χάρη της Εκκλησίας μας και να μας δέσει ως δούλους πίσω από μία πλανεμένη ξεματιάστρα.

εγω το πιστευω - οχι ομως με τη θρησκευτικη του ιδιοτητα - αλλα σαν κακη ενεργεια που διοχετευεται με καποιο τροπο απο εναν ανθρωπο στον αλλο. σαφως και βαζω την πεθερα μου να μας ξεματιασει, αλλα ο μυθος του οτι αν κοινωνησει το παιδι δεν το "πιανει" πια, δεν υφισταται κι αυτο ειναι περιτρανη αποδειξη , κατ εμε, οτι δεν ειναι θρησκευτικο το θεμα

Αχ κοριτσια και εγω πιστευω στο ματι παρα πολυ...

αν καποιος την εχει παθει μετα ξερει...

αλλα εχω και εγω μια κυρια εδω στην γειτονια που ειναι απαπαπα!!!!

υπαρχει και το ματι απο θαυμασμο...αλλα το χειροτερο ειναι (και αυτο που δεν μπορεις να το "γυρισεις" ευκολα)το κακο ματι (αυτο που προερχεται πο ζηλια και πικροχολα σχολια)

παντως θα συμφωνησω και εγω με την frapedia72 πιστευω αλλα και εγω οχι ομως με τη θρησκευτικη του ιδιοτητα...

Εγώ δεν πιστεύω στο μάτι, και δεν έχω ματιαστεί ποτέ μου. Φυσικά πολλές φορές νιώθω άσχημα, ή έχω πονοκέφαλο, αλλά ούτε μου πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ότι είναι μάτι. Και βέβαια, μου περνάει πάντα, χωρίς να ξεματιαστώ απο κανένα. Αντίθετα, ο άντρας μου, τα αδέλφια του και κάποιες παλιές μου συγκάτοικοι πίστευαν πάρα πολύ. Κάθε φορά που δεν ένιωθαν καλά, τσουπ, έπαιρναν τις μανάδες τους να τους ξεματιάσουν. Και ως εκ θαύματος, θεραπεύονταν! Εγώ πάντοτε το θεωρούσα αστεία υπόθεση, και δεν υπάρχει περίπτωση να πειστώ για το αντίθετο.

Όσο για το ότι το παραδέχεται η Εκκλησία, εγώ το βλέπω ως εξής: από το να πας στη μάγισσα, καλύτερα να σου διαβάσει ο παπάς μια ευχή. Πιστεύω ότι όσα έχουν σχέση με τη βασκανία ανήκουν στα στοιχεία λαϊκής θρησκευτικότητας που έχουν παρεισφρύσει στην Εκκλησία και πρέπει να αφαιρεθούν από τη λατρεία, για να μην υπάρχουν και όλες αυτές οι παρανοήσεις.

Άννα-Μαρία δεν είναι ανάγκη να δίνει

κανείς μία περιούσία στον ΟΤΕ για να ξεματιαστεί

αφού τώρα υπάρχει το ηλεκτρονικό ξεμάτιασμα! :P

http://www.paretria.gr/ourvision.html

Όχι καλέ, η πεθερά μου και η μάνα της φίλης μου (γυμνασιάρχις σε παρακαλώ) το έκαναν δωρέαν! Και από τηλεφώνου βέβαια!

Εννοειται οτι πιστευω στο ματι!!

και εννοειται οτι παιρνω τη μαμα μου καθε μερα να μου ξεματιασει το παιδι για παν ενδεχομενο! χαχαχα!

Ειμαστε ομορφοσογο, τι να κανουμε!! :) :) :)

Σισσιώ έγραψε:

Εννοειται οτι πιστευω στο ματι!!

και εννοειται οτι παιρνω τη μαμα μου καθε μερα να μου ξεματιασει το παιδι για παν ενδεχομενο! χαχαχα!

Ειμαστε ομορφοσογο, τι να κανουμε!! :) :) :)

Με καλυψε απολυτα η Σισσιω, ετοιμαζομουν να γραψω ακριβως τα ιδια!!

μαμαδες κουκουβαγιες - ψωναρες :laugh: :laugh:

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΑΚΙΑ!!!

Μαζι με τα σκορδα ,κρεμανε και ενα κλουβιο αυγο!Αυτο για την εγκυκλοπαιδικη σας γνωση...ειμαι και εγω αρχικουκουβαγια αγορομανα,και ξερω!!

bell έγραψε:

Άννα-Μαρία δεν είναι ανάγκη να δίνει

κανείς μία περιούσία στον ΟΤΕ για να ξεματιαστεί

αφού τώρα υπάρχει το ηλεκτρονικό ξεμάτιασμα! :P

http://www.paretria.gr/ourvision.html

Ρε συ Μπελλα χεσ@@κα πανω μου με την κακια τη μαγισσα!!! Παναγιτσα μου και Χριστουλη μου τί επαθα βραδιατικο η γυναικα!! :blink: :woohoo: :S

Silia26 έγραψε:

mariagl δεν θεωρώ ότι είμαστε "τυχεροί"......

ΤΟ "ΜΑΤΙΑΣΜΑ"

Το μάτιασμα (η βασκανία) είναι ένα φαινόμενο που η Εκκλησία μας πα­ραδέχεται την ύπαρξη του. Πρόκειται για την περίπτωση που κάποιος με φθόνο, με μίσος, για εκδίκηση, θέλει το κακό ενός προσώπου κι έτσι πα­ρακινεί το διάβολο να βλάψει τούτο το πρόσωπο. Το ίδιο αποτέλεσμα συμβαίνει κι όταν κανείς με λόγια στείλει κάποιον στον διάβολο.

Κι εδώ όμως συμβαίνει κάτι παρό­μοιο με όσους τυραννιούνται από προ­λήψεις και τρέχουν στους διάφορους μάγους και αγύρτες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχτεί τον πόνο και θέλει γρήγορα να απαλλαγεί απ' αυ­τόν. Παράλληλα έχει την εντύπωση ότι για ό,τι κακό του συμβαίνει δεν φταίει αυτός αλλά κάποιοι άλλοι. Δεν θέλει δηλαδή να αναλάβει τις ευ­θύνες του για τίποτα, π.χ. Δεν πήγε καλά το συνοικέσιο; Του έκαναν μά­για! Δεν πήγε καλά η δουλειά; Τον γλωσσόφαγαν! Έχει πονοκέφαλο; Τον μάτιασαν κ.ο.κ.

Ποια θέση όμως παίρνει η Εκκλη­σία μας για το ξεμάτιασμα;

* Κατ' αρχήν τους πιστούς που ζουν τακτική πνευματική και μυ­στηριακή ζωή και που με πίστη φέρουν τον Τίμιο Σταυρό, δεν τους πιάνει κανένα «μάτι».

* Όταν υπάρξει βασκανία, τότε μο­ναδική ισχυρή δύναμη κατά της δαιμονικής ενέργειας είναι οι ει­δικές ευχές του ιερέα, η ειλικρι­νής Εξομολόγηση και η Θεία Με­τάληψη.

* Ακόμη βοηθούν μαζί με τη δύνα­μη της προσευχής και τα αγιαστικά μέσα που η ίδια η Εκκλησία μας χορηγεί.

* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις ξεματιάστρες, οι οποίες με παράξενες και πολ­λές φορές με βλάσφημες ευχές ή «προσευχές», επιχειρούν να υπο­καταστήσουν τον ιερέα.

Κάποια τυχόν βελτίωση από ένα τέτοιο ξεμάτιασμα είναι βέβαιο τέχνα­σμα του διαβόλου, ο οποίος αποσκο­πεί να μας τραβήξει μακριά από τη σωτήρια χάρη της Εκκλησίας μας και να μας δέσει ως δούλους πίσω από μία πλανεμένη ξεματιάστρα.

Αρχικά ελάχιστοι άνθρωποι ζουν πνευματική και μυστηριακη ζωη εγω τουλαχιστον γνωριζω άτομα τετοια μετρημενα στα δαχτυλα. Δευτερον εννοειται ότι δεν πιστευω ούτε απευθυνομαι στις ξεματιαστρες. Έχω μια θεια η οποια ζει τη μυστηριακη ζωη που αναφερθηκε και εχει παρει την ευχη που μας διαβάζει απο παπα. ( μενει διπλα σε μοναστηρι). Το μάτι με πιανει πολύ ευκολα ευτυχως όχι τον γιο μου. πιστευω στην κακια και τον φθονο των ανθρωπων, και η συγκεκριμενη γυναικα που ανεφερα αν δεν αναφερει τον διαβολο στα λεγομενα της κάθε μερα δεν μπορει. εκστομίζει πολύ ασχημα λογια, έχω ακουσει κατάρες απο το στομα της προς τους γαμπρους της. και τελος θεωρω ότι ο διαβολος βρισκεται πολύ κοντα μας και όντως προσπαθει να μας τραβηξει μακρια απο την εκκλησια.

Πιστευω πολυ στο ματι.Δεν ειναι τυχαιο που οταν παω στο χωριο καθε φορα γινομαστε χαλια.και μαλιστα απο συγκεκριμενα ατομα.Ακομα και να κανω εμαιτο μου ερχεται.Λεω προσευχες και καπως περναει.

εδω στην Αθηνα σπανια μου συμβαινει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...