Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου καλή σας μέρα.

Ως μέλλουσα μανούλα κι εγώ ήθελα τη συμβουλή των παλαιοτέρων στο θέμα της θέρμανσης του γάλακτος.

Πόσο χρήσιμος είναι τελικά ένας θερμαντήρας? Προς το παρόν έχω πάρει μόνο αποστειρωτή.

Πώς ζεσταίνουμε το ξένο γάλα, σε μπρίκι?

Και πως ελέγχουμε να είναι στη σωστή θερμοκρασία, και ποιά είναι αυτή?Το μητρικό αν το έχουμε βάλει στην κατάψυξη?

Μπορεί να σας φαίνονται λίγο αστείες οι ερωτήσεις μου αλλά εμένα μου φαίνονται βουνό.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Δημοσίευση

Μαρουλι εγω ειχα θερμαντηρα αλλα δεν μου φανικε και πολυ χρισημος.

Βεβαια στην κουμπαρα μου φανηκε πολυ χρισημος..

Εγω ζεστενα το γαλα μεσα στο μπρικι στο οποιο ειχα βαλει ζεστο νερακι

Ειμαι της αποψης να μην παρεις πα τωρα και αν στην πραξη δεις οτι το χρειαζεσαι..τα μαγια ειναι γεμματα, στελνεις καποιον η πας μονη σου και παιρνεις

Δημοσίευση

Τ μυτρικο γαλα θα το βγαζεις πο την καταψυξη την προηγουμενη και θα το βαλεις στην συντηρη να ξεπαγωσει. Μπορεις να το ζεστανεις ειτε οπως σου ειπα σε μπαιν μαρι ειτε σε θερμαντηρα. Η θερμοκρασια θα την δοκιμαζεις εσωτερικα στον καρπο πρεπει να ειναι ελαφρα χλιαρο

Δημοσίευση

Εγω πηρα πιο πολυ γιατι ο αντρας μου την πρωτη φορα που εμεινε μονος του με την μπουμπου κ πεινασε εκανε σαν τρελος απο το αγχος γιατι εκλεγε.Εψαχνε το μπρικι...εβαζε το βραστηρα...ειχε βγαλει 3 μπιμπερο...ασε χαμος.Παντως και με το μπρικι μια χαρα δουλεια γινεται, απλα με τον θερμαντηρα ζεστενεται πιο γρηγορα.

Δημοσίευση

marouli,

το ξένο γάλα ειναι σε σκόνη, αύτο που βραζεις ειναι το νερο και στο βρασμενο νερο διαλύεις τη σκονη. μπορει να μεινει για μια ώρα μετά το πετας. δεν ειχα ποτε θερμαντηρα στο πρωτο μου παιδι μια και του έκανα το γάλα όταν πεινουσε και όχι νωριτερα. το δευτερο το θηλάζω και αυτο σου συστήνω να κάνεις, μην ξεκινήσεις με ξένο γάλα. με το καλό το μωράκι σου. :)

Δημοσίευση

Αν δεν θηλάσεις νομίζω ότι ο θερμαντήρας θα σου φανεί πολύ χρήσιμος. Ετσι μου έχει πει τουλάχιστον μία φίλη μου που τον χρησιμοποιεί. Βράζει νερό και το αποθηκεύει στο θερμός. Βάζει σε ένα μπιμπερό την ποσότητα του νερού που χρειάζετε και μετά το αφήνει μέσα στον θερμαντήρα για να κρατάει την θερμοκρασία που θέλει. Όταν πεινάσει το μωρό απλά προσθέτει τις κουταλιές το γάλα που πρέπει και σε ένα λεπτό είναι έτοιμο.

Εγώ δεν θα πάρω στην αρχή ούτε θερμαντήρα ούτε αποστηρωτή επίτηδες για να μην μπω στον πειρασμό να δώσω ξένο γάλα ή συμπλήρωμα. Θα το παλέψω όσο μπορώ με τον θηλασμό και αν δεν τα καταφέρω βλέπουμε.

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!

Αν κατάλαβα καλά το μητρικό γάλα ζεσταίνεται ΜΟΝΟ σε μπεν μαρί και όχι απ'ευθείας στο μπρίκι. Σωστά κατάλαβα?

Σίγουρα θα προσπαθήσω να θηλάσω αλλά όταν το μωρό γίνει 3 μηνών επιστρέφω στη δουλειά και θέλω να είμαι προετοιμασμένη για το τί πρέπει να κάνω.

:)

Δημοσίευση

ναι σωστα μονο σε μπεν μαρι οχι απευθειας

παρολο που θηλαζω αποκειστικα μου φανκε χρησιμος ο θερμαντηρας και ο αποστειρωτης καθως και ενα θηλαστρο για να βγαλω γαλα,οταν λειπω και πρεπει να την ταισει καποιος αλλος.

τα συμπραγκαλα του θηλαστρου τα μπιμπερα και τις πιπιλες τις αποστειρωνω (βεβαια ανετα γινεται και σε κατσαρολα που βραζεις νερο)και μετα το ζεσταινω στο θερμαντηρα ο οποιος με καποιον τροπο που δεν εχω βρει πως :dry: κραταει και το μπιμπερο σε ζεστη θερμοκρασια οπως ειπε και μια φιλη πριν (και αυτο γινεται με μπεν μαρι ανετα)

γενικα ειναι καλα για την ευκολια μας αν μπορεις να διαθεσεις το ποσο ειδικα ο θερμαντηρας νομιζω δεν κανει πανω απο 20 ευρω της νουκ εχω ενα ασπρο

καλη επιτυχια με το θηλασμο και αν τ θελεις πραγματικα γινεται μην ακους κανενα το μωρακι βαλε στο στηθος και υπομονη!!!!!

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ Αννούλα.

Σίγουρα το θέλω και θα προσπαθήσω πολύ να θηλάσω.

Ψάχνω και το θέμα του καταλληλότερου θήλαστρου για την περίπτωσή μου. Ακόμη δεν έχω καταλήξει. Εσύ ποιό χρησιμοποιείς?

Δημοσίευση

1) ο θερμαντήρας δεν μου χρησίμευσε.

2)εγώ, που δεν θήλασα, είχα νερό στο θερμό και έτσι έβγαζα αρκετά γεύματα.

3)για να δω τη θερμοκρασία το έριχνα στο χέρι μου.

4)μητρικό γάλα, όσο μπόρεσα να βγάλω για ένα μήνα, το έβαζα στο ψυγείο και το ζέσταινα στο μπρίκι, αν θυμάμαι καλά, έβραζα το νερό και το άφηνα στο βραστό νερό περίπου 3 λεπτά. Το παιδί μου γενικά έπινε χλιαρό το γάλα του.

Δημοσίευση

bebadomama έγραψε:

αφου βρε δεν εχεις γενησει ακομη (αν καταλαβα σωστα) :) τι μπλεκεις με θερμαντηρες κ αποστειρωτες? αν θηλασεις δεν τα χρειαζεσαι αυτα.

Δεν έχω γεννήσει ακόμη, καλά κατάλαβες, αλλά η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Καλύτερα να είμαι προετοιμασμένη για όλα παρά να ψάχνομαι τελευταία στιγμή.

Δημοσίευση

Σιγουρα τον πρωτο καιρο δε θα το χρησιμοποιεις, εγω θηλαζω αλλα οταν αρχισα να κανω εξωτερικες δουλειες χρειαστηκε οπως σου εγραψα και νωριτερα γιατι βολευει το μπαμπα μας...ειναι γκατσετακιας τι να τον κανω.Οποτε μπορεις να περιμενεις κ το αγορασεις αργοτερα.Δεν ειναι κατι που ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις απο τις πρωτες μερες.Υπαρχουν αλλα πιο βασικα που πρεπει να προμηθευτεις.

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

δε θα πάρεις το εξάμηνο του ΟΑΕΔ??

Εμενα ρωτησες....δεν καταλαβα η χαζουλα!!!Αν λες εμενα λοιπον :unsure: ναι θα το παρω, οταν λεω εξωτερικες δουλειες εννοω κανενα λογαριασμο, super market...τετοια!

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση

Χαίρετε! Εμάνα ο θερμαντήρας μου έλυσε τα χέρια! ¨Αφηνα το παιδί στην μάνα μου, στην πεθερά μου ή στον άντρα μου (Δουλεύω) και ήξερα οτι ούτε θα την κάψουν , ούτε θα πιεί κρύο γάλα. Βέβαια θηλάζω και αποθηκεύω δικό μου γάλα όταν λείπω. Τώρα που ξεκίνησα σιγά σιγά να της δίνω και ξένο, γιατί το δικό μου έχει μειωθεί αρκετά, δεν το θερμαίνω, απλά προσθέτω ζεστό νερό και το κρυώνω στη βρύση.... έχουν εκπαιδευτεί πια και οι υπόλοιποι!!!

Δημοσίευση

Εγώ δεν πήρα θερμαντήρα. Βράζω νερό και το κρατάω στον θερμό. Μένει ζεστό για πολλές ώρες. Η θερμοκρασία απ'όσο ξέρω πρέπει να είναι μέτρια, δλδ χλιαρό.

Επίσης διάβασα ότι πιο καλά τους έρχεται στο στομαχάκι τους το χλιαρο-ελαφρώς κρύο παρά το ζεστό. Οπότε και να κρυώσει λίγο καθώς τρώνε δεν πειράζει. Ισχύει αυτό; Το έχω ένα άγχος είναι η αλήθεια γιατί ο μπέμπης όταν τρώει σταματάει αρκετές φορές, κοιμάται, ξυπνάει, συνεχίζει...

Παλιές μαμάδες τι λέτε;;; Μπορεί να πω βλακεία αλλά φοβάμαι μη τον κρυώσω... :unsure:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...