Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε! Ξέρετε μια πετυχημένη καλή συνταγή για τo γνωστό σε όλες μας μιλφειγ; Είναι το αγαπημένο γλυκό του καλού μου και τοσο καιρό το απέφευγα να το φτιάξω για να μην τα κάνω σαλάτα. Περιμένω απο τις Βέφες του φόρουμ την βοήθεια τους. Thanks!!! :):):)

Δημοσίευση

Εγω κανω αυτη τη συνταγη και ειναι πολυ νοστιμο

Υλικά:

1 λίτρο γάλα

7 κουταλιές κορν-φλάουρ

2 ποτήρια ζάχαρη

1 βιτάμ (χαρτί)

1 αυγό

2 πακέτα σφολιατίνια

λίγη κανέλα

500 γραμ. σαντιγύ

λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ και την ζάχαρη. Την βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.

Όταν βράσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπωλ, και το ρίχνοιυμε στην κρέμα. Ανακατεύω καλά. Απλώνω στο ταψί μία στρώση σφολιατίνια και ρίχνω την μισή κρέμα. Πασπαλίζω με κανέλα.

Στρώνουμε άλλη μία στρώση σφολιατίνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κατόπιν βάζουμε την σαντιγύ, τρίβουμε μερικά σφολιατίνια από πάνω και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

Δημοσίευση

http://www.sintagespareas.gr/sintages/m ... ntiko.html

ΤΕΛΕΙΟ!!! ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!!

Α!! ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ!!! ΟΧΙ ΜΙΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ!

καλη επιτυχια!!!

(τα κεφαλαια ητανε επιτηδες!!! :laugh: :laugh: ενθουσιασμος!!!! :laugh: :laugh: :laugh: )

Δημοσίευση

ακουστε λοιπον και 1 ερασιτεχνικη..τησ θειασ..τηε γειτονισσας..της μαπακαλισσας..χαχα

ΜΕΙΜΑ 1

- 3 ανθος αραβοσιτου στιγμης βανιλια

- 1 λιτρο γαλα

ΜΕΙΓΜΑ 2

- 1 ζαχαρουχο

- 1 σαντιγυ(τενεκεδακι)κονσερβα εννοω

και τα 2 μειγματα μαζι..

σαβαγιαρ..και το γνωστο.μπισκοτα,μειγμα,μπισκοτα..κτλ

Δημοσίευση

Παντως το μιλφειγ της maggy το εχω φτιαξει προχτες..το εχω στο ψηγειο και πριν καμια ωρα τσακισα ενα κομματι..ειναι δε πιο ωραιο απο του ζαχαροπλαστειου, δεν ειναι τοσο βουτυρομενο.

Ευγε μαργαρητα..σε βαθμολογω με 5 σκουφους!!!

Δημοσίευση

Καλησπερα Αννουλα,

Το μιλφειγ που φτιαχνω εγω, ειναι απλη κρεμα ζαχαροπλαστικης την οποια αναμειγνυω με σαντιγυ...

Φτιαχνω την κρεμα ζαχαροπλαστικης:

- 500ml γαλα

- 4 κουταλιες ζαχαρη

- 4 κροκοι αβγων

- 3 κουταλιες αλευρι

- 2 κουταλιες κορν φλαουερ

- 2 κουταλιες βουτυρο

Η διαδικασια γνωστη..χτυπαμε κροκαδια με ζαχαρη να αφρατεψουν, προσθετουμε αλευρι κ κορν φλαουερ κ αραιωνουμε με λιγο κρυο γαλα. Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε σε κατσαρολακι να παρει μια βραση. Επειτα το ριχνουμε στο μιγμα, με τη ζαχαρη, λιγο λιγο. Σιγοβραζουμε μεχρι να πηξει. Επειτα αποσυρουμε απο τη φωτια κ προσθετουμε το βουτυρο, ανακατευοντας καλα. Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την χρησιμοποιησουμε (σκεπαζοντας την με μεμβρανη για να μην πετσιασει)

Ψηνουμε τη σφολιατα (η γνωστη διαδικασια) αφου την κοψουμε στο μεγεθος κ σχημα που θελουμε

Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ χτυπωντας 500gr κρεμα γαλακτος(35%) με λιγη ζαχαρη αχνη

Τελος αναμειγνυουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης με τη σαντιγυ κ συναρμολογουμε το μιλφειγ...(φυλαω λιγη σαντιγυ για να τη βαλω απο πανω - την υπολοιπη μεσα)

Εγω παιρνω τετραγωνα σφολιατακια κ τα ψηνω....κ κανω ατομικα μιλφειγ...

Καλη επιτυχια :kiss::kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σκάλες σκάλες σήμερα όσο μπορείς . Ανέβα κατέβα..  Με το καλό θα περιμένουμε νέα σου 🫶🥰
    • Ε αφού λέει η nipt κορίτσι έτσι θα είναι. Ο λώρος πάει πολύ συχνά ανάμεσα στα πόδια. Αυτό αν γυρίσει τον υπέρηχο ο γιατρός σε άλλη λειτουργία που φαίνονται οι ροές αίματος, μπορεί να δει εύκολα αν είναι ο λώρος ή όχι 😅 Μου το έκανε εμένα χθες αυτό. Γιατί του λέω σίγουρα είναι αγόρι γιατρέ ή θα μας βγει κορίτσι μετά; Και είδαμε τη ροή που τελειώνει ο εμφύλιος λώρος και που είναι το τσουτσουνακι του 😅 Κοίταξε να δεις εγώ Ιασώ έκανα και το πρώτο. Με βόλευε και από θέμα απόστασης εμένα γιατί είναι 10' από το σπίτι μου, οπότε και ο άντρας μου δεν έκανε πολύ ώρα να έρθει να με δει. Τώρα οι τιμές πάνω κάτω ιδέες είναι σε όλα τα μαιευτήρια. Πεντακάθαρο και όλο το προσωπικό πολύ ευγενικό. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν είχαν αρκετό προσωπικό. Οι μαίες έτρεχαν κυριολεκτικά από δω και από κει και ενώ ζήτησα 2 φορές να έρθει σύμβουλος θηλασμού (και ήρθε δε λέω) δεν κάθισε πάνω από 5' και πολύ λέω. Γενικώς δεν είχα την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειαζομουν στον θηλασμό, παρόλο που το διαφημίζουν πολύ. Και όχι ότι δεν ήθελαν οι κοπέλες απλά είχαν πολύ δουλειά! Τώρα εντάξει είμαι πιο έμπειρη, έχω και δικιά μου μαία πλέον, οπότε πάλι εκεί θα πάω.  Γενικά συνήθως ακολουθείς τον γιατρό 😅 Ο δικός σου τι επιλογές έχει;
    • Πραγματικά πολύ ωραία διαδικασία!!  Να ρωτήσω όσες έχετε και εμπειρία, γενικά τι νούμερο φορμακια πιστεύετε θα βολεψουν για τον πρώτο μήνα, το 56 είναι οκ ή μικρότερο; Λέω σε πρώτη φαση να πάω για τον 1 μήνα κάποια και κάποια για 2-3 μήνες. 
    • @Rena92 ναι τη Δήμητρα ειχα κ γω. Αρχικα μίλησα με τ γιατρό γτ ειχα ήδη 2 καισαρικες. Κ σε κάποιο επόμενο ραντεβού εκλεισα ραντεβού κ με τη Δήμητρα στο ιατρείο του μια ωρα περιπου πριν τ ραντεβού με το γιατρό. Να ξερεις ο παπουτσής θα σ παρει πληρη ιστορικό ήδη απο τ τηλέφωνο και τ πρώτο ραντεβού κραταει πανω απο ωρα. Τ 1ο ραντεβού με τη Δήμητρα ειναι δωρεάν. Για μενα άξιζε η όλη προσπάθεια. Το δίδυμο καταπληκτικό. Η καισαρικη μ άκρως φιλική. Έφυγα απο τ κλινική πριν καν κλείσω 2ο 24ωρο απο τ τοκετο αν κ χειρουργείο.
    • Αντε κορίτσι μου με το καλό να πάρεις το μωράκι σου αγκαλιά να έχεις μια εύκολη γέννα θα περιμένουμε τα νέα σας μόλις μπορέσεις 💕
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...