Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός—Η Στοργική «Θυσία» μιας Μητέρας!!!!!!!!!!


Recommended Posts

σας βαζω μια τελεια εμπειρια μιας κοπελας που θηλασε

αφιερωμενο σε ολες

οταν τη διαβαζα ηταν σαν να εβλεπα εμενα

πιστευω και ολες αυτο θα νιωσετε

απολαυσε το

Θηλασμός—Η Στοργική «Θυσία» μιας Μητέρας

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ μου κι εγώ έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις. Σε λίγο θα είχαμε το πρώτο μας μωρό! Αλλά η επικείμενη αυτή γέννα αύξησε τον αριθμό των προβλημάτων που χρειαζόταν να λυθούν. Θα τρέφαμε το παιδί μας με «φυσική» τροφή; Θα ήταν ο σύζυγός μου στην αίθουσα τοκετού μαζί μου; Ποιο μαιευτήριο θα διαλέγαμε; Ο κατάλογος των ζητημάτων στα οποία έπρεπε ν’ αποφασίσουμε αυξανόταν συνεχώς.

Μια απόφαση ιδιαίτερα, όμως, μου έφερε μεγάλη χαρά—η απόφαση να θηλάσω το μωρό μου. Τώρα ίσως να ενδιαφέρεστε για το πώς και γιατί πήραμε αυτή την απόφαση—και γιατί είμαι τόσο χαρούμενη που την πήραμε.

Πρώτα απ’ όλα, διάβασα αρκετά βιβλία πάνω στο θέμα και συζήτησα με πολλές φίλες μου που θήλαζαν ή είχαν θηλάσει στο παρελθόν τα παιδιά τους. Έμαθα ότι οι περισσότεροι γιατροί και οι παιδίατροι συμφωνούν ότι το γάλα της μητέρας είναι ένας ανώτερος τρόπος διατροφής όχι μόνο από την άποψη των θρεπτικών ουσιών, αλλά και από τη συναισθηματική άποψη επίσης. Μελέτησα τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μιας γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο σύζυγός μου κι εγώ παρακολουθήσαμε μαζί ακόμη και μαθήματα για τη γέννηση του παιδιού.

Η Προσαρμογή

Τα συγγράμματα που διάβασα στο σπίτι με βοήθησαν ν’ αποκτήσω μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το πώς θα ήταν ο θηλασμός του παιδιού· ότι είναι μια μεγάλη υπόθεση. Είναι ένα μέρος από την ανατροφή του παιδιού που η σύζυγος δεν μπορεί να αναθέσει ούτε ακόμη και στον πιο τρυφερό σύζυγο! Παρ’ όλ’ αυτά, ο σύζυγός μου κι εγώ το συζητήσαμε ξανά το θέμα και αποφασίσαμε ότι το παιδί μας θα έπρεπε να τραφεί αποκλειστικά και μόνο με θηλασμό.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω την εμπειρία του να έχω το πρώτο μας παιδί. Όταν πέρασαν οι πόνοι της γέννας, ο γιατρός μου παρουσίασε ένα καινούργιο άτομο—μια κόρη! Εξέτασα κάθε μικρό δαχτυλάκι του χεριού και του ποδιού προτού η νοσοκόμα το πάρει για να το καθαρίσει. Για να είμαστε ειλικρινείς, ήμουν λιγάκι ανήσυχη για το πώς θα ήταν το πρώτο της θήλασμα. Είχα ακούσει ότι μερικά μωρά αληθινά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για το πρώτο τους φαγητό και μέχρι που φτάνουν να τα πάρει ο ύπνος στην αγκαλιά της μητέρας.

Ωστόσο δεν συνέβη αυτό στην περίπτωση της κόρη μας. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα πόσο δυνατό ήταν το ένστικτό της θηλασμού. Δοκίμασα λίγο πόνο. Αλλά συνήθισα σ’ αυτόν και διαπίστωσα ότι το θήλασμά της κάθε φορά που το ζητούσε, και όχι σε προγραμματισμένο χρόνο, δεν άφηνε τα στήθη μου να φουσκώνουν, πράγμα που μπορεί ν’ αποτελέσει πρόβλημα για τις νέες μητέρες.

Χρειάζονται λίγες μέρες μετά τη γέννα του μωρού για να κατεβάσουν γάλα τα στήθη. Αλλά για το μωρό δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον παίρνει τη διατροφή του από το κίτρινο υγρό που ονομάζεται πρωτόγαλα και το οποίο παράγει στο μεταξύ το σώμα. Όπως λέει το βιβλίο Θηλάστε το Μωρό Σας, το πρωτόγαλα «παίζει ιδιαίτερα ζωτικό ρόλο στην προστασία του μωρού από ασθένειες. Το πρωτόγαλα περιέχει αντισώματα για ασθένειες και ιδιαίτερα αντισώματα μολυσματικών ασθενειών, τα οποία έχει ανακαλυφθεί ότι χρησιμοποιούν τα μωρά και που τα προστατεύουν από ειδικές ασθένειες στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της ζωής, είτε θηλάσουν είτε όχι μετά από τις πρώτες λίγες μέρες.»

Η γνώση αυτή είναι μια απαιτούμενη ενθάρρυνση για να θηλάσεις το μωρό σου γιατί, τελείως ειλικρινά, κατά καιρούς αισθανόμουν αληθινό δέος για τον επόμενο θηλασμό. Ο γιατρός μου με συμβούλευσε να βάζω στα στήθη μου καθαρή λανολίνη στο διάστημα ανάμεσα στους θηλασμούς. Προσωπικά, βρήκα ότι είναι καλύτερο να «πονάς και να το αντέχεις» μέχρις ότου το συνηθίσει το σώμα σου. Ευτυχώς ποτέ δεν μάτωσε το στήθος μου, αν και αυτό συμβαίνει σε μερικές γυναίκες. Και οι γυναίκες που έχουν λευκό δέρμα συνήθως έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην προσαρμογή, γιατί συχνά το δέρμα τους είναι λιγάκι πιο τρυφερό. Απαιτεί αποφασιστικότητα σ’ αυτές τις περιπτώσεις για να συνεχίσεις το έργο του θηλασμού.

Επίσης πρέπει να συνηθίσεις στον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντικαθιστά συνεχώς το γάλα που παίρνει το μωρό. Την πρώτη φορά που η κόρη μου κοιμήθηκε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ένιωσα τόσο πόνο ώστε έπρεπε να πάω και να βγάλω λίγο γάλα από τα στήθη μου μόνη μου. Αλλά συνήθως μέσα στις πρώτες τέσσερις ως έξι εβδομάδες, μωρό και μητέρα προσαρμόζονται η μια στο άλλο και το γάλα ρέει «φυσιολογικά» από εκεί και μετά.

Πρέπει να ομολογήσω ότι πολλές φορές σχεδόν υπέκυψα στον πειρασμό να ταΐσω το μωρό μου με μπιμπερό. Το νεογέννητο πρέπει να τρέφεται σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτό σήμαινε ότι δεν έμενε καιρός για να ξεκουράζομαι. Και όταν πρέπει να σηκώνεσαι γύρω στα μεσάνυχτα για να ταΐσεις το μωρό, μερικές φορές εύχεσαι να υπήρχε και κάποιος άλλος που θα το έτρεφε εκτός από εσένα. Αλλά είχα πάρει την απόφασή μου ότι δεν θα συμπλήρωνα το γάλα μου με κάποιο έτοιμο παρασκεύασμα. Και έτσι βρήκα ότι ήταν καλύτερο να μην έχω καν κάποιο ξένο γάλα στο σπίτι.

Βέβαια, οι τρίτοι άνθρωποι, με όλες τους τις καλές προθέσεις, κατά καιρούς προσφέρουν αυτοπροαίρετη «βοήθεια» λέγοντας: «Ίσως το γάλα σου είναι πολύ αδύνατο» ή «Πώς ξέρεις ότι διατρέφεται καλά, αφού δεν ξέρεις πόσο ακριβώς γάλα πίνει;» Ή ακόμη, «Ίσως το γάλα σου είναι πολύ πλούσιο.» Όμως, στο βαθμό που το μωρό κερδίζει ικανοποιητικό βάρος και έχει φυσιολογικές αντιδράσεις, και η ίδια η μητέρα έχει καλή υγεία και έχει ένα σωστό και ισορροπημένο διαιτολόγιο, μπορεί να είναι βέβαιη ότι το γάλα της είναι η τέλεια τροφή για το μωρό της.

Ο Πρώτος Μας Χωρισμός

Το πρώτο μου ταξίδι έξω από το σπίτι από τότε που απόκτησα το μωρό και μετά ήταν μέχρι το παντοπωλείο. Όταν επέστρεψα βρήκα Μπαμπά και μωρό να με περιμένουν στο παράθυρο και οι δυο πολύ αναστατωμένοι! Αν και είχα βγάλει από το στήθος μου αρκετό γάλα για την περίπτωση που θα το χρειαζόταν το μωρό στο μεταξύ, δεν είχα υπολογίσει ότι θα μπορούσε όλο αυτό το γάλα να χυθεί κατά λάθος κάτω. Ούτε και ο Μπαμπάς το είχε υπολογίσει. Αμέσως αποφάσισα ότι στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών, ή τουλάχιστον μέχρις ότου θα μπορούσε η κορούλα μου να τρώει στερεή τροφή, δεν θα έπρεπε να αποχωρίζομαι το μωρό μου περισσότερο από λίγες ώρες.

Παρ’ όλ’ αυτά, το να παίρνεις το μωρό σου έξω στους άλλους ανθρώπους έχει τα δικά του προβλήματα. Συχνά το μωρό αποφασίζει να φάει σε μέρος που δεν περιμένεις ότι θα θέλει να το κάνει αυτό, πράγμα που ασφαλώς σε φέρνει σε αμηχανία. Μερικές μητέρες είναι αρκετά διακριτικές σχετικά με το θηλασμό των μωρών τους ώστε να αποφεύγουν να προσβάλουν τους άλλους. Μερικά μωρά, όμως, φαίνεται ότι απεχθάνονται να καλύπτονται στη διάρκεια του θηλασμού τους. Η μητέρα ίσως θα πρέπει να αποσυρθεί και να καθίσει μόνη της κάπου μέχρις ότου ικανοποιηθεί το μωρό της.

Αξίζει η Θυσία

Προφανώς, η απόφαση να θηλάσει κανείς το παιδί του είναι σοβαρή. Συνεπάγεται μια μεγάλη θυσία. Για μένα, όμως, τα πλεονεκτήματα ξεπέρασαν τα μειονεκτήματα. Θυμάμαι, για παράδειγμα, μια φίλη μου που είχε αποκλειστεί από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ποτέ δεν θα ξεχάσει πόσο απελπισμένη αισθανόταν να κάθεται στο αμάξι, ανίκανη να ταΐσει το μωρό της που έκλαιγε. Το μωρό της, βλέπεις, είχε συνηθίσει στο μπιμπερό. Πόσο επιθυμεί να είχε θηλάσει το παιδί της! Φυσικά, σε μερικές περιπτώσεις το μπιμπερό μπορεί να συνιστάται, ιδιαίτερα αν η μητέρα έχει κάποια σοβαρή ασθένεια ή είναι τοξικομανής.

Ο θηλασμός έχει κι άλλα πλεονεκτήματα. Ποτέ δεν σε νοιάζει μήπως τελειώσει το γάλα. Όσο περισσότερο χρειάζεται το μωρό, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται, καθώς περνούν οι εβδομάδες. Δεν χρειάζεται να αποστειρώνεις τα μπουκάλια. (Αναρωτιέμαι πόσοι γονείς έχουν τυχαία σπάσει ή ρίξει το τελευταίο μπιμπερό στις 2 η ώρα το πρωί και στην κυριολεξία άρχισαν να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα.) Ούτε χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζεις για να αλλάζεις συσκευάσματα προκειμένου ν’ ανταποκριθείς στις ανάγκες του μωρού σου που μεγαλώνει. Μπορείς να έχεις την πεποίθηση ότι το μωρό αποκτάει τη σωστή του διατροφή, καθώς εσύ διατηρείς ένα σωστά ισορροπημένο διαιτολόγιο και πίνεις αρκετά υγρά.

Ωστόσο, νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ο τρόπος που συμβάλλει αυτό στη στενή σχέση σου με το παιδί σου. Το συνεχές άγγιγμα, η προσοχή και η στοργή ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί είναι αναντικατάστατα.

Αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το είχα κάνει αυτό χωρίς τη στοργική συνεργασία και την ενθάρρυνση του συζύγου μου. Μερικοί σύζυγοι φαίνεται να απεχθάνονται την αδιάκοπη προσοχή που δίνει η μητέρα στο νεογέννητό της. Και το να έχεις ένα μωρό περιορίζει αποφασιστικά τις δραστηριότητές σου. Μερικά εστιατόρια, για παράδειγμα, το καθιστούν σαφές ότι τα παιδιά δεν είναι ευπρόσδεκτα. Έτσι ένας σύζυγος που ρωτάει ανυπόμονα. «Πότε πρόκειται να απογαλακτίσεις το μωρό;» μπορεί να αποθαρρύνει τη σύζυγό του. Αλλά όταν τη βοηθάει, για παράδειγμα, φέρνοντας το μωρό στη σύζυγό του για να το ταΐσει, ή βοηθάει να αλλάξει τις πάνες, γίνεται αγαπητός στη σύζυγό του.

Γι’ αυτό στρέφομαι με χαρά στο παρελθόν στην πείρα που είχα. Για μένα, οι χαρές και οι υπέροχες αναμνήσεις του θηλασμού του μωρού μου ξεπερνούν κατά πολύ οποιεσδήποτε θυσίες έκανα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 134
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευα μου, πολυ ωραιο!

Σιγουρα χρειαζεται και την συμπαρασταση του αντρα σου!

Εμενα ακομη και τωρα με ρωταει"πεινει τωρα?" αλλα δεν μου ειπε να το σταματησω!

Μεγαλωνουν και ολλα θα βρουν τον ρυθμο τους!

Και θα κοιμηθουν ;) και θα ξεκωλησουν απο πανω μας και εμεις θα αναπολουμε τις στιγμες θηλασμου σαν το κατι μαγικο, παραμυθενιο που μας αξιωσε ο θεος να το ζησουμε!

Δεν υπαρχει ποιο ωραια, γλυκια εικωνα απο μια μανα που θηλαζει!

Καλη συνεχεια σε ολλες τις μανουλες που θηλαζουμε, σε αυτες που σκεφτονται να θηλασουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thalassa καλησπερα!!!

εγω δεν εχω γεννησει ακομα τη ζουζουνα μου..και δεν ξερω πως ειναι να θηλαζεις..ομως και εγω θελω να θηλασω αποκληστικα το μωρακι μου οταν με το καλο γεννηθει :cheer:

και με τον αντρα μου που το εχουμε συζητησει και εκεινος θελει. μαλιστα πολλες φορες μου λεει..φανταζομαι την πρωτη φορα που θα σας δω με το μωρακι μας να το θηλαζεις..και με συγκινει τοσο πολυ γιατι το λεει τοσο γλυκα :) αχ περιμενω πως και πως!!! :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΙΚΙΤΣΑ την μεγαλη μου δεν καταφερα να την θηλασω παρα 4 μηνες και αυτους με συμπληρωμα.

Οταν λοιπον σταματησα τον θηλασμο, εκανα ονειρα για το δευτερο παιδακι μου και για το ποσο ηθελα να ξαναθηλασω.

Οταν εμεινα εγκυος περιμενα πως και πως να ξαναζησω αυτην την στιγμη!

Παρακαλουσα να εχω γαλα να το θηλασω αποκλειστηκα!(αμαθης).

Οταν γεννησα την δευτερη μου κορη, πραγματικα δεν μπορω να σου περιγραψω τα συναισθηματα μου οταν εβαλα το μωρο μου στο στηθος!

Δεν περιγραφονται με λεξεις, με λογια!

Μια μανα που εχει θηλασει μπορει να καταλαβει!

Εκλαιγα πανω απο το μωρο και ελεγα"σε ευχαριστω θεε μου!".

Πραγματικα αξιζει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αααααχ, τι ωραία........!!!

Θηλάζω 7 μήνες κ ΔΕΝ θέλω να τελειώσει ΠΟΤΕ

αυτό το θαύμα που ζούμε......

.......Κ εγώ, κ το μωρό κ ...ο μπαμπάς μας,

ο οποίος έρχεται κ «χώνει» την μούρη του ανάμεσα μας

κ νιώθω λες κ δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο

πέρα από εμάς τους 3!

Δημιουργούμε ένα μαγικό συννεφάκι κ θρέφουμε την ζωή μας

από ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ! .....Μπορεί τα στήθη κ το γάλα να είναι δικά μου

όμως η γαλήνη, η ηρεμία κ τα ανεκτίμητα συναισθήματα του θηλασμού

είναι δημιούργημα κ των 3 μας.......!!!

Ο θηλασμός είναι το σπουδαιότερο δώρο

που έχει δώσει ο Θεός στις μητέρες

μετά την γέννηση του μωρού τους!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κικιτσα22 έγραψε:

thalassa καλησπερα!!!

εγω δεν εχω γεννησει ακομα τη ζουζουνα μου..και δεν ξερω πως ειναι να θηλαζεις..ομως και εγω θελω να θηλασω αποκληστικα το μωρακι μου οταν με το καλο γεννηθει :cheer:

και με τον αντρα μου που το εχουμε συζητησει και εκεινος θελει. μαλιστα πολλες φορες μου λεει..φανταζομαι την πρωτη φορα που θα σας δω με το μωρακι μας να το θηλαζεις..και με συγκινει τοσο πολυ γιατι το λεει τοσο γλυκα :) αχ περιμενω πως και πως!!! :woohoo:

σου ευχομαι να το ζησεις

εμεις θα ειμαστε εδω ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thalassa έγραψε:

Έτσι ένας σύζυγος που ρωτάει ανυπόμονα. «Πότε πρόκειται να απογαλακτίσεις το μωρό;» μπορεί να αποθαρρύνει τη σύζυγό του. .

:S:S:S:S

Αχ παλι βρισκω ευκερια να πω τον πονο μου!!! :P

αυτου του τυπου μπαμπας ειναι ο δικος μου

αλλα τι να κανουμε οποια μητερα θελει να θηλασει και πιστευει οτι κανει το καλυτερο που μπορει και της αρεσει ο θηλασμος θα βρει τροπο να θηλασει αν οχι τοσο οσο θελει τουλαχιστον για αρκετο καιρο

εδω λεω το παραπονο μου δυστηχως ο αντρας μου δεν μπορω να πω οτι με εχει στηριξει οσο θα ηθελα αΛλα τι να κανουμε

http://www.parents.gr/forum/showthread. ... ost1519320

κικιτσα με το καλο να υποδεκτεις το μωρακι σου!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι να πω δεν ξερω

δειξτου ερευνες που δειχνουν το αντιθετο

μηπως κατι αλλο τον απασχολει πχ τι λενε οι τριτοι γονεις του και ουτω καθε εξης και τον επηρεαζουν τελικα

προσπαθησε με ηρεμο και λογικο τροπο να του εξηγησεις

και στην τελικη πιστευω δικη σου ειναι η ευθυνη της διατροφης του

αχ τι να πω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλα, Λαλα, δεν παιζεσαι!

Εγω παλι θα διαφωνισω μαζι σου, γιατι πραγματι πιστευω οτι ειναι "θυσια".

"Θυσια" γιατι μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια, πρεπει να εισαι κωλλημενη με το μωρο, πρεπει να το περνεις μαζι σου οπου πας(αν πας),η προσκολληση ειναι φοβερη και γενικως εισαι ενα με το μωρο μεχρι να σταματησει ο θηλασμος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marimari έγραψε:

Αααααχ, τι ωραία........!!!

Θηλάζω 7 μήνες κ ΔΕΝ θέλω να τελειώσει ΠΟΤΕ

αυτό το θαύμα που ζούμε......

.......Κ εγώ, κ το μωρό κ ...ο μπαμπάς μας,

ο οποίος έρχεται κ «χώνει» την μούρη του ανάμεσα μας

κ νιώθω λες κ δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο

πέρα από εμάς τους 3!

Δημιουργούμε ένα μαγικό συννεφάκι κ θρέφουμε την ζωή μας

από ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ! .....Μπορεί τα στήθη κ το γάλα να είναι δικά μου

όμως η γαλήνη, η ηρεμία κ τα ανεκτίμητα συναισθήματα του θηλασμού

είναι δημιούργημα κ των 3 μας.......!!!

Ο θηλασμός είναι το σπουδαιότερο δώρο

που έχει δώσει ο Θεός στις μητέρες

μετά την γέννηση του μωρού τους!

Ανατρίχιασα..ειλικρινά....περιμένω το μωράκι μου τέλη αυγούστου κ παρακαλώ να με αξιώσει ο Θεός να την θυλάσω,με όποια "θυσία" κι αν συμπεριλαμβάνει αυτό...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕλένηΧ έγραψε:

thalassa έγραψε:

:S:S:S:S

Αχ παλι βρισκω ευκερια να πω τον πονο μου!!! :P

αυτου του τυπου μπαμπας ειναι ο δικος μου

αλλα τι να κανουμε οποια μητερα θελει να θηλασει και πιστευει οτι κανει το καλυτερο που μπορει και της αρεσει ο θηλασμος θα βρει τροπο να θηλασει αν οχι τοσο οσο θελει τουλαχιστον για αρκετο καιρο

εδω λεω το παραπονο μου δυστηχως ο αντρας μου δεν μπορω να πω οτι με εχει στηριξει οσο θα ηθελα αΛλα τι να κανουμε

http://www.parents.gr/forum/showthread. ... ost1519320

κικιτσα με το καλο να υποδεκτεις το μωρακι σου!!!!!![/quote:3qvevv7u]

ΕλένηΧ

αν κ δεν διάβασα την παράθεση με το παράπονο σου

(που λες πως εγραψες)

μήπως αν έβαζες κ τον μπαμπά ...στο παιχνίδι(!),

θα ήταν καλύτερα τα πράγματα;

Με δεδομένο πως έχει τις γνώσεις για τα ωφέλη του θηλασμού,

σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά κτλ

αν είναι κοντά σας όταν θηλαζετε, αν νιώσει την ζεστασιά σας,

αν συμμετέχει (οπότε είναι σπίτι) χαιδεύοντας την κοιλίτσα του μωρού

κ κοιτώντας τα ματάκια του που είναι τόόόόσο γαλήνια όταν είναι στο στήθος,

μήπως, λέω μήπως(;) εκτιμούσε κ σε ενθάρρυνε περισσότερο;

Είμαι της άποψης πως η διατροφή των παιδιών μας

είναι θέμα κ των δυο γονιών ...

Κικίτσα,

με το καλό κ από μένα, το βρεφάκι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa έγραψε:

Δεν με αγγιξε το κειμενο . Δεν πιστευω οτι ο θηλασμος ειναι θυσια .

egw barethika na to diabasw olo kai den mou arese h arxh "apofasisame gia pos tha to taisoume ,pia methodos einai h kaliterh "

:x:x:x:x:x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο θηλασμός είναι η απόλυτη προσφορά στο μωρό μας! Είναι το πρώτο και δυνατότερο δέσιμο! Ένα θα σας πω τα ματάκια του μωρού μας που μας κοιτάζουν όταν θηλάζουν!Είναι ένα αίσθημα απέραντης αγαλίασης! Ακόμη και όταν είναι μικρούλικα και είναι σαν γατάκια...η προσπάθεια τους να τραφούν...αχ η δική μου η καημένη...την λυπόμουν που πάλευε με το τεράστιο-godzila στήθος μου!ευλογημένος ο θηλασμός!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εlpidaki

με το καλό το bebe σου!

Κ εγώ 20/8 γεννησα (άσχετο!)....

Φυσικά κ να θηλάσεις κ να ενημερωθεις

όσο μπορείς, κ να ζητήσεις οοοοποια βοήθεια θέλεις

από τα κορίτσια του forum, που είναι πάντα πρόθυμα

να μας βοηθούν!

Θυσία ΔΕΝ χρειάζεται καμία, ούτε με την κυριολεκτικη έννοια

ούτε κ μεταφορικά! Με συνεπήρε το συναισθημα (όπως πάντα!)

κ δεν τον σχολίασα τον τίτλο,, έχουν δίκιο τα κορίτσια!

Είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, να θρεφεις το μωρό σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάει... Έχασε και η aglaia την ευγένεια που τη διέκρινε!!! :blink:

Δε μου άρεσαν οι χαρακτηρισμοί για τον άντρα της Ελένης. Κακός μπαμπάς, προβληματικός, δεν έχει τα α _ _ _ _ ια να... :ohmy:

Καθόλου όμως!!! :angry:

Τελοσπάντων... Αυτά είναι ξένα χωράφια...

Συζήτηση, συζήτηση, συζήτηση και πάλι συζήτηση Ελένη!!

Εν δεν κάθεται δεσ'τον και αν δεν ακούει πάρε τηλεβόα! ;)

Αν τον βάλεις να διαβάσει το thread από το parents θα γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Είναι άντρας, δεν μπορεί να καταλάβει το μεγαλείο του θηλασμού πέρα από τα ωφέλη, ίσως είναι και στενόμυαλος! Τι να κάνεις? Αυτόν αγάπησες, αυτόν παντρεύτηκες, αυτόν διάλεξες για μπαμπά των παιδιών σου. Μάλλον δεν αλλάζει άποψη εύκολα, αλλά δεν αλλάζει άποψη και με υποδείξεις και καυγάδες!

Με το καλό και με ηρεμία να το λύσετε το θέμα. Και ναι, έχει κι αυτός άποψη για τη διατροφή του παιδιού του, γιατί είναι κι αυτός γονέας. Τώρα αν δεν έχει σωστή πληροφόρηση και σαμποτάρει τον θηλασμό δεν τον κάνει αυτό κακό πατέρα.

Λυπάμαι για όσα διάβασα... :huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοβαρα μιλατε?

Εγω παντος θαυμαζω μια κοπελα που θηλαζει οχι γιατι προσφερει το καλυτερο για το μωρο της αλλα γιατι για να πετυχεις τν θηλασμο πρεπει να αφησεις πολλα πισω!

Ειτε δουλειες ειναι αυτες, ειτε προσωπικη ζωη, ειτε τον εαυτο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa έγραψε:

Δεν με αγγιξε το κειμενο . Δεν πιστευω οτι ο θηλασμος ειναι θυσια .

λολ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

καλα ουτε και για εμενα ειναι

μαλλον ευχαριστηση ηρεμια θα το ελεγα :):)

ισως να ειναι καποιες φορες θυσια απο την πλευρα του πατερα?????? :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνω Ελένη2 αν και το δικό μου παιδί θύλαζε χωρις υπερβολή κάθε 3 ώρες 10 λεπτά απο κάθε στήθος και χωρίς συμπλήρωμα, ω ναι συμβαίνει, ο πόνος που ένιωθα στις θηλές μου, με έκανε να νιωθω οσιομάρτυρας!

Βέβαια μετά που έμαθα ήταν παιχνιδάκι. Μεγαλύτερη "θυσία" υπήρξε τελικά να αποστειρώνω και να πλένω μπουκάλια στις 4:00 τα ξημερώματα παρά αυτό.

"θυσία" σε εισαγωγικά. Το να γίνεις μητέρα είναι θυσία. Τα υπόλοιπα είναι φυσικές συνέπειες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ifigeneia έγραψε:

Πάει... Έχασε και η aglaia την ευγένεια που τη διέκρινε!!! :blink:

Δε μου άρεσαν οι χαρακτηρισμοί για τον άντρα της Ελένης. Κακός μπαμπάς, προβληματικός, δεν έχει τα α _ _ _ _ ια να... :ohmy:

Καθόλου όμως!!! :angry:

Τελοσπάντων... Αυτά είναι ξένα χωράφια...

[b]Συζήτηση, συζήτηση, συζήτηση και πάλι συζήτηση Ελένη!!

Εν δεν κάθεται δεσ'τον και αν δεν ακούει πάρε τηλεβόα! ;)

Αν τον βάλεις να διαβάσει το thread από το parents θα γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Είναι άντρας, δεν μπορεί να καταλάβει το μεγαλείο του θηλασμού πέρα από τα ωφέλη, ίσως είναι και στενόμυαλος! Τι να κάνεις? Αυτόν αγάπησες, αυτόν παντρεύτηκες, αυτόν διάλεξες για μπαμπά των παιδιών σου. Μάλλον δεν αλλάζει άποψη εύκολα, αλλά δεν αλλάζει άποψη και με υποδείξεις και καυγάδες!

Με το καλό και με ηρεμία να το λύσετε το θέμα. Και ναι, έχει κι αυτός άποψη για τη διατροφή του παιδιού του, γιατί είναι κι αυτός γονέας. Τώρα αν δεν έχει σωστή πληροφόρηση και σαμποτάρει τον θηλασμό δεν τον κάνει αυτό κακό πατέρα.

Λυπάμαι για όσα διάβασα... :huh:

που ειναι το καρμα να στο αυξησω????????λολ :P:lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!!! :kiss:

κοριτσια ειλικρινα σας ευχαριστω για τις ευχουλες σας!!! :cheer::kiss:

σιγουρα θα χρειαστω τη βοηθεια σας!!! απλα δεν ξερω τι να ρωτησω ακομα...φανταζομαι οτι μολις ξεκινησω το θηλασμο θα εχω δαφορες ερωτησεις. :unsure:

βεβαια μια απορια που εχω, (επειδη θα γεννησω με καισαρικη) θα μπορω να το παιρνω το μωρακι μου αγκαλιτσα να το θηλαζω χωρις να ποναω...ή υπαρχουν και αλλοι τροποι???

φιλακια πολλα σε ολες και να χερεστε τα παιδακια σας! :kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa έγραψε:

Δεν με αγγιξε το κειμενο . Δεν πιστευω οτι ο θηλασμος ειναι θυσια .

ΑΝ προσεξες ειναι σε εισαγωγικα ;)

αλλα για καποιες μπορει να ειναι και αυτο δε σημαινει οτι δεν το απολαμβανουν ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...