Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

koritsia tha ithela tis protaseis sas.se liges meres exei o gios mou genethlia:laugh: :woohoo: kai tha ithela protaseis gia mpoufe.basika gia mpoufe me kafe,oxi fagita.ta perissotera atoma tha einai megaloi kai poly liga paidakia.ti mou protinete na ftiaksw; kamia syntagoula;;)

eyxaristw ek ton proteron...filia!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποιον καφε??? Ασε τον καφέ και πιάσε τους μεζέδες!!! Κάνε εκεί κανα κεφτεδάκι, κανα γαρδουμπάκι....

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Να χαίρεσαι τον γιό σου, εύχομαι να τα χιλιάσει και να μπορέσει να δημιουργήσει όσα θέλει στη ζωή του χωρίς εμπόδια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποιον καφε??? Ασε τον καφέ και πιάσε τους μεζέδες!!! Κάνε εκεί κανα κεφτεδάκι, κανα γαρδουμπάκι....

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Να χαίρεσαι τον γιό σου, εύχομαι να τα χιλιάσει και να μπορέσει να δημιουργήσει όσα θέλει στη ζωή του χωρίς εμπόδια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποιον καφε??? Ασε τον καφέ και πιάσε τους μεζέδες!!! Κάνε εκεί κανα κεφτεδάκι, κανα γαρδουμπάκι....

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Να χαίρεσαι τον γιό σου, εύχομαι να τα χιλιάσει και να μπορέσει να δημιουργήσει όσα θέλει στη ζωή του χωρίς εμπόδια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MAIRH και εγώ από τώρα σκέφτομαι τί να κάνω για τα πρώτα γενέθλια της Ελισαβετούλας μου!

Δηλαδή θα τα κάνεις απογευματάκι?

Μπορείς να φτιάξεις 1-2 cakes,διάφορα κουλουράκια(βουτήματα)κ για πιο ΄΄χορταστικά΄΄,τυροπιτάκια,πιτσάκια,μικρά σαντουιτσάκια,κλπ κλπ!!

Και τέλος η τούρτα φυσικά!

Μπες στο www.sintagespareas.gr και μπορεί κάτι να βρεις κ εκεί!

Εγώ μάλλον θα κάνω κανονικά τραπέζι.Για να ακούσω τις νοικοκυρές μας να πούνε ιδέες για φαγητούλια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MAIRH και εγώ από τώρα σκέφτομαι τί να κάνω για τα πρώτα γενέθλια της Ελισαβετούλας μου!

Δηλαδή θα τα κάνεις απογευματάκι?

Μπορείς να φτιάξεις 1-2 cakes,διάφορα κουλουράκια(βουτήματα)κ για πιο ΄΄χορταστικά΄΄,τυροπιτάκια,πιτσάκια,μικρά σαντουιτσάκια,κλπ κλπ!!

Και τέλος η τούρτα φυσικά!

Μπες στο www.sintagespareas.gr και μπορεί κάτι να βρεις κ εκεί!

Εγώ μάλλον θα κάνω κανονικά τραπέζι.Για να ακούσω τις νοικοκυρές μας να πούνε ιδέες για φαγητούλια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MAIRH και εγώ από τώρα σκέφτομαι τί να κάνω για τα πρώτα γενέθλια της Ελισαβετούλας μου!

Δηλαδή θα τα κάνεις απογευματάκι?

Μπορείς να φτιάξεις 1-2 cakes,διάφορα κουλουράκια(βουτήματα)κ για πιο ΄΄χορταστικά΄΄,τυροπιτάκια,πιτσάκια,μικρά σαντουιτσάκια,κλπ κλπ!!

Και τέλος η τούρτα φυσικά!

Μπες στο www.sintagespareas.gr και μπορεί κάτι να βρεις κ εκεί!

Εγώ μάλλον θα κάνω κανονικά τραπέζι.Για να ακούσω τις νοικοκυρές μας να πούνε ιδέες για φαγητούλια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαιρη καλημερα γραψε συνταγες:

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ

Μερίδες:

Χρόνος Προπαρασκευής: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Κατηγορία: Μπισκότα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Παρουσίαση

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ειδικά για μπόμπιρες, μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε μαζί με τα πιτσιρίκια σας. Η χαρά της δημιουργίας για τα παιδιά και της συμμετοχής για όλους σας, θα τα κάνει διπλά νόστιμα.

Υλικά

1/2 φλυτζανιού αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού

1 κουτ. φαγητού κανέλα

1/2 φλυτζανιού σταφίδες

1/4 φλυτζανιού σπορέλαιο

3 κουτ. φαγητού νερό

1 αυγό

1 1/2 φλυτζανιού νιφάδες βρώμης

1 φλυτζάνι σκούρη καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό και ανακατώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τις νιφάδες βρώμης και τη σκούρα ζάχαρη. Ανακατώνουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου ή ένα φύλλο χαρτιού ειδικό για μπισκότα. Ρίχνουμε στο ταψί μικρές κουταλιές από το μίγμα, σε μέγεθος καρυδιού.

Ψήνουμε για 10 λεπτά.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαιρη καλημερα γραψε συνταγες:

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ

Μερίδες:

Χρόνος Προπαρασκευής: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Κατηγορία: Μπισκότα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Παρουσίαση

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ειδικά για μπόμπιρες, μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε μαζί με τα πιτσιρίκια σας. Η χαρά της δημιουργίας για τα παιδιά και της συμμετοχής για όλους σας, θα τα κάνει διπλά νόστιμα.

Υλικά

1/2 φλυτζανιού αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού

1 κουτ. φαγητού κανέλα

1/2 φλυτζανιού σταφίδες

1/4 φλυτζανιού σπορέλαιο

3 κουτ. φαγητού νερό

1 αυγό

1 1/2 φλυτζανιού νιφάδες βρώμης

1 φλυτζάνι σκούρη καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό και ανακατώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τις νιφάδες βρώμης και τη σκούρα ζάχαρη. Ανακατώνουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου ή ένα φύλλο χαρτιού ειδικό για μπισκότα. Ρίχνουμε στο ταψί μικρές κουταλιές από το μίγμα, σε μέγεθος καρυδιού.

Ψήνουμε για 10 λεπτά.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαιρη καλημερα γραψε συνταγες:

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ

Μερίδες:

Χρόνος Προπαρασκευής: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Κατηγορία: Μπισκότα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Παρουσίαση

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ειδικά για μπόμπιρες, μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε μαζί με τα πιτσιρίκια σας. Η χαρά της δημιουργίας για τα παιδιά και της συμμετοχής για όλους σας, θα τα κάνει διπλά νόστιμα.

Υλικά

1/2 φλυτζανιού αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού

1 κουτ. φαγητού κανέλα

1/2 φλυτζανιού σταφίδες

1/4 φλυτζανιού σπορέλαιο

3 κουτ. φαγητού νερό

1 αυγό

1 1/2 φλυτζανιού νιφάδες βρώμης

1 φλυτζάνι σκούρη καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό και ανακατώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τις νιφάδες βρώμης και τη σκούρα ζάχαρη. Ανακατώνουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου ή ένα φύλλο χαρτιού ειδικό για μπισκότα. Ρίχνουμε στο ταψί μικρές κουταλιές από το μίγμα, σε μέγεθος καρυδιού.

Ψήνουμε για 10 λεπτά.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς ρολό

Υλικά:

10 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα

250γρ. τυρί κρέμα

10 λεπτές φέτες ζαμπόν

2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια

1 αγγούρι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

20 φουρκέτες ή οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:

Παίρνετε τις φέτες ψωμιού και τις πιέζετε με έναν μικρό πλάστη για να πλατύνουν. Τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, απλώνετε το ζαμπόν και βάζετε από ένα μπαστουνάκι καρότο ή αγγουράκι. Διπλώνετε σφιχτά το ψωμί πρώτα σε ρολό κατόπιν τυλίγετε τα ρολά σε μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρετε αφαιρείτε τη μεμβράνη και καρφώνετε τις φουρκέτες έτσι ώστε να συγκρατούν και να διακοσμούν τα ρολά.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς ρολό

Υλικά:

10 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα

250γρ. τυρί κρέμα

10 λεπτές φέτες ζαμπόν

2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια

1 αγγούρι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

20 φουρκέτες ή οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:

Παίρνετε τις φέτες ψωμιού και τις πιέζετε με έναν μικρό πλάστη για να πλατύνουν. Τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, απλώνετε το ζαμπόν και βάζετε από ένα μπαστουνάκι καρότο ή αγγουράκι. Διπλώνετε σφιχτά το ψωμί πρώτα σε ρολό κατόπιν τυλίγετε τα ρολά σε μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρετε αφαιρείτε τη μεμβράνη και καρφώνετε τις φουρκέτες έτσι ώστε να συγκρατούν και να διακοσμούν τα ρολά.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς ρολό

Υλικά:

10 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα

250γρ. τυρί κρέμα

10 λεπτές φέτες ζαμπόν

2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια

1 αγγούρι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

20 φουρκέτες ή οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:

Παίρνετε τις φέτες ψωμιού και τις πιέζετε με έναν μικρό πλάστη για να πλατύνουν. Τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, απλώνετε το ζαμπόν και βάζετε από ένα μπαστουνάκι καρότο ή αγγουράκι. Διπλώνετε σφιχτά το ψωμί πρώτα σε ρολό κατόπιν τυλίγετε τα ρολά σε μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρετε αφαιρείτε τη μεμβράνη και καρφώνετε τις φουρκέτες έτσι ώστε να συγκρατούν και να διακοσμούν τα ρολά.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς πανέ

Υλικά:

Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

Χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες

Τυρί γραβιέρα σε φέτες

Αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Αραβοσιτέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού μια φέτα χοιρινή ωμοπλάτη και μια φέτα τυρί. Κόβουμε με κουπ πατ τα σαντουιτσάκια μας σε διάφορα σχέδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Παίρνοντας ένα ένα τα σαντουιτσάκια τα βουτάμε στο αυγό και από τις δύο πλευρές τους, κατόπιν στην φρυγανιά και από τις δύο πλευρές τους και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν και από τις δύο όψεις τους. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

:woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς πανέ

Υλικά:

Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

Χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες

Τυρί γραβιέρα σε φέτες

Αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Αραβοσιτέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού μια φέτα χοιρινή ωμοπλάτη και μια φέτα τυρί. Κόβουμε με κουπ πατ τα σαντουιτσάκια μας σε διάφορα σχέδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Παίρνοντας ένα ένα τα σαντουιτσάκια τα βουτάμε στο αυγό και από τις δύο πλευρές τους, κατόπιν στην φρυγανιά και από τις δύο πλευρές τους και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν και από τις δύο όψεις τους. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

:woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς πανέ

Υλικά:

Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

Χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες

Τυρί γραβιέρα σε φέτες

Αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Αραβοσιτέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού μια φέτα χοιρινή ωμοπλάτη και μια φέτα τυρί. Κόβουμε με κουπ πατ τα σαντουιτσάκια μας σε διάφορα σχέδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Παίρνοντας ένα ένα τα σαντουιτσάκια τα βουτάμε στο αυγό και από τις δύο πλευρές τους, κατόπιν στην φρυγανιά και από τις δύο πλευρές τους και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν και από τις δύο όψεις τους. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

:woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου ή κρουασανάκια με τόνο

-20-25 σου ή κρουασανάκια

-1 τόνο (450γρ)

-1 κουταλιά χυμό λεμονιού

-2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κουταλιά μαϊντανό

-1 κουταλιά κρεμύδι ψιλοκομμένο

-ψιλοκομένα αγγουράκια τουρσι (αν θες)

-3-4 κουταλιές μαγιονέζα και λίγο κέτσαπ

Τ'΄ανακατεύεις όλα μαζί και γεμίζεις τα σου ή τα κρουασαν

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου ή κρουασανάκια με τόνο

-20-25 σου ή κρουασανάκια

-1 τόνο (450γρ)

-1 κουταλιά χυμό λεμονιού

-2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κουταλιά μαϊντανό

-1 κουταλιά κρεμύδι ψιλοκομμένο

-ψιλοκομένα αγγουράκια τουρσι (αν θες)

-3-4 κουταλιές μαγιονέζα και λίγο κέτσαπ

Τ'΄ανακατεύεις όλα μαζί και γεμίζεις τα σου ή τα κρουασαν

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου ή κρουασανάκια με τόνο

-20-25 σου ή κρουασανάκια

-1 τόνο (450γρ)

-1 κουταλιά χυμό λεμονιού

-2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κουταλιά μαϊντανό

-1 κουταλιά κρεμύδι ψιλοκομμένο

-ψιλοκομένα αγγουράκια τουρσι (αν θες)

-3-4 κουταλιές μαγιονέζα και λίγο κέτσαπ

Τ'΄ανακατεύεις όλα μαζί και γεμίζεις τα σου ή τα κρουασαν

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, για το κις λοραίν θα χρειαστείς (μιλάω για ένα κλασσικό μακρόστενο πυρέξ, αν κάνεις μεγαλύτερο θα αυξήσεις ανάλογα τα υλικά):

- φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει δύο φύλλα μέσα)

- 4 αυγά

- 1 κρέμα γάλακτος μικρή

- 1/4 μπέϊκον που θα το ψιλοκόψεις (ωμό, δεν το τσιγαρίζεις)

- περίπου 350-400γρ τυρί τριμμένο κίτρινο και όχι πολύ αλμυρό

- 1 φακελάκι τυρί άσπρο τριμμένο πιο αλμυρό (τα μικρά νομίζω είναι 50γρ)

- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Λοιπόν, λαδώνεις το ταψάκι και απλώνεις μέσα το φύλλο. Τις άκρες που περισσεύουν δεν τις κόβεις, θα τις γυρίσεις προς τα μέσα στο τέλος.

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το τριμμένο τυρί με το ψιλοκομμένο μπέϊκον και τα απλώνεις πάνω στο φύλλο έτσι ώστε να καλύψεις όλο το ταψί.

Χτυπάς τα αυγά στο μίξερ, ρίχνεις μέσα αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σου), μία πρέζα πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος ρίχνεις το άσπρο τριμμένο τυρί και ανακατεύεις με κουτάλα ή για πολύ λίγο στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Ρίχνεις όλο το μείγμα αμέσως πάνω στα απλωμένα τυριά και γυρνάς ελαφρά, χωρίς να πατάς, τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, πάνω στο μείγμα. Το βάζεις στο φούρνο, προθερμασμένος στους 170, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Θα φουσκώσει τόσο όσο δεν φαντάζεσαι! Για να μην σου κάτσει απότομα, σβήσε το φούρνο 5 λεπτά νωρίτερα κι όταν ανοίξεις το φούρνο, μην βγάλεις το φαγητό απότομα στο κρύο. Οταν κρυώσει το κόβεις σε μικρά κομματάκια και άστους να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Α, κι αν θέλεις να κάνεις τη μεγάλη μαγκιά, το φύλλο που θα σου περισσέψει, άπλωσέ το σε μία λαδόκολλα και κόψτο με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες περίπου 1εκατοστού. Θα απλώσεις χιαστί (αραιά όμως) αυτές τις λωριδίτσες πάνω στο φαγητό πριν το βάλεις στο φούρνο για να ψηθούν κι αυτές μαζί. πρόσεξε μόνο να τις ακουμπήσεις ελαφρά πάνω στο φαγητό έτσι ώστε να μπορεί να φουσκώσει κανονικά.

Το κις είναι πανεύκολο, νοστιμότατο και είναι και μία καλή λύση γενικά όταν έχεις τυριά που παλιώνουν στο ψυγείο και θες να τα κάνεις "κάτι" πριν χαλάσουν

Αν θέλεις, δοκίμασέ το μία φορά πριν από το πάρτυ. Εχεις χρόνο για πειράματα . . . . Κι αν το δοκιμάσεις πες μου πώς σου φάνηκε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, για το κις λοραίν θα χρειαστείς (μιλάω για ένα κλασσικό μακρόστενο πυρέξ, αν κάνεις μεγαλύτερο θα αυξήσεις ανάλογα τα υλικά):

- φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει δύο φύλλα μέσα)

- 4 αυγά

- 1 κρέμα γάλακτος μικρή

- 1/4 μπέϊκον που θα το ψιλοκόψεις (ωμό, δεν το τσιγαρίζεις)

- περίπου 350-400γρ τυρί τριμμένο κίτρινο και όχι πολύ αλμυρό

- 1 φακελάκι τυρί άσπρο τριμμένο πιο αλμυρό (τα μικρά νομίζω είναι 50γρ)

- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Λοιπόν, λαδώνεις το ταψάκι και απλώνεις μέσα το φύλλο. Τις άκρες που περισσεύουν δεν τις κόβεις, θα τις γυρίσεις προς τα μέσα στο τέλος.

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το τριμμένο τυρί με το ψιλοκομμένο μπέϊκον και τα απλώνεις πάνω στο φύλλο έτσι ώστε να καλύψεις όλο το ταψί.

Χτυπάς τα αυγά στο μίξερ, ρίχνεις μέσα αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σου), μία πρέζα πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος ρίχνεις το άσπρο τριμμένο τυρί και ανακατεύεις με κουτάλα ή για πολύ λίγο στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Ρίχνεις όλο το μείγμα αμέσως πάνω στα απλωμένα τυριά και γυρνάς ελαφρά, χωρίς να πατάς, τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, πάνω στο μείγμα. Το βάζεις στο φούρνο, προθερμασμένος στους 170, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Θα φουσκώσει τόσο όσο δεν φαντάζεσαι! Για να μην σου κάτσει απότομα, σβήσε το φούρνο 5 λεπτά νωρίτερα κι όταν ανοίξεις το φούρνο, μην βγάλεις το φαγητό απότομα στο κρύο. Οταν κρυώσει το κόβεις σε μικρά κομματάκια και άστους να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Α, κι αν θέλεις να κάνεις τη μεγάλη μαγκιά, το φύλλο που θα σου περισσέψει, άπλωσέ το σε μία λαδόκολλα και κόψτο με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες περίπου 1εκατοστού. Θα απλώσεις χιαστί (αραιά όμως) αυτές τις λωριδίτσες πάνω στο φαγητό πριν το βάλεις στο φούρνο για να ψηθούν κι αυτές μαζί. πρόσεξε μόνο να τις ακουμπήσεις ελαφρά πάνω στο φαγητό έτσι ώστε να μπορεί να φουσκώσει κανονικά.

Το κις είναι πανεύκολο, νοστιμότατο και είναι και μία καλή λύση γενικά όταν έχεις τυριά που παλιώνουν στο ψυγείο και θες να τα κάνεις "κάτι" πριν χαλάσουν

Αν θέλεις, δοκίμασέ το μία φορά πριν από το πάρτυ. Εχεις χρόνο για πειράματα . . . . Κι αν το δοκιμάσεις πες μου πώς σου φάνηκε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, για το κις λοραίν θα χρειαστείς (μιλάω για ένα κλασσικό μακρόστενο πυρέξ, αν κάνεις μεγαλύτερο θα αυξήσεις ανάλογα τα υλικά):

- φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει δύο φύλλα μέσα)

- 4 αυγά

- 1 κρέμα γάλακτος μικρή

- 1/4 μπέϊκον που θα το ψιλοκόψεις (ωμό, δεν το τσιγαρίζεις)

- περίπου 350-400γρ τυρί τριμμένο κίτρινο και όχι πολύ αλμυρό

- 1 φακελάκι τυρί άσπρο τριμμένο πιο αλμυρό (τα μικρά νομίζω είναι 50γρ)

- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Λοιπόν, λαδώνεις το ταψάκι και απλώνεις μέσα το φύλλο. Τις άκρες που περισσεύουν δεν τις κόβεις, θα τις γυρίσεις προς τα μέσα στο τέλος.

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το τριμμένο τυρί με το ψιλοκομμένο μπέϊκον και τα απλώνεις πάνω στο φύλλο έτσι ώστε να καλύψεις όλο το ταψί.

Χτυπάς τα αυγά στο μίξερ, ρίχνεις μέσα αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σου), μία πρέζα πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος ρίχνεις το άσπρο τριμμένο τυρί και ανακατεύεις με κουτάλα ή για πολύ λίγο στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Ρίχνεις όλο το μείγμα αμέσως πάνω στα απλωμένα τυριά και γυρνάς ελαφρά, χωρίς να πατάς, τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, πάνω στο μείγμα. Το βάζεις στο φούρνο, προθερμασμένος στους 170, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Θα φουσκώσει τόσο όσο δεν φαντάζεσαι! Για να μην σου κάτσει απότομα, σβήσε το φούρνο 5 λεπτά νωρίτερα κι όταν ανοίξεις το φούρνο, μην βγάλεις το φαγητό απότομα στο κρύο. Οταν κρυώσει το κόβεις σε μικρά κομματάκια και άστους να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Α, κι αν θέλεις να κάνεις τη μεγάλη μαγκιά, το φύλλο που θα σου περισσέψει, άπλωσέ το σε μία λαδόκολλα και κόψτο με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες περίπου 1εκατοστού. Θα απλώσεις χιαστί (αραιά όμως) αυτές τις λωριδίτσες πάνω στο φαγητό πριν το βάλεις στο φούρνο για να ψηθούν κι αυτές μαζί. πρόσεξε μόνο να τις ακουμπήσεις ελαφρά πάνω στο φαγητό έτσι ώστε να μπορεί να φουσκώσει κανονικά.

Το κις είναι πανεύκολο, νοστιμότατο και είναι και μία καλή λύση γενικά όταν έχεις τυριά που παλιώνουν στο ψυγείο και θες να τα κάνεις "κάτι" πριν χαλάσουν

Αν θέλεις, δοκίμασέ το μία φορά πριν από το πάρτυ. Εχεις χρόνο για πειράματα . . . . Κι αν το δοκιμάσεις πες μου πώς σου φάνηκε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιτούλες & Ζύμες

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Είναι μία πίτα πολύ νόστιμη που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους σας ένα Σαββατόβραδο πίνοντας μπύρα. Ιδανική και για παιδικά πάρτυ.

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλε)

1 1/2/κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι

αρκετό χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 γραμμαρια κασέρι τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη

2 ποτήρια γάλα

4 κ.σ. βιτάμ

4 κ.σ. αλεύρι

2 αβγά χτυπημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Βάζουμε αρκετό χλιαρό νερό ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Αφού κάνουμε την ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να σταθεί για μισή ώρα. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό γιατί μόνο έτσι θα γίνει πολύ καλό το φυλλο μας.

Σε αλλο μπολ φτιάχνουμε την γέμισή μας. Τρίβουμε το κασέρι στο χοντρό μερος του τρίφτη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές αλεύρι. Αφού κάψει το αλεύρι προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) και φτιάχνουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο γάλα γιατί δεν θέλουμε η μπεσαμέλ να γίνει πηχτή. Την βάζουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλλάκια. Θα φτιάξουμε 5 φύλλα για κάτω και 5 για επανω. Ανοίγουμε το ένα φύλλο το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το βουτυρώνουμε. Από επάνω βάζουμε το άλλο φύλλο, μέχρι να μπουν τα πρώτα πέντε φύλλα.

Ανακατεύουμε τα αβγά με την μπεσαμελ και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κασέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μας και ρίχνουμε την γέμιση πάνω από το πέμπτο φύλλο. Με τον ίδιο τροπο βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο τελειώνουμε την πίτα μας. Τυλίγουμε τα περισεύματα των φύλλων, χαράσουμε την πίτα μας στα κομμάτια που θα σερβίρουμε και ρίχνουμε λίγες σταγόνες νεράκι επάνω στο φύλλο. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο μας.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιτούλες & Ζύμες

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Είναι μία πίτα πολύ νόστιμη που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους σας ένα Σαββατόβραδο πίνοντας μπύρα. Ιδανική και για παιδικά πάρτυ.

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλε)

1 1/2/κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι

αρκετό χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 γραμμαρια κασέρι τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη

2 ποτήρια γάλα

4 κ.σ. βιτάμ

4 κ.σ. αλεύρι

2 αβγά χτυπημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Βάζουμε αρκετό χλιαρό νερό ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Αφού κάνουμε την ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να σταθεί για μισή ώρα. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό γιατί μόνο έτσι θα γίνει πολύ καλό το φυλλο μας.

Σε αλλο μπολ φτιάχνουμε την γέμισή μας. Τρίβουμε το κασέρι στο χοντρό μερος του τρίφτη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές αλεύρι. Αφού κάψει το αλεύρι προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) και φτιάχνουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο γάλα γιατί δεν θέλουμε η μπεσαμέλ να γίνει πηχτή. Την βάζουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλλάκια. Θα φτιάξουμε 5 φύλλα για κάτω και 5 για επανω. Ανοίγουμε το ένα φύλλο το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το βουτυρώνουμε. Από επάνω βάζουμε το άλλο φύλλο, μέχρι να μπουν τα πρώτα πέντε φύλλα.

Ανακατεύουμε τα αβγά με την μπεσαμελ και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κασέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μας και ρίχνουμε την γέμιση πάνω από το πέμπτο φύλλο. Με τον ίδιο τροπο βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο τελειώνουμε την πίτα μας. Τυλίγουμε τα περισεύματα των φύλλων, χαράσουμε την πίτα μας στα κομμάτια που θα σερβίρουμε και ρίχνουμε λίγες σταγόνες νεράκι επάνω στο φύλλο. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο μας.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιτούλες & Ζύμες

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Είναι μία πίτα πολύ νόστιμη που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους σας ένα Σαββατόβραδο πίνοντας μπύρα. Ιδανική και για παιδικά πάρτυ.

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλε)

1 1/2/κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι

αρκετό χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 γραμμαρια κασέρι τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη

2 ποτήρια γάλα

4 κ.σ. βιτάμ

4 κ.σ. αλεύρι

2 αβγά χτυπημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Βάζουμε αρκετό χλιαρό νερό ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Αφού κάνουμε την ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να σταθεί για μισή ώρα. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό γιατί μόνο έτσι θα γίνει πολύ καλό το φυλλο μας.

Σε αλλο μπολ φτιάχνουμε την γέμισή μας. Τρίβουμε το κασέρι στο χοντρό μερος του τρίφτη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές αλεύρι. Αφού κάψει το αλεύρι προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) και φτιάχνουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο γάλα γιατί δεν θέλουμε η μπεσαμέλ να γίνει πηχτή. Την βάζουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλλάκια. Θα φτιάξουμε 5 φύλλα για κάτω και 5 για επανω. Ανοίγουμε το ένα φύλλο το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το βουτυρώνουμε. Από επάνω βάζουμε το άλλο φύλλο, μέχρι να μπουν τα πρώτα πέντε φύλλα.

Ανακατεύουμε τα αβγά με την μπεσαμελ και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κασέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μας και ρίχνουμε την γέμιση πάνω από το πέμπτο φύλλο. Με τον ίδιο τροπο βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο τελειώνουμε την πίτα μας. Τυλίγουμε τα περισεύματα των φύλλων, χαράσουμε την πίτα μας στα κομμάτια που θα σερβίρουμε και ρίχνουμε λίγες σταγόνες νεράκι επάνω στο φύλλο. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο μας.

:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...