Μετάβαση σε περιεχόμενο

Άντρας και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Kalispera koritsia eimai 26 xronvn kai dianiw tin 16 bdomada egkimosinis mou.Tin idia ilikia exei kai o antras mou, den exei simvivasti akoma me to thema egkymosini oxi oti den thelei to mwro alla twra arxiei na katalavenei oti i zwi mas allazei mera me tin mera (terma ta xenixtia,oi kontres me to spor amaxi)kai nomizw oti einai sinexeia moutromenos.simvenei kai stous dikous sas antres auto? :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οταν εμεινα εγκυος ο αντρας μου το ηθελε πολυ,ηταν 36 ομως,οχι πως 26 ειναι μικρος.Μην στενοχωριεσαι,οταν ερθει με το καλο το μωρακι,θα ειναι τοσο ξετρελαμενος που δεν θα τον νοιαζει τιποτα ουτε καν το σπορ αμαξι.δεν θελω μουτρα και γρουσουζιες...Ο.Κ?Φιλια!!!

Όταν έμεινα έγκυος ο άντρας μου ήταν 24. Δεν άλλαξε τίποτα στη σχέση μας εκτός που έγινα βουβάλα. Είχαμε τις εξόδους μας, τα ξυνύχτια μας, τα ταξίδια μας, την καλοπεραση και όταν ήρθε το μωρό, με τους δικούς μας ρυθμούς προσαρμοστήκαμε στα νεα μας καθήκοντα.

Ένα μωρό δεν σημαίνει απαραίτητα αλλαγή ζωής.

Καλημέρα και από εμένα,

συμφωνω με την AthninaK, και εμεις προσαρμοστήκαμε σταδιακά και μαζί με εμάς και οι παρέες μας γιατί ήμασταν οι πρώτοι που αποκτήσαμε μωρό. Θα δεις που όσο θα περνάει ο καιρός ο άντρας σου θα το σύνειδητοποιήσει & θα προσαρμοστεί. Ο δικός μου άντρας ¨ταρακουνήθηκε¨ και κατάλαβε τι του γίνεται όταν πήρε το μωρό αγκαλιά στο μαιευτήριο. Μου είπε οτι ήταν σαν να τον διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα!!!!

θα δεις!!!!!

Ο δικός μου άντρας έμεινε έγκυος πριν απο μένα!

Ήταν έτοιμος απο καιρό να γίνει πατέρας.

Όταν ήρθε το μωρό τρελάθηκε ακόμα περισσότερο. Περάσαμε πολύ δύσκολα μέχρι να προσαρμοστούμε παρόλα αυτά. Έγινε μπαμπάς στα 28 του

Τώρα όμως είμαστε ίσως καλύτερα και απο πριν και ανασυγκροτούμαστε για το δεύτερο! ;)

Σισσιώ,ομοιοπαθούσα!!!Ο άντρας μου ήταν έγκυος πολύ πριν απο εμένα...Πέθαινε για μωράκι,ιδίως για κοριτσάκι κ μετά την εμπειρία του στην αίθουσα τοκετού,απλά αισθάνεται οτι δεν είχε κάνει τίποτα στη ζωή του πριν την κόρη μας!!!!

Κάπως έτσι όμως νομίζω οτι εξελίσσονται κ οι...ανώριμοι συναισθηματικά μπαμπάδες!Μην αγχώνεσαι,θα πάθει ζημιά....!!!

Φιλάκια πολλά

Και ο δικος μου φορεσε παμπερσ...ακομα δεν ξερω ποιον να πρωτοαλαξω..το μικρο η το μεγαλο μωρο

Οταν ημουν εγγυος μηλουσε στην κοιλια και την χαηδευε.

Επιτιδες καθοταν και ξαπλωνε κολιτα για να νιωθει τις κλοτσιες του μωρου...βαρουσε το ατιμο πολυ!!!

Τωρα πανε βολτα τα δυο τους, πανε για εφημερηδα, θα πανε στην παρελαση...με το καροτσακι βεβεως βεβαιως..αμα μεγαλωσει θα πηγαινουν μαζι για γκομενες...χιχιχι.

Εμας το μωρο εχει αλλαξει αρκετα την ζωη μασ...ομως γιατι ειναι ζωηρο και απαιτητικο..κατα τα αλλα η σχεση μας ειναι οπως ηταν, εχουμε τις αγκαλιτσες μας τα χαδια τα καυγαδακια....

Ενα μωρο αλλαζει την ζωη σου συμφωνο..αλλα νομιζω ως προς το καλυτερο....

πχ δεν θα ειμαι πια η μοναδικη ενηληκας που δεν συνοδευετει απο παιδι για να δω το Ψαχνοντας τον Νεμο στον κηνιματοφγραφο!!!!!!

χιχιχιχιιχ

Χρυσανθεμο,λογικά θα είναι δύσκολο να βιώσει όλες αυτές τις αλλαγές,να τις καταλάβει κ να της κάνει μέρος της ζωή του.Δεν είναι κ εύκολο εδώ που τα λέμε.Σε λίγο θα ήσαστε τρεις κ εκεί τα πράγματα θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο.Το παιδί το ήθελε ή απλά έτυχε μια εγκυμοσύνη;Δεν δέχομαι ότι ένα παιδί μπορεί να "τύχει" αλλά οκ δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω εδώ.Θέλω να πω,ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να σου αρέσει η ιδέα ενός παιδιού και να είσαι έτοιμος για αυτό.Εκείνος είναι συνειδητοποιημένος για κάτι τέτοιο;Με όλο το θάρρος ρωτάω,να σε βοηθήσω θέλω.

Εγώ δεν έχω γεννήσει ακόμα και με τον άντρα μου είμαστε αρκετά μεγάλοι, 33 χρόνων εγώ, 34 εκείνος. Παρ' όλα αυτά, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι θα έρθει ένα μωρό να μείνει μαζί μας όταν άρχισε να φαίνεται αρκετά η κοιλιά μου και ειδικά όταν το έβλεπε να κλωτσάει! Τώρα ανυπομονεί να γεννηθεί...μπορώ να πω περισσότερο από μένα που αγχώνομαι αν θα τα καταφέρω!!!!

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Κ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ;);)

pepita συμφωνείς όμως πως άλλο ένας μπαμπάς 34 ετών κ άλλο μπαμπάς 26; δεν ξέρω παρόλο που κ ο δικός μου με έκανε με τη μαμά μου όταν ήταν 23(!) πιστεύω πως η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο.εγώ με τον άνδρα μου έχω 6 χρόνια διαφορά

neni mou to mwro den etixe einai kati pou to eixame sizitisei den einai oti den to thelei isa isa...ayto pou grafw egw parapanv einai oti katsoufiazei stin idea toy na min mporw pleon ta xenixtia sta mpouzoukia.,tis kontres me emena mesa,kai ena kainourgeio pou mas sinevei einai oti oi filoi mas pou den exoun paidi arxizoun na mas kanoun pera...

sumfwnw neni me sena oti paizei rolo h hlikia.egw eimai 27,5 o antras mou 33,5 kai einai mesa sth trelh xara gia thn egkumosunh mou.anupomonei pws k pws na gennh8ei h mpempoula mas.th zwh mas emeis th ka8orizoume.arxika nai 8a allaksoun oi ru8moi mas ligo mexri na prosarmostei kai to mwraki sto olokainourio perivallon tou.alla sth sunexeia auto 8a entax8ei sto diko sas programma kai oxi eseis sto diko tou.suzhthste to hrema k omorfa.einai oti pio omorfo mporei na sumvei sth zwh eno zeugriou.prospa8hse na tou to peraseis auto.mhn afhseis na katastrepsei me th psuxologia tou thn toso api8anh periodo!

neni86 έγραψε:

pepita συμφωνείς όμως πως άλλο ένας μπαμπάς 34 ετών κ άλλο μπαμπάς 26; δεν ξέρω παρόλο που κ ο δικός μου με έκανε με τη μαμά μου όταν ήταν 23(!) πιστεύω πως η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο.εγώ με τον άνδρα μου έχω 6 χρόνια διαφορά

Δεν διαφωνώ, αλλά πιστεύω ότι ο άντρας ό,τι ηλικία κι αν έχει σπάνια θέλει να γίνει πατέρας από πριν...το νιώθει στην πορεία! Τουλάχιστον ο δικός μου έτσι ήταν.

Αν οι φίλοι που δεν έχουν παιδιά σας κάνουν πέρα, χωρίς ακόμα να έχεις γεννήσει... τότε ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσετε τους φίλους σας. Και εμείς έχουμε χαθεί με παρέες που κάναμε πριν αποκτήσουμε παιδιά, αλλά αν εκείνοι το βλέπουν αλλιώς δεν θα αλλάξω εγώ την οικογένειά μου.

Άλλωστε οι φίλοι πρέπει να χαίρονται με τις χαρές μας και να είναι δίπλα μας σε όσα μας συμβαίνουν. Αν είναι μόνο για τη διασκέδαση, τότε όπως είναι αναμενόμενο θα εξαφανιστούν και πολύ καλά θα κάνουν.

Εμένα, αν όλα πάνε καλά, στα 30 του θα κρατάει αγκαλιά το τρίτο του παιδί. Φυσικά και είναι χαρούμενος. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ηλικία, αλλα ο χαρακτήρας. Αν τον άντρα τον αντιμετωπίζεις σαν μωρό, δικαιολογείς όλες τις ανώριμες αντιδράσεις του, πως περιμένεις μετά να φερθεί σαν άντρας;;;;

Θα συμφωνισω απολυτα μα την Αθηνα.

Εμεις ειμασταν οι τελευταιοι απο την παρεα που αποκτησαμε παιδια, αλλα καναμε παντα παρες με τους εχοντες παιδα, αλλαξε ο τροπος δισκεδασης μας ναι δεν αντιλεγω αλλα και παλη περνουσαμε ωραια.

Εγω ακομα εχω μια φιλη- την καλητεροτερη απο ολες- που ειναι ανυπανδρη κι'όμως κανουμε παρεα, ναι οχι τοση οση παλια γιατι εχω αλλες προτερεοτητες δεν μπορω στο ασχετο να κανονιζω για καφε ενω εχω ενα μωρο να με περιμενει..αλλα το ιδιο εχει κανει και ο συζηγος, και οι φιλοι μας το καταλαβαινουν αυτο.

Ακομα και οσοι δεν εχουν παιδια προσαρμοζουν εννιωτε το προγραμμα τους στις δικες μας αναγκες..ακομα και αυτοι που εχουν μεγαλα πλεων παιδια προσαμοζονται στα ωραρια μας...αυτη ειναι η ζωη..και ειμαστε ευτυχεις που εχουμε τα μικρα μας αγγελακια να μας "χαλανε" τα σχεδια...

xrisanthemo έγραψε:

neni mou to mwro den etixe einai kati pou to eixame sizitisei den einai oti den to thelei isa isa...ayto pou grafw egw parapanv einai oti katsoufiazei stin idea toy na min mporw pleon ta xenixtia sta mpouzoukia.,tis kontres me emena mesa,kai ena kainourgeio pou mas sinevei einai oti oi filoi mas pou den exoun paidi arxizoun na mas kanoun pera...

Συγνώμη Χρυσανθεμάκι αλλά αυτοί δεν είναι φίλοι.Τι πάει να πει σας κάνουν πέρα;; :angry:

Λογικό είναι αφού αποφασίσατε να κάνετε ένα παιδί να μην είναι όλα όπως πριν.Αφού μαζί το αποφασίσατε πιστεύω πως θα συνηθίσει στις νέες συνήθειες κ σιγά-σιγά θα το αποδεχτεί.Μα αναρωτιέμαι,ο άνδρας σου σκέφτεται κόντρες κ μπουζούκια κ όχι εσένα με την κοιλιά;Δεν το καταλαβαίνω κ το βρίσκω τελείως παιδιάστικο.Εγώ λίγες μέρες καθυστέρηση είχα(που δεν προσπαθούσαμε κ για μωρό να φανταστείς) το μπάνιο ήθελα να καθαρίσω κ με είχε συνέχεια από πίσω να μην κουραστώ ή πάθω τίποτα!

Δεν το λέω για να σε απογοητεύσω,αλλά μου φαίνεται λιγάκι παράλογο :unsure:

an-n έγραψε:

sumfwnw neni me sena oti paizei rolo h hlikia.egw eimai 27,5 o antras mou 33,5 kai einai mesa sth trelh xara gia thn egkumosunh mou.anupomonei pws k pws na gennh8ei h mpempoula mas.th zwh mas emeis th ka8orizoume.arxika nai 8a allaksoun oi ru8moi mas ligo mexri na prosarmostei kai to mwraki sto olokainourio perivallon tou.alla sth sunexeia auto 8a entax8ei sto diko sas programma kai oxi eseis sto diko tou.suzhthste to hrema k omorfa.einai oti pio omorfo mporei na sumvei sth zwh eno zeugriou.prospa8hse na tou to peraseis auto.mhn afhseis na katastrepsei me th psuxologia tou thn toso api8anh periodo!

an-n με το καλό σου εύχομαι να γεννηθεί η μπεμπούλα σας,συμφωνώ κ εγώ μαζί σου κ πιστεύω ότι αυτή η διαφορά μεταξύ σας κ η ηλικία του συζύγου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.Με το καλό το αστεράκι σας!

mallon fteei i ilikia den xerw pws na to dikaiologisw...entaxei ok tis varies douleies enoeitai oti me voithaei apo monos tou.twra oso gia tous filous auto to exoume sizitisei kai me gnvstous mas pou exoun paidia kai mas exoun pei oti tha sinantisoume ena idos ratsismou na to pw den xerw...telos panton se eyxaristw poli gia tin apantisi..

Πράγματι, ο ρατσισμός υπάρχει! Κι εγώ το έχω νιώσει πριν ακόμα γεννήσω. Είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα (του παιδιού) όταν έχεις στο κοντινό σου περιβάλλον ανάλογα παραδείγματα. Βέβαια, στη δική μας περίπτωση οι περισσότεροι φίλοι μας ή έχουν ήδη παιδιά ή θέλουν να αποκτήσουν, αλλά έχουμε και ζευγάρια που η κοπέλα είναι πολύ νέα και ήδη έχουμε ψιλοξεκόψει γιατί έχουμε άλλα ενδιαφέροντα.

Πιστεύω όμως ότι είναι θέμα χρόνου να συνηθίσει στην ιδέα και ειδικά μόλις γεννηθεί το νινί σας, όλα αυτά δεν θα τα θυμάστε καν!

Χρυσανθεμάκι θα πω λίγα ακόμη.Στην φάση που είσαι πρέπει να νιώθεις απόλυτη ευτυχία,να μην σκέφτεσαι τι μπορεί να πουν οι υπόλοιποι έξω από το χορό,τι είδους ρατσισμό μπορεί να αντιμετωπίσεις,όπως επίσης κ τι θα πουν οι "φίλοι".Φρόντισε όσο μπορείς να είσαι καλά με τον εαυτό σου,με την εγκυμοσύνη σου,με το άνδρα σου κ το σπίτι σου.Κορίτσια,θεωρώ πως όταν κάνεις ένα παιδί κ είσαι σε αυτό το στάδιο γίνεσαι μια γροθιά κ δεν περνάει τίποτα να σας χαλάει αυτό το υπέροχο συναίσθημα.Μην σκέφτεσαι τι θα γίνει με τους άλλους,σκέψου τι θα γίνει με την συμπεριφορά του άνδρα σου.Αν χρειαστεί ταρακούνησε τον,αν σε αγαπάει θα το καταλάβει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...