Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια πηρα τα αποτελεσματα καμπυλης ζαχαρου και θελω να με βοηθησετε για αλλη μια φορα.τα αποτελεσματα τα εξης.σε 0΄ ειχα 85 σε 30΄ ειχα 159 σε 60΄ ειχα 179 σε 120΄ειχα 135 και σε 180΄ειχα 86.πηρα το γιατρο και μου ειπε οτι ειναι τσιμπημενες και γενικα ειναι ανθρωπος που δεν αγχωνει τον αλλον.για να μου λεει ετσι..δεν υπαρχει παντως καποιο ιστορικο.α και κατι αλλο πηγα στη euromedica να την κανω και ενω ξερω οτι δινουν ετοιμο μπουκαλακι εκεινη την ωρα μου το ετοιμασε η κοπελα σε 2 ποτηρια εβαλε νερο και ζαχαρη και μου εδωσε ενα κουταλακι να το ανακατεψω για να διαλυθει η ζαχαρη και τα ηπια και τα 2.το ειπα στο γιατρο και μου ειπε μαλλον θα την ξανακανω αλλου.

Δεν ξερω τι να πω ρε κοριτσια,ετσι γινετε η καμπυλη ζαχαρου?τζαμπα αγχωνομαι?πειτε μου τι πιστευετε εσεις?

Δημοσίευση

Κορίτσι μου ποιες είναι οι μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές που σε έδωσε το εργαστήριο?

Να σου πω τη δική μου καμπύλη...

Νηστείας: 97 mg/dl

Σε 30': 152 mg/dl

Σε 60': 154 mg/dl

Σε 120': 149 mg/dl

Σε 180': 113 mg/dl

Κρίθηκε παθολογική διότι στα 180' ήμουν μονάδες πάνω από το όριο που έδινε το εργαστήριο. Γι'αυτό και δεν περιμέναμε να κλείσω τις 40 εβδομάδες. Γέννησα νωρίτερα.

Νομίζω πως "τσιμπημένη" είναι η τιμή σου στις 2 ώρες. Ε και? Από κει και πέρα πέφτει μια χαρά. Με είχε πει ο γιατρός μου ότι πιο πολύ μας ενδιαφέρουν οι τιμές νηστείας, στο μισάωρο και στο τρίωρο.

Δημοσίευση

εμενα δε γραφει απο διπλα ποιες ειναι οι φυσιολογικες τιμες.επισης εσεις τι ηπιατε?ειναι φυσιολογικο που ηπια 2 ποτηρια νερο με ζαχαρη τηνοποια ανακατευα με κουταλι για να διαλυθει?νοιωθω οτι με ξεπεταξαν και θυμωνω

Δημοσίευση

ran μου καλό θα ήταν να την ξαναέκανες! Εγώ είχα

0' : 86

60' : 123

120' : 136

180' : 98

και μου είπαν ότι είναι οκ οι τιμές... Στα 120' θα πρέπει να έπεφτε.. αλλά επειδή όλες οι υπόλοιπες είναι φυσιολογικές δεν κρίθηκε παθολογική! Παθολογική κρίνεται μια καμπύλη όταν τουλάχιστον 2 από τις τιμές είναι πάνω από το όριο και οι υπόλοιπες κοντά! Πιο πολύ τους ενδιαφέρει το 0' και το 60' μου είπαν.. Αν είναι να υπάρχει προδιάθεση φαίνεται από την αρχή! Όσο για το σκεύασμα, κι εγώ έτοιμο ήπια!

Δημοσίευση

ran μου καλησπερα.

καλο θα ηταν να την επαναλαβεις την εξεταση..

εγω στην προηγουμενη εγκυμοσυνη μου ετοιμασε εκεινη την ωρα ο μικροβιολογος ενα ποτηρι με ζαχαρονερο το οποιο ανακατεψε εκεινη την ωρα..μηπως ειναι πολυ τα 2 ποτηρια που σου εδωσε???? :unsure::dry:

τιμες δεν θυμαμαι καθολου...

Δημοσίευση

Καλησπέρα και απο'μένα!

Έκανα καμπύλη πριν δυο εβδομάδες. Ο γιατρός μου μου είχε γράψει 100ml γλυκόζης και μέτρηση σε 0-60-120-180. Τις τιμές μου δεν τις θυμάμαι απ'έξω (είμαι στο γραφείο) αλλά ήταν πολύ κοντά στα κατώτερα φυσιολογικά όλες τις ώρες (ο-60-120-180). Εμένα μου έδωσαν ένα ποτήρι πλαστικό (μιας χρήσης) με ζαχαρόνερο το οποίο μου είπαν να το ανακατεύω και να το πιω όλο.

Ο γιατρός σου πόσα ml γλυκόζης σου είχε γράψει? Μήπως γι'αυτό σου έδωσαν 2 ποτήρια? Οι εξετάσεις για σάκχαρο (αίματος και ούρων) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν καλές? Είχαν περάσει τουλάχιστον 10 ώρες που να είσαι νηστικιά? Οπως και να'χει μίλησε με το γιατρό σου ξανά και αν χρειαστεί επανέλαβε την εξέταση για να είσαι ήρεμη!

Φιλικά

Μαρία

Δημοσίευση

εγώ είχα πιει το ζαχαρόνερο στον γυναικολόγο μου και όταν είδε το αποτέλεσμα με παρέπεμψε σε διαβητολόγο εκεί ήπια ένα υγρό που έμοιαζε με κοκα κόλα, σκέτο πετιμέζι!!!! τις τιμές δεν τις θυμάμαι αλλά ενώ ο γυναικολόγος μου έβγαλε ότι είχα ξεπεράσει τα όρια του διαβήτη κύησης, η διαβητολόγος μου είπε ότι ναι μεν είναι πάνω από το όριο αλλά δεν το χαρακτηρίζουμε διαβήτη κύησης.....μου έδωσε μια διατροφή, που με βοήθησε να μην πάρω και κιλά!!!! ;)

και τρυπούσα το δάχτυλό μου με μια βελόνα και μετριόμουν μόνη μου!! ήμουν πάντα κάτω από το όριο!!!

μην ανησυχείς πρόσεξε λίγο την διατροφή σου και όλα θα πάνε καλά!!!

Δημοσίευση

ολες οι εξετασεις αιματος και ουρων μεχρι σημερα ειναι φυσιολογικοτατες.ο γιατρος μου εγραψε για 100 γραμμαρια γλυκοζης σε 0,30,60,120και180 λεπτα και αυτη μου εδωσε 2 ποτηρια να πιω.τι να πω θα την ξανακανω αλλου αλλα μου ειπε ο γιατρος οχι αμεσως αλλα μετα απο 2 εβδομαδες.ισα ισα ειμαι ενα υπογλυκαιμικο ατομο.δε ξερω το μονο που σκεφτομαι ειναι να΄μαι καλα και εγω και η μπεμπουλα μου..

Δημοσίευση

Καλησπέρα, εγώ την είχα κάνει στο ΙΑΣΩ, όπου μου δώσανε ένα σφραγισμένο μπουκαλάκι με διάλυμα γλυκόζης και ήπια, αυτό με το ζαχαρόνερο δεν το ήξερα. οι τιμές αναφοράς που δίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασής μου είναι:

νηστείας: <96

1 ώρα: <181

2 ώρες: <156

3 ώρες: <141

i hope this helps :)

Δημοσίευση

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι μια επισκεψη σε διαβητολογο! το καλυτερο!!!

οι τιμες-ορια των τιμων, που δινουν τα εργαστηρια ΔΕΝ ειναι για εγκυουλες.... οποτε...

εξαλλου οι τιμες αλλαζουν...ψηλωνουν-κατεβαινουν και τα εργαστηρια δεν ενημερωνονται εγκαιρως!

ετσι μου ετυχε κι εμενα, απο οτι θυμαμαι οι 2 τελευταιες μου τιμες ηταν λιγο τσιμπημενες... ουτε θυμαμαι ποσο... και ο γυναικολογος μου μ'εστειλε σε διαβητολογο...

ΑΠΛΑ προσεξα ΕΛΑΧΙΣΤΟ τη διατροφη μου και οοοοολα οκ!!!

πηρα και προληπτικα μηχανακι που μετρας το ζαχαρο και οοοοοολα... ΤΕΛΕΙΑ!!!

ουτε χρειαστηκα να παω 2ο ραντεβου στον διαβητολογο!

μην πανικοβαλλεσαι,.... ελαχιστη προσοχη χρειαζεται!

ετσι για να εχεις υποψη ... η ζαχαρη ψηλωνει απο τα γλυκα γενικα οπως γνωριζεις, αλλα και απο τους υδατανθρακες, δηλ ψωμι, πατατες, μακαρονοειδη...... δηλ αυτα που τρωω τωρα στην εγκυμοσυνη!

προσεξε ομως.... ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟ χρειαζεται να πας και ΟΧΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ! ΟΥΤΕ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ!

ολα θα πανε καλα! μην ανησυχεις!

Δημοσίευση

Καλησπερα Ρενα μου,

κι εγω ειχα τσιμπημενες τιμες ζαχαρου στην καμπυλη μετα την πρωτη ωρα, κανονικα εμεις οι εγκυουλες πρεπει να χτυπαμε μεχρι 140 την πρωτη ωρα, παρολο που το οριο ειναι 180. Και εγω ειχα 155, εχουμε δηλαδη μια προδιαθεση. Τωρα που σου εδωσε δυο ποτηρια, δεν ξερω, εγω ενα ηπια αλλα ηταν μεγαλο, οποτε μπορει να ηπιες δυο για να χωρεσει ολη η γλυκοζη μεσα.

Τσιμπημενη τιμη ζαχαρου στην καμπυλη δεν σημαινει και πολλα, απλα οπως λεει και το Haroulini πρεπει να πας σε εναν διαβητολογο. Εγω πηρα μια διαιτα, την εκανα μια εβδομαδα, μετριομουν με το μηχανακι και οι τιμες μου βγηκανε πολλες καλες. Απο εδω και στο εξης με βλεπω ομως να συνεχιζω με προσοχη στη διατροφη, λιγα γλυκα, προσοχη στα αμυλουχα και γενικα αν προσεχεις τη διατροφη σου οι τιμες πεφτουν κατακορυφα.

Μην ανησυχεις αλλα πηγαινε σε διαβητολογο να ηρεμησεις.

Φιλακια πολλα

Δημοσίευση

ευχαριστω πολυ χριστινακι,αυτο που με προβληματιζει μερες τωρα και εχει χαλασει η διαθεση μου ειναι οτι γενικα ειμαι υπογλυκαιμικο ατομο,δηλαδη μπορω να σοριαστω κιολας πως ειναι δυνατον να βγουν τσιμπημενες οι τιμες,και τα 2 ποτηρια που ηπια ηταν μεγαλα.

Δημοσίευση

Ran μου, κι εγω ημουν υπογλυκαιμικο ατομο, αλλα τωρα οι τιμες ειναι τσιμπημενες λογω εγκυμοσυνης, τραβαει ο μπεμπης την ινσουλινη και ετσι δεν το καιμε το ζαχαρο ευκολα:-(. Αυτες οι τιμες θα μας φυγουν με το που θα γεννησουμε.

Απλα θα πρεπει να προσεχουμε την διατροφη μας, ισα ισα που μπορω να πω οτι με την διαιτα που μου εδωσε ο διαβητολογος, ενιωσα και πιο δυνατη παρολο που δεν μου επετρεπε ουτε ενα κουταλακι ζαχαρη στον καφε μου.

Τωρα για τα μεγαλα ποτηρια, μαλλον εκανες τα 75 γρ γλυκοζης και οχι τα 50. Καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου, η να πας σε διαβητολογο ετσι κι αλλιως. Το μικροβιολογικο δεν σου εδωσε αποτελεσματα, ποση γλυκοζη σου εβαλε την πρωτη ωρα?

Παντως ειναι λιγο πικρα οτι δεν μπορεις να τρως γλυκα οποτε θες, γιατι ειμαι και γλυκατζου η ατιμη, αλλα απο την αλλη κρατιεσαι σε φορμα με αυτην την προσοχη.

Αν προσεχεις τις τιμες ζαχαρου παντως το μωρακι ουτε που θα καταλαβει τιποτα:-)

Φιλακια πολλα

ΥΣ.Που μενεις, μπορω να σου συστησω τη διαβητολογο που με εχει αναλαβει

Δημοσίευση

Καλημερα ran μου,

δυστυχως στην Αθηνα ειναι αυτη η διαβητολογος:-(

Την βρηκα τυχαια ομως, πηγα στο μητερα και ζητησα μια. Μπορεις και εσυ να πας να σου συστησουν μια στο νοσοκομειο που σε παρακαλοθουν η ο γυναικολογος σου.

Περιμενω νεα σου

Φιλακια και καλο σκ

Δημοσίευση

Κορίτσια εγώ δεν έχω κάνει ακόμα την καμπύλη ζαχάρου, θα την κάνω σε 2 εβδομάδες αλλά αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερο να την κάνω στο ΙΑΣΩ ή στο μικροβιολογικό μου??? μου έχει πεί να κάνω 75γρ γλυκόζης, και μετά μέτρηση σε 0 - 60- 120-180. βεβαια ο δικός μου μου ζήτησε να κάνω και καμπύλη ινσουλίνης γιατί μου είπε ότι το ζάχαρο από μόνο του δεν λεει πολλά, χωρίς την ινσουλίνη. γιατί αν μια μέτρηση είναι ψηλή ή χαμηλή, είναι λόγω του ζαχαρου ή λόγω υπερ ή υποέκκριση της ινσουλίνης!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...