Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πλυντήριο πιάτων.Αξίζει?

Recommended Posts

meniamama έγραψε:

Εντάξει με πεισατε!Θα πάρω!Αλλά ποιο!Εχω ένα μεγάλο ντουλάπι στην κουζίνα που μου χουν πει ότι είναι για πλυντήριο πιάτων.δηλ εντοιχισμενο;

εντοιχισμενο λεγεται αυτο που δεν εχει μπροστινη πλευρα και το ντυνεις με πορτακι ντουλαπιου αρα μονο αν ειναι δικο σου το σπιτι

παρε απλο οσο χωραει στις διαστασεις που αφηνει το ντουλαπι η 45 εκατοστα η 60 βγαινουν σε πλατος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να παρεις να παρεις ;)

Εμενα με εχει σώσει!! Ολα τα βάζω στο πλυντηριο και τα ταψιά μολις αδειασει το φαγητο τα αφηνω λιγη ωρα γεματα με ζεστο νερο τα κανω με μια μακρια βουρτσα κ μετα τα βαζω στο πλυντηριο!!

Εχω να σπασω νυχι πολυ καιρό :laugh: :laugh: :laugh:

να το παρεις .... να το παρεις....!!! απο τις βασικοτερες συσκευες του σπιτιου!!!

η διαφορα του εντιχοισμενου με του μη... ειναι οπως ειπε η αλλη κοπελα πιο πανω... το εντοιχισμενο το "ντυνεις" με το ιδιο ξυλο οπως τα ερμαρακια σου... οποτε θα το κανεις αυτο αν ειναι δικο σου το σπιτι...

το "μειονεκτημα"... υποτιθεται μειονεκτημα του μη εντιχοισμενου ειναι πως επειδη η πορτα του ειναι stainless steel θα πρεπει καθημερινα να το περνας με το ρουχο γιατι θα φαινονται γραμμες απο τα νερα... αλλα σιγα το μειονεκτημα...

προσωπικα εχω τη μαρκα BOSCH .... ολο μας το σοι στην ακριβεια... και ειμαστε...οοοοολο το σοι..... σουπερ ευχαριστημενοι!!! το συστηνω ασυζητητι....και με το παραπανω!!!

αχ χτυπησατε φλεβα ειναι η επομενη αγορα μου οπωσ κ ναχει...με ενα οικολογικο βιολογικο απορυπαντικο ειναι σουπερ κ για του μωρου τα πραγματα...ωρεσ ατελειωτεσ καθε μερα στο νεροχυτη.....εχουν γεμισει τα χερια μου πληγεσ

ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑΚΙ ΜΟΥ . ΤΑΨΙΑ Κ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕς ΑΠΛΑ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ Κ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ , ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΒΑΖΩ ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ (ΗΜΟΥΝ Κ ΕΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑΑΑΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟΟΤΕ )

ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (ΓΙΑΤΙ 8ΕΛΩ Κ ΜΟΝΙΜΑ ΑΔΕΙΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ) ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΡΩΩ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΕΝΩ ... (ΧΙΧΙΧΙ) ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ... ΠΑΡΤΕ ΠΙΑΤΑΑΑ ΟΟΟΛΟΙΙ

Kimon έγραψε:

Πω πω julia στην καρδια μου μιλας!Προσκυνω Bosch και calgonit θεο!!

ακριβως αυτα φιλεναδα !

ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ Κ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ Κ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΓΚΟΝΙΤ , ΠΑΙΡΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΛ. ΤΗΝ BOSCH , ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝ8ΡΩΠΟΣ ΝΑ Ρ8ΕΙ ΣΠΙΤΙ (ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ :P )

Κ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ - ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ !!! :blush:

ΠΩΠΩ ΑΙΣ8ΑΝ8ΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΛΕΞΑΔΡΑΤΟΥ (ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗ , ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ)

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΟΥ , ? ΕΜΟΥ Κ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ! :P

Sissio έγραψε:

Δεν πλένω πιάτα, δε σιδερώνω. Οπότε ψηφίζω ναι δαγκωτό!!!

Ουφφφφφφφ! Πότε θα εφευρεθεί το σίδερο που απλώνει, μαζεύει, σιδερώνει και τακτοποιεί στα συρτάρια από μόνο του;;;;

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: και εγω αυτο λεω ποτε θα εφερευθει ενα πληντυριο που θα πλενει θα στεγνωνει και θα σιδερωνει;;;;ποτε;;;;;θα το παρω οσο και να κανει...

οσο για το πλυντηριο πιατων δεν το συζητω...καλυτερα να μην εχω κουζινα... :P

Είναι πραγματικά μεγάλη ευκολία. Απλα τα ξεπλένεις και τα τοποθετείς. Εγώ μαζεύω ότι πιατο έχω απο ολη την ημέρα, τα ξεπλένω, τα βάζω στο πλυντήριο και το βράδυ πριν κοιμηθούμε βάζω πλύση! Το πρωι είναι έτοιμα. Και υγειινό είναι, και απολυμαίνει και εξοικονόμηση σε απορρυπαντικό και νερό κάνεις.

Τα δυο πραγματα στο σπιτι μου που εχουν βγαλει τ αλεφτα τουε ειναι τα πλυντηρια

να παρεις εξηνταρη οχι το μικρο εγω βαζω μεσα κατσαρολες ταψια και πλενομται τελεια ;) και δε τα πολυ πλενω οταν τα βαζω μεσα τα χοντρα- χοντρα ;)

k εγω εχω το 45 τις AEC κοριτσια εχω σωθει εχω κ μικρο παγκο, μονο ταψια κ κατσαρολες δε βαζω, αλιως πυρεξ, ταπερ ολα μεσα...οπως ειπε κ μια κοπελα τελευταια βαζω λαδοκολα στο ταψι κ ετσι δε θελει πολυ τριψιμο..... ;)

juliax έγραψε:

ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ Κ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ Κ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΓΚΟΝΙΤ , ΠΑΙΡΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΛ. ΤΗΝ BOSCH , ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝ8ΡΩΠΟΣ ΝΑ Ρ8ΕΙ ΣΠΙΤΙ (ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ :P )

Κ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ - ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ !!! :blush:

ΠΩΠΩ ΑΙΣ8ΑΝ8ΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΛΕΞΑΔΡΑΤΟΥ (ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗ , ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ)

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΟΥ , ? ΕΜΟΥ Κ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ! :P

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΜΠΗ.ΕΧΩ ΤΟ 60ΑΡΙ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΟΛΟ ΜΕΣΑ.ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ.ΚΑΙFAIRY ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΥΡΩΔΙΑ.ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.ΟΧΙ ΠΙΑΤΑ ΑΠΟ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ.ΘΑ ΒΡΟΜΑΕΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ

loukoumas έγραψε:

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΜΠΗ.ΕΧΩ ΤΟ 60ΑΡΙ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΟΛΟ ΜΕΣΑ.ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ.ΚΑΙFAIRY ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΥΡΩΔΙΑ.ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.ΟΧΙ ΠΙΑΤΑ ΑΠΟ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ.ΘΑ ΒΡΟΜΑΕΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ

ήθελα να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που μέσα από ένα λάθος με έκανες να γελάσω πρωί πρωί ΜΙΖΕΝΣ ...ναι έτσι πρέπει να λέγετε μετά τις τόσες μίζες που εχει δώσει στο δημόσιο για να αναλάβει έργα .....αχ νασε καλα πέθανα στο γέλιο :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Αξιζει...!!! Και δεν χρειαζεται να τα πλενεις πρωτα στο χερι οπως γραφεις... εγω απλα τα ξεπλενω με λιγο νερο και με μια βουρτσα τα πρναω απο πανω μια φορα ισα για να φυγουν ολα τα αποφαγια και μετα μεσα στο πλυντηριο...!!!

Βεβαια τα ταψια, τις κατσαρολες, τα ταπερ και μπιμπερο και τα πιατακια του μωρου τα πλενω στο χερι... αλλα τουλαχιστον γλιτωνω ολα τα ποτηρια, φλιτζανια, πιατα, μαχαιροπιρουνα και καποια μικρα σκευη... ειναι μεγαλη βοηθεια...!!! :)

Ρωτας?????????????????????? Εισαι τρελη??????????????????????????? Μια μερα εμεινα χωρις πλυντηριο πιατων και

-ΔΕΝ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑ!!(για να μην πλενω μετα)

-ΠΙΝΑΜΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ!!!!

-ΦΑΓΑΜΕ ΑΠ ΕΞΩ!!!

ΑΞΙΖΕΙ 10000000000000000000000000000000000000%

AFRODITH έγραψε:

loukoumas έγραψε:

ήθελα να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που μέσα από ένα λάθος με έκανες να γελάσω πρωί πρωί ΜΙΖΕΝΣ ...ναι έτσι πρέπει να λέγετε μετά τις τόσες μίζες που εχει δώσει στο δημόσιο για να αναλάβει έργα .....αχ νασε καλα πέθανα στο γέλιο :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:[/quote:ifkd399y]Μαλλον δεν το ειπε λαθος! Επιτηδες το ειπε μαλλον! ;) :laugh: :laugh:

θα συμφωνήσω με τα κορίτσια: αξίζει 100%!!!

Κι εγώ στην αρχή το θεωρούσα περιττό (δεν είχαμε ούτε στο πατρικό μου) αλλά επέμενε ο άντρας μου να πάρουμε...ευτυχώς!!! :laugh: Τώρα μου έχει γίνει απαραίτητο.

Βασικά δεν πλένω σχεδόν τίποτα στο χέρι και ο νεροχύτης είναι πάντα καθαρός.

Εγώ τηγάνι δεν πολυχρησιμοποιώ αλλά τα ταψιά ή οι κατσαρόλες αν είναι σε κάποια σημεία πολύ καμμένα τα μουλιάζω πρώτα κάποιες ώρες με απορρυπαντικό πιάτων ή χρησιμοποιώ το Fairy Power Spray που κάνει για καμμένα λίπη. Είναι αρκετά ισχυρό. Τώρα αν κάτι επιμένει να μην καθαρίζει το τρίβω ελάχιστα με το χέρι. Συνήθως όμως δεν έχω πρόβλημα. Τα πυρέξ καθαρίζουν πολύ καλά. Εννοείται βάζω τα πάντα στο πλυντήριο.

Για απορρυπαντικό μπορείς να χρησιμοποιείς ταμπλέτες οι οποίες περιέχουν και αλάτι και γυαλιστικό και δεν χρειάζεται να τα αγοράζεις έξτρα. Κι εγώ έβαζα απ'όλα αλλά τελικά μου είπαν με ταμπλέτες 3 σε 1 δεν χρειάζεται. Μία φορά το μήνα καλό να βάζεις ένα καθαριστικό Calgonite που το βάζεις σε άδειο πλυντήριο, κάνεις μια πλύση και το καθαρίζει εσωτερικά. Μετά μυρίζει πολύ ωραία.

Επίσης, αν είναι να πάρεις, πάρε καλύτερα το κανονικό μέγεθος (60) για να σου χωράει περισσότερα και μεγαλύτερα σκεύη. Αν δεν το γεμίζεις σε μία μέρα μπορείς να βάζεις πλύση ανά 2 ή 3 μέρες όταν σου γεμίζει. Ούτως ή άλλως ο νεροχύτης σου θα είναι καθαρός και δεν θα φαίνονται πουθενά τα άπλυτα!

loukoumas έγραψε:

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.ΟΧΙ ΠΙΑΤΑ ΑΠΟ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ.ΘΑ ΒΡΟΜΑΕΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ

Δε συμφωνώ. Ίσα ίσα που με τη θερμοκρασία που έχει το πλυντήριο, πλένονται τέλεια και δεν μυρίζει τίποτα.

Ενώ στο χέρι όσο καλά και να τα πλύνεις η αβγίλα(!) πάντα μένει. Εγώ τα βάζω όλα και δεν έχει μυρίσει ποτέ τίποτα περίεργο.

Ακόμη και τα πλαστικά τάπερ που μυρίζουν έντονα ειδικά από σάλτσες φαγητών τα βγάζει τέλεια και δεν μυρίζουν τίπότα, ό,τι και να έχω βάλει μέσα (ακόμη και κοκκινιστά ή σκορδαλιά)!!!

• 3 years later...

Δεν ξέρω τι έκανες τελικά μετά από τόσους μήνες σχετικά με την αγορά πλυντηρίου, αλλά ήθελα να σου πω ότι το σκεφτόμουν κ εγώ αν πραγματικά χρειάζομαι μια ακόμα ηλεκτρική συσκευή και αν τελικά αξίζει. Κάνοντας μια σχετική έρευνα αγοράς αποφάσισα να το δοκιμάσω και κατέληξα σε αυτό <a href="http://www.5050.gr/%CE%A0%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%A0%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%E2%80%99%CE%BD%CF%89-%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85/morris-ttb-178/31873" title="πλυντήριο πιάτων">πλυντήριο πιάτων</a>.

Είμαι αρκετά ευχαριστημένη με τη λειτουργία του αν και το έχω λίγο καιρό. Στη χωρητικότητα εμένα με καλύπτει - δύο άτομα είμαστε στο σπίτι οπότε βάζω μία κατσαρόλα ή τηγάνι και ταψάκι ας πούμε κάθε φορά.Θέλει μια σχετική διαδικασία πριν να τοποθετήσω τα άπλυτα στη συσκευή, αλλα μη φανταστείς ότι ασχολούμαι κ ιδιαίτερα, μόνο αν παίζουν βαριά λίπη όπου εκεί θέλει μούλιασμα πρώτα ή πολύ υψηλή θερμοκρασία κατά το πλύσιμο κάτι το οποίο εγώ το αποφεύγω για εξοικονόμηση ενέργειας.Ο χρονοδιακόπτης με βόλεψε πολύ και γενικά χάρηκα πολύ με την καινούρια αγορά, το συνιστώ.Για την κατανάλωση ενέργειας ή νερού δεν είδα καμιά διαφορά στους λογαριασμούς αν αυτό σου λέει κάτι

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...