Μετάβαση σε περιεχόμενο

Να αλλαξω παιδιατρο?

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα. Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας.

Τις προαλλες νομισα οτι η μπεμπα μου καταπιε ενα μικρο, σκληρο πλαστικο, τετραγωνο αντικειμενο, το οποιο ευτυχως ειχε χωθει σε ενα απιστευτο σημειο και το βρηκα μετα!!!!

Πανικοβλητη πηρα τον αντρα μου τηλεφωνο και επειδη δεν μπορουσα ουτε να μιλησω απο την τρομαρα μου, πηρε την παιδιατρο να τη ρωτησει τι να κανουμε. Εκεινη του ειπε να περιμενουμε και να κοιταμε τα κακα.

Οπως καταλαβαινετε, η καταποση ενος αντικειμενου ειναι μια οξεια κατασταση η οποια μπορει να εξελιχθει πολυ ασχημα, ειδικα εφοσον το αντικειμενο αυτο ειχε γωνιες!

Δεν ξερω για τους δικους σας παιδιατρους, αυτος ομως που παρακολουθουσε εμενα, παντα επαιρνε τηλεφωνο τη μητερα μου να ρωτησει πως παω αν ειχα αρρωστησει βαρια.

Εφοσον δεν την πηραμε, δεν επρεπε να παρει ενα τηλεφωνο? Δεν ξερω ρε κοριτσια, εσεις τι λετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δικος μας παιδιατρος μας εχει ηδη ενημερωσει τι πρεπει να κανουμε σε εκτακτες περιπτωσεις. Ας πουμε μ,ας εχει πει πως αν το παιδι καταπιει κατι οπως εσενα του δινουμε το ασπραδι απο το αυγο για να μην παθει ζημια στα εντερακια του. Και αλλα... Φυσικα ανα πασα στιγμη τον παιρνουμε τηλεφωνο για οτιδηποτε... Ακομα και για την ιωση του αντρα μου. Νοιωθουμε εξαιρετικα ανετα μαζι του και μαλιστα τωρα τον περιμενουμε για εμβολιο κι εγω ετοιμαζω πιτσες για να φαμε ολοι μαζι!! ;) Θεωρω οτι και την παραμικρη αμφιβολια να εχεις παιδιατρο-γυναικολογο τον αλλαζεις!! Φιλακια. :kiss::kiss:

Καλησπέρα και απο εμένα. Το οτι ο άλλος είναι σπουδαγμένος και το ότι έχει και κάποια πτυχία δεν λέει κάτι το ιδιαίτερο αν νιώθεις ότι το κομμάτι της ανθρωπιάς του λείπει.

Εγώ θα σου έλεγα να δεις αν έχεις γενικότερα προβλήματα μαζί του ή αν αυτό ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και να κρίνεις κατάλληλα.

Σίγουρα πάντως η επιλογή των γιατρών για τα παιδιά μας είναι πολύ σημαντική.

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

Ας πουμε μ,ας εχει πει πως αν το παιδι καταπιει κατι οπως εσενα του δινουμε το ασπραδι απο το αυγο για να μην παθει ζημια στα εντερακια του.

Για ποιες ηλικιες ??? Το ασπράδι απο ωμο αυγο ???

Τρισευτυχισμενη πολυ καλο αυτο με το ασπραδι απ το αυγο!!! Ουτε καν μας ειπε κατι τετοιο...

Δεν ξερω, ψιλοαδιαφορη τη βλεπω γενικα..και ο κτηνιατρος περισσοτερα μου ελεγε για τον σκυλο μου, κι ας ημουν παιδι τοτε!

ΚΑΤΚΑΤ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ ΟΧΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ,ΕΜΕΝΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΞΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ.ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΤΟ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ,ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ,ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ???

ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΟΔΟΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΙΔΗΜΑ??ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ,Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΧΩ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΘΗΝΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ,ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ 1 ΩΡΑ ΚΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Ε ναι Stamymamy, αν ειναι δυνατον!! Εγω για αυτο ειχα παθει τετοιο πανικο οταν νομισα οτι το καταπιε!! Αυτο που σκεφτομουνα ειναι θα προλαβουν να τη χειρουργησουν και τι ζημια θα παθει? Ειχε γωνιες αυτο το κομματι, αν της τρυπουσε στομαχι η εντερο? Θα την προλαβαινανε???

Δεν μπορεις να φανταστεις, εμεινα αναυδη οταν ξαναπηρα τον αντρα μου να του πω οτι το βρηκα και μου ειπε οτι την ειχε παρει ηδη και του ειχε πει "να περιμενουμε μια - δυο μερες να δουμε στα κακα"!!!! Μια - δυο μερες???? Και εστω οτι δεν ξεραμε απο αυτα, και οτι την ακουγαμε, και περιμεναμε τι θα γινοτανε??? Πωπω, φουντωσα τωρα!!!! Και μου αρσει που ο αντρας μου το σκεπτεται ακομα αν θα ξαναπαμε σ αυτην!!! Οχι τιποτα, την ειχαμε δωροφορτωσει κιολας!!! Αι στο διαστημα!

LaLa έγραψε:

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

Για ποιες ηλικιες ??? Το ασπράδι απο ωμο αυγο ???[/quote:1ry2yv1e] :laugh: :laugh: :laugh: Σε 9 μηνων και πανω!!!! Ναι το ασπραδι γιατι ειναι καλυτερο να το ξερασει παρα να του σκισει τα εντερα ενα αιχμηρο αντικειμενο!!! Το ασπραδι εγκλωβιζει τα παντα και δεν αφηνει να κανει κακο το αντιοκειμενο. Και λεμε απο 9 μηνων γιατι εκει συνηθως μπουσουλανε και βαζουν οτι βρουν στο στομα!! :)

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

laugh: :laugh: :laugh: Σε 9 μηνων και πανω!!!! Ναι το ασπραδι γιατι ειναι καλυτερο να το ξερασει παρα να του σκισει τα εντερα ενα αιχμηρο αντικειμενο!!! Το ασπραδι εγκλωβιζει τα παντα και δεν αφηνει να κανει κακο το αντιοκειμενο. Και λεμε απο 9 μηνων γιατι εκει συνηθως μπουσουλανε και βαζουν οτι βρουν στο στομα!! :)

Δεν ξερω αλλα δεν με ικανοποιει αυτη η απαντηση . Δεν εχω καταλαβει και πως θα μπορουσε να λειτουργησει προστατευτικά . Τι επιδιωκουμε? Να κανει εμετο ή να καλυψει το ασπράδι το αντικειμενο κι κατα την κενωση να μην τραυματιστει το μωρο ? :huh:

Μου φαινετε λαθος και επικινδυνο να δωσουμε ωμο αυγο σε μωρο .

katkat epeidh o antras mou einai paidiatros den 8ewrw pws einai douleia tou paidiatrou na endiaferetai na pairnei thl sto spiti gia na ma8ei thn ekseliksh.o paidiatros einai ekei panta gia na vlepei,n'akouei na eksetazei kai na 8erapeuei.isws den to xeiristhke kala h sugkekrimenh gia ta dika sas dedomena.mporeite na allaksete paidiatro ean den eiste euxaristhmenoi.

Λία μου καλησπέρα,

ως αναφορά του θέμα παιδιάτρου δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική.

΄Οπως καταλαβαίνεις την έχω "πατήσει" κι εγώ απο τον δικό μου παιδίατρο τον οποίο και άλλαξα τελικά.

Προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου αν θα με πάρει τηλέφωνο ΄η όχι όταν γνωρίζει ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα. Αυτό που με ενδιαφέρει και μόνο, είναι να μας δίνει την απαραίτητη προσοχή και σημασία όταν τον επισκεπτόμαστε στο ιατρείο του...και όχι να μας "ξεπετά" όπως-όπως.

Θέλω να είναι ιδιαίτερα σχολαστικός με τα παιδιά μου και σωστός με τις διαγνώσεις του, από κει και πέρα δεν θέλω τίποτα παραπάνω από κανέναν. ;)

και εγώ νομίζω πως, πέρα απο τις επιστημονικές του γνώσεις, ο παιδίατρος θα πρεπει να είναι και άνθρωπος, να μας επνέει σιγουριά κ εμπιστοσυνη. Βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση σου, αν η μπεμπα μου καταπινε κάτι παρόμοιο, η στάση του παιδίατρου σου, δεν θα με ικανοποιούσε. Το θεωρώ σοβαρό περιστατικό για να το αφήσεις μια δυο μερες,με την ελπίδα οτι θα αποβληθεί στις κενώσεις. Ο δικός μου οταν η μικρή είχε βρογχήτιδα, πηρε δυο φορες τηλ την επόμενη μέρα για να δει πως πάει...μ έστειλε, δεν το περίμενα αλλά μου άρεσε, ηταν μια ευχάριστη έκπληξη, ενιωσα οτι ενδιαφέρεται για το παιδί..

Βρε Λάλα μου κ Τρις οσο αφορά το ασπράδι αυγου, επειδη δεν καταλαβα, τελικά ωμό λέει να το δωσουμε? αν είναι δηλαδή βρασμένο, δεν θα "κανει δουλειά"?

ειναι χρησιμο να ξερουμε αν και πως βοηθαει κάτι σε τετοιες περιπτωσεις...

LaLa έγραψε:

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

Δεν ξερω αλλα δεν με ικανοποιει αυτη η απαντηση . Δεν εχω καταλαβει και πως θα μπορουσε να λειτουργησει προστατευτικά . Τι επιδιωκουμε? Να κανει εμετο ή να καλυψει το ασπράδι το αντικειμενο κι κατα την κενωση να μην τραυματιστει το μωρο ? :huh:

Μου φαινετε λαθος και επικινδυνο να δωσουμε ωμο αυγο σε μωρο .[/quote:19untp0c]Και τα δυο. Και εμετο να κανει θα βγαλει το αντικειμενο χωρις να γδαρθει πουθενα. Και κακα να κανει παλι το ιδιο! Αν σου πεσει τσοφλι ας πουμε οταν φτιαχνεις ομελετα δεν δυσκολευεσαι πολυ να το βγαλεις απο μεσα? Καπως ετσι λειτουργει. Και για να το λεει ο παιδιατρος μαλλον ειναι πιο σημαντικο να προστατευτει απο το αντικειμενο παρα να παθει (λεμε τωρα) ισως μια ελαφρια δηλητηριαση με δοιαρια και εμετο... Ετσι πιστευω. Εχεις να προτεινεις κατι αλλο? Εμενα μου φανηκε πολυ εξυπνο αυτο που μου πε και δεν βρισκω κατι αλλο... Αν ξερεις κατι θα το εκτιμουσα... ;):)

marga έγραψε:

και εγώ νομίζω πως, πέρα απο τις επιστημονικές του γνώσεις, ο παιδίατρος θα πρεπει να είναι και άνθρωπος, να μας επνέει σιγουριά κ εμπιστοσυνη. Βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση σου, αν η μπεμπα μου καταπινε κάτι παρόμοιο, η στάση του παιδίατρου σου, δεν θα με ικανοποιούσε. Το θεωρώ σοβαρό περιστατικό για να το αφήσεις μια δυο μερες,με την ελπίδα οτι θα αποβληθεί στις κενώσεις. Ο δικός μου οταν η μικρή είχε βρογχήτιδα, πηρε δυο φορες τηλ την επόμενη μέρα για να δει πως πάει...μ έστειλε, δεν το περίμενα αλλά μου άρεσε, ηταν μια ευχάριστη έκπληξη, ενιωσα οτι ενδιαφέρεται για το παιδί..

Βρε Λάλα μου κ Τρις οσο αφορά το ασπράδι αυγου, επειδη δεν καταλαβα, τελικά ωμό λέει να το δωσουμε? αν είναι δηλαδή βρασμένο, δεν θα "κανει δουλειά"?

ειναι χρησιμο να ξερουμε αν και πως βοηθαει κάτι σε τετοιες περιπτωσεις...

ομω για να εγκλωβιστει το αντικειμενο. Βρασμενο δεν εχει νοημα...

Αυτό με το ωμό αυτό το ξέρω από μια γνωστή μου.

Είχε καταπιεί ο μπόμπιράς της κάτι αιχμηρό (ακίδα, σπασμένο κομμάτι από σουβλάκι), το κατάλαβαν αμέσως, πήρανε τηλ τον γιατρό και τους είπε αυτό με το αυγό. Το ασπράδι έκανε μία προστατευτική μεμβράνη γύρω από το αντικείμενο, εμποδίζοντάς το να κάνει κακό στα όργανα από τα οποία πέρασε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που αναφέρει η τρις με το τσόφλι από το αυγό που πέφτει στο ασπράδι και με δυσκολία μπορούμε να το πάρουμε.

Κι ας παραμονεύει η σαλμονέλα, το ίδιο θα έκανα κι εγώ... Εννοείται!

Και για να απαντήσω και στην ΚΑΤΚΑΤ... Κι εγώ δε θα έδινα σημασία τόσο στο γεγονός ότι δε με πήρε τηλ για να μάθει για το παιδί, όσο στο να μου έδινε οδηγίες - κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος που να με ικανοποιούσαν. Το "περίμενε" και "θα δεις" η αλήθεια είναι ότι δε θα μου έφτανε. Δεν ξέρω όμως και αν άλλαζα παιδίατρο. Με τη δεύτερη "αδιαφορία" ναι, θα το σκεφτόμουν σοβαρά και θα ήμουν σε αναζήτηση νέου παιδιάτρου.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Katiana1987 @Elk κορίτσια ναι μας είπε καλά είναι τα 600 γραμμάρια, αλλά με τρώει γτ πέσαμε καμπύλη! Αφού μας λένε ότι είναι καλά τι μας τις βάζουν αυτές τις καμπύλες στο βιβλιάριο; Για να μας αγχωνουν; 😀😀  Πάντως απ' όταν έκοψα τα γαλακτοκομικά, έφτιαξαν και τα κακάκια του, κάνει κάθε μέρα πλέον..ήταν να γίνει; Δεν ξέρω.. Και κάτι ακόμη..το μωρό σας προτιμάει πλευρά στο στήθος; Εμένα ναι..και είδα ότι δεν πολύ θέλει αυτή που βγάζει γάλα από πολλές τρύπες..μάλλον πνίγεται..το προσπαθώ @Christi.D. όπως βλέπεις.. δίνω κάπως λιγότερο αυτό το στήθος και βγάζω και με το χέρι.. μειώνεται, ξανααυξανεται..ετσι το πάμε.. εσένα Κρίστι σου σταθεροποιήθηκε η ροή;
    • Αυτά από μένα… 😂 Θα κάνω ότι δε ρώτησα ποτέ και στο κεφάλι μου θα είσαι φοιτήτρια μαιευτικής 😂😂😂😂
    • Χαχαχαχαχα… δεν υπάρχουν οι περιγραφές σου 😂😂😂😂 Σε όλο αυτό το beef που έφαγε ο μικρός ήταν ήσυχος;;; Πόσο χρονών είναι ο μεγάλος σου;;  Εκεί με τον εξωγήινο και τη μύξα με γονάτισες 😂😂😂😂 Αχ αυτές οι στιγμές είναι που θα μείνουν και θα τους μεταφέρετε όταν θα μεγαλώσουν!!! 
    • @Demy93 και κορίτσια.. Κι εγώ να πω χάρηκα πολύ λίγο την εγκυμοσύνη μου εν τέλει.. φοβομουνα και να κουνηθώ, δεν το συζητώ για τα νεύρα.. δεν πειράζει όμως, ο κούκλος μου να ναι καλά και θα χαρούμε τώρα τα πάντα 🧿🧿🧿
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...